به گزارش تابناک به نقل از «فرهیختگان آنلاین»، مجلس یازدهم در شرایطی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که بهلحاظ اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور درگیر چالشهای متفاوتی است و قاعدتا حلوفصل همه آنها بدون یک عزم جمعی، ایدههای نو و برنامههای مدون میسر نخواهد بود، البته در این مسیر مجلس باید بتواند از ظرفیت ریلگذاری خود برای سیستم اجرایی کشور استفاده کند و دولت چه در سال پایانی دوره دوازدهم و چه دولت سیزدهم باید با همراهی این مجلس بر مشکلات فائق آید. از ابتدای خردادماه مجلس آغاز بهکار خواهد کرد و طبعا در ابتدای فعالیت خود با فرآیندهای قانونی ازجمله انتخاب رئیس مجلس، هیاترئیسه و روسای فراکسیونها مواجه خواهد بود. آنچه مسلم است اینکه اگر این فرآیند تبدیل به یک چالش سیاسی و البته درگیری درونجناحی در مجلس شود حتما بر دیگر شئون مجلس نیز تاثیر خواهد گذاشت و نمیتوان انتظار اقداماتی موثر و مهم از آن داشت. از اینرو هرچه یک رقابت سالم و مبتنیبر تخصص و تعهد نامزدها صورت گیرد حتما فرصت بیشتری برای رسیدگی به دغدغههای مردم، فعالیتهای کارشناسی و ساماندهی به امور کشور فراهم خواهد آمد، علاوهبر اینکه سایه و شائبه درگیری و چالش سیاسی تا پایان از سر فعالیتهای مجلس رفع خواهد شد. در کنار این مساله توجه ویژه نمایندگان به وظایف تخصصی خود و حرکت آنها در مسیر قانون و ضوابط معین نیز در این مسیر تاثیر قابلتوجهی خواهد داشت، البته نباید فراموش کرد که هیات نظارت بر نمایندگان نیز در این مسیر نقش موثری ایفا خواهد کرد. در شماره امروز «فرهیختگان» منتخبان مجلس یازدهم درباره این موضوعات نظرات خود را بیان کردند که در ادامه از نظر میگذرد.
نصرالله پژمانفر، منتخب مردم مشهد در مجلس یازدهم:
ریاست مجلس یازدهم به دور از صفبندیهای سیاسی انتخاب خواهد شد
نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم و منتخب مجلس یازدهم در گفتگو با «فرهیختگان» اولویتهای مجلس آینده را تشریح کرد و بایدها و نبایدهای این مجلس را مورد بررسی قرار داد.
وی در ابتدای این گفتگو به اولویت اصلی کاری در مجلس آینده اشاره کرد و گفت: «قطعا اگر مجلس آینده بخواهد به جایگاه واقعی خود نزدیک شود باید اولویتهای مهم این روزهای کشور و دغدغههای اصلی مردم را مدنظر داشته باشد، یعنی این اولویتها را بشناسد و برای آنها برنامهریزی دقیقی داشته باشد. این اولین نکته است، اما در پی آن اینکه این اولویتها چه باشند به نظر بسیار واضح است. حدود ۱۰ سال است که رهبر انقلاب با توجه به نیازهای اصلی کشور، اولویتهای کاری را پیرامون مسائلی اقتصادی تعریف کردهاند و بر اجرای آنها تاکید دارند. بحث اقتصاد بهویژه تولید و اشتغال ازجمله محورهای اصلی و اولویتدار این ماجرا هستند. ما باید تلاش کنیم عمده مسائلی را که در مسیر بهعنوان موانع شناخته میشوند و بهتبع آن مانع ایجاد اشتغال هستند، مرتفع سازیم. این مساله شامل شعار سال ۹۹ یعنی جهش تولید هم میشود و حتما باید برای تحقق عینی و ملموس آن برنامهریزی دقیق، جدی و عملیاتی داشت. در این مسیر راهی غیر از این نداریم که موانع موجود را که بخشی موانع قانونی و بخشی موانع اجرایی و مدیریتی هستند، برطرف کنیم.»
