سخنگوی قرارگاه مقابله با کرونا در نشست آنلاین

تفاوتی در پرداخت هزینه بین بیماران کرونایی و دیگران نیست / در فاز مدیریت بیماری هستیم نه کنترل یا مهار آن / وضعیت ایتالیا، سوییس و آمریکا نشان می‌دهد در همه جا بخشی از مبتلایان شناسایی نمی‌شوند/ درمان به روش «هموپرفیوژن» تاییدیه ندارد

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اقدامات تشخیصی و اقدامات اختصاصی رایگان است؛ اما اینکه تصور کنیم برای گروهی از بیماران اقدام تشویقی در نظر می‌گیریم و می‌گوییم مبتلایان به کرونا لازم نیست مبلغی بپردازند و دیگر بیماران موظف به پرداخت هستند، با اقتصاد حوزه درمان هم همخوانی ندارد و درست نیست.
کد خبر: ۹۶۸۴۱۸
|
۰۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۶ 27 March 2020
|
23204 بازدید
|
تابناک اجتماعیسخنگوی قرارگاه مقابله با کرونا در وزارت بهداشت با تاکید بر شناسایی نشدن برخی مبتلایان در سراسر جهان گفت: اینکه آمار جان باختگان در ایتالیا، اسپانیا، لوکزامبورگ، سوییس، آمریکا و دیگر کشور‌ها به نسبت آمار مبتلایان بالاست، نشانه شناسایی نشدن مبتلایان است، نه اینکه میزان مرگ و میر فراتر از دو تا سه درصد است.
 
به گزارش «تابناک»؛ دکتر کیانوش جهانپور در نشست خبری آنلاین امروز خود با اصحاب رسانه با تاکید بر این که در فاز مدیریت بیماری کووید19 قرار داریم، گفت: با اقدامات و تدابیری که به انجام رسانده و در دستور کار داریم، اکنون در مرحله مدیریت بیماری هستیم؛ اینکه می‌بینید تصاویری مشابه آنچه در سوییس یا ایتالیا، لوکزامبورگ، آمریکا و دیگر کشورها دیده می‌شود در کشورمان دیده نمی‌شود، نشان دهنده همین امر است.
 
وی با تاکید بر این که مدیریت با کنترل و مهار تفاوت دارد، افزود: این نکته بسیار مهمی است که باید به آن دقت کرد. ما فعلا در مرحله مدیریت بیماری هستیم، نه کنترل و مهار آن و البته امیدواریم که بتوانیم در روزهای آتی و در همین ماه جاری با همراهی و مشارکت مردم و در سایه اقداماتی که در دستور کار داریم، به سمت کنترل و مهار کووید 19 در کشورمان پیش برویم.
 
تفاوتی در پرداخت هزینه بین بیماران کرونایی و دیگران نیست
 
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال «تابناک» در خصوص هزینه های درمانی کووید19 گفت: این بیماری هم مانند بیماری های دیگر است که با آن مواجهیم، همان گونه که پیش از این شاهد شیوع و اپیدمی آنفلوانزا در کشور بودیم و یا به دلایل دیگر شاهد مراجعه بیماران به مراکز درمانی و بیمارستان ها هستیم و طبیعتا هزینه هایی به ایشان تحمیل خواهد شد که می‌بایست پرداخت کنند.
 
وی در ادامه افزود: هر بیماری که در بیمارستان بستری می‌شود و خدمات دریافت می‌کند، باید با کمک سازمان بیمه گرش هزینه های آنها را پرداخت کند. مثلا از جمله این خدمات هتلینگ است که 10 درصد را بیمار پرداخت می‌کند و 90 درصد دیگر بر عهده بیمه است. در خصوص بیماران کرونایی اقدامات تشخیصی و اقدامات اختصاصی رایگان است. اینکه تصور کنیم برای گروهی از بیماران اقدام تشویقی در نظر می‌گیریم و می‌گوییم مبتلایان به کرونا لازم نیست مبلغی بپردازند و دیگر بیماران موظف به پرداخت هستند، با اقتصاد حوزه درمان هم همخوانی ندارد و درست نیست.
 
جهانپور در پاسخ به سوالی در خصوص طرح اظهارات متفاوت در روزهای نخست شیوع ویروس در کشورمان در خصوص هزینه های درمان، گفت: از روز ابتدا روال بر این بوده که بیماران مبتلا به کووید 19 از پرداخت هزینه های تشخیصی که هزینه زیادی هم هست معاف هستند و نمی‌شود برای هر بیماری‌ که اپیدمیک می‌شود، مثل آنفلوانزا، هزینه ای دریافت نکنیم. البته اینکه ممکن است در روزهای نخست از برخی بیماران هزینه ای دریافت نکرده باشند، شاید صحت داشته باشد که در آن صورت از جیب بیمارستان هزینه شده و تصمیم ما نبوده است.
 
