تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون روز پرنوسان شاخص کل بورس، پیشبینی افت قیمت نفت توسط گلدمن ساکس علیرغم توافق اوپک پلاس، بازنگری در دستمزد کارگران تا چهار ماه دیگر اجرایی میشود، نرخ سکه در سومین روز هفته، ۷۰ هزار تن ذرت در بنادر، منتظر تخصیص ارز است و نتیجه قیمتگذاری خودرو در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار را در بر دارد.
روز پرنوسان شاخص کل بورس
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با افزایش ۱۳۳۶ واحدی معادل ۰.۲۱ درصد به رقم ۶۲۴ هزار و ۵۹۶ واحد رسید. این در حالی است که در فرابورس شاخص کل با رشد ۸۵ واحدی به رقم ۸ هزار و ۴۶ واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۳۵۶ واحدی معادل ۰.۲۱ درصد به رقم ۱۶۶ هزار و ۴۴۰ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با افت ۲۵ واحدی معادل ۰.۰۱ درصد، عدد ۲۱۹ هزار و ۷۲۹ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با کاهش ۱۷ واحدی معادل ۰.۰۱ درصد به رقم ۱۴۶ هزار و ۱۴۴ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، ۱۹۲۱۷ واحد افزایش معادل ۲.۴۶ درصد را رقم زد و به سطح ۷۹۹ هزار و ۴۱۸ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۱۷۹۸ واحد افزایش، معادل ۰.۴۱ درصد به رقم ۴۴۰ هزار و ۳۳۵ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز با ۹۵۹ واحد کاهش معادل ۰.۰۷ درصد همراه بود و عدد یک میلیون و ۳۳۱ هزار واحد را به نمایش گذاشت.
وزارت اقتصاد: عرضه سهام شرکتهای دولتی در بورس ادامه مییابد
وزارت امور اقتصادی و دارایی روز دوشنبه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: در جلسه روز شنبه شورای عالی بورس، علاوه بر تغییر رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، مقررات وضع شده از سوی هیات مدیره این سازمان که در بیستم فروردین ماه جاری در خصوص اصلاح زیرساخت های بازار سرمایه وضع شده بود، تعلیق گشت. بر اساس این گزارش، متاسفانه برخی رسانه های عمومی، تعلیق این مصوبه هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار را به اشتباه به عنوان تعلیق واگذاری عرضه اولیه های بنگاه های دولتی از سوی شورای عالی بورس منعکس کردند؛ اما همان گونه که در اظهارات وزیر اقتصاد تصریح شده است، عرضه اولیه سهام بنگاه های دولتی در بورس بر اساس دستور رییس جمهوری به طور جدی در دستور کار وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دارد.
قیمت نفت پس از نهایی شدن توافق اوپک پلاس
صبح دوشنبه به دنبال نهایی شدن توافق اوپک پلاس برای کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکهای نفت، قیمتهای نفت خام جهش کردند. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتیآی، ۵.۳۲ درصد جهش کرد و به ۲۳.۹۷ دلار رسید. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچمارک بینالمللی قیمت نفت، ۴.۳۵ درصد جهش کرد و به ۳۲.۸۵ دلار رسید. این در حالی است که شاخص نفت آمریکا در ابتدای معاملات امروز پیش از انتشار خبرها در محدوده منفی قرار داشت و سپس در واکنش اولیه به اخبار توافق تا ۸ درصد جهش کرد. ادمورس، استراتژیست بازار کالا در سیتی گروپ، میگوید: این توافق تأثیری بزرگ بر قیمتهای نفت خام خواهد گذاشت و کمک میکند تا قیمتها در نیمه دوم امسال به حدود ۴۵ دلار برسند.
پیشبینی افت قیمت نفت توسط گلدمن ساکس علیرغم توافق اوپک پلاس
گلدمن ساکس پیشبینی کرد که قیمتهای نفت در هفتههای آینده همچنان به افت خود ادامه دهند، چون توافق کاهش تولید تاریخی اوپک پلاس در مقابل افت تقاضای شدید ناشی از ویروس کرونا کافی نخواهد بود. این بانک پیشبینی کرد که قیمت نفت در کوتاه مدت حول ۲۰ دلار و کمتر از آن باشد، اما عملکرد شاخص جهانی برنت از شاخص نفت آمریکا بهتر خواهد بود چراکه کاهش تولید و صادرات اوپک بخشی از حجم ذخایر شناور نفت را خالی خواهد کرد. گلدمن تخمین زد: حتی با التزام ۱۰۰ درصدی اعضای اوپک به توافق و التزام ۵۰ درصدی سایر کشورهای شرکتکننده در توافق، کاهش تولید ماه می در واقع ۴.۳ میلیون بشکه در روز نسبت به سه ماهه اول خواهد شد. در بیانیه بانک آمده است: در نهایت این به آن معناست که هیچ کاهش تولید داوطلبانهای نمیتواند پاسخگوی کاهش ۱۹ میلیون بشکه در روز از تقاضای جهانی به علت شیوع کرونا در بازه آوریل تا باشد. هرچند گلدمن ساکس اعلام کرد ریسکهای پیشبینی این بانک از قیمت ۵۲.۵۰ دلاری نفت برنت در سال ۲۰۲۱ را تهدید میکنند، با ریکاوری سریع بازارها به دنبال پایان بحران کرونا و رشد مجدد تقاضای نفت، این قیمت دستیافتنی خواهد بود.
