شانزده سوال و جواب در مورد «آینده ایران»!

در این گزارش سعی می‌کنیم که تعدادی سوال در مورد ایران در سال آینده بپرسیم و مختصری پاسخ دهیم، ولی هدف این است که مخاطبان تابناک به این سوال‌ها پاسخ دهند یا درباره آنها بیندیشند؛ اینکه آیا در سال آینده اعتراضات ادامه خواهد یافت؟ رابطه ایران و آمریکا تغییر خواهد یافت؟ آیا برجام فرو خواهد پاشید؟ و...
کد خبر: ۹۴۷۴۷۰
|
۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۸ 29 December 2019
|
162599 بازدید
|
تابناک ـ سید مسلم یهشتی نژاد؛ تیم آینده‌پژوهی روزنامه فایننشال تایمز سالانه در ماه دسامبر گزارش پیش‌بینی خود را از جهان ارائه می‌دهد. در سال ۲۰۱۹ از بیست پیش‌بینی این تیم تحقیقاتی تنها چهار مورد درست از آب درنیامد و همین اهمیت آینده‌پژوهی این گروه برای سال ۲۰۲۰ را دو چندان می‌کند. مهم‌ترین پرسش‌هایی که فایننشال تایمز برای سال آینده مطرح کرده است، دامنه وسیعی را پوشش می‌دهد؛ از آمریکا تا ایران و از قاره لاتینی‌ها تا اروپای پیر.

موضوع این گزارش البته پرداختن به آن گزارش نیست، بلکه در این گزارش سعی می‌کنیم، تعدادی سوال از دیدگاه آینده پژوهانه در مورد ایران در سال آینده بپرسیم و مختصری در مورد آن توضیح دهیم و سپس شما این سوالات را پاسخ داده و کامل کنید. پاسخ‌هایی که به این سؤالات داده شده، صرفا الگویی است برای ارتباط بیشتر مخاطبان و تعامل بهتر با سوالات در نظر گرفته شده و تردیدی نیست که در فرایند پاسخگویی تغییرات زیادی حذف شده و پاسخ‌ها کاملا کوتاه و بدون استناد به منابع آماری، اسناد معتبر و یا دسترسی به داده‌های اطلاعاتی ویژه‌ای است. تابناک، پیش بینی‌های مخاطبان در موارد شانزده گانه را در ذیل همین گزارش منتشر خواهد کرد.
 
سوالات و پاسخها به ترتیب عبارتند از؛

۱- آیا سال آینده دولت سقوط خواهد کرد یا استعفا خواهد داد؟
به نظر نمی‌رسد، در سال آینده هیچ یک از این دو اتفاق رخ دهد، چون مکانیسم قدرت در ایران به گونه‌ای است که سقوط یا استعفای دولت مستقر در حوزه خطوط قرمز سیاسی قرار دارد و هزینه بسیار بالایی بر آن متصور است که شرایط به قدری حاد نشده که نظام سیاسی به سمت تن دادن به این هزینه برود.

۲- آیا اصولگرایان به قدرت بازخواهند گشت؟
به نظر می‌رسد اصولگرایان تمام همت خود را در انتخابات مجلس شورای اسلامی در مرحله اول روی راهیابی هم‌طیفان خود در شهرستان‌ها به مجلس شورای اسلامی گذاشته اند و ایجاد اجماع در پایتخت را که وزن و انرژی آنان را می‌گیرد، در اولویت‌های بعدی قرار داده اند. با توجه به این مساله در شهرستان‌ها و همچنین عدم حضور چهره‌های مطرح اصلاح طلب در انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین احتمال مشارکت نسبتا محدود طبقه متوسط شهری، به نظر می‌رسد وزن آرای افرادی که رای دهندگان به آنان رای دادن را وظیفه شرعی و تعهد خود به نظام سیاسی می‌دانند، بالا خواهد رفت.

۳- آیا اعتراضات ادامه خواهد یافت؟
به نظر می‌رسد، از آنجا که اعتراضات صورت گرفته در سال‌های اخیر حداقل ریشه در انباشت مشکل‌های مردم از سال‌های پیش و همچنین تحریم‌های اقتصادی اعمال شده علیه ایران دارد و از سویی شکاف فقیر و غنی در کشور افزایش یافته است، همچنان نارضایتی‌های اقتصادی و واکنش به نابرابری در جامعه وجود خواهد داشت.