منتخب مردم مشهد در مجلس یازدهم یکپارچگی را رمز و کلید موفقیت مجلس آینده دانست و درباره رقابتهای سیاسی برای تعیین هیاترئیسه و ریاستمجلس آینده متذکر شد: «اگر مجلس دچار صفبندی غلط شود و در این موضوع نتواند مسیر خود را درست طی کند -همانطور که مجالس قبلی دچار شکافهای غیرسازنده شده بود- این مجلس هم دچار این مساله خواهد شد، لذا باید بدانیم که فقط با یکپارچگی مجلس آینده است که این نهاد میتواند به وظیفه خود بهدرستی عمل کند.»
وی با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد یک مسیر سالم و بهدور از صفبندیهای سیاسی برای تعیین ریاست مجلس آینده گفت: «ما تمام تلاش خود را روی این موضوع داریم و با توجه به حساسیت شرایط امروز و درک مشترکی که نسبت به این موضوع وجود دارد خیلی امیدواریم که این کار بهخوبی انجام شود.»
نماینده مردم مشهد در مجلس با اشاره به مساله نظارت بر عملکرد نمایندگان گفت: «مجلس باید بتواند نظارت مستمر روی عملکردهای خود داشته باشد، اینکه بگذاریم کار به جایی برسد که برخی خطوط قرمز توسط برخی افراد نقض شود و بدون تذکر از کنار آن بگذریم، آنگاه کار سخت خواهد شد. فکر میکنم در مجلس یازدهم اصلا به این مسائل مبتلا نخواهیم شد یا اگر مبتلا شویم بهقدری کم خواهد بود که مسیر مجلس را تحتالشعاع قرار ندهد. به مجلس یازدهم امیدوار هستیم. ترکیبی که در مجلس یازدهم وجود دارد، نیروهای مومن و انقلابی و با انگیزه حضور پرشورتر و جدیتری هستند.»
محمدرضا صباغیان، منتخب مردم مهریز و بافق در مجلس یازدهم:
ریاست مجلس با نگاهی کارشناسانه و بهدور از تعصبات جناحی انتخاب شود
محمدرضا صباغیانبافقی، نماینده مردم مهریز، بافق و ابرکوه، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی دوره دهم و منتخب دوره یازدهم مجلس در گفتگو با «فرهیختگان» اولویتهای آتی مجلس یازدهم را مورد بررسی قرار داد و گفت: «اولویتهای مجلس آینده در مهمترین درجه مربوط به مباحث اقتصادی است. بحث وضعیت معیشت مردم در راس همه ضرورتهاست که باید بهصورت جدی مورد پیگیری از سوی نمایندگان گروههای مختلف در مجلس قرار گیرد. منتها مساله مهم راهکارهای مناسب و لازم برای این کار است تا بتوانیم بر این مشکل فائق بیاییم. از دیدگاه من راهکارهای رسیدن به این هدف با گذشته متفاوت است، لذا لازم است بررسیهای لازم و امور کارشناسی درمورد آن صورت پذیرد. من معتقدم با برنامهریزی بهتر میتوانیم مهمترین دغدغه مردم را حل کنیم. علاوهبر این، نباید فراموش کرد آسیبهای اجتماعی هم پس از این مساله وجود دارد که اگر بحث معیشت مردم حل شود، این مساله نیز حل خواهد شد. در این میان وضعیت تحریم، صادرات نفت و... است که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از اولویتهای مهم همراهی و همافزایی مسئولان با هم است. در این شرایط از مهمترین اولویتهاست که بتوانیم با برنامهریزی و همکاری مشکلات را برطرف کنیم.»
وی درباره چگونگی عبور مجلس از درگیری با مسائل روزمره و رسیدن به مسائل بنیادی و زیرساختی گفت: «مهمترین زیرساخت این مسائل، محور قرار گرفتن قانون است. اگر ما بهجای روابط، ضوابط را حاکم کنیم بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد. این مساله موضوع مهمی است که البته اصلاح وضعیت موجود و رسیدن به این ایدهآل زمانبر خواهد بود، اما نتیجه آن حتما در زندگی مردم موثر خواهد بود. تا زمانی که مسئولان به کار کارشناسی اعتقاد نداشته باشند و قوانین و مقررات با سلیقه و رابطه برقرار باشد، این موارد تحقق نخواهد یافت، همانطور که تاکنون آنطور که باید تحقق نیافته است.»
