تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
نفت و دلار در بودجه سال آینده چه قیمتی دارند؟
نفت ۵۰ دلاری، دلار ۸ هزار تومانی، افزایش ۶۶ درصدی اعتبارات عمرانی، ایجاد یک میلیون شغل در هر سال، افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارمندان و بازنشستگان و حذف یارانههای پنهان، از مهمترین ویژگیهای بودجه سال ۹۹ است. بالاترین مالیاتی که پیشبینی میکنیم میتوانیم سال آینده دریافت کنیم، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است. اما ظاهرا درآمد مالیاتی در بودجه آینده ۱۶۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که در مقایسه با سال جاری رشد ۳۰ درصدی نشان میدهد.
تعداد دانشجویان بازداشتی کمتر از تعداد انگشتان یک دست است
اسماعیلی گفت: در ارتباط با حوادث اخیر تعدادی از دانشجویان که در زمره معترضین بودند و آنها را جزو اراذل و اوباش نمیدانیم بازداشت شدند. اکثریت دانشجویان بازداشتی آزاد شدند و اکنون تعداد دانشجویان بازداشتی کمتر از تعداد انگشتان یک دست است و امیدوارم آنها نیز به زودی آزاد شوند. سخنگوی قوهقضائیه در پاسخ به سوالی درباره مطرح شدن نقش داماد علوی وزیر اطلاعات در دادگاه علی دیواندری گفت: فعلا این پرونده را رسیدگی میکنیم. قضاوت و داوری ما در پایان این پرونده مشخص خواهد شد. در این پرونده دادگاه علنی برگزار میشود. درباره افرادی که نام بردید فعلا کیفرخواستی صادر نشده است و اینکه خارج از این پرونده، پروندهای در دادسرا دارند یا خیر را اطلاع ندارم. /ایسنا
روایت فلاحت پیشه از سرخوردگی دیپلماتیک بین ایران و اروپا
عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس گفت: نوعی سرخوردگی دیپلماتیک بین ایران و طرفهای غربی مانده در برجام شکل گرفته است. این سرخوردگی دیپلماتیک یکهفته پیش از برداشتن گام سوم کاهش تعهدات هستهای از سوی ایران شکل گرفته است، تا آن زمان به نظر میرسید رایزنیهای دیپلماتیک به نتیجه میرسد و به نتیجه نرسیدن آن فرآیند باعث شد که ایران گام سوم و چهارم را بردارد. اتحادیه اروپا هم تلاش ملموسی برای نجات برجام نکرد. /تسنیم
حسین الله کرم نامزد انتخابات میشود
حسین الله کرم گفت: من با بعضی از اعضای جبهه مدافعان حریم انقلاب ارتباط دارم. وقتی اسم خودم را در لیست دعوت دیدم خوشحال شدم. حالا میتوانم درباره قبول این دعوت تصمیم بگیرم. اصولگراها نمیتوانند جدایی خود را از احمدی نژاد محقق کنند. در دوره شهرداری آقای قالیباف کارهای خوبی از جمله مترو، اتوبان امام علی، تونل نیایش و تونل توحید انجام شد. ما معتقدیم این پروژهها میتوانست ارزانتر تمام شود، اما از آن طرف جریان جهادی میگفت: «سرعت مهمتر از هزینه پروژه است. /نامه نیوز
مشارکت در انتخابات مجلس در شهرستانها پایین نخواهد بود
محمدعلی ابطحی گفت: برخی نیروها تمایل ندارند در انتخابات مجلس مشارکت حداکثری رخ دهد، زیرا با پایین آمدن مشارکت، خودشان روی کار میآیند. اصولگرایان تندرو به دلیل پایین بودن سرمایه اجتماعیشان در شرایطی پیروز میشوند که مشارکت کم باشد. فکر نمیکنم شاهد مشارکت پایینی باشیم، زیرا مفهوم مشارکت در انتخابات برای بسیاری از شهرها و استانها با تهران تفاوت دارد. در بسیاری از مناطق ایران براساس قومیتها رأی داده میشود؛ بنابراین نمیتوان لزوما گفت که فضای کلی حاکم بر کشور بر میزان مشارکت تأثیرگذار است. /شرق
مجلس در راس امور است، یعنی جای خدا نشسته؟
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: این گزاره که مجلس در رأس امور است چه معنایی دارد؟ آیا معاذالله منظور جایگاه خداوندی است که: «او بر هر چه میکند، بازخواست نشود، ولی خلق از کردارشان بازخواست میشوند». یا منظور این است که اگرچه مجلس قدرتمندترین نهاد است، ولی مسئولترین نیز هست. هر گونه سلب مسئولیت و اختیار از نمایندگی به منزله آن است که به مردم گفته شود ما مسئول و اختیاردار نبودیم. اگر این را بپذیریم باید پرسید که پس چرا مردم باید چنین فردی را دوباره انتخاب کنند؟ یا اصولا چرا باید در انتخاباتی که مجلس بیخاصیتی محصول آن باشد، شرکت کنند؟
روایت متفاوت آشنا از شرایط سخت مسافرکشهای شخصی
مشاور رئیسجمهور نوشت: جماعت زیادی از راه مسافرکشی با ماشین شخصی زندگی میکنند یا به کمک آن به عنوان کار دوم زندگی شان را اداره میکنند. حسامالدین آشنا، مشاور رئیسجمهور با انتشار توییتی نوشت: چراغ بنزینش روشن شده بود. گفت: تمام شد؛ ۱۰ لیتر زدم ۳۰ تومن، ولی باهاش فقط ۲۶ تومن کار کردم. جماعت زیادی از راه مسافرکشی با ماشین شخصی زندگی میکنند یا به کمک آن به عنوان کار دوم زندگی شان را اداره میکنند.