۴-آیا رابطه ایران و آمریکا تغییر خواهد یافت؟
در بنیان روابط ایران و آمریکا در سال بعد میلادی اتفاق قابل توجهی رخ نخواهد داد. چرا وضعیت دو سال اخیر بین ایران و آمریکا، وضعیتی است که هر کدام زودتر کنار بکشد، بازنده محسوب خواهد شد؛ هر دو طرف همین مسیر کنونی را ادامه خواهند داد.

۵- آیا وضعیت اقتصادی کشور بهبود خواهد یافت؟
به نظر می‌رسد اقتصاد ایران پس از پشت سر گذاشتن شوک‌های ناشی از تحریم‌ها و تلاطمات ارزی و همچنین گشایش‌هایی که ممکن است در مسیر تجارت بین المللی به دست آورد، وضعیت با ثبات تری داشته باشد؛ البته این به معنای ایجاد رفاه برای مردم نیست.

۶- آیا رفاه مردم بهتر خواهد شد؟
اگر با شاخصی چون رشد درآمد‌های دولت، وضعیت رفاه اقتصادی مردم سنجیده شود، سال آینده هم انتظار نمی‌رود که دولت جهشی در رشد درآمدهایش داشته باشند و همچنان درآمد سرانه ایرانیان پایین خواهد بود.

۷- آیا تصمیمات مدیریتی پایدارتری خواهیم داشت؟
هرچند کشور اسناد و قوانین بالادستی برای ریل گذاری جهت اتخاذ سیاست‌های پایدار دارد، تلاطم‌های شدید اقتصادی و سیاسی در کشور به همراه مشکلات انباشته شده ناشی از ناکارآمدی ها (؟) سبب می‌شود چشم اندازه ایجاد پایداری و ثبات نسبی در تصمیم گیری و مدیریت چندان روشن نباشد.

۸- آیا مجلس به جایگاه واقعی خود بازخواهد گشت؟
اگر دو وظیفه اصلی مجلس، قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون باشد، به نظر می‌رسد در صورتی که طیف منسجم سیاسی بتواند فراکسیون اکثریت در مجلس را به دست بیاورد، بهبودی در این زمینه حاصل بشود؛ اما اگر انتظار از مجلس، بازگشت به الگویی چون مجالس اولیه پس از انقلاب اسلامی باشد، احتمالا این اتفاق نخواهد افتاد.

۹- آیا برجام فرو خواهد پاشید؟
بعید است برجام در سال آینده هم فرو بپاشد؛ این احتمال وجود دارد که به نحوی توافقی جدید در کنار برجام به هدف رفع تحریم‌ها صورت پذیرد، اما برجام با حفظ چارچوب‌های کلی اش خواهد ماند.

۱۰- آیا فعالیت‌های مبارزه با فساد، مانعی برای فساد‌های بیشتر خواهد شد؟
برخورد قضایی با فساد فقط بخشی از مبارزه با فساد است. در بحث پیشگیری از فساد، گام‌های چندان مهمی برداشته نشده و در کنار آن علیرغم تاکید بر شفافیت اطلاعات و ایجاد فضای امن برای رسانه ها، عملا اتفاق مهمی در این دو زمینه نیفتاده است و سال آینده هم بیشتر برخورد قضایی با فساد است که دیده خواهد شد.

۱۱- آیا تغییر اساسی در ترکیب هیات حاکمه در نهاد‌های انتخابی و انتصابی رخ خواهد داد؟
اینکه در نهاد‌های انتخابی، افراد و رویکرد‌های جدیدی حضور یابند، بعید به نظر می‌رسد و در هر دو حوزه انتخابی و انتصابی افراد آشنای سابق، جانشین همدیگر خواهند شد.

۱۲- آیا تحریم‌های ایران در سال آینده رفع خواهد شد؟
به نظر می‌رسد بخشی از تحریم‌های ایران با وساطت کشور‌های ثالث و با ایجاد توافقی در کنار توافق برجام رفع شود، اما تحریم‌های اصلی ایران باقی خواهد ماند.

۱۳- آیا رویکرد صدا و سیما ملی می‌شود؟
نشانه‌ای برای این امر و تغییر رویکرد در سال آینده نمی‌توان متصور بود.

۱۴- آیا مشکلات استقلال و پرسپولیس حل و به بخش خصوصی واگذار می‌شوند؟
در شرایط رکود در اقصاد کشور و نبود زیر ساخت‌های مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی این اتفاق نخواهد افتاد، به ویژه اینکه دولتمردان کشور هم تمایلی ندارند ظرفیت های اجتماعی این دو باشگاه را به راحتی رها کنند.