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در ادامه با اشاره به فرآیند انتخاب ریاست و هیاترئیسه مجلس آینده گفت: «از دیدگاه بنده تعیین رئیس مجلس آینده چالشی ندارد. برخی بعضا رایزنی میکنند و سعی میشود فردی که توانمندتر برای ریاست مجلس است انتخاب شود، لذا بهنظر من چالشی در این زمینه وجود نخواهد داشت. البته باید متذکر شد هیاترئیسه و رئیس مجلس مهم هستند و نقش بهسزایی در تصمیمگیریها دارند و طبیعتا نباید مغفول بمانند، ولی من میگویم چالشی در این زمینه نخواهد بود. نمایندگان با توجه به نگاههایی که داشتند و مردم رای دادند، سعی میکنند به فردی که شایستگی انتخاب را داشته باشد رای دهند و هرچه نگاهها کارشناسیتر و علمیتر و بهدور از تعصب جناحی و گروهی و محلی باشد میتواند ما را به هیاترئیسه توانمند و بهتری رهنمون کند.»
عبدالحسین روحالامینی، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم:
اختلاف در انتخاب ریاست مجلس منجر به دور شدن از نقشآفرینی موثر در حیات سیاسی کشور میشود
عبدالحسین روحالامینی، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم و دبیرکل جبهه ایستادگی در گفتگو با «فرهیختگان» پیرامون اهمیت ارتقای مجلس یازدهم و عبور از اختلافات درباره تعیین هیاترئیسه مجلس آتی اظهار داشت: «انتخاب هیاترئیسه، نواب و ریاست کمیسیونها و سایر مسئولیتهای مجلس باید در فرآیندی شفاف و در شرایط مناسب انجام شود.»
روحالامینی با بیان اینکه در تشکیل رسمی مجلس بنده بهعنوان یکی از نیروهای انقلاب منتظر تشکیل فراکسیون اکثریت خواهم بود، افزود: «انشاءالله با وحدت و همدلی در بین نیروهای انقلاب همه به نتیجه مبتنیبر عقل و خرد جمعی پایبند خواهیم بود.»
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به آفات و حاشیههای محتمل بر فرآیند انتخاب هیاترئیسه مجلس تاکید کرد: «پرداختن زودهنگام به موضوع هیاترئیسه مجلس و یارگیری درون جبهه انقلاب نهتنها مفید فایده نیست، بلکه مضر هم خواهد بود.»
دبیرکل جبهه ایستادگی بر همین اساس اولویتبندی مسائل و توجه به موضوعات اصلی کشور را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: «در شرایط حساس کرونایی کشور اولویت اصلی جامعه رسیدگی به مسائل بهداشتودرمان و خصوصا موضوعات اجتماعی و اقتصادی مرتبط با آحاد مردم بهویژه قشرهای ضعیف و حاشیهنشین شهرهای بزرگ است و کشور بهصورت یکپارچه هرچه بیشتر بتواند در این مسیر جلو رفته و موفق شود، میتواند شرایط بهتری را برای جامعه فراهم آورد.»
روحالامینی با اشاره به اینکه همت و تلاش نخبگان و نمایندگان منتخب مردم باید توجه به دغدغههای اصلی مردم و برآورده کردن خواستههای آنها باشد، گفت: در اولویت قرار نداشتن این مساله به هیچ عنوان به صلاح نیست و یادآور شد: «چنانچه پیشکسوتان و نمایندگان منتخب مردم ظرافت و دقت لازم را در شکلگیری ساختار مدیریت مجلس به خرج ندهند، سرنوشتی شبیه مجلس دهم خواهیم داشت که بیش از توجه به مسائل مهم کشور به موضوعات درهمتنیده خود میپرداخت.»
