اینکه اصلاح طلبان با چه استعدادی در انتخابات مجلس یازدهم حضور پیدا خواهند کرد، سؤالی است که علیرغم فرصت اندک باقی مانده تا برگزاری انتخابات هنوز پاسخی به آن داده نشده است. جریان اصلاحات اعتقاد دارد به دلیل کمبود نامزدهای مورد نظرش، احتمالا نمیتواند لیست کاملی برای انتخابات مهیا و معرفی کند که بر همین مبنا، جلسه اخیر شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان پیرامون ارائه لیست انتخاباتی هم بی نتیجه ماند.
به گزارش «تابناک»؛ از طرفی برخی فعالان سیاسی اصولگرا این رویکرد اصلاح طلبان را نوعی تاکتیک انتخاباتی میدانند و معتقدند که جریان اصلاحات بیش از ۱۳۷ کاندیدا برای انتخابات مجلس دارد که در زمان مقتضی، آنها را به انتخابات ورود خواهد داد و حتما هم برنامه ویژهای برای پیروز شدن این افراد در رقابت با اصولگرایان و سایر کاندیداهای موجود در نظر دارند که همچنان آن را عنوان نکرده اند.
این را هم باید اضافه کرد که «محمدرضا تاجیک» از تئوریسینهای اصلاح طلبان، چندی پیش گفته بود: «ما باید به چهرهها و به نیروهای جدید مجال بدهیم، به کسانی که پر از استعداد هستند، اما رؤیت نمیشوند؛ بنابراین، به کسانی که خود را ژنرالهای جریان اصلاحطلبی تعریف کردهاند و یک مقدار به تعطیلات تاریخی و به استراحت احتیاج دارند، باید اجازه بدهند نیروهای باطراوت و با انگیزه وارد صحنه شوند تا جریان جدید اصلاحطلبی بر دوش اینان قرار بگیرد. در این صورت شاید بتوانیم جریان اصلاحطلبی را بازسازی کنیم.»
توصیههای تاجیک به اصلاحطلبان
او حتی اخیرا پا را فراتر گذاشته و گفته است: «جریانِ اصلاحطلبی «واقعا موجود» نیازمند یک تعطیلات تاریخی است. باید عزم رفتن کند و از سرزمین قدرت به درآید و ببیند که آیا آسمان همهجا همین رنگ است و آیا اصلاحطلبی همهجا به همین رنگ است؟ شاید زمان آن رسیده که اصلاحطلبان نقش و نقاشی خود را نه در قابِ قدرت و سیاست که در قابِ اجتماع و فرهنگ و هنر قرار دهند و زنگار از رخسار برگیرند و آینه نقد خود را غماز کنند. حتی اگر اصلاحطلبان در تسابقهای بزرگ پیشاروی (مجلس و ریاستجمهوری و...) پیروز هم بشوند، از امکان و استعدادی بیش از دولت کنونی برای بهبود امور (داخلی و خارجی) برخوردار نیستند؛ لذا شایسته آن است که عِرض خود نبرند و زحمت مردمان ندارند و عاقلانه چندی از دیار قدرت رخت بربندند.»
با همه این تعاریف، اصلاح طلبان که خود را جزوی از دایره نظام میدانند و نمیخواهند خللی در این تعریف ایجاد شود، تاکید دارند که حتی اگر لیست هم ندهند مشارکت جدی در انتخابات خواهند داشت، کما اینکه اخیرا اعلام شده در صورتی که لیستی ارائه نشود، احزاب میتوانند هر یک مجزا کاندیداهای خود را معرفی کرده و به حمایت از آنها بپردازند؛ که البته این مساله را شاید بتوان یک تاکتیک جدید انتخاباتی برای برحذر داشتن سیاسیون و مردم از آسیبهایی که لیستی رأی دادن به همراه دارد، تعریف کرد.
علیرغم همه گلایههای موجود درباره عدم تایید صلاحیت بحشی از چهرههای اصلاح طلب و خالی بودن دست این جریان از کاندیداهای توانمندی که میتوانند در لیستهای انتخاباتی قرار بگیرند، رایزنیهایی از سوی اصلاح طلبان با شورای نگهبان برای داشتن نگاه بازتر از سوی این نهاد به چهرههای اصلاح طلب صورت گرفته است که در این خصوص با «اشرف بروجردی» فعال سیاسی اصلاح طلب به گفتگو نشسته ایم.
با شورای نگهبان برای تایید اصلاحطلبان رایزنیهای زیادی کردیم
یک چهره سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار «تابناک» پیرامون اینکه در نهایت اصلاح طلبان قرار است چه تصمیمی برای انتخابات پیش روی مجلس بگیرند، اظهار کرد: تمام تلاش و رایزنیهای خودمان را با شورای نگهبان در راستای تایید صلاحیت چهرههای اصلاحطلب انجام خواهیم داد.
«اشرف بروجردی» درباره اینکه آیا در شرایط فعلی اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات لیستی ارائه خواهند داد یا خیر، گفت: در وضعیت فعلی بیشتر و در واقع اکثریت اصلاحطلبان به دلیل رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان، فرصتی برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم پیدا نکرده اند.
دست اصلاحطلبان برای لیست دادن بسته است
وی در پاسخ به اینکه با توجه به رایزنی های صورت گرفته با شورای نگهبان و اینکه می گویید، بخشی از کاندیداهای شما فرصت حضور در انتخابات را پیدا نکرده اند، چه تصمیمی از سوی اصلاح طلبان در نهایت گرفته می شود، افزود: اصلاحطلبان در شرایط پیشآمده دست بسته هستند و خیلی جایی برای ارائه لیستی که مدنظرشان باشد ندارند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این که نتیجه رایزنی ها چه بوده است نیز تصریح کرد: ما در مجموعه اصلاحطلبان رایزنیهای گستردهای با نهادهایی چون شورای نگهبان انجام دادیم، اما متاسفانه تا به امروز نتیجه و رویکرد مشخصی را شاهد نبودیم.
رایزنی اصلاحطلبان با شورای نگهبان شخصی بوده، نه حزبی
بروجردی با اشاره به اینکه روند رایزنیها از سوی چهرههای رد صلاحیت شده با شورای نگهبان فردی بوده نه حزبی، خاطرنشان کرد: ما هنوز در راستای رایزنی حزبی از بدنه اصلاحطلبان اقدامی انجام نداده ایم و بیشتر رویکردها و اقدامات صورت گرفته در این حیطه از سوی خود افراد رد صلاحیت شده و شخصی با شورای نگهبان بوده است.
وی تاکید کرد: بدون شک، زمانی که تمام نیروهای یک جریان سیاسی از حضور در انتخابات باز میمانند که ارائه دادن یک لیست انتخاباتی برای این جریان کار بسیار سختی است، از این امیدواریم در روزهای آینده حداقل با تایید صلاحیت برخی از دوستان، بتوانیم در جهت بستن یک لیست انتخاباتی وارد عمل شویم.
رایزنیهای خود با شورای نگهبان را ادامه میدهیم
این چهره سیاسی اصلاحطلب گفت: زمانی که در بررسی صلاحیتها، همه نیروها را رد صلاحیت کنند، بدون شک، سختی زیادی برای رایزنی و ارائه لیست انتخاباتی وجود دارد که در اوضاع کنونی این رویکرد شامل حال اصلاحطلبان شده است؛ از این روی، ما به رایزنیهای خودمان (با شورای نگهبان) ادامه میدهیم تا انشاءالله به یک رویکرد مشخص دست پیدا کنیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.