مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در نشست خبری آنلاین

درآمد ۳۰ میلیون تومانی هر گندمکار در سال ۹۸/ نرخ خرید تضمینی گندم با رشد ۴۷ درصدی به ۲۵۰۰ تومان رسید/ یارانه ۲۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی برای گندم، آرد و نان/ دلیلی برای گران شدن برنج وجود ندارد

یزدان سیف گفت: برآورد شده است در سال جاری ۱۱ میلیون تن گندم به صورت خرید تضمینی خریداری شود. وی با اشاره به اینکه قیمت گندم برای مصارف نان در سال جاری تغییری نکرده است، افزود: دولت در سال جاری، نزدیک به ۲۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان یارانه برای گندم، آرد و نان اختصاص داده است.
کد خبر: ۹۷۰۰۸۳
|
۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۸ 04 April 2020
|
28948 بازدید
|

درآمد ۳۰ میلیون تومانی هر گندمکار در سال ۹۸/ نرخ خرید تضمینی گندم با رشد ۴۷ درصدی به ۲۵۰۰ تومان رسید/ یارانه ۲۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی برای گندم، آرد و نان/ دلیلی برای گران شدن برنج وجود ندارد

درآمد ۳۰ میلیون تومانی هر گندمکار در سال ۹۸/ نرخ خرید تضمینی گندم با رشد ۴۷ درصدی به ۲۵۰۰ تومان رسید/ یارانه ۲۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی برای گندم، آرد و نان/ دلیلی برای گران شدن برنج وجود نداردشرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران در زمینه بازرگانی و سیاستگذاری فعالیت می کند و مدیریت آن هم اکنون بر عهده یزدان سیف است. این شرکت وظایفی چون خرید تضمینی کالاهای اساسی (گندم، برنج، روغن خام، شكرخام، گوشت مرغ و گوشت قرمز...)، تولید داخلی و نیز واردات و توزیع کالاهای اساسی و حفظ ذخیرۀ استراتژیک این کالاها را بر عهده دارد. از این رو، صحبت های مدیر این شرکت می تواند از اهمیت بسزایی برخوردار باشد.

به گزارش تابناک اقتصادی، یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزاری می‌شد، گفت: در سال گذشته عملکرد شرکت بازرگانی دولتی ایران به گونه‌ای بود که این شرکت توانست نزدیک ۳۷ میلیون تن کالای اساسی را بخرد، بفروشد، نگهداری و ذخیره سازی کند و از این بابت سال بی نظیری را رقم بزند.

وی ادامه داد: در سال گذشته این شرکت پروژه خرید گندم تضمینی را در دستور کار داشت که بر اساس این پروژه، ۷ میلیون و ۷۶۱ تن گندم در قالب یک میلیون و ۲۳۹ هزار و ۲۱۴ محموله خریداری شد. متوسط وزن تحویلی هر محموله ۶ تن و متوسط وزن تحویلی هر کشاورز قریب به ۱۷ تن بود. میانگین درآمد هر گندمکار نزدیک به ۳۰ میلیون تومان بود که در مقایسه با سال گذشته رشد داشت.

سیف با اشاره به اینکه به لحاظ دریافت گندم تضمینی در سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۷، ۱۸ درصد کاهش را شاهد بودیم، گفت: اما ۶ درصد وجه بیشتر در پروژه خرید تضمینی گندم پرداخت شد. همچنین میانگین انتظار کشاورزان برای دریافت وجه خرید تضمینی گندم در سال ۱۳۹۷، ۲۹ روز بود که این میزان در سال ۱۳۹۸ به ۱۲ روز کاهش یافت.

معاون وزیر صمت گفت: برای خرید تضمینی گندم در سال ۱۳۹۹، از آبان ماه سال گذشته شروع کردیم. اولین کاری که در این زمینه انجام شد، ارزیابی خرید تضمینی گندم در سال ۱۳۹۸ بود. بعد از ارزیابی، برخی از بخشنامه‌ها و فرآیند‌ها در جهت بهبود وضعیت اصلاح شد. وی افزود: در سال ۱۳۹۹، بالغ بر ۱۲۰۰ مرکز خرید گندم در سراسر کشور دایر خواهد بود که این مراکز در برخی استان‌ها دایر شده است.

سیف ادامه داد: مراکز خرید گندم در هفت استان گرمسیر، شامل استان‌های خوزستان، ایلام، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس و کرمان فعالیت خود را آغاز کرده اند.

مدیر شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اینکه در سال جاری نرخ خرید تضمینی گندم با رشد ۴۷ درصدی در مقایسه با سال ۱۳۹۸ رو به رو بوده است، افزود: با تصمیم دولت نرخ خرید تضمینی گندم ۲۵۰۰ تومان تعیین شد.

