«کرونا» با اهدای خون منتقل نمی‌شود

رییس انجمن انتقال خون با بیان اینکه انتقال خون در انتقال کرونا نقشی ندارد، گفت: در پاندمی‌ها، مصرف خون و فرآورده‌های آن به شدت افزایش می‌یابد، در حالیکه مراجعه اهداکنندگان خون به مراکز انتقال خون به شدت کاهش می‌یابد. بنابراین ضروری است کسانی که امکان و معیارهای اهدای خون را دارند، برای اهدای خون مراجعه کنند.
کد خبر: ۹۷۳۲۲۴
|
۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲ 19 April 2020
|
7164 بازدید
|
۱

دکتر علی‌اکبر پورفتح‌الله - مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون، در گفت‌وگو با ایسنا، ‌ درباره احتمال ابتلا به کرونا از طریق اهدای خون، گفت: مطالعات انجام شده ثابت کرده است که انتقال و اهدای خون به هیچ عنوان در انتقال کرونا ویروس جدید نقشی ندارد. امروز شواهد متعددی در این زمینه ارائه شده است؛ به طوری که انجمن بین‌المللی انتقال خون و انجمن آمریکایی انتقال خون نشان داده‌اند که کرونا نمی‌تواند از طریق خون و فرآورده‌های خونی منتقل شود. درعین حال شواهد پاتوفیزیولوژی چرخه ویروس هم این موضوع را اثبات کرده است.

وی با بیان اینکه بنابراین امکان انتقال ویروس کرونای جدید از طریق خون و فرآورده‌های خونی وجود ندارد، افزود: نکته مهم این است که در همه‌گیری‌ها و پاندمی‌هایی مانند آنفلوآنزا، کرونا و... مصرف خون و فرآورده‌های آن به شدت افزایش می‌یابد و به دلیل بحث قرنطینه و نگاهی که مردم دارند، مراجعه اهداکنندگان به شدت کاهش می‌یابد. بنابراین ضروری است که در چنین مواقعی کسانی که امکان و معیارهای اهدای خون را دارا هستند، برای اهدای خون مراجعه کنند.

پورفتح‌الله ادامه داد: از طرفی پروتکل‌های مرتبط با حفاظت از اهداکنندگان در برابر امکان ابتلا نیز تدوین شده است و در تمام مراکز انتقال خون دنیا و ایران اجرا می‌شود. بنابراین با توجه به پروