به گزارش تابناک به نقل از روزنامه «معاریو» ژنرال «عاموس گلبوع» کارشناس امنیتی صهیونیستی در مقالهای اعلام کرد که طرح صلح آمریکا موسوم به «معامله قرن» بیشتر شبیه به یک رؤیاست؛ چرا که این طرح از خلع سلاح حماس و نوار غزه و اتصال کرانه باختری و نوار غزه از طریق تونل صحبت میکند.
وی ادامه داد که یکسری ملاحظات در خصوص این طرح وجود دارد که عبارتند از:
ــ اولین ملاحظه مربوط به معامله قرن این است که ما در برابر یک طرح امنیتی سیاسی قرار داریم که شاید بهترین طرحی باشد که در خصوص پرونده فلسطین٬ برای اسرائیل مطرح شده و تلآویو باید آن را با همه جزئیاتش، از جمله طرحهایی که شاید اجرای آنها آسان نباشد، بپذیرد.
این کارشناس صهیونیستی اضافه کرد که معامله قرن به آرمانهای فلسطینیان برای برپایی دولتشان در مرزهای مشخصشده در سال 1967 با پایتخت قدس شرقی و تخلیه شهرکهای صهیونیستنشین پایان و به اسرائیل اجازه میدهد تا مرزهای خود را ترسیم کند.
ــ ملاحظه دوم در خصوص معامله قرن٬ آن است که این طرح٬ جنبش ملی فلسطین را به نقطه صفر بازمیگرداند؛ بدون بازگشت به مرزهای مشخصشده در سال1967 بدون حق بازگشت آوارگان، بدون تسلط بر 95 درصد از کرانه باختری٬ بدون تخلیه شهرکهای صهیونیستنشین٬ بدون تقسیم قدس و بدون در اختیار گرفتن سرپرستی مسجدالاقصی.
عاموس گلبوع که مشاور سابق دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی در امور عربی بوده و کتابهایی درباره اطلاعات اسرائیل نوشته است تأکید کرد که معامله قرن درباره برپایی دولت فلسطین با پایتختی در حواشی قدس شرقی مانند «ابودیس» و «قلندیا» بعد از 4 سال صحبت میکند که آن هم منوط به تعهد فلسطینیان بر پایبندی به یک سری تعهدات و در ابتدا بهرسمیت شناختن دولت یهود است.
ــ ملاحظه سوم در خصوص معامله قرن مربوط به نوار غزه و حماس است که این طرح درباره خلع سلاح حماس و اتصال غزه به کرانه باختری از طریق تونل صحبت میکند؛ اما این رؤیا هرگز محقق نخواهد شد؛ زیرا این سؤال مطرح میشود که "چهکسی حماس را خلع سلاح خواهد کرد؟"، خود این موضوع پیامدهای بدی برای معامله قرن بهدنبال خواهد داشت.
ــ ملاحظه چهارم مربوط به تشکیلات خودگردان فلسطین و «ابومازن» رئیس آن است که نهتنها این طرح را رد میکنند بلکه با آن میجنگند که این امر منجر به دو مشکل اساسی خواهد شد؛ اول عدم وجود حمایت عربی از این موضع فلسطینی و دوم احتمال بروز درگیری در کرانه باختری؛ اما کسی که میتواند هرگونه درگیری امنیتی با اسرائیل را افزایش دهد فقط حماس است که این امر اسرائیل را به یک لحظه حساس مقابل حماس در نوار غزه نزدیک میکند.
ــ ملاحظه پنجم مربوط به ضرورت آغاز الحاق فوری «درّه اردن» است که با توجه به پیامدها و خطرات این اقدام، قابل اجرا نیست.
ــ ملاحظه ششم این طرح مربوط به آن است که درحال حاضر اسرائیل در برابر دو خطر مهم قرار دارد؛ اول عدم توانایی سیاستمداران صهیونیستی در مقابله با چالشهای پیشِروی حاکمیت رژیم اسرائیل و دوم وجود نشانههایی مبنی بر عدم موفقیت ترامپ در انتخابات آینده ریاستجمهوری آمریکا.