دلار در بانک مرکزی 4200 تومان قیمت گذاری شد؛ در بازار آزاد و جهانی بالا رفت

بازار ارز در سومین روز هفته در حالی که انتظار می رفت صرافی های بانکی همانند شعب بانکی به فعالیت و خدمت رسانی مشفول باشند، تنها در معاملات پشت خطی و حاشیه بازار، به کار خود ادامه داد. هرچند در این میان بانک مرکزی مطابق روزهای رسمی و بدون تعطیل، نرخ رسمی 47 ارز را اعلام کرد.
کد خبر: ۹۶۹۱۲۸
|
۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۰ 30 March 2020
|
6840 بازدید
|
۱

بازار ارز در سومین روز هفته در حالی که انتظار می رفت صرافی های بانکی همانند شعب بانکی به فعالیت و خدمت رسانی مشفول باشند، تنها در معاملات پشت خطی و حاشیه بازار، به کار خود ادامه داد. هرچند در این میان بانک مرکزی مطابق روزهای رسمی و بدون تعطیل، نرخ رسمی 47 ارز را اعلام کرد.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در معاملات امروز (دوشنبه یازدهم فروردین ماه 99) بازار ارز، صرافی های بانکی در تعطیلی به سر می برند، اما در معاملات پشت خطی و حاشیه بازار، شاهد رشد نرخ ارز به ویژه دلار هستیم. تا جاییکه دلار آمریکا در این معاملات به نرخ گذاری در کانال 16 هزار تومانی، ادامه داده است.

اما بانک مرکزی برای امروز نرخ ۴۷ ارز را امروز اعلام کرده است که بر اساس آن نرخ ۲۳ ارز از جمله یورو و پوند کاهش و قیمت ۱۰ واحد پولی دیگر ازایش یافت. نرخ دلار و ۱۳ ارز دیگر نیز ثابت ماند.

بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز «دوشنبه یازدهم فروردین ۹۹» بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس با ۳۳۹ ریال کاهش به قیمت ۵۱ هزار و ۹۷۰ ریال و هر یورو نیز با ۳۴۳ ریال افت به نرخ ۴۶ هزار و ۵۴۳ ریال ارزش‌گذاری شده است.

افزون بر این، هر فرانک سوئیس ۴۴ هزار و ۱۰ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۲۲۳ ریال، کرون نروژ ۳ هزار و ۹۵۵ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۲۳۶ ریال، روپیه هند ۵۵۸ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۳ هزار و ۹۳۳ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۵ هزار و ۴۳۰ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۹ هزار و ۷۰ ریال، دلار هنگ‌ کنگ ۵ هزار و ۴۱۷ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۳ ریال و دلار کانادا ۲۹ هزار و ۸۵۷ ریال قیمت خورد.

از سوی دیگر، نرخ دلار نیوزیلند ۲۵ هزار و ۲۷۹ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۳۴۱ ریال، لیر ترکیه ۶ هزار و ۴۸۸ ریال، روبل روسیه ۵۳۰ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۵۱ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۲۵ هزار و ۷۳۹ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۳ ریال، دلار سنگاپور ۲۹ هزار و ۴۳۱ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۵۰ هزار و ۶۰ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۲۵۱ ریال، کیات میانمار ۳۱ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۷۰۲ ریال تعیین شد.

همچنین، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۵۳۶ ریال، دینار لیبی ۲۹ هزار و ۴۳۰ ریال، یوان چین ۵ هزار و ۹۱۶ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۸ هزار و ۴۷۵ ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۶۴۰ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۴ هزار و ۲۵۱ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۴۹۱ ریال، لاری گرجستان ۱۲ هزار و ۶۶۰ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۵۷۱ ریال، افغانی افغانستان ۵۵۰ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۲۱۷ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۸۲۰ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۲ هزار و ۲۷۴ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۳۳۳ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۹۵ ریال ارزش‌گذاری شد.