نوباوه: انصراف لاریجانی از نامزدی لطف الهی بود
بیژن نوباوه گفت: این اتفاق خوب، عدم حضور آقای علی لاریجانی بهعنوان کاندیدا برای انتخابات بود. انصراف ایشان و اطرافیان وی برای جریان انقلابی یک لطف الهی بود. نبود ایشان در مجلس طلیعه تولد یک مجلس کارآمد و بیحاشیه است. واقعیت این است که آقای لاریجانی عامل تفرقه بین اصولگرایان و نیروهای انقلاب بود و نبود ایشان در مجلس یک امتیاز ویژه برای مجلس آینده محسوب میشود. ایشان با بنا گذاشتن برخی سنتهای غلط در مجلس باعث شده بود که نوعی جوّ نادرست و اختلاف بین نیروهای مختلف سیاسی شکل بگیرد و نمایندگان مقابل هم بایستند. البته آقای لاریجانی اوایل مجلس هشتم چنین روابطی را ایجاد نکرده بود و بعدا چنین شد. ما در مجلس هشتم با نیروهای اصلاحطلب اقلیت مجلس هم همکاری و همراهی زیادی در بسیاری از موارد داشتیم و پروژههای مشترکی را جلو میبردیم، اما بهمرور این فضا با یکسری رفتارها عوض شد.
نقوی حسینی: شیوه اجرای طرح افزایش قیمت بنزین با خردمندی همراه نبود
نماینده ورامین در مجلس گفت: هیچ عقلانیتی در شیوه اجرای طرح افزایش قیمت بنزین مشاهده نمیشود. سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به افزایش قیمت و سهمیهبندی بنزین گفت: اجرای طرح افزایش قیمت بنزین با بیتدبیری همراه بود و مقدمات کار و تمهیدات لازم برای اجرای این طرح فراهم نشده بود. وی افزود: بعد از گرانی بنزین ما شاهد هستیم که رئیس جمهور مصاحبه میکند و میگوید من از گرانی بنزین اطلاعی نداشتم و روز قبل از افزایش قیمت بنزین هم وزیر نفت در مصاحبهای اعلام میکند که بنزین اصلاً گران نمیشود و این نشان میدهد این تصمیمگیری تا چه اندازه با آشفتگی و بینظمی همراه است که که هیچ عقلانیتی در آن مشاهده نمیشود. نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این اقدام دولت نارضایتی مردم را در پی داشت و روی مشارکت مردم در انتخابات نیز تأثیر میگذارد.
بازگشت «دماوند» به وزارت کشور!
سومین روز ثبتنام کاندیداهای انتخابات مجلس از ساعت ۸ صبح در سراسر کشور آغاز شده و مانند دو روز گذشته پیشازظهر خلوتی را پشت سر گذاشت. تنها حاشیهای که در ساعات اولیه، توجه خبرنگاران و عکاسان را جلب کرد تغییر بنر تزیینی سالن اول بود که تصویری از قله اگمونت نیوزیلند را جای دماوند جا زده بود، اما تغییرش با تصویری تازه و بازگشت دماوند به وزارت کشور در شرایطی انجام شد که عکاسان و خبرنگاران به سالن دوم هدایت شدند و ماموران تدارکات با نظارت اعضای حراست به دور از لنز دوربینها کار تعویض را انجام دادند.
