به گزارش تابناک به نقل از مهر، حمید زادبوم معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و هیئت همراه، ضمن حضور در جامعه المصطفی، با حجتالاسلام علی عباسی رئیس جامعه المصطفی العالمیه دیدار و گفتوگو کردند.
حجتالاسلام عباسی در این دیدار ضمن تسلیت فرارسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه (س) و شهادت «سپهبد شهید سلیمانی»، به ظرفیتهای جامعه المصطفی در خدمت به نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: دانشآموختگان، بخشی از ظرفیتهای مهم جامعه المصطفی هستند که میتوانند در مسیر تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی گامهای مؤثری بردارند.
وی جامعه المصطفی را دانشگاه بینالمللی در حوزه علوم انسانی اسلامی برشمرد و با اشاره به عضویت آن در اتحادیههای معتبر دانشگاهی جهان، از عضویت برخی از نمایندگیهای جامعه المصطفی در برخی اتحادیههای محلی سخن گفت.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه امروز این مرکز بیش از ۱۵۰ رشته مختلف در علوم انسانی اسلامی و در مقاطع مختلف در داخل و خارج کشور اجرا مینماید، اظهار داشت: تنوع ملیتی موجود در جامعه المصطفی، در کشور بینظیر است و در کشورهای دیگر نیز کمتر وجود دارد.
وی در ادامه توسعه زبان فارسی را یکی از مهمترین کارهای المصطفی دانست و بیان کرد: توسعه زبان فارسی، به این نیت انجام میشود که فراگیران جامعه المصطفی بتوانند پس از یادگیری زبان فارسی، از فرایندهای آموزشی به خوبی بهرهمند شوند.
حجتالاسلام عباسی با بیان اینکه جامعه المصطفی در زمینه آموزش زبان فارسی، موفقترین نهاد جمهوری اسلامی ایران بوده است، تصریح کرد: بیش از بیست نهاد در زمینه توسعه زبان فارسی فعالیت میکنند که عملکرد المصطفی در این زمینه بیهمتاست.
وی با اشاره به این ظرفیت و تأثیر آن در زمینههای فرهنگی، اظهار داشت: امروزه، بسیاری از دانشآموختگان جامعه المصطفی در کشورهای خود حضور دارند و سازمانهایی مانند صدا و سیما، رایزنیهای فرهنگی و سفارتخانههای ما میتوانند از این ظرفیت بهره ببرند.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه بهرهمندی از ظرفیت دانشآموختگان را در عرصههایی مانند توسعه صنعت گردشگری بسیار مؤثر ارزیابی کرد و با اشاره به تفاهمنامهای که پیش از این بین جامعه المصطفی و سازمان توسعه تجارت به امضا رسیده است، بر عملیاتیسازی هر چه بیشتر مفاد آن تأکید کرد.
نباید از شرکای تجاری مهم و بازارهای هدف غافل باشیم
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این دیدار ضمن آرزوی توفیق برای المصطفائیان در دستیابی به اهداف مد نظر، جامعه المصطفی را مایه مباهات جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به شرایط کنونی کشور گفت: مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) نیز تصریح کردند که باید به گونهای باشیم که نیازی به چاههای نفت وجود نداشته باشد و بتوانیم نیازهای کشور را از راه صادرات غیرنفتی به کشورهای دیگر برطرف سازیم.
حمید زادبوم توجه به صادرات را بسیار خوب توصیف نمود و با اشاره به صادرات ایران در سال جاری، تصریح کرد: علی رغم تحریمهای گسترده در حمل و نقل، سیستم بانکی و…، شرایط بسیار خوبی در این زمینه داریم و لازم است با گزینش راهکارهای مناسب، به موفقیتهای بیشتر در این عرصه دست یابیم.
وی با اشاره به کاهش قیمتهای اقلام صادراتی در مقایسه با سال گذشته، از رشد وزنی صادرات سخن به میان آورد و تصریح کرد: لازم است توجه داشته باشیم که تحریمهایی که دشمنان ضد ایران اسلامی و با هدف جلوگیری از تحقق اهداف متعالی آن وضع کردهاند، دائمی است. بدین ترتیب، ضرورت دارد با توجه به استمرار تحریمها برنامهریزی مناسب داشته باشیم.
رئیس سازمان تجارت ایران بر عملیاتیسازی مفاد تفاهمنامه مزبور تأکید کرد و گفت: شاید بتوان گفت تولید، بهتر از تجارت است. در صادرات، باید کشورهای هدف را مدنظر قرار دهیم و بر اساس شرایط موجود برنامهریزی کنیم.
وی افزود: گاهی برخی نظریهپردازان غربی مطرح مینمایند که منابع نفتی دنیا به همه جهانیان تعلق دارد و میخواهند برای بهرهبرداری آزادانه از منابع نفتی دنیا، مرزهای جغرافیایی کشورها برداشته شود. به هر ترتیب، باید به این نکات نیز توجه داشته باشیم.
زادبوم با اشاره به رشد صادرات ایران به کشورهای همسایه در نُه ماهه سال ۹۸، تصریح کرد: در زمینه صادرات، نباید از شرکای تجاری مهم و بازارهای هدف غافل بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بر همگان مشخص است که آمریکا، تجارت ایران را هدف قرار داده است و در این زمینه میکوشد با مشکلآفرینی، روابط کشورهای دیگر را با جمهوری اسلامی ایران تحتالشعاع قرار دهد. امیدواریم بتوانیم با توجه به اهداف نظام جمهوری اسلامی، در زمینه توسعه و رفاه جامعه گامهای مؤثر و مطلوبی برداریم.
وی تفاهمنامه جامعه المصطفی و سازمان تجارت ایران را مطلوب توصیف کرد و از آمادگی سازمان تجارت ایران برای برگزاری دورههای کوتاهمدت و کارگاههای آموزشی، با حضور دانشآموختگان المصطفی سخن گفت.
زادبوم بر همافزایی در این زمینهها تأکید ورزید و برنامهریزی مشترک سازمان تجارت ایران و جامعه المصطفی را ضروری دانست.
شایان ذکر است در پایان این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی از تعیین کارگروهی از سوی دو مجموعه برای همکاری بیشتر سخن گفت و بر مرور بندهای تفاهمنامه یادشده تأکید کرد.
رئیس جامعه المصطفی همچنین بررسی ظرفیتهای موجود و آموزش مهارتها را در این عرصه لازم دانست.
خاطرنشان میشود برخی از مدیران حاضر در این جلسه نیز نظرات و دیدگاههای خویش را مطرح ساختند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.