بازنگری در دستمزد کارگران تا چهار ماه دیگر اجرایی میشود
حمیدرضا سیفی، عضو کارفرمایی شورای عالی کار در مورد احتمال بازنگری در دستمزد ۹۹ کارگران اظهار داشت: جامعه کارفرمایی برای افزایش دستمزد رضایت خود را اعلام کرده بود و برای ما فرقی نمیکند که این افزایش در کدام آیتمها باشد. عضو کانون کارفرمایان تأکید کرد: افزایش ۲۱ درصدی پایه مزد بحثی بود که دولت مطرح کرد و برای گروه کارفرمایی مهم نیست که کدام بخش از دستمزد افزایش داشته باشد. وی افزود: در حال حاضر جلساتی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد تغییراتی در دستمزد برگزار میشود و اگر موافقت صورت گیرد نتیجه جلسات در چهار ماه آینده اجرایی خواهد شد. اینکه اعلام میشود دستمزد تا پایان فروردین بازنگری میشود را تأیید نمیکنم. سیفی در مورد چگونگی تغییر ارقام مزد گفت: هنوز به جمع بندی نرسیدهایم اما از آیتمهای دیگر کاسته و به پایه مزد افزوده میشود. /مهر
دلار در بازار جهانی افت کرد؛ در صرافی بانکی ثابت ماند
در جریان معاملات ابتدای هفته بازار جهانی، بسیاری از ارزهای مختلف در برابر دلار در صعود قرار گرفتند و دلار به عقب رانده شد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با افت ۰.۳ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۲۱ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۳۶۷ دلار اعلام شد.
همچنین در بازار داخلی هر اسکناس دلار آمریکا در صرافیهای بانکی به نرخ ۱۵۵۰۰ تومان از مردم خریداری و به قیمت ۱۵۶۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروخته میشود که تغییری نسبت به روزهای قبل، نداشته است. همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی ها، به نرخ ۱۶۹۰۰ تومان از مردم خریداری و به قیمت ۱۷۰۰۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته میشود.
نرخ سکه در سومین روز هفته
هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در معاملات امروز با کاهش ۲۰ هزار تومانی قیمت نسبت به روز معاملاتی گذشته به بهای ۶ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان ارزشگذاری شد. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز در ساعت ۱۲ امروز ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمتگذاری و همچنین نیم سکه نیز سه میلیون و ۲۲۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۹۸۰ هزار تومان تعیین قیمت شد. هر گرم طلای خام ۱۸ عیار ۶۳۹ هزار تومان و هر مثقال طلا نیز ۲ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان ارزشگذاری شد. نرخ اونس طلا امروز به یک هزار و ۶۹۱ دلار رسید.
نتیجه قیمتگذاری خودرو در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار
عباس قبادی معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در پاسخ به این که آیا در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار، در مورد دستورالعمل جدید قیمت گذاری خودرو بحث و گفتوگو شده است، گفت: امروز در رابطه با قیمت گذاری خودرو در جلسه ستاد تنظیم بازار، بحثی مطرح نشد. به نقل از فارس؛ در رابطه با مباحث مطرح درباره اختلاف نظر در جلسه ستاد تنظیم بازار در خصوص قیمتگذاری خودرو افزود: هیچ اختلاف نظری در رابطه با قیمت گذاری خودرو بین اعضا در جلسه امروز ستاد تنظیم بازار وجود نداشت اما با توجه به اینکه احساس شد که قبل از مطرح شدن این موضوع در جلسه ستاد تنظیم بازار باید پیش جلسهای در این رابطه برگزار شود، در نتیجه موضوع تصمیمگیری در مورد قیمت خودرو در ستاد تنظیم بازار به بعد موکول شد.
۷۰ هزار تن ذرت در بنادر، منتظر تخصیص ارز است
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: ما بیش از یک میلیون تن ذرت خریداری کرده ایم که دو کشتی آن، با ۱۰ هزار تن ذرت از شمال و یک کشتی با ۶۰ هزار تن از جنوب رسیده است و جمعاً ۷۰ هزار تن ذرت در بنادر داریم؛ اما با تخصیص نیافتن ارز نمیتوانیم بار کشتیها را ترخیص کنیم. حسن عباسی معروفان، اظهار داشت: بخش خصوصی ۴ ماه و ۴ روز است که به خاطر عدم تخصیص ارز، نتوانسته ذرت وارداتی خود را که در بنادر و در کشتیها مانده، ترخیص کند. ۲ میلیون تن کالا در بنادر وجود دارد که باید به تدریج روانه بازار میشد؛ اما به خاطر عدم تخصیص ارز هنوز ترخیص نشده و جور آن را پشتیبانی امور دام میکشد. ما در حد توان ذرت وارد بازار کردیم اما تا یک میزان اجازه استفاده از ذخایر استراتژیک را داریم و تاکنون هم بیش از تکلیف و خارج از عرف، ذرت را روانه بازار کردهایم.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور، با اشاره به ادعای برخی از تولیدکنندگان در رابطه با استفاده از پودر گوشت به جای نهادههای دامی، خاطرنشان کرد: پودر گوشت هم معمولاً جزئی از جیره غذایی طیور بوده و غذای طیور به صورت ۶۰ درصد ذرت، ۲۰ تا ۳۰ درصد سویا و حدود ۱۰ درصد هم پودر گوشت است و معمولاً این پودر اضافه میشود که ایرادی هم در آن وجود ندارد و این موضوع ربطی به بود و نبود نهادهها ندارد. ما میدانیم که مرغداران همچنان در تأمین نهاده مشکل دارند و لازم است دولت و بانک مرکزی ارز مورد نیاز بخش خصوصی را تأمین کنند. معروفان تأکید کرد: مشکلی در تأمین سویا و جو وجود ندارد و تنها در تأمین ذرت دچار مشکل شده ایم.