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در پایان گفتوگوی خود ضمن هشدار نسبت به وارد نشدن به اختلافات داخلی در انتخاب هیاترئیسه متذکر شد: «مجلس آتی نباید همچون مجلس دهم بهخاطر این مشکلات از ایفای نقش موثر در حیات سیاسی کشور جا بماند.»
وی مجلس تراز انقلاب را مجلسی توصیف کرد که حلال مشکلات کشور باشد و بر همین اساس افزود: «ما نیازمند مجلسی هستیم که مدیریت و مسئولیت در آن بیش از آنکه فردی و سلیقهای باشد، مبتنیبر کار تیمی جمعی و با برنامه مشخص باشد.»
روحالامینی در پایان خاطرنشان کرد: «قطعا ریاست مجلس و سایر مسئولیتها در جایگاه سخنگویی مجموعه نمایندگان خواهد بود و از این رو این مسئولیتها برای پیشبرد نظرات شخصی نیست.»
اقبال شاکری، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم:
رقابت بر سر قدرت نداریم
اقبال شاکری، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم درخصوص رقابتهای احتمالی برای انتخابات هیاترئیسه مجلس آینده به «فرهیختگان» گفت: «مجلس برای انجام کار خود یک ساختار و سازمانی دارد. این ساختار و سازمان در دو حوزه خیلی مهم خود را نشان میدهد؛ یکی هیاترئیسه و دیگری کمیسیونهای مجلس.»
وی افزود: «هر مقدار این دو ساختار قدرتمندتر و با رای بالاتر شکل بگیرند، توان مجلس و نفوذ و حضور تمامقد آن در حوزه نظارت مناسبتر خواهد بود.» شاکری با بیان اینکه بعد از شروع به کار مجلس یازدهم و پس از تصویب اعتبارنامهها، اولین کار، انتخاب هیاترئیسه است، گفت: «انتظار میرود هر یک از عزیزانی که بهعنوان نمایندگان مردم انتخاب شدند، برای حوزهای که خود را توانمند میدانند، اعم از جایگاههای هیاترئیسه و کمیسیونها اعلام آمادگی کنند.»
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه هیچ چالشی در اینباره وجود نخواهد داشت، گفت: «در انتخابات هیاترئیسه یا کمیسیونها اصل بر رقابت قدرتمدارانه یا رقابت احزاب و گروههای خارج از مجلس بهگونهای که تاکنون در دورههای قبل یا در شورای شهر فعلی تهران مشاهده شده بود نیست، بلکه اصل بر این است که هرکسی مسئول میشود، جهادی و انقلابی و مردمی بودن و کمک برای رفع مشکلات مردم را در عمل نشان دهد.»
وی ادامه داد: «این مرامنامهای است که نیروهای ارزشی و انقلابی بدان پایبند هستند و بنابراین رقابت بر سر قدرت در انتخابات هیاترئیسه مجلس آینده وجود نخواهد داشت.» شاکری افزود: «زمان کنونی برای نمایندگان فرصت مناسبی است که با بررسیهای دقیق درباره افراد و توانمندیهای آنها، یک هیاترئیسه پرقدرت و کمیسیونهایی کاملا تخصصی انتخاب کنند، چراکه در هنگام شروع مجلس باید با سرعت وارد کارهای اجرایی شویم.»
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به درجریان بودن مباحث کارشناسی درباره موضوعات اولویتدار کشور تصریح کرد: «مردم انتظار ندارند مجلس وقت خود را تلف کند تا هیاترئیسه انتخاب شود، لذا باید این موضوع سریع انجام شود و وارد کار اصلی در حوزه تقنینی و نظارتی شویم.»
وی درباره تقویت مجلس در حوزه کارآمدی نیز توضیح داد: «کارآمدی مجلس ناشی از عملکرد نمایندگان مجلس است. نمایندگان باید باور داشته باشند که مجلس در راس امور است. وقتی این باور را داشته باشیم، هرکدام از نمایندگان خود را باید در این قامت ببینند. از این رو باید نمایندگان به شفافیت آرا و شفافیت مالی پایبند باشند.»
