استفان پلوز گفت سال آینده از سمت خود کناره گیری خواهد کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از گلوب اند میل، استفان پلوز ۶۴ ساله که از ژوئن ۲۰۱۳ تاکنون رئیس بانک مرکزی کانادا بوده است، وضعیت اقتصادی این کشور را مساعد ارزیابی کرد اما افزود که چالش های فناوری جدیدی برای بانک مرکزی این کشور ایجاد شده است. وی همچنین افزود که به یک کمیتته مستقل در این بانک ماموریت داده است تا گزینهای مناسب برای جایگزینی وی پیدا کنند.
جانشین آقای پلوز باید از هیات دولت کانادا نیز تاییدیه بگیرد و پس ازآن خواهد توانست کار خود را از سوم ژوئن سالآینده (خرداد ماه) کار خود را آغاز کند. طبق قوانین کانادا، رئیس بانک مرکزی وظیفه تعیین سیاست های پولی و برخی از سیاست های مالی را بر عهده دارد. مهم ترین چالش پیش روی جانشین استفان پلوز در حال حاضر، مساله ارزهای دیجیتالی عنوان می شود که در ماههای اخیر توجه شمار زیادی از بانک های مرکزی در جهان را به خود جلب کرده است.
دن دروموند، استاد اقتصاد دانشگاه "کوئینز" گفت: در طول دوران ریاست پلوز، تورم هیچگاه روی زشتش را به ما نشان نداد. از نظر مالی نیز باید گفت شاهد یک دوره موفق بودیم اما رئیس بعدی باید با استفاده از داده ها و مدل سنجی، نسبت به توانایی غلبه بر بحران مالی احتمالی پیش رو مطمئن شود.
کانادا طی دوران مدیریت پلوز توانست به سطح نسبتا پایداری از نرخ تورم در محدوده هدفگذاری شده دو درصدی برسد. با وجود برخی درخواست ها، بانک مرکزی کانادا تاکنون سه مرتبه با کاهش بیشتر نرخ بهره از محدوده ۱.۷۵ درصد کنونی مخالفت کرده است. با این حال رشد اقتصادی ضعیف به ویژه در بخش مسکن و بدهی بالای خانوارهای کانادایی از جمله دیگر چالش هایی خواهد بود که رئیس بعدی بانک مرکزی کانادا باید با آن مواجه شود.
برخی از منابع خبری از کارولین ویکینز، معاون فعلی آقای پلوز به عنوان جدی ترین گزینه ریاست بر بانک مرکزی یاد می کنند. در صورت تحقق چنین مسالهای، وی نخستین رئیس زن بانک مرکزی کانادا در تاریخ خواهد بود. ویکینز از جمله طرفداران سیاست های فعلی بانک مرکزی کانادا به شمار می رود و در صورت انتخابش، احتمالا شاهد تداوم رویه کنونی خواهیم بود. جین بوووین، تحلیلگر سرمایه گذاری و از معاونان سابق مارک کارنی، رئیس فعلی بانک مرکزی انگلیس و پاول روکن، معاون وزیر دارایی کانادا از دیگر گزینه های جدی جایگزینی استفان پلوز هستند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.