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی خالی ماندن مراکز نقاهتگاهی گفت: هرچند استراحتگاه‌هایی تهیه شده، به نظر می‌رسد بر خلاف بسیاری کشور‌ها تمایل مردم کشورمان به مراقبت در منزل بیشتر است و یکی از دشواری‌هایی که همکاران ما در استان‌ها گزارش می‌کنند، امتناع خانواده‌ها از قرنطینه بیماران در استراحتگاه‌ها و نقاهتگاه‌های بیماری است که می‌تواند نتیجه قرابت نداشتن با الگو‌های روانشناسی و اجتماعی در کشور ما باشد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نتیجه تحقیقات درمانی در کشورمان گفت: این بیماری یک بیماری نوپدید و جدید است و اطلاعات علمی مبتنی بر شواهد متقن نیست، زیرا بیش از سه ماه نیست که این ویروس در جهان شناخته شده است؛ ما اطمینان داریم که دوره نهفتگی ۳ تا ۱۴ روز است؛ ماندگاری ویروس در سطوح مختلف متفاوت و از چندساعت تا چندروز است. اینکه رفتار بیماری زایی ویروس در ایران با کشور‌های دیگر متفاوت بوده یا نه را نمی‌توانیم قطعی بگوییم. ممکن است برخی جهش‌های ایجادشده در ویروس باعث کاهش بیماری زایی یا افزایش آن در برخی نقاط شود. این ویروس از انواع آنفلوآنزا سریع‌تر منتقل می‌شود، اما درباره مقایسه شدت بیماری با یکدیگر نمی‌توان اظهار نظر قطعی کرد.
 
جهانپور در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا درمان کرونا به روش هموپرفیوژن در بیمارستان بقیه الله با هزینه چند میلیونی مورد تایید وزارت بهداشت است، گفت: این روش تاکنون در کمیته علمی ستاد مدیریت کرونا تایید شده و برای اجرا نیازمند طی مراحل قانونی، تایید کمیته اخلاق و تایید نهایی در کمیته علمی ستاد ملی کروناست، بنابراین استفاده از آن نیز مجاز نیست و حتی اگر به عنوان کلینکال ترایال و در مراحل آزمایش انجام شود نیز نباید از افراد پولی دریافت شود و اگر چنین اتفاقی افتاده تخلف است.
 
تفاوتی در پرداخت هزینه بین بیماران کرونایی و دیگران نیست/ در فاز مدیریت بیماری هستیم نه کنترل یا مهار آن/ وضعیت ایتالیا، سوییس و آمریکا نشان می‌دهد که در همه جا بخشی از مبتلایان شناسایی نمی‌شوند

جهانپور در خصوص افزایش تولید کیت‌های تشخیصی در کشور و تاثیر آن در مهار بیماری گفت: به فناوری تولید این کیت دست پیدا کرده‌ایم و ظرفیت تولید انبوه آن بیش از ۸۰ هزار مورد در هفته رسیده که این تولیدات دستمان را در غربالگری بازتر می‌کند اما اساسا کاربرد این تست‌های PCR در مراحل ابتدایی و انتهایی شیوع است نه در دوره ‌ای که اکنون در آن قرار داریم. اکنون در دوره اپیدمیک هستیم و حتی سی تی اسکن برای تشخیص بالینی و اثبات بیماری کفایت می‌کند و بعد که به مرحله مهار رسیدیم به تست‌ به عنوان روش تشخیصی اختصاصی نیازمندیم.
 
او در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص ابتلای مجدد بهبودیافتگان، گفت: همه آنچه ما درباره این بیماری می‌دانیم، نتیجه بررسی ها و تحقیقات چینی هاست که این موضوع را نشان نمی دهد. افزون بر این، بر اساس ارزیابی های خودمان در کشورمان، موردی از ابتلای مجدد بهبودیافتگان قطعی در ایران نداریم و شایعات در این باره صحت ندارند. اینکه می‌بینیم استفاده از پلاسما هم در مراحل اولیه جواب داده، نشانه همین امر است که افراد مبتلا به سطحی از ایمنی در مقابل این بیماری می‌رسند اما هنوز درباره اینکه ایمنی تا چند وقت دوام خواهد آورد، نمی‌توان اظهار نظر کرد.
 
رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی در خصوص بیماران پنهان گفت: در روز‌های اول ممکن بود ویروس کرونا با آنفلوانزا اشتباه گرفته شود، اما اکنون هر بیماری که مشاهده شود اصل بر ابتلا به کروناست مگر اینکه خلافش ثابت شود و با توجه به غربالگری که از بیماران خفیف نیز قرار است انجام شود، آمار‌ها به سمت واقعی شدن پیش می‌رود. البته شناسایی نشدن موارد خفیف در بسیاری از کشور‌های پیشرفته مثل ایتالیا و اسپانیا نیز وجود دارد و علت اینکه ۱۰ درصد مبتلایان در ایتالیا و ۱۱ درصد در اسپانیا فوت کرده اند این است که در آمار آن‌ها موارد خفیف و بدون علامت ثبت نشده است و با ثبت این افراد میزان مرگ پایین‌تر است؛ در کشور‌ها هم البته نه به اندازه این کشورها، اما مواردی از شناسایی نشدن موارد خفیف وجود دارد.