دلار در بانک مرکزی 4200 تومان قیمت گذاری شد؛ در بازار آزاد و جهانی دلار بالا رفت

دلار بالا رفت

شاخص دلار در جهان در آستانه فتح کانال جدیدی قرار گرفت. به نقل از رویترز، در جریان معاملات دوشنبه، بسیاری از ارزهای مختلف در برابر دلار در موقعیت نزولی قرار گرفتند و دلار به جلو رانده شد. بخش بزرگی از اروپا در نتیجه گسترش شیوع کرونا به حال تعطیلی درآمده که وضعیت در ایتالیا، هشتمین اقتصاد بزرگ جهان و اسپانیا، پنجمین اقتصاد بزرگ اروپا از همه وخیم‌تر است. دولت ایتالیا قرنطینه سراسری را به مدت چهار ماه دیگر تمدید و از جریمه ۳۰۰۰ دلاری خاطیان خبر داده است. اسپانیا از کشورهای عضو ناتو درخواست کمک کرده است.  

در فرانسه نیز دولت از تمدید قرنطینه سراسری و جریمه سنگین ناقضان قرنطینه خبر داد. در شرایطی که شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۲۴۸۸ نفر افزایش یافته است، دولت این کشور از در نظر گرفتن یک بسته حمایتی دو تریلیون دلاری و اهدای ۳۰۰۰ دلار به هر خانواده خبر داده است. فدرال رزرو که پیشتر نرخ بهره را در اقدامی بی سابقه یک درصد کاهش داده و به محدوده ۰.۲۵ درصدی تا صفر درصدی رسانده بود، از آغاز عملیات جدید خرید اوراق قرضه به میزان نامحدود خبر داد. بسیاری از بانک های مرکزی دیگر نیز در سراسر جهان دست به اقدام مشابه زده‌اند.  

اکنون در سراسر آمریکا وضعیت فوق العاده اعلام شده و فرماندار کالیفرنیا از احتمال بیکاری موقت یک میلیون نفر خبر داده است. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا که پیشتر نسبت به بازگشایی اقتصاد این کشور تا عید پاک ابراز امیدواری کرده بود، با مخالفت های گسترده فرمانداران محلی از موضع قبلی خود عقب  نشینی کرده است. پس از گفت‌وگوی روسای جمهور آمریکا و چین برای بررسی راه های همکاری مشترک مقابله با کرونا، نخستین هواپیمای حامل کمک های پزشکی چین به آمریکا راهی این کشور شد. 

تاکنون بیش از ۷۲۳ هزار  و ۳۱۹ مورد  ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۳۳ هزار و ۹۹۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به ایتالیا با ۱۰ هزار و ۷۷۹ نفر، اسپانیا با ۶۸۰۳ نفر، چین با ۳۳۰۴ نفر، ایران با ۲۶۴۰ نفر و فرانسه با ۲۶۰۶ نفر بوده است.

تحلیل گران بانک استاندارد چارترد در گزارشی نوشتند: رفتار بازارها به جای تمرکز سنتی بر روی بازدهی دارایی ها اکنون متوجه توزیع ریسک شده است و این مساله ممکن است در صورت وخیم تر شدن شرایط، کار را برای دلار برای حفظ موضع خود در برابر ارزهای امن دشوار سازد. 

رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی آمریکا اکنون به ایستگاه هشتم رسید و انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها در ایالت های آریزونا، فلوریدا و ایلینویز برگزار شد که طی آن جو بایدن در هر سه ایالت به پیروزی رسید.

اکنون جو بایدن در صدر سه نامزد باقیمانده دموکرات از حیث آرای متعهد قرار دارد. به دلیل کرونا انتخابات در ایالت های آلاسکا، وایومینگ لغو شد و هاوایی مقصد بعدی انتخابات درون حزبی خواهند بود.  

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر امسال برگزار خواهد شد. نامزدی دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه قطعی شده است.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با صعود ۰.۳۵ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۸.۸۷۷ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۴۶۱ دلار اعلام شد.  

در اروپا بسیاری از کشورها به حالت قرنطینه درآمده اند و نخست وزیر انگلیس با ابراز نارضایتی از رفتار شهروندان در نادیده گرفتن هشدارها در این کشور، قرنطینه سراسری اعلام و تجمع بیش از دو نفر را ممنوع اعلام کرد. اسپانیا یک بسته ۲۰۰ میلیارد یورویی و آلمان یک بسته ۷۵۰ میلیارد یورویی را برای حمایت از اقتصاد خود در نظر گرفته اند.  

