روز گذشته خبری در رسانه های منتشر شد مبنی بر اینکه قیمت گوشت قرمز افزایش یافته است. علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی نیز طی مصاحبه ای در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت گوشت گوسفند افزایش یافته است، گفت: بله، قیمت گوشت افزایش داشته و از کیلویی ۹۳ هزار تومان یکی دو هفته گذشته، امروز (مورخه 6 اسفند 1398) به کیلویی ۱۱۰ هزار تومان رسیده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، وی ادامه داد: قیمتی که به بازار داده میشود کیلویی ۱۰۶ هزار تومان است و آنها تا ۱۱۰ هزار تومان هم به فروش میرسانند، اما بالاتر از آن نباید فروخته شود. ملکی در پاسخ به اینکه آیا گوشت گوساله هم بالاتر رفته است، گفت: قیمت گوشت گوساله هم کیلویی ۱۰ هزار تومان رشد کرده است.
یک دامپزشک در مصاحبه با خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: ویروس کرونا هیچگونه تاثیری بر حیوانات اهلی مانند گاو، گوساله و گوسفند ندارد و به این حیوانات منتقل نمی شود. این نوع از کرونا مربوط به حیوانات وحشی می باشد.
وی افزود: من فکر می کنم دلیل افزایش قیمت گوشت، افزایش میزان تقاضا به دلیل هجوم مردم برای خرید گوشت است و مافیا از این موضوع در حال سواستفاده می باشند و گوشت را گران کرده اند.
ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی نیز در این باره گفت: متخصصان بهداشتی تأکید دارند که دامها به هیچ عنوان به ویروس کرونا مبتلا نمیشوند، اما ظاهرا نگرانی مردم از عرضه جگر، روده و کلاً آلایش گوسفند به صورت باز در فضای آزاد است.
روز گذشته رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی 5 دلیل را برای افزایش قیمت گوشت گوسفند برشمرد و گفت: نخستین دلیل این است که تقاضا در بازار برای آلایش گوسفند نظیر جگر، دنبه و پوست کاهش یافته است. هر چقدر فروشنده بتواند قیمت بیشتری از اینها به دست بیاورد، قیمت گوشت کاهش خواهد یافت.
دومین دلیل این است که صادرات پوست هم متوقف شده و درآمدی از این محل هم نصیب فروشندگان نمیشود، ضمن اینکه تقاضا برای کلهپاچه کاهش یافته و همه اینها سبب شده تا تقاضا روی گوشت فشار بیشتری داشته باشد.
سومین دلیل این است که افزایش قیمت دام زنده به دلیل اعمال قرنطینه از سوی سازمان دامپزشکی کشور افزایش یافته است.
چهارمین دلیل این است که حمل و نقل دام به دلیل سرما، برف و باران کاهش یافته و این عامل بر روی عرضه دام تاثیرگذار بوده است.
پنجمین دلیل این است که قیمتهای دلبخواه در میدان بهمن (محل عرضه گوشت) اعمال می شود و متأسفانه این افزایش قیمت و نرخگذاری از سوی غرفهداران خارجی ما که افغانستانی هستند بیشتر اعمال میشود.
یکی از دلایلی که رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی برای افزایش قیمت گوشت قرمز عنوان کرده بود افزایش اعمال قرنطینه از سوی سازمان دامپزشکی کشور، در نتیجه کاهش عرضه دام و افزایش قیمت گوشت قرمز بود.
سید بهمن نقیبی مدیر کل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی طی مصاحبه ای در مورخه 6 اسفند 1398 در پاسخ به این پرسش که آیا قرنطینه سازمان دامپزشکی مشکلی در عرضه دام ایجاد کرده است، گفت: امروز از صبح ارتباط سامانه فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) با اداره پست قطع شده است و اشکالاتی را برای صدور مجوزهای ما ایجاد کرده است.
وی توضیح داد: سامانه فاوا نقطه اتصال قرنطینه، سازمان دامپزشکی، وزارت جهاد، وزارت صمت، راهداری و کلاً بخشهایی را که لازم است درباره صدور مجوز حمل و نقل در داخل کشور و صادرات نقش داشته باشند، است. به طورکلی در تمام کشور برای حمل بهداشتی،دام و گوشت، این سامانه بخشهای دیگر را مرتبط میکند.