شاکری با تاکید بر لزوم دوری از حاشیه توسط نمایندگان تصریح کرد: «آنها باید به کارهای اصلی مردم بپردازند و بعد نظارتی قوه مقننه را جدیتر از قبل پیگیری کنند، لذا نمایندگان باید دستگاه اجرایی را بر ریل نیازهای مردم حرکت دهند.»
این منتخب مردم تهران ادامه داد: «یکی از ابعاد کارآمدی مجلس به کمیسیونها بازمیگردد. کمیسیونها باید افراد تخصصی و آماده و مسلط به حوزه مربوطه را در خود جای دهند تا بتوانند هم طرحهای انقلابی و جهادی برای رفع مشکلات بیاورند و هم لوایحی را که از طرف دولت میآید، بهخوبی کارشناسی کنند.»
وی با اشاره به تقویت مجلس در زمینه خودنظارتی نیز ضمن تاکید بر لزوم پرهیز نمایندگان از حاشیهها اظهار داشت: «بههیچ وجه نباید رابطهای جز رابطه خدمتگزاری بین نماینده و دستگاههای اجرایی باشد و دخیل کردن روابط در قراردادها، عزل و نصبها، امکانات و... به هیچ روی قابلقبول نیست.»
شاکری با اشاره به لزوم تقویت نظارت بر رفتار نمایندگان گفت: «این مساله را در دوره فعلی خیلی کم دیدهایم، اما در مجلس یازدهم تخلفی از سوی هرکسی اتفاق افتاد، قبل از اینکه کار به جاهای دیگری کشیده شود، باید سریعا با آن برخورد صورت گیرد.» وی ادامه داد: «اگر چنین شد، دست ما برای اعمال ابزارهای قانونی همانند تذکر، سوال، استیضاح و... باز است و در سایه شفافیت کامل و بدون لکنت و محافظهکاری با دستگاههای متخلف مواجه خواهیم شد.
سیدمحمودنبویان، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم:
در مجلس یازدهم مسابقه ریاست وجود نخواهد داشت
سیدمحمود نبویان، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در گفتگو با «فرهیختگان» ضمن اشاره به مشکلات عمده کشور نظیر تورم، بیکاری، مسکن، نظام بانکی و... اظهار داشت: «باید با همت نمایندگان منتخب بهسمت حل این مشکلات گام برداریم، لذا در چنین شرایطی مردم انتظار هیچ اختلاف و دعوایی بر سر رئیس شدن و عضویت در هیاترئیسه و ریاست بر کمیسیونهای مجلس را ندارند.»
وی با اشاره به اینکه رقابت در مجلس امری طبیعی است، افزود: «با این حال همت همه همکاران این خواهد بود که با وحدت کار را پیش ببرند، چون هدف مهم همه نمایندگان حل مشکلات مردم است و نه دعوا بر سر ریاست.» نبویان با تاکید بر آنکه چنین فضایی اساسا هیچ جایی در میان مسائل کلان کشور و مجلس ندارد، خاطرنشان کرد: «کسی که چنین دغدغهای دارد تلاشش برای ریاست، تلاش برای نوکری بیشتر مردم و خدمت به کشور است؛ لذا ما باید مسابقه خدمت بگذاریم نه مسابقه ریاست و انشاءالله مجلس یازدهم به این سمتوسو نمیرود.»
این عضو جبهه پایداری با بیان اینکه دوستان با هم مشغول صحبت و رایزنی هستند، ادامه داد: «همه بر این موضوع وحدت نظر دارند که حل مشکلات مردم مهمترین مساله بوده و مابقی مسائل، مسائل فرعی است.» وی با اشاره به ضرورت تقویت مجلس در حوزه کارآمدی اضافه کرد: «قوت مجلس به چند نکته بستگی دارد. مهمترین عامل، خود نماینده است. کمااینکه در زمان شهید مدرس، ساختار یا رئیس مجلس سالم نبود، اما شهید مدرس، خود عملکردی درخشان داشت.»
