این تصمیم در حالی گرفته میشود که گزارش های رسیده از چین، حکایت از سبقت گرفتن آمار مبتلایان به این ویروس از شمار مبتلایان به بیماری سارس در سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ دارد که هشت هزار تن را مبتلا کرده بود؛ سبقتی ترسناک که به رغم پیشرفت های چینی ها در مقابله با این دست بیماری ها رقم خورده است.
نکته ای که مورد تاکید تئودور آدانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی هم قرار گرفته که گفته: «اگر این ویروس در کشوری با نظام بهداشتی ضعیفتر شیوع پیدا میکرد، نمیدانیم چه خساراتی ممکن بود رخ دهد»؛ هرچند پیشبینی میشود، این بحران اخیر ضربه بزرگی به اقتصاد چین بزند.
تاکنون ۱۷۰ تن بر اثر آلودگی به این ویروس جان خود را از دست دادهاند و این در حالی است که خارج کردن اتباع خارجی از شهر ووهان چین، مرکز شیوع این ویروس، ادامه دارد و این افراد به محض ورود به کشور خود قرنطینه میشوند. بسیاری از شرکتهای بزرگ بینالمللی در حال تعطیل کردن فعالیت خود در چین هستند و همزمان با هشدار بسیاری از کشورها در مورد سفر به چین، بسیاری از خطوط هوایی پروازهای خود به این کشور را متوقف کرده و یا کاهش دادهاند.
نگرانی ها در این خصوص تا آنجا اوج گرفته که نرخ جهانی نفت را هم تحت تاثیر قرار داده و حتی بعید نیست به واکنش هایی از جمله برگزاری نشست ویژه اوپک منجر شود. آسیبی که بازارهای سهام هم از معرضش در امان نبوده و از همه مهم تر، امنیت روانی جمعیت بزرگی از ساکنان کره خاکی، از جمله کسری از هموطنانمان را خدشه دار کرده است.
شرایطی که بخشی از آن مرهون گزارش هایی است که از گوشه و کنار جهان در خصوص کشف موارد مشکوک و در نهایت اثبات ابتلای برخی به این ویروس منتشر می شود. مثل گزارشی که سازمان جهانی بهداشت ساعاتی پیش آن را منتشر کرد و بر اساسش، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در خارج از چین به ۹۸ تن رسید؛ آماری قطعی و رسمی که احتمالا موارد مطرح شده در کشورمان در زمره شان نباشد.
گفتنی است، به رغم همه شرایط به وجود آمده، سازمان بهداشت جهانی توصیه به ممنوعیت تجارت با چین و سفر به این کشور که منشأ ویروس کشنده کروناست، نکرد.