«تابناک اقتصادی» بررسی می‌کند؛

راهکاری که قرار است به مقابله با گرانی گوشت برود؛ آیا زور دولت به مافیای گوشت می‌چربد؟

قیمت تمام شده دام زنده، هر کیلو ۳۱ هزار تومان است که اگر کشتار انجام شود، این قیمت به ۶۲ هزار تومان می‌رسد. ۲۲ درصد هزینه استخوان و کشتار افزوده می‌شود و این قیمت به ۷۴۴۲۰ تومان می‌رسد. از این مقدار ۷ درصد هزینه آلایش کم می‌شود و قیمت به ۶۷۴۲۰ تومان می‌رسد. اگر قرار باشد این گوشت با سود ۱۰ درصد در خرده فروشی‌ها توزیع شود قیمت واقعی گوشت قرمز باید هم اکنون حدود ۷۵ هزار تومان باشد.
کد خبر: ۹۴۴۵۲۷
|
۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۲ 16 December 2019
|
19661 بازدید
|

راهکاری که قرار است به مقابله با گرانی گوشت برود؛ آیا زور دولت به مافیای گوشت می‌چربد؟

تابناک اقتصادیدر یک سال اخیر دامداران کشور با مشکلات فراوانی مواجه شده اند که این مشکلات باعث شده است تا بسیاری از آنها تا حد ورشکستگی پیش بروند و حتی برخی واحدهای دامداری به تعطیلی کشانده شوند.

به گزارش تابناک اقتصادی، جلال محمودزاده نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در مصاحبه ای در شانزدهم آذرماه سال جاری گفت: شرایط دامپروری کشور این گونه است که نزدیک ۶۰ درصد واحدهای دامی صنعتی و نیمه صنعتی خالی از دام و تعطیل است، در واقع ۴۰ درصد واحدها با ظرفیت کم کار می کند.

با این وضعیت صنعت دامداری، یکی از مشکلات جدی که این روزها گریبان گیر دامداران شده، موضوع افزایش انباشت دام است. مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی که در 24 آذرماه 1398 برگزار شد، با اشاره به انباشت دام در دامداری های کشور گفت: اکنون سه راهکار برای حل مشکل ازدیاد دام سنگین پرواری کشور در قالب بسته ای به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارایه شده است. بر اساس این بسته، کاهش واردات گوشت قرمز، اجازه صادرات محدود دام زنده و خرید تضمینی گوشت گوساله پیشنهاد شده که انتخاب یکی از این روش ها، مشکل دامداران را برطرف می سازد.

سید احمد مقدسی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی در مورد راهکارهای ارائه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی گفت: این سه راهکار نظر تولیدکنندگان و دامداران است و ما با هر سه راهکار ارائه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش انباشت دام و حفظ تولید کشور موافق هستیم.

وی ادامه داد: هم اکنون میزان تولید گوشت قرمز در کشور مازاد نیاز می باشد. سالانه حدود 900 هزار تن گوشت در کشور مصرف می شود که از این مقدار، حدود 888 هزار تن در داخل تولید و مابقی به صورت واردات تامین می شود. البته اعتقاد من این است که میزان تولید گوشت قرمز در سال در کشور بالغ بر یک میلیون تن می باشد.

مقدسی در مورد علت انباشت دام گفت: اینکه می گویند علت این موضوع عدم فروش دام توسط دامداران می باشد یک دروغ محض است و حرف های غیرکارشناسانه ای است که برخی افراد بیان می کنند. هنگامی که دام به حدی می رسد که باید کشتار شود، ضریب تبدیل غذا به گوشت آن کاهش می یابد. یعنی دامی که به حد کشتار رسیده است غذای بیشتری در مقایسه با قبل مصرف می کند اما میزان وزن گیری آن در روز همان مقدار سابق و حدود یک کیلو است و نگهداری این دام برای دامدار دیگر توجیهی ندارد.

وی افزود: دلیل انباشت دام، نبود مشتری است. دلیل نبود مشتری نیز واردات بی رویه و توزیع گوشت یخی بین رستوران ها و واحدهای صنعتی مثل واحدهای تولید سوسیس و کالباس است.