نبویان با تاکید بر لزوم پرهیز از کیسه دوختن نمایندگان گفت: «فردی که در یک شهر کوچک چند میلیارد تومان خرج میکند، درحقیقت خود را وامدار میکند و در چهار سال بعد باید دنبال بدهکاریها و وامداریهای خود باشد؛ لذا دغدغه او خدمت به مردم نیست.»
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه اولین عامل، توانایی فردی نماینده است، اضافه کرد: «نمایندگان، خود باید به صندلیهای مجلس اعتبار ببخشند، نه اینکه صندلیهای مجلس به آنها اعتبار بخشد.» وی ادامه داد: «نکته دوم این است که نماینده نباید دنبال منافع شخصی خود باشد. منافعی که روزی با طرفداری از دولت تامین میشود و مثلا روزی با مخالفت با دولت. درحقیقت همه باید وکیل و نماینده ملت باشند.»
نبویان نکته سوم را ریاست مجلس دانست و ادامه داد: «بهعنوان نمونه در مجالس اخیر اگر عدهای میخواستند کاری انجام دهند عمدتا رئیس مجلس ممانعت به عمل میآورد و به همین شکل کل مجلس را خنثی کرده بود؛ لذا نمایندگان باید در انتخاب رئیس مجلس و همینطور روسای کمیسیونها بیش از هرچیز بر اساس منافع مردم عمل کنند نه در راستای منافع شخصی.»
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به ردصلاحیت ۹۰ نفر از نمایندگان مجلس دهم در انتخابات اخیر، بر ضرورت تقویت نظارت بر عملکرد نمایندگان تاکید کرد و گفت: «باید برای این موضوع فکری جدی کرد. اینکه من بهعنوان نماینده انتخاب میکنم که شما ناظر شوید میتواند زمینه نوعی بدهوبستان را فراهم آورد. از این حیث باید سالمترین نمایندگان برای اعمال این نظارتها انتخاب شوند. ضمن آنکه شاید بتوان در این زمینه نوعی نظارت بیرونی از سوی قوه قضائیه یا شورای نگهبان هم پیشبینی کرد.»
وی با اشاره به لزوم دائمیبودن نظارت شورای نگهبان گفت: «نباید بهگونهای باشد که وقتی من رای گرفتم و اعتبارنامهام تصویب شد در این چهار سال هر کاری بخواهم انجام دهم و تنها عامل بازدارنده در اینباره، ردصلاحیت در انتخابات بعدی باشد.»
نبویان تصریح کرد: «هم سازوکار نظارتی موجود مشکلاتی دارد و باید در آن تجدیدنظر کرد و هم برای اجرای همین سازوکار نیز دقت بیشتری به خرج داد.»
سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم:
رقابتها در مجلس یازدهم دوستانه خواهد بود
سیدمحمدرضا میرتاجالدینی منتخب مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس یازدهم در ارزیابی فضای سیاسی حاکم بر مجلس آتی به «فرهیختگان» گفت: «به لحاظ جریانهای حاضر در مجلس یازدهم باید گفت: رویکرد غالب نمایندگان منتخب رویکردی انقلابی است و فضای مجلس با دو فراکسیون شکل خواهد گرفت؛ فراکسیون اکثریت که بالای ۲۰۰ نفر خواهند بود و من پیشبینی تا ۲۳۰ نفر را برای آن دارم و نیروهای انقلابی را در خود جای خواهد داد و فراکسیون اقلیت که منتخبان منتسب به جریان اعتدالی و اصلاحطلب در آن حضور خواهند داشت.»
وی افزود: «چون اکثریت مجلس را نیروهای انقلابی تشکیل میدهند بنابراین چالش خاصی نسبت به اداره مجلس و مسئولیتها وجود نخواهد داشت و رقابتها نیز به صورت درونگروهی بوده و در این باره تفاهم و هماهنگی میشود.»