نقیبی در پاسخ به این سؤال که آیا این اختلال در سامانه باعث بالا رفتن قیمت گوشت شده است، گفت: بعید میدانم این موضوع تأثیری در قیمت گوشت بازار داشته باشد.
عباس تابش رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در گفتگو با صدا و سیما گفت: متاسفانه بعضی از افراد به نیت سودجویی برخی مسائل را مطرح کرده اند از جمله اینکه آلایش گوسفندی در سطح کشور دیگر مصرفی ندارد یا حمل و نقل با مشکل مواجه شده است که صحیح نبوده و سودجویی است.
وی افزود: گوشت مخلوط گوسفندی بین 80 الی 90 هزار تومان می باشد و هر گونه افزایش قیمت حتماً خلاف است و برخورد خواهد شد. تابش ادامه داد: آنقدر گوشت قرمز موجود است که اگر تولید داخل کفاف نیاز بازار را ندهد و حتی کسانی بخواهند از این فرصت سواستفاده کرده و عدم عرضه داشته باشند، ضمن برخورد با این افراد این گوشت ها را به بازار عرضه خواهیم کرد.
تابش با اشاره به اینکه تا چند روز پیش از ناحیه کاهش قیمت دام زنده و کاهش قیمت گوشت قرمز در فشار بودیم، گفت: امروز افرادی برای سودجویی خود، ویروس کرونا را عامل اختلال در حمل و نقل و آلایش دام عنوان و به افزایش قیمت اقدام کردند که لازم است اعلام کنم همکاران من در سطح بازار حضور دارند و با هرگونه حواشی در قیمت گوشت قرمز به بهانه ویروس کرونا برخورد شدید خواهند کرد.
همان گونه که تابش گفت دولت مشکلی برای تامین گوشت قرمز ندارد و حسن عباسيمعروفان، مديرعامل شركت پشتيباني امور دام طی مصاحبه ای در مورخه 6 اسفندماه 1398 در همین باره گفت: براي تنظيم بازار شب عيد، 10 هزار تن گوشت قرمز در قالب طرح معيشتي و 10 هزار تن هم از اين محصول براي مصرف عموم به بازار عرضه ميشود.
مديرعامل شركت پشتيباني امور دام افزود: گوشت قرمز وارداتي براي تنظيم بازار شب عيد به دو صورت به بازار تزريق ميشود؛ نخست در قالب طرح معيشتي به ازاي هر كيلوگرم چهل هزار تومان كه از طريق فروشگاهها براي مشمولان طرح يعني افراد تحت پوشش بهزيستي و كميته امداد توزيع ميشود و در مرحله دوم، گوشت وارداتي به قيمت 50 هزار تومان كه در همه فروشگاههاي زنجيرهاي و تعاونيها بدون محدوديت براي تنظيم بازار شب عيد توزيع ميشود.
وي اضافه كرد: هيچ مشكل و محدوديتي در مورد تامين گوشت مرغ و قرمز وجود ندارد. او گفت: در كشور مازاد توليد گوشت قرمز داريم و به دليل حمايت از توليدكنندگان در حال خريد اين ميزان مازاد و افزودن آن به ذخاير راهبردي هستيم.
بر اساس این گزارش؛ هر چند که شنیده ها حکایت از آن دارد که در روز جاری اندکی قیمت گوشت کاهش یافته است اما بهتر است مردم نگران وضعیت تامین اقلام ضروری خود نباشند و به اصطلاح در دام دلالان نیافتند، چرا که به عنوان نمونه طبق آمار موجود در سه ماهه اول سال جاری دولت به میزان کل سال گذشته گوشت قرمز وارد کرده است. همچنین دامداران تا چند هفته قبل نسبت به انباشت دام های خود گله داشتند و به دنبال راهکاری جهت رهایی از وضعیت موجود از جمله صادرات دام یا خرید تضمینی دام توسط دولت بودند.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ در حالی اسفندماه با موج جدید گرانی گوشت آغاز شده است که جدیدترین گزارش مرکز آمار از متوسط قیمت اقلام خوراکی مناطق شهری در بهمن نشان می دهد که قیمت گوشت قرمز در بهمن ماه نسبت به دی ماه امسال کمی کاهش داشته است.