ضرر شش هزار تومانی دامدار در هر کیلو فروش دام

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران گفت: این وضعیت انباشت دام موجب شده است در حالی که قیمت تمام شده هر کیلو دام 31 هزار تومان است، دامدار دام خود را با 6 هزار تومان ضرر در هر کیلو به 25 هزار تومان بفروشد. حتی برای همین 25 هزار تومان هم تقاضا وجود ندارد. حالا در این وضعیت پیشنهاد این است که یا دولت اجازه دهد که دام ها را صادر کنیم که برای کشور ارزآوری دارد و یا اگر دولت نگران این است که با صادرات دام، قیمت آن و در نتیجه قیمت گوشت قرمز افزایش یابد خود اقدام به خرید تضمینی دام به قیمت هر کیلو 31 هزار تومان نماید.

سیداحمد مقدسی در مورد واردات گوشت قرمز نیز گفت: علیرغم انباشت دام، شنیده ها حکایت از آن دارد که هنوز هم واردات گوشت قرمز که عمدتاً گوشت یخ زده است، ادامه دارد.

وی افزود: در حالی که نیاز کشور به واردات گوشت در سال حدود 30 هزار تن است، در سه ماهه اول سال بالغ بر 100 هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شد. این یعنی تنها در سه ماهه اول سال جاری 70 هزار تن گوشت قرمز مازاد بر نیاز کشور وارد شده است.

مقدسی با اعلام اینکه در گذشته ما راهکار عرضه مستقیم گوشت قرمز را نیز ارائه کردیم، اظهار داشت: این راهکار، راهکار اساسی و دائمی کشور در زمینه تامین گوشت قرمز با قیمت مناسب می باشد. هم اکنون قیمت تمام شده دام زنده در هر کیلو 31 هزار تومان است که اگر کشتار انجام شود این قیمت به 62 هزار تومان می رسد. 22 درصد هزینه استخوان و کشتار و ... افزوده می شود و این قیمت به 74420 تومان می رسد. از این مقدار 7 درصد هزینه آلایش کم می شود و قیمت گوشت قرمز به 67420 تومان می رسد. اگر قرار باشد این گوشت قرمز با سود 10 درصد در خرده فروشی ها توزیع شود قیمت واقعی گوشت قرمز باید هم اکنون حدود 75 هزار تومان باشد. اگر قیمت برای مصرف کننده بالاتر از این میزان است باید دولت با خرید تضمینی و عرضه مستقیم گوشت قرمز، این افزایش قیمت را کاهش دهد و به 75 هزار تومان برساند.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران در انتهای صحبت های خود ابراز امیدواری کرد، یکی از این سه راهکار برای کاهش انباشت دام و جلوگیری از ضرر و زیان دامداران عملیاتی شود و مافیای واردات گوشت قرمز در این مسیر سنگ اندازی نکنند و به عبارت بهتر زور دولت به مافیای گوشت قرمز بچربد!

سعید سلطانی سروستانی رئیس اتحادیه مرکزی دامداران ایران نیز طی مصاحبه ای با رادیو در مورخه 5 آذر ماه سال جاری گفت: قیمت دام زنده سنگین (گوساله) به ازای هر کیلوگرم از ۴۱ هزار تومان در ابتدای سال جاری در حال حاضر با کاهش ۴۰ درصدی به ۲۵ هزار تومان رسیده است. قیمت دام زنده سبک نیز در ابتدای امسال به ازای هرکیلوگرم ۴۸ هزار تومان بوده که هم اکنون با افت ۲۵ تا ۳۰ درصدی به ۳۵ هزار تومان رسیده اما مشتری برای این دام ها وجود ندارد.

وی افزود: بدیهی است  که در شرایط حاضر گوشت گوساله با توجه به کاهش ۴۰ درصدی قیمت دام زنده باید کیلویی ۶۰ هزار تومان و گوشت گوسفندی حداکثر ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد.