روایت سردار جلالی از نقش «Waze» در راهبندانهای اخیر تهران
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در خصوص نقش نرم افزار اسرائیلی ویز در راهبندانهای اخیر تهران، گفت: این نرم افزار در روز غائله اخیر در تهران، همه جمعیت را به سمت اتوبانها هدایت میکرد تا راهبندان ایجاد شود؛ در حالی که در حالت طبیعی کاملا برعکس است و باید مردم را از جای پرترافیک به جای خلوت هدایت میکرد.
اظهارات عضو جبهه پایداری درباره حضور جلیلی در انتخابات
مصطفی باقرزاده، سخنگوی جبهه پایداری مشهد گفت: به نظر میرسد که آقای جلیلی در انتخابات ثبت نام کنند. برای او صرف حضور در مجلس مهم نیست او میخواهد اثربخش باشد. مصطفی باقرزاده، سخنگوی جبهه پایداری در مشهد و فعال سیاسی در تحلیل فضای انتخاباتی پیش روی و کاندید شدن سعید جلیلی برای حضور در مجلس یازدهم گفت: حضور شخصیتهای سیاسی در کارزار انتخابات مجلس اتفاق مبارکی است، اما این حضور باید بر اساس ماموریتهایی باشد که برای نهاد قانونگذاری تعریف شده است و حتی افرادی که میخواهند نماینده مجلس بشوند باید بتوانند سطح این مأموریتها را بالا ببرند. هنگامی که مجلس به کارکرد اصلی خود بازگشت در آن صورت میتوان انتظار داشت که این نهاد با عنصر قانونگذاری باعث اعتلای جامعه اسلامی باشد. همه کسانی که قصد دارند تا مسئولیت بر عهده بگیرند باید به سمت ایجاد تمدن اسلامی حرکت کنند و در این مسیر خود را مقید به یک حزب خاص نکنند. سخن این نیست که احزاب کارکرد ویژهای در عرصه کشور ندارند، اما برای تحقق تمدن اسلامی مواضع حزبی نمیتواند کمکی کند. این فعال سیاسی ادامه داد: آقای دکتر سعید جلیلی با داشتن خصوصیات فوق در سالهای اخیر به روشنی نشان داده است که به کار کارشناسی عمیقا باور دارد و از نیروهای متخصص بهره میبرد و جلسات کارشناسی برگزار میکند و مطالعات و بررسیهای تخصصی را صرفا به جلسات محدود نمیداند و به میدانیبودن مطالعات باور دارد. برای آقای جلیلی دانش مقدمه تحول و رستاخیز است. فاکتور دوم ایشان این است که او پرورش یافته اندیشه تمدن اسلامی و جهانبینی توحیدی و برای تحقق چنین گفتمانی مجلس را یک نهاد قدرتمند میداند که باید منشأ اثر باشد. از سوی دیگر او محدود به یک حزب نیست و اطرافیان او هم قواعد مرسوم حزبی که مشاهده میشود را قبول ندارند. همچنین تردیدی نیست که آقای جلیلی از نیروهای جوان استفاده میکند، زیرا باور او به جوانگرایی است.
بزرگترین ضعف مجلس دهم از زبان دبیرکل جبهه پایداری
دبیرکل جبهه پایداری، عدم نظارت مطلوب و مؤثر بر عملکرد دولت و وزرا را مهمترین ضعف مجلس دهم دانست و گفت: نباید وضعیت دولت و مجلس به گونهای باشد که مردم فریادشان بلند شود. حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی نماینده مردم تهران در دوره نهم مجلس و دبیرکل جبهه پایداری با حضور در محل ثبت نام از داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه تهران، در جمع خبرنگاران در پاسخ به این که آیا از طرف جبهه پایداری در این دوره از انتخابات قصد کاندیداتوری در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را دارید، گفت: فعلا از طرف خودم قصد ثبت نام دارم. وی با بیان اینکه دوست دارم افراد خوب و جوانان انقلابی کاندیدای این دوره از انتخابات مجلس شوند، افزود: با تعدادی از جوانان خوب و انقلابی هم تماس گرفتم و به آنها گفتهام که ثبت نام کنید، کمکتان میکنیم که به مردم، نظام و دولت خدمت کنیم. دبیرکل جبهه پایداری در پاسخ به این سوال که چقدر به شفافیت مالی اعتقاد دارید و آیا خودتان حاضرید میزان هزینههای انتخاباتی را به طور شفاف به مردم اعلام کنید؟ تصریح کرد: بنده صد در صد موافقم، همین الان حاضرم بگویم که چقدر در جیبم پول دارم. پولی که برای خرج خودم هست از پول روضه خوانی است و از حقوقم نیست. آقا تهرانی در پاسخ به این که با این پولها نمیتوان برای انتخابات حتی تراکت چاپ کرد، تصریح کرد: بنده در دوره قبلی مجلس هم که کاندیدا شدم، تراکت چاپ نکردم. از نظر مالی هم به جایی وابسته نیستیم، اگر خودمان داشتیم به طور شفاف اعلام میکنیم که چقدر هزینه کرده ایم.