۱۵- آیا روند مهاجرت ایرانیان به خارج کشور یا سرمایه گذاری در خارج از ایران افزایش خواهد یافت؟
به نظر می‌رسد در سایه ثبات نسبی اقتصادی و همچنین توافق احتمالی برای رفع بخشی از تحریم‌ها این روند در سال آینده افزایشی نخواهد بود.
 
۱۶- آیا حضور و توافق منطقه‌ای ایران تداوم خواهد داشت؟
به نظر می‌رسد، حضور قدرتمند ایران در منطقه به ویژه آنکه در این سال‌ها کوشش شده است پیوند‌های فرهنگی با کشور‌های منطقه تقویت شود،  تقویت و ادامه خواهد یافت.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۲
در انتظار بررسی: ۱۰۶
انتشار یافته: ۱۴۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
ایران باید از لجبازی دست بردارد و مذاکره کند و گرنه چندین نسل آینده نیز آسیب می بینند ما که نابود شدیم
پاسخ ها
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
مگه نرفتیم؟ مگه مذاکره نکردیم؟ رسیدیم. بیدار شید لطفا
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
میشه بفرمایید اسم این همه سال وقت گذاشتن و پای میز نشستن و برجام چی بود !!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
نگران نباش باز 22 بهمن که شد آمار سازندگی جمهوری اسلامی و خیانتهای رژیم پهلوی توی تلویزیون لیست میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
اونهایی که میگن مذاکره فایده ای نداره درست میگن
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
در آینده یعنی چند سال دیگر سه راه بیشتر ندارد . یا تحریم مثل کره شمالی . یا جنگ واقعی با دول غربی . یا مذاکره مشروط ....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
خطاب به : حمید و رضا

اگر بعد از برجام دست از موشک پرانی و تهدید این و آن بر میداشتید قطعاً هیچ کشوری از برجام خارج نمیشد .

کدوم مذاکره ؟
همون مذاکره ای که فقط امضاء کردنش رو بلد بودیم ؟

بس کنید دیگه . هر چه میکشیم از دست طیف امثال شماها تندروهاست که نه میروید و نه میگذارید مردم زندگیشان را بکنند .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
تا زمانی که افرادی از تحریم ها سود می برند و مشکلات و سختی های مردم برایشان اهمیتی ندارد نظراتی مانند حمید و رضا خواهیم داشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
تیم آینده پژوهی لازم نیست این سئوالات رو از بچه ابتدایی بپرسی همشون جواب منفی میدن
ناشناس
| Spain |
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
یک سوال :چرا ایران دیگه موشک نمی پراند.نکند موشک درست کنی هم مونتاژ بود وبا تحریم دیگه قطعات موشک وارد نمی شه.
نعمت
| Germany |
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
بنده به عنوان تهلیل گر مساعل بین الملل و فرابین الملل باید به ارزتان برسانم که مذاکره با دشمن هیچ نتیجه ای ندارد و ما باید برای امریکا شرایط بگذاریم و بنده 3 شرط گذاشته ام که اگر ترامپ بپذیرد و انجام دهد من قول میدهم به مسولین دستور مذاکره بدهم
شرط اول: ترامپو خانواده اش مخصوصا ایوانیکا خود را تسلیم و به اشد مجازات اعدام برسند البته غیر از ایوانیکال
شرط دوم: کل ارتش امریکا خود را تسلیم کنند و تجهیزاتشان را در بندر عباس و چابهار تحویل بدهند و پرسنل ارتش امریکا همگی به زندان اوین برود
شرط چهارم: اینکه امریکا تمام محصولات کشاورزی خود را به مدت 40 سال به ما بدهد
شرط هفتم: اینکه همه مخازن نفت و گاز و طلای امریکا از تاریخ تسلیم تا 70سال متعلق به ما دارد.