سیف گفت: نرخ خرید تضمینی گندم در سال ۱۳۹۲ حدود ۵۵۰ تومان بود که این نرخ در سال ۱۳۹۹ به ۲۵۰۰ تومان افزایش یافته و برای خرید تضمینی گندم در سال جاری نزدیک به ۲۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز است.

وی ادامه داد: از ۲۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی مورد نیاز، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان آن از محل اعتبارات هدفمندی یارانه ها، ۱۱ هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات بانک مرکزی و سایر نیز از محل اعتبارات شرکت بازرگانی دولتی ایران تامین خواهد شد.

یزدان سیف گفت: برآورد شده است در سال جاری ۱۱ میلیون تن گندم به صورت خرید تضمینی خریداری شود. وی با اشاره به اینکه قیمت گندم برای مصارف نان در سال جاری تغییری نکرده است، افزود: دولت در سال جاری قریب به ۲۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان یارانه برای گندم، آرد و نان اختصاص داده است.

معاون وزیر صمت گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور، از نهاد‌های مربوطه خواسته است پروتکل‌های تخصصی مراکز خرید را تدوین کنند تا خرید تضمینی گندم به درستی انجام شود و مخاطره‌ای برای کشور وجود نداشته باشد.

وی با اشاره به پروژه کلزا و دانه‌های روغنی که یکی از پروژه‌های مهم اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود، ادامه داد: سال گذشته ۴۳۱ هزار تن کلزا و دانه‌های روغنی خریداری شد که در مقایسه با سال ۱۳۹۷ رشد ۱۸ درصدی را نشان می‌داد.

همچنین امسال در بخش خرید کلزا و دانه‌های روغنی ۵۸۰ هزار تن خریداری خواهد شد و تمام تمهیدات لازم برای آن در نظر گرفته شده است. برای این حوزه نیز دولت ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان منابع در نظر گرفته است. مراکز خرید در نظر گرفته شده برای خرید کلزا و دانه‌های روغنی نیز ۳۲۶ مرکز می‌باشد که در حال حاضر ۱۱۰ مرکز خرید فعال است.

سیف در مورد کیفیت نان در کشور نیز گفت: بر اساس ۲۶۲۸ نمونه‌ای که در نظر گرفته شد، در اسفندماه کیفیت نان در شرایط خوب ارزیابی شد و نسبت به بهمن ماه ارتقا یافته بود.

وی افزود: در سال ۱۳۹۸، حدود ۱۰ میلیون و ۶۷۴ هزار تن گندم برای تولید نان، آرد و سایر محصولات و مشتقات توزیع شده است که نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود ۸۰۰ هزار تن کاهش را نشان می‌دهد.

سیف در مورد عملکرد شرکت در حوزه برنج نیز گفت: در سال گذشته، ۲۳۰ هزار تن برنج در ایام پرمصرف برای کنترل قیمت و افزایش عرضه به بازار توزیع شد که در مقایسه با سال ۱۳۹۷، ۵۳ درصد رشد داشته است.

همچنین در حوزه روغن که از اقلام اساسی است، در سال ۱۳۹۸ حدود ۵۴۰ هزار تن روغن توزیع شده که رشد ۸۵ درصدی را در مقایسه با سال ۱۳۹۷ نشان می‌دهد. به علاوه نزدیک به یک میلیون و ۴۸۰ هزار تن توزیع شکر را داشتیم که از این میزان ۶۴۰ هزار تن آن مربوط به واردات بخش خصوصی بود که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده بود.

وی در مورد ذخایر کالا‌های اساسی گفت: امروز با تمام فشار‌هایی که وجود داشت، ذخایر کالا‌های اساسی در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد.

معاون وزیر صمت گفت: در حوزه پروژه‌هایی که شرکت بازرگانی دولتی در سال گذشته به پایان رساند می‌توان به فعالسازی بندر چابهار اشاره کرد. ۱۰۰ هزار مترمربع انبار در سال گذشته تجهیز و راه اندازی شد. همچنین در سال گذشته، ۴۵۰ هزار تن کالای اساسی از بندر چابهار وارد شد. در سال ۱۳۹۸، تمام پروژه‌های نیمه تمام عمرانی که در سال‌های ۸۰ تا ۸۲ آغاز شده بودند را به بهره برداری رساندیم.

