اقتصاد در گذر زمان

از "ملاقات دکتر شاخت با رضاشاه پهلوی" تا "بازداشت وزیر رفاه دولت احمدی نژاد"

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۹۳۶۳۰۴
|
۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۳ 11 November 2019
|
2798 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

20 آبان 1314، دکتر یالمار شاخت، اقتصاددان و ناسیونالیست بنام آلمانی برای دادن نظر جهت بهبود اوضاع اقتصادی ایران، بیستم آبان ۱۳۱۴ (۱۱نوامبر ۱۹۳۵) با مقامات دولتی از جمله رضاشاه پهلوی ملاقات کرد که روزنامه ‌های لندن از آن ابراز ناخرسندی کردند و نوشتند که دکتر شاخت با اشاره هیتلر به ایران آمده بود. از زمان دیدار شاخت از ایران بود که انگلیسی ‌ها یقین حاصل کردند که رضاشاه در جست ‌و جوی مفری است تا نفوذ و مداخله آنان در امور ایران را به حداقل برساند. دکتر «یالمار شاخت» در آن سال پس از انجام بررسی ‌ها و با توجه به وضعیت ایران، چند طرح مالیاتی، گمرکی و راه صنعتی شدن را به رضاشاه داده بود.

20 آبان 1330، منابع خبري از ناكامي آمريكا در فيصله دادن به اختلافات جاري ايران و انگليس بر سر نفت خبر دادند.

20 آبان 1340، ابوالحسن ابتهاج، رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه به اتهام سوءاستفاده مالی بازداشت شد.

20 آبان 1389، بانک جهانی اعلام کرد یک میلیون و ۲۹۵ هزار مهاجر ایرانی مقیم خارج در سال ۲۰۱۰ بیش از ۱/۱ میلیارد دلار ارز وارد ایران کرده ‌اند.

20 آبان 1390، مریم مجتهدزاده مشاور رییس‌ جمهور و رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌ جمهوری از عملیاتی شدن پرداخت یک میلیون تومان به ازای هر فرزند پس از اختصاص بودجه از سوی دولت خبر داد.

20 آبان 1393، طی خبری اعلام شد با موافقت شورای عالی اداری برای احیای سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور، این سازمان پس از هفت سال دوباره آغاز به کار خواهد کرد.

20 آبان 1394، ولی الله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه بررسی ‌ها نشان می ‌دهد آزادسازی ذخیره قانونی آن‌ چنان آثار تورمی ندارد، گفت: آزادسازی نرخ ذخیره قانونی بانک‌ ها با توجه به انضباط مالی آنها عملیاتی خواهد شد.

20 آبان 1396، جزئیات تخصیص ۵۹ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی، طی ۶ سال و نیم اخیر انتشار یافت. اعلام شد که در این مدت حدود ۳۴ میلیارد دلار از منابع صندوق برای پرداخت به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی مسدود شده است که از این میزان بیش از یازده میلیارد دلار به صورت قطعی پرداخت شده است. علاوه بر این، یازده میلیارد دلار دیگر نیز به طرح ملی آب و خاک اختصاص یافته است. ۳/ ۲ میلیارد دلار از منابع صندوق نیز مجددا به حساب خزانه ‌داری کشور واریز شده است. در کنار وام‌ های ارزی مورد اشاره ۶/ ۶ میلیارد دلار نیز در بانک ‌ها سپرده ‌گذاری ارزی شده تا از این طریق به فعالان اقتصادی تسهیلات پرداخت شود. حدود ۵/ ۵ میلیارد دلار نیز از منابع صندوق با نرخ مبادله‌ ای به ریال تبدیل شده است. این ارقام نیز صرف تسهیلات و سپرده‌ گذاری ریالی شده است.

20 آبان 1397، پرویز کاظمی، وزیر رفاه و تامین اجتماعی دولت محمود احمدی‌نژاد بازداشت و به اوین منتقل شد. یک منبع آگاه در قوه‌قضائیه با تایید این خبر گفت: این فرد دو روز پیش به اتهام اخلال در نظام اقتصادی بازداشت و به بازداشتگاه اوین منتقل شده است.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