اگر این سه شرایط را امریکایی بپذیرد ما هم شاید درباره مذاکراتجات فکر کنیم. ما ان شالله بر دشمن پیروز میشویم مثل همیشه به برکت ایمان و عمل صالح و به پشتوانه جوانان مومن و انقلابی کشور عزیزمان
و لذا مسولین و مسولان باید در آلودگی هوا کمک کنند تا برطرف شود
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
برجام خیلی هم خوب بود واضح ترین نتیجش همین بی ارزش شدن پول ملی پس از خروج آمریکا است یعنی اینو هم نمی بینید؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Germany |
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
مذاکره در این شرایط سم است و بجز امتیاز دادن فراوان زیاد هم دوام نمیاورد و دوباره زیرش میزنند باید اقتصاد خود را در داخل قوی کنیم بعدا خواهید دید که انها خودشان جلو میایند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
این نوع سئوال و جواب در جامعه بسته ما جواب نمیده
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
اتفاقا امثال شما هستید که با ادعای روشن فکری حاضرید در مورد قدرت کشورتون با امثال آمریکه مذاکره کنید !!!! نه عزیزم اگر قراره اقتصاد درست بشه اتفاقا تنها راهش قدرت هست فقط قدرت نظامی و منطقه ای
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
این را باید بپذیریم که شرایط الان شرایط 40 سال قبل نیست
از نظر جمعیت
از نظر اقتصاد
از نظر فرهنگ مردم
از نظر تفاوت دیدگاه ها
از نظر هرم سنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
کاری با اصولگرا واصلاح طلب نداریم هر کسی بیت المال را به هر نحوی بالا کشیده وبه هر طریقی به کشور خیانت کرده روزی باید حساب پس بدهد ومحاکمه بشود فکر کنم فساد در دوره اصلاح طلبها بیشتر است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
در اولین مذاکره هسته ای را مفت از دست دادیم، در دومی موشکی را از دست خواهیم داد،، در سومی منطقه ای و اگر به همین طریق جلو رویم که بدهیم و بدهیم و بدهیم، ا، در آخرین مذاکره چیزی برای مذاکره نخواهیم داشت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
دست از لجبازی بردارد ایران شما از نابودی رها می شوید؟
خخخخه
حافظه تاریخی سیاسی عده ای به کمتر از یکسال رسیده
در ضمن مذاکره ای که یک طرفه باشد نه متقابل می شود همین برجام که می زنند زیرش و خواهان موارد بیشتری می شوند و با جز اگر توافق جدید باز خواهان بیشتر از قبل
مذاکره می خوتجاهی مذاکره چین با امریما که برابر است و نه باج دادن یک طرف به طرف مقابل ولی ما مذاکره می منیم برای دادن چیزهای خودمان
در اخر مشکل شما داخلی است و نه مذاکره و بین المللی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
فقط قطعي ميدونم رانت و وام مديران و مسولين سر جاشه.
سلام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
ايا ميشود در يک جامعه با تعامل ک همه ب هم نياز داريم ميشود با همه درگير بود؟ ايا ايديولوژي مهما ست يا منافع ملي و کشور ؟ پيشرقت کشور وبهبود اقتصاد و اشتغال مهمنره يا دشمني با اسراييل؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
ایران و امریکا تا یک چنگ خونین نکنند ارام نمی گیرند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
مذاکرات برجا ریشه ای نبود باید یک مذاکره همه جانبه صورت بگیرد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
همه نفع برجام مال اروپا بود ما قبل از امریکا محصولات امریکا را تحریم کردیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
هر کشوری به کمونیستها نزدیک شود مردم ان کشور خیر نمی بینند حتی اگر نفت خیز باشد.
چون کمونیست دشمن خداست .
کمونیست بی برکتی می اورد.
کمونیست فقر عمومی می اورد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
این چه تحلیلی است .. چهل ساله که همین داستانه...
مهدی
| Germany |
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
ما رفتیم برجام و همه چیزش را امضاء کردیم برای پول و بعد هم انرا درست رعایت نکردیم و طرف مقابل هم ازش زد بیرون ،این چگونه است؟
ایرانی
|
Germany
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
آینده ایران مثل یه ماشین بدون ترمزه.
پاسخ ها
ناشناس
| Romania |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
هشت سال همه جوره با عراق جنگیدیم و شهید و حانیاز و اسیر و مفقود الاثر و ویرانی دادایم اما الان کشور عراق دوست ماست
آمریکا هم همینطور خواهد بود، چهل سال مرگ بر آمریکا گفتیم اما میشود به طور مشروط روابط برقرار کنیم
ناشناس
| Germany |
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
اینو اجمدی نژاد با تمام نبوغش که اعلام کرد ،،و بهش افتخار!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
در مجموع چشم انداز مثبتی که در آن تغییر محسوس رو به بهبود در آن احساس شود مشاهده نمی شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