سیف در پایان گزارش عملکرد شرکت، به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد. وی در پاسخ به این پرسش که بسیاری از کشور‌های صادرکننده کالا‌های اساسی هم اکنون درگیر شیوع ویروس کرونا می‌باشند و صادرات را ممنوع کرده اند، آیا این موضوع به تامین کالا‌های اساسی لطمه‌ای وارد نمی‌کند، گفت: اولاً لجستیک و تولید قابلیت تعطیلی ندارد. هم اکنون از سه کشور، کالا‌های مختلف در حال بارگیری است و ظرف ۲۷ تا ۳۰ روز آینده به بنادر ایران خواهند رسید. ثانیا ما در کوتاه مدت و حتی در میان مدت به لحاظ ذخایر استراتژیک خوبی که داریم با مشکل مواجه نخواهیم شد.

مدیر شرکت بازرگانی دولتی ایران در پاسخ به این پرسش که چه تمهیداتی برای ساماندهی بازار برنج و تخصیص ارز به واردکنندگان اندیشیده شده است گفت: از نیمه آذر تا به امروز، واردات برنج توسط بخش خصوصی حدود ۶۱۰ هزار تن بوده و این در حالی است که کل واردات برنج در یک سال یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن است؛ یعنی حدود یک سوم واردات برنج در همین سه ماه آخر سال بوده است.

وی ادامه داد: بانک مرکزی و دولت ارز واردات برنج را تامین کرده است و برنج کافی و لازم با توجه به میانگین مصرف ماهیانه در انبار‌های بخش خصوصی باید موجود باشد. هیچ توجیهی برای افزایش قیمت و کمبود در بخش خصوصی وجود ندارد.

سیف افزود: براساس برنامه توزیع برنج، از اسفندماه حدود ۶۹ هزار تن برنج در کشور توزیع و در حال تحویل داریم. برای ایام ماه رمضان نیز یک هفته قبل از آن توزیع شروع خواهد شد و امیدواریم با توجه به توزیع و واردات، شاهد افزایش قیمت برنج نباشیم و مردم بتوانند با قیمت منطقی این کالا را خریداری کنند.

سیف در پاسخ به این که توزیع سایر اقلام در ماه مبارک رمضان چگونه خواهد بود، گفت: در حوزه شکر خانوار برای توزیع در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و شبکه‌های منتخب، مقادیر لازم تدارک دیده و تاکنون ۳۰ هزار تن ابلاغ و طرح توزیع آن نیز تهیه شده است. این قلم کالای اساسی با آغاز ماه مبارک با قیمت مشخص و مصوب توزیع خواهد شد.

در حوزه روغن هم به همین مقدار یعنی ۳۰ هزار تن مورد تایید ستاد تنظیم بازار قرار گرفته است. کارخانجات و شبکه‌های توزیع نیز مشخص شده است. برنج نیز حدود ۳۰ هزار تن پیش بینی شده است. شایان ذکر است که این اقلام و ارقام کاملا منعطف خواهد بود.

معاون وزیر در پاسخ به اینکه چقدر در نانوایی‌ها بهداشت رعایت می‌شود و چه تدابیری برای این موضوع اندیشیده شده است، گفت: حتما در سلامت مردم حاکمیت و دولت حساس است. امروز پروتکل‌هایی تدوین و به نانوایی‌های مختلف ابلاغ شده است. روز گذشته طی گزارشی که از استان لرستان داشتم، عنوان شد که یازده واحد متخلف بسته شدند.

وی افزود: ظرف ماه آینده طبق توافقی که با شورای گندم، آرد و نان انجام شد قرار شد نانوایانی که امکان رعایت پروتکل‌ها را نداشته باشند و یا عمدا رعایت نکنند عملا تعطیل شوند و سهمیه‌های آن‌ها به نانوایی‌های صنعتی اضافه شود. مقدمات این طرح فراهم شده و به زودی تصویب و اجرایی خواهد شد.

سیف در پاسخ به اینکه با توجه به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، آیا قیمت سایر کالا‌ها از جمله جو و کلزا افزایش خواهد یافت، گفت: هنوز برنامه‌ای در این زمینه از سوی دولت به ما ابلاغ نشده است.

مدیر شرکت بازرگانی دولتی ایران در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت نان در برخی استان‌ها افزایش پیدا کرده است، گفت: تا به امروز تصمیم جدیدی در مورد افزایش قیمت نان نداشته ایم و تنها همان افزایش قیمت 10درصدی بوده است که در سال گذشته ابلاغ شد.