معاون پارلمانی دولت دهم با بیان اینکه عمده موضوعی که نمایندگان منتخب روی آن متمرکز شدند تعیین اولویتهای مجلس یازدهم است، ادامه داد: «منتخبان با ارتباطات و بحثها و بررسیهایی که با یکدیگر دارند اولویتهای مجلس یازدهم را از قبیل: معیشت، مسکن، و... تعیین میکنند و قبل از شکلگیری رسمی کمیسیونها، در کارگروههای داخلی کار میشود. درحقیقت تقسیم کار در کمیسیونهای تخصصی خواهد بود که حداقل برای چهار سال برنامه راهبردی داشته باشیم و هر سال برخی از این مسائل را حل کنیم.»
منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم ادامه داد: «طبیعی است هر جایی بحث انتخاب باشد آنجا رقابتی بین افراد صورت میگیرد، ولی با توجه به همگرایی و همفکری اکثریت نمایندگان رقابت در اینجا دوستانه و صمیمی خواهد بود و این قاعده بهطور کلی هم برای ریاست کمیسیونها و هم برای هیاترئیسه، صادق است. به بیان دقیقتر با تفاهم و گفتوگوی دوستانه مسئولیتها انتخاب خواهند شد و اگر رقابتی باشد رقابت دوستانه و صمیمی است.»
میرتاجالدینی درخصوص چگونگی ارتقای کارآمدی مجلس نیز خاطرنشان کرد: «مجلس دو رسالت سنگین دارد که یکی قانونگذاری و دیگری نظارت بر اجرای قانون و عملکرد مجریان است. قوانین خوبی در حوزه مسکن، کشاورزی، صنعت و... داریم که برای اجرای دقیق و عملیاتی شدن آنها نظارت قوی لازم است. همچنین اگر در جایی نیاز به قانون جدید یا اصلاح قانون قبلی وجود داشته باشد، مثلاً اصلاح نظام بانکی یا گمرکی، مجلس باید در این خصوص ورود جدی کند.»
وی با بیان اینکه مجموعه این عوامل بیانگر کارآمدی یک مجلس است، تصریح کرد: «مجلس باید برای مشکلات کشور چارهاندیشی کند و راهکار نشان دهد.»
معاون پارلمانی رئیسجمهور سابق در ادامه درباره تفاوت مجلس آینده با مجلس دهم در این حوزه خاطرنشان کرد: «مجلس باید نسبت به حل مشکلات جامعه ریلگذاری کند و دولت را در این ریل قرار دهد و به عبارتی دولت را در عرصههایی که رکود وجود دارد یا حرکت مطلوبی صورت نمیگیرد یا اشکالاتی وجود دارد، فعال کند. مجلس باید در این زمینهها پیگیر باشد و مردم در یک سال اول شروع مجلس یازدهم تفاوتها را ببینند و تاثیرات مجلس قوی را شاهد باشند.»
میرتاجالدینی با اشاره به ردصلاحیت شمار قابل توجهی از نمایندگان مجلاس دهم در انتخابات درخصوص تقویت مکانیسمهای نظارتی در این باره گفت: «نظارت بر همه ازجمله برای مجلس و نمایندگان لازم است. راهکار و سازوکاری برای این اندیشیده شده و برای بهبود عملکرد این سازوکار باید عدهای از نمایندگان که از نظر شاخصهای اخلاقی و رفتاری در تراز بالایی قرار دارند مسئولیت آن را به عهده گیرند.»
وی با بیان آنکه نمایندگان در این زمینه میتوانند مساله نظارت بر عملکرد خود را قویتر کنند، تصریح کرد: «علاوهبر این رفتار نمایندگان و رویکرد خود آنها و جنبههای اخلاقی و معنوی و انقلابی عملکرد آنها یک اهرم داخلی است که خیلی میتواند صیانتبخش باشد.»
منتخب مردم تبریز تأکید کرد: «آن سازوکار باید قویتر عمل کند و تذکرات را به موقع بدهد. اما در هر صورت ترکیبی از شخصیت و روحیات نمایندگان و تقویت آن مکانیسم در کنار اعمال شفافیت در عملکرد نمایندگان باید به صورت همزمان اثرگذار باشند، ضمن آنکه این شفافیت به ذهنیت جامعه نیز در این خصوص خیلی کمک میکند.»