متاسفانه مسئولین خودشمون رو بخواب زدند و وقتی میفهمتد که دیگه جایی برای عذر و بهانه باقی نمی ماند بشنوید صدای مردم را
ناشناس
| Spain |
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
آن کسی که شما اسمش رو گذاشتی مسؤول فکر اون روز رو هم کرده و برای خودش و هفت پشتش اون ور آب ذخیره دارد.
ناشناس
| Germany |
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
اگه به همت خودمون ایمان داشته باشیم همه تحریمها را رد میکنیم و شغل بسیاری ایجاد میشود و اقتصاد بهبود پیدا میکند نفت و خام فروشی هنر نیست باید به ما فشار بیاید تا مثل کشورای پیشرفته زحمت کش بشویم و این کاملا شدنی است چون در صنایع دفاعی انرا دیده ایم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
ناشناس 16:19، حالا نفت را خام نفروختید باهاش کالا ساختید، وفتی کسی کالایتان را نمی خرد چی کار می کنید؟
صنایع دفاعی فوی است چرا در این بخش صادراتی نداریم!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
در یک کلام باید بگویم که نه تنها هیچ امیدی به بهبود شرایط کشور ندارم بلکه معتقدم که به علت عدم برنامه و تداوم روال 41 سال گذشته یقیننا شرایط فجیع تری در پیش رو خواهد بود.
پاسخ ها
B
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
تابناک.. چرا؟ اصل نظر رو چاپ کردید ولی موافقت با اون نظر رو چاپ نمیکنید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
چه مقامي و با چه ابزاري مي خواهد جوابگوي سرمايه هاي بادآورده از بورس باشد. آيا دلار فراوان است يا ملك ارزان؟
چرا انقدر بازار بورس را گرم نگه مي داريد؟ اين جماعت نان به نرخ روز خوردن هستند توي بورس چاقش مي كنيد تو كه مي دوني تو بورس ماندگار نيست ميره تو ملك و دلار ؟؟؟
خدايا چرا چشمان مسئولان را مي گذاري بسته بماند.
سريعاً ترمز بورس را بكش نابغه.؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
نابغه جان تمام دنیا برای کنترل نقدینگی و انتقال اون به صنایع از بورس استفاده می کنند اون وقت شما میای سعی و خطا واسه خودت میگی ترمز بکشین. کمی مطالعه هم بدک نیستش
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
در بورس هر کسی می تواند سرمایه گذاری کند و بر خلاف نظر شما بسیاری از آنها مردم قشر متوسط هستند و اتفاقا بورس بهترین جا برای سرمایه گذاری است که پول را به تولید هدایت می کند نه به سگرده گذاری و دلالی.
ناشناس
| Germany |
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
خیلی هم خوبه لباید دولت حسابها را کنترل کند تا بسمت دلار و طلا و ملک نروند و بسمت بورس بروند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
اگر مسئولین قبول کنند که مانند خانواده های خودشان مردم هم حق زندگی خوب و رفاه دارند تمام مشکلات حل می شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
اگر مسئولین بودند مشکلات حل میشد. متاسفانه مقاماتند!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
بله برای همین ما به مسئولی نیاز داریم که فرزندش رو برای تحصیل به یک مدرسه معمولی بفرسته نه اینکه به خاطر فرزندش بره مدرسه خصوصی از نوع پر قو تاسیس کنه
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
مسئولین هیچگاه همچین فکری نخواهند کرد. از خواب بیدار شو
ناشناس
| Germany |
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
قبول ندارند ،چون انها ارباب و بقیه رعیت هستند!
ببوگلابی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
ای خدا چقدر اینده روشنه مردم از خوشی بسه دیگه یه ذره از خوشیهای مارو هم بده به مردم بدبخت امریکا!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
ولوم کن آمو نیست که خیلی نظرات ما برای مسوولین مهمه؟ ما که دیگه نه مسوولین برامون مهمند نه این دولت . فکر هم نکنم هر کی بیاد بهتر از اینا باشه . ما که رای نمیدیم دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
با توجه به تجربه ۴۱ سال زندگی در کشورمون و روش سعی و خطای همواره موجود در کشور، جواب سوالهای بالا بطور خلاصه این که به سمت بدترین شرایط ،کم ترین نتیجه مثبت و افول بیشتر، پیش خواهیم رفت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
شدیدا موافق هستم. اصلا مفهومی به نام تجربه برای حضرات معنی نداره و هر کی نتیجه سال ها تجربه قبلی رو دور میرزه و برای خودش میاد یک چرخ اختراع میکنه. در واقع تمام سال های بعد از انقلاب تنها هر کسی به فکر جیب خودش بوده و یا اینکه خیلی هنر کره اومده همون چرخ قبلی رو دوباره اختراع کرده که اینبار به اسم خودش سند بخوره
d;d;
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
همین آش و همین کاسه . فرقی نمی کند شرکت کنیم یا نکنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
نتجه منطقی شرکت نکردن در انتخابات مهندسی شده است.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