نظر مرعشی درباره کنارهگیری لاریجانی از انتخابات
سخنگوی حزب کارگزاران، تحلیلی درباره اعلام انصراف علی لاریجانی از حضور در عرصه انتخابات مجلس ارائه داد. حسین مرعشی در بخشی از یادداشت خود در روزنامه «اعتماد» نوشت: امروز کنارهگیری چهرههایی همچون آقای علی لاریجانی از ادامه کاندیداتوری برای انتخابات مجلس پیامی روشن دارد و آن اینکه نهتنها اصلاحطلبان، بلکه اصولگرایان نیز دیگر جایی برای سیاستورزی نمیبینند. وی ادامه داد: امروز اگر عزمی فراگیر جهت ارایه فراخوان برای تشویق و ترغیب شخصیتهای موثر اصولگرا و اصلاحطلب که قادر به بازسازی اعتماد شهروندان جهت مشارکت در انتخابات هستند، وجود نداشته باشد، فرصت تاریخی انتخابات مجلس نیز از دست خواهد رفت و اگرچه ممکن است نظام به سمت خلوص انقلابی حرکت کند، اما فراگیری آن تحتالشعاع قرار میگیرد.
نهضت ثبتنام وزرا و نمایندگان حامی احمدینژاد
در ادامه سومین روز ثبتنام کاندیداهای مجلس، دو وزیر دیگر احمدینژاد ثبتنام کردند. ظهر امروز دو تن از وزرای دولت احمدینژاد کاندیدای انتخابات مجلس شدند. محمد سلیمانی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و محمد طریقتمنفرد، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت احمدینژاد، با ثبتنام در انتخابات رسما وارد عرصه رقابت مجلس یازدهم شدند. پیش از این نیز چندتن از وزرا دولت احمدینژاد و نمایندگان حامی او در مجلس هشتم و نهم نیز ثبتنام کرده بودند. رضا تقی پور وزیر ارتباطات دولت نهم، مرتضی آقاتهرانی معلم اخلاق دولت احمدینژاد و از حامیان او در مجلس هشتم، احمدیبیغش، لاله افتخاری، زهره الهیان و ارسلان فتحیپور از جمله نمایندگان حامی احمدینژاد در دورههای گذشته مجلس بودند که در انتخابات مجلس ثبت نام کردند.
توهین وقیحانه خواننده لس آنجلسی به حضرت علی ـ علیه السلام
ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده است که در آن عارف عارفکیا معروف به "عارف" خواننده لس آنجلس نشین به ساحت مقدس و نورانی حضرت علی ـ علیه السلام ـ توهین میکند. این اظهارات وقیحانه با واکنش شدید در فضای مجازی روبرو شده است.
کدخدایی از مجلس دهم شاکی شد
کدخدایی با گلایه از مجلس شورای اسلامی به جهت کنار گذاشتن اصلاحیه قانون انتخابات، به نواقص و ایرادات قانون فعلی انتخابات اشاره کرد و متذکر شد: بارها و با صدای بلند اعلام کردهایم که قانون انتخابات ما متناسب با زمان حال نیست.
اعتراضات کار سلطنتطلبها بود بود یا عوام فقیر؟ اعتراضات کار سلطنتطلبها بود بود یا عوام فقیر؟
علی مطهری درباره ماهیت اعتراضات نیز گفت: آیا اعتراضات از سوی سلطنت طلبها و منافقین صورت گرفت؟ گزارشی به ما دادند که میگوید اینطور نیست که نقش منافقین و سلطنت طلبان پر رنگ باشد. اینها عوام فقیر بودند. در تهران تعدادی بازداشت شدند که نمیدانستند اصلاح طلب، اصولگرا و منافق چیست. خیلی از اینهایی که بازداشت شدند و اغتشاشگر بودند اهل خوردن مشروب و جستجوی سایتهای ضد اخلاقی بودند. حرف اصلی این است که یک افتضاحی شده ولی باید به گونهای آن را جمع کرد تا اصل نظام آسیب نبیند. مطهری در پاسخ به سوالی درباره انتشار فیلمهایی که در آن افرادی با لباس نیروهای انتظامی در حال اقدامات تخریبی هستند، گفت: اگر اینها درست باشد آنها هم باید محاکمه شوند. مجلس هم پیشنهاد داده که گروه تحقیقی تشکیل و این مسائل بررسی شود. اگر اشتباهی شده باید تاوانش را بدهند.