در شرایطی که کشورهای اروپایی به شدت درگیر مقابله با کرونا هستند به نظر می رسد رسیدن به توافقی بر سر برگزیت بین انگلیس و اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری بعید است به ویژه آن که انگلیس کماکان بر موضع خود در دستیابی به یک توافق تجاری با اتحادیه اروپا مشابه کانادا اصرار دارد اما طرف اروپایی چندان مایل به انجام چنین کاری نیست. از سوی دیگر نیز برخی منابع خبری گزارش داده اند بوریس جانسون با تمدید مهلت مذاکرات برگزیت مخالفت کرده است.

اکنون بسیاری از کشورهای آسیایی در حال بررسی گزینه‌های موجود برای تقویت رشد اقتصادی خود هستند. بر طبق برخی گزارشات، به دنبال رشد منفی هفت درصدی اقتصاد ژاپن در سه ماهه پایانی سال قبل، اکنون دولت و بانک مرکزی این کشور در حال رایزنی با یکدیگر برای اتخاذ سیاست های محرک بیشتر هستند. نخست وزیر استرالیا نیز از آماده شدن یک بسته جدید برای تقویت رشد اقتصادی خبر داده است.  نیوزلند نیز با اعلام اقدامات حمایتی جدید اعلام کرد کشور را قرنطینه می کند.  

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ریزش ۰.۶۵ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۳۷۳ دلار مبادله شد. یورو ۰.۷۳ درصد پایین رفت و اما با باقی ماندن در کانال ۱.۱۰ به ۱.۱۰۶۹ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۴۰۵۳ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۴۲۷ دلار سنگاپور مبادله شد.

در چین فعالیت ها در بسیاری از مناطق مهم نظیر پکن، شانگهای و گوانگجو از سر گرفته شده است. در ووهان، کانون اولیه شیوع کرونا نیز بخش زیادی از کارکنان با رعایت نکات بهداشتی به سر کار خود بازگشته اند. تقریبا از یک هفته پیش تاکنون مورد جدیدی از ابتلا به کووید ۱۹ در این شهر ثبت نشده است. 

توهورو ساسایی، مدیر مرکز تحقیقات بازار ژاپن در بانک  پی مورگان گفت: احتمالا در روزها و هفته های آینده شاهد ارایه آمارهای عجیبی از نرخ بیکاری خواهیم بود که هضم آن برای بازارها دشوار خواهد بود. اگر وضعیت بدتر شود به نفع دلار تمام خواهد شد.  

در نهایت برگزاری رقابت های المپیک به دلیل کرونا به تعویق افتاد و کمیته جهانی المپیک اعلام کرد تاریخ جدید برگزاری رقابت ها به تابستان ۲۰۲۱ موکول شده است.  وزیر اقتصاد ژاپن با بیان اینکه تعویق المپیک باعث محرومیت ژاپن از میلیاردها دلار درآمد در زمانی حیاتی خواهد شد گفته که چاره دیگری وجود نداشته است. 

پیشتر شماری از کشورهای جهان از جمله کانادا خواهان به تعویق افتادن برگزاری این رقابت ها شده و تهدید کرده بودند در صورت اصرار توکیو به برگزاری مسابقات، ورزشکاران خود را اعزام نخواهند کرد. 

یوکیو ایشیزوکی، استراتژیست بازار ارز در موسسه ایوا سکیوریتیز گفت: نمی دانیم دولت ها چه اقدامات حمایتی دیگری را انجام خواهند داد اما معامله گران چشم به راه کارهای بیشتری هستند. دلار کماکان رهبر بازار ارز است و نوسانات آن به خوبی نشان دهنده اضطراب معامله گران است.

به گزارش ایسنا؛ در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۲۴ درصد افزایش به ۱۰۸.۱۷۴۲ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۶۳۰۸ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۹۶۳ یوان چین اعلام شد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
خدا رحم کنه دوباره شروع شد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