سلطانی سروستانی با بیان اینکه هیچ گونه کمبودی به لحاظ دام زنده اعم از سبک و سنگین و گوشت قرمز در کشور وجود ندارد بلکه دامداری ها با مازاد تولید مواجه هستند، گفت: افراد فرصت طلب و سودجو شرایط را به نحوی فراهم می کنند که بازار کمبود نشان دهد و با این بهانه به واردات بی حساب و کتاب گوشت بپردازند که بدون شک واردات بی رویه به تولید داخلی ضربه می زند.

شایان ذکر است، طبق آخرین آمار مرکز آمار ایران قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفند در آبان ماه سال جاری با رشدی 60 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 94 هزار و 586 تومان گزارش شده است. همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت گاو یا گوساله با رشدی 42 درصدی در مقایسه با آبان ماه سال گذشته به 84 هزار و 591 تومان رسیده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
بابا ول کنید چه کار دارید بازارها را؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فردا خواهید دید گوشت گرانتر میشود.
چرا این جوری میکنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
روی هرچه دست میگذارید وضعش یدتر میشود.
ما را به لطف شما سایتها امید نیست شری مرسانید!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
یک زمانی در کشور ما لشکر صاحب الزمان داشتیم اما امروز پر شده از لشکر مافیا ! مافیایی خودرو، مافیایی گوشت، مافیایی سکه، مافیایی طلا
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
ارزآوری تا یه جایی معنی میده که مردم بتونند زنده بمونند و از این ارز استفاده کنند

وقتی قرار قیمت ها سر به فلک بشه چه فایده داره؟
جوان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
سلام.با توجه به نوسان ارزش پول ملی ،راهکار واقعی اینستکه دولت بجای پرداخت یارانه نقدی و کمک معیشتی نقدی که ارزش آنها نوسان میکند و معمولا رفته رفته کم میشود،سبد کالای یارانه ای و سبد کالای معیشتی بدهد بدون اینکه قیمت معادل ریالی آن مهم باشد.در هر جایی هم که دولت به تولید کننده یارانه میدهد ،در مقابلش مقدار حجمی یا وزنی مشخصی از محصولش را بصورت تضمینی دریافت بکند مثلا بازای هر کیلو خوراک دام وطیورکه با یارانه وارد میشود مقدار مشخص وزنی از گوشت بصورت تضمینی دریافت بکندوبعنوان یارانه غیر نقدی یا کمک معیشتی غیر نقدی توزیع بکند.در این صورت و با حذف عامل ایجاد بی ثباتی، ثبات ایجاد میشود.اگر زیر ساختی هم برای توزیع یارانه غیر نقدی یا کمک معیشتی غیر نقدی بوسیله وزارت رفاه یا وزارتخانه دیگری ایجاد بشود که صفهای طولانی و شرم آور قبلی ایجاد نشود ،ایجاد اشتغال هم میشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
کدوم کاسب الان کالاشو با سود 10 درصد میفروشه؟؟؟ حداقل حداقل 80 درصد سود میخوان کاسب ها
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
حکایت دستش نزار بدتر میشود اینجا مصداق پیدا میکند !ثانیااگر توانست جلو مافیای خودرو بایستد اینجاهم میتواند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
یا با انواع مافیا طرفیم یا سلاطین و یا شایعه سازان. زورمون هم به هیچ یک نمیرسه.
من
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
یک مسول: ما در ایران مافیای هیچ چیز نداریم. نه گوشت نه مرغ نه برنج نه چایی نه پوشاک نه کوفت نه زهر مار نه کود کمپوست نه کود حیوانی نه کود انسانی .... اینجا بهشت است بهشت.
ناشناس
|
Bulgaria
|
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
مازاد تولید یا فقر مردم که توان خرید گوشت ندارند؟!
علیجانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
10% سود هزینه های بی ربط و با ربط تولید در ایران را نمیدهد شامل :
1- پایین بودن بهره وری کارگر به طور عام (از نگهبان تا مهندس )
2- رشوه های اجباری/احتمالی به سیستم های مختلف مانند دامپزشکی ، حلال بری ، شهرداری و......
3- بسته بندی
4- حمل و نقل
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
چقدر مافیا دارد این کشور ماشالاه.!
فکر کنم رکورد زدن!!!
پاسخ ها
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۵
ما رکورد زدیم و من هم حمایت میکنم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