دیدار پرسپولیس خارج از ماهشهر برگزار میشود؟
قرعهکشی مرحله یک چهارم نهایی رقابتهای جام حذفی فوتبال، امروز (سهشنبه) در سازمان لیگ برگزار شد و تیمهای حاضر در این مرحله رقبای خود را شناختند. شهرداری ماهشهر با توجه به قرعهکشی صورت گرفته باید به مصاف پرسپولیس برود و در این دیدار نیز میزبان خواهد بود. با این حال طبق اعلام مسئولان برگزاری مسابقات، در صورتی که ورزشگاه ماهشهر آماده میزبانی از این دیدار نباشد، ماهشهریها باید در شهر همجوار میزبان پرسپولیس باشند. ماهشهر از شهرهای استان خوزستان محسوب میشود و این احتمال وجود دارد که آنها در یکی از ورزشگاههای این استان در اهواز، آبادان یا شهر دیگری که ورزشگاه مناسبی داشته باشد، به مصاف پرسپولیس بروند. طبق اعلام سازمان لیگ، دیدارهای مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی در تاریخ دوم دیماه برگزار خواهد شد./تسنیم
انتقاد یک استاد موسیقی از خواندگی و نوازندگی مدیری و گلزار
فریدون شهبازی، رهبر سابق ارکستر ملی درباره وضعیت فعلی موسیقی و گونه پاپ نیز اذعان داشت: متاسفانه طی این سالها روند موسیقی شکل و شمایل دیگری به خود گرفته است. زمانی که آقای محمدرضا گلزار به خودش اجازه میدهد در کنسرتش روی صحنه برود و ویلن بنوازد، آواز بخواند و پیانو و گیتار بزند انتظاری بیش از این نمیتوان داشت. زمانی که مهران مدیری خوانندگی میکند و کنسرت میدهد وضعیت همین میشود که میبینید. این اوضاع چگونه درست خواهد شد؟ فریدون شهبازیان در پایان گفت: به نظرم این وضعیت هیچگاه درست نمیشود و اگر قرار است چنین اتفاقی بیفتد اوضاع باید به هم بریزد که این نیز شدنی نیست.
درگیری مسلحانه در شادگان و شهادت مامور ناجا
صبح امروز در پی تیراندازی فردی مسلح در شهرستان شادگان یکی از مأموران ناجامجروح و پس از انتقال به بیمارستان به درجه رفیع شهادت رسید. بر پایه این گزارش حین استقرار واحد گشت کلانتری 11 مرکزی در میدان اصلی شهر یک نفر مسلح به سوی مأموران تیراندازی کرده و استوار یکم سفیدرو به شدت مجروح و پس از انتقال به بیمارستان به شهادت میرسد. بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی ناجا، فرد مهاجم بر اثر تیراندازی پلیس مجروح و به بیمارستان منتقل شد./فارس
لیست اموال مطهری: یک خانه ۵۷۶ متری، یک پژو پارس و ...
علی مطهری در جمع دانشجویان دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیر در پاسخ به سوالی درباره علنی کردن فهرست اموال خود گفت: من یک خانه ۵۷۶ متری دارم که یک کوچه پایین تر از حسینیه ارشاد است، همچنین یک پژو پارس دارم و یک واحد آپارتمان هم برای پسرم گذاشتم و سهامی هم در انتشارات صدرا دارم که ناشر آثار استاد مطهری است. البته این اموال را قبل از نمایندگی داشتم و بخشی از آنها را هم پیش از انقلاب داشتم.
استاندار تهران حرفهای فرماندار شهر قدس را توضیح داد
نوشیروان محسنی بندپی همچنین درباره اظهارات فرماندار شهر قدس مبنی بر دستور شلیک به معترضان گفت: منظور ایشان این بوده که هر کسی وارد فرمانداری شد با استفاده از ابزار فیزیکی با آنها مقابله کنند. در فرمانداری هیچ گونه اسلحهای وجود ندارد که بخواهند از آن استفاده کنند؛ ایشان به زودی توضیحاتی در این خصوص ارائه خواهند داد.