البته در استان مازندران به جهت اینکه این افزایش قیمت نان در سال گذشته اعمال نشده بود، در چند روز اخیر افزایش قیمت نان در دستور کار قرار داده شد که با واکنش‌های وزیر صمت و کشور به ماجرای افزایش قیمت نان در این استان، این موضوع متوقف شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اکثر گندم کاران منطقه کردستان ۱ الی ۳ هکتار زمین دیمی برای کاشت محصولاتشان دارند که از این ۳ هکتار یک هکتار جهت آیش میباشد ومیماند دو هکتار حال در هر ۵ سال ۲ الی ۳ سال گندم به فنا میرود به جهت سرما و سن و گرمای زودرس تابستان و ... پس میتوان گفت هر کشاور به طور متوسط از یک هکتار زمین بهره میبرد که هزینه متوسط نهایی تا حاصل شدن گندم برای هر هکتار تقریبا ۲.۵ میلیون تومان است اما به طور متوسط ۱۲۰۰ کیلو گرم برداشت گندم دیمی داریم که قیمت ان از قرار کیلویی ۲۵۰۰ تومان میشود ۳ میلیون تومان پس نهایتا هر کشاورز ۵۰۰ هزار تومان در سال درآمد دارد که آن هم از گلویش پایین نمیرود. ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
به این اقا بفرمائید درامد با سود فرق دارد و پس از کسر هزینه ها سود کشاورز محاسبه می شود البته نسبت به مساحت زمین و میزان تولید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
حتما مسولین محترم چشم دیدن این سود اندک رو ندارند و بخیل هستند به کل مردم، شاید به این خاطر هست که از گلو پایین نمیره چون همیشه ضعفا رو میپایند که نکنه یه پله کوچک رشد کنند و یه زره به آسایش و رفاه دست یابند
کریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
دلیلی برای گران شدن برنج وجود ندارد:
در این دولت برای گرانی دلیل نمیخواهد. با پیشهاد اتحادیه ها و اصناف و تصویب وزات صمت اجناس و کالا گران میشوند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
باید میانگین دآمد به ازای هر هکتار بگید اقلا نه به ازای هر نفر...یه نفر 1 هکتار گندم داشته یکی 300هکتار
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
برنج گران شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
در امد کشاورزی با افزایش قیمت سموم و بذر با کیفیت و پول سوخت و اب و حمل نقل و کارگری در هتکار بیست میلیون هس کجا خوابیده ای بر اساس درختان میوه حساب میکنه.
شاه حسینی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
هزینه های کشاورز را حساب کن و از میزان فروشش کم کن ببین چقدر درامد داشته (سود کرده) میزان فروش به تنهایی نشانگر سود و درامد نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
برنج كمياب شده وگران
شما توان كنترل بازار وقيمتها نداريد اين ثابت شده بنابراين بهتره سكوت كنيد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
اگه زمین بهصورت ارگانیزنیسم کود حیوانی هم بدهیم هزینه های کشاورزی در هتکار از سی میلیون رد میکنه حساب کن حمل و نقل و کود خیلی گرونه گونی شیراز صد وده هزار تومان هرهتکار حداقل پنجاه کونی لازمه و بیست کامیون کود حیوانی لازمه بذرهلندی با پاکت دلار شانزده هزار تومانی میفرشن مثلا گل کلم کاسپر یا گوچه فرنگی متین اسپانیا ده میلیون تون کودش میشه شش میلیون هم بذر سموم خام چهار میلیون تومان کارگری سه میلیون هزینه شخم زنی وخط زنی تراکتورچهار میلیون هزینه حمل نقل سوخت چهار میلیون هزینه نگهداری وسایل پومپاژ اب و خرابی سه میلیون هم سمپاشی کردن تعمیر نگهداری وسایل سمپاشی خرابی سه چهار میلیون هزینه بسته بندی کشاورزی مرده کسی نیس فقط برایش کنه فکر میکنن در مقابل اقیانوس کلان هزینه پولداره فقط از جانش مایه میگذاره دولت بایستی از زمینهای کشت ابی مانند گل کلم کوچه فرنگی کدو خیار وهندوانه حمایت کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
همچین میگیدیارانه برای گندم وآردونان که انگارازحساب شخصی پرداخت شده...اولاکه این یارانه ازسالهای خیلی دوربه همه ایرانیهاپرداخت میشده...اونم ازمحل فروش منابع ملی ومردمی...دومادلار7تومنی ومارک 35ریالی وپوند8تومنی الان شده چند؟نان 5ریالی شده چند؟جمع کنیدبابا...پدرصاحب مردم دراومده..تازه پزمیدین که یارانه میدیم..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
سلام
این آقایی که خودش رو مسئول و همه چیز دان میدونه، یا نمیدونه کشاورزی چیه یا به دنیال تأمین منافع کسانی هست که این آقا رو اورند سر کار.
قیمت تمام شده برای هر کیلو برنج در سال گذشته 30 تا 40 درصد افزایش پیدا کرده!!! چطور نباید قیمت برنج افزایش پیدا کنه؟؟؟؟
شما و امثال شما چه کمکی به هر یک از مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول کشاورز یا برنج کار کردید که براش قیمت هم تعیین میکنین؟
چرا حرف مفت میزنین که توسعه هر کشوری خوداتکایی در حوزه کشاورزیه؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