در ادامه نشست از وی درباره دقت تب سنجی پرسیده شد که در پاسخ گفت: تب سنجی دقیق نیست زیرا با مصرف یک قرص استامینوفن 500 یا بروفن، می‌توان تب را کنترل کرد، اما به هر حال یکی از روش‌های غربالگری است که نمی‌توان آن را حذف کرد. به این صورت که در این مرحله، عده ای از افراد مشکوک به ابتلا شناسایی می‌شوند و اقدامات تشخیصی بعدی روی این عده انجام می‌شود تا در هر مرحله عده ای از صف خارج شوند و در نهایت تست مشخص کند، کدام دسته از افراد مشکوکی که در غربالگری جدا شده اند، مبتلا هستند.
 
وی افزود: از هر ۱۸۰ هزار نفری که در مراحل اولیه غربالگری به آن‌ها مشکوک می‌شویم، ۳۵۰۰ نفر به تخت بیمارستانی می‌رسند؛ بنابراین، نمی‌توان تب سنجی را ورودی و خروجی شهر‌ها یا مترو‌ها را منتفی کنیم. البته در روزهای نخست شیوع تصاویری، بعضا از برخی فرودگاه ها در جهان منتشر می‌شد که بر اساس آنها عده‌ای تصور اشتباهی از تب سنجی پیدا نمودند و برخی تصور کردند که دستگاه پیشرفته ای وجود دارد که می‌توان به کمک آن تشخیص داد کدام افراد به ویروس مبتلا هستند، در حالی که این گونه نبود و نیست.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
بیماران کرونایی غریبه ساکن شهرهای دیگر را چرا هزینه نگرفتید؟!
همینطوری سفرها زیاد شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
تابی جان یکی از دوستان می گفت یک فرم پر می کنی و مشکلات خودت مثل دیابت و ... را می گیرند بعد با توجه به این که فرد کرونا داشته استناد کرده اند به مشکل قلبی بوده پول را گرفته اند در صورتیکه اصل بیماری کرونا بوده.
در مورد مرگ افراد هم متاسفانه همین کار را انجام میدهند!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
من همه نگرانیم از کرونا بابت همینه چون هیچ بیمه ای ندارم و اگر هم مبتلا بشم میرم سراغ چایی نبات ، چون چاره ای ندارم. واقعیت اینه که شمایی که به واسطه درامد خوب خیالت راحته یا به واسطه تغییرات نرخ ارز میلیونتون شده میلیارد ، نباید خیالت راحت باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۹
دقيقا درست فرموديد. يك نگاهي به قانون اساسي انداختم. عجب قانونيه! بي نظيره. در قانون اساسي هم به صراحت هزينه درمان را بر عهده دولت مي گذارد و ما بدبختها كه بيمه نيستيم با چايي و نبات خود را درمان مي كنيم. پول درمان مارا اراذلي چون خاوريها بردند و مي خورند و خواهند خورد.
حسنعلی
|
Canada
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
موضوع این بیماری جزء موارد قوه قهریه یا حوادث و اتفاقات پیش ­بینی نشده می باشد (Force Majeure).
کسی دلش نمی خواهد بیمار شود. این پدیده، یک اپیدمی جهانی و یک بیماری ناشناخته است. در شرایط زلزله، سیل، و ... هم دولت ها هزینه ها بر عهده دارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
یعنی هر کی پول نداشت بمیره؟ خب وقتی همه بیمار باشند شما چطور می خواهید تو این کشور زندگی کنید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
بیمارستان های خصوصی دارن مثل چی پول میگیرن که !!!
فقط شعار میدین !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
بله جناب جهانپور قدرت تشخیص و تست در امریکا از ایران ضعیف تره طبق حرفهای شما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
جالبه در مورد کشوری که همه علم پزشکی کسب شده شان از آن است اینجوری نظر میدن
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
مملکت روی این همه گنج خوابیده باشه و اونوقت در این وضعیت از بیماران پول بگیرید. طلمی از این بالاتر؟ تو را خدا اسم اسلام و ائمه را از روی مملکت بردارید
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
نخیر این هزینه بر عهده دولت است ، دولت بی کفایتی که باعث ورود این ویروس به کشور شد و جان هزاران نفر رو گرفته

دیه فوت شدگان هم برعهده دولت است ، من از خانواده های داغ دیده ها درخواست دارم که از دولت شکایت کنند و حقشون رو بگیرند چرا که همه میدونیم به خاطر تصمیمات مسئولان این ویروس الان در کشور جولان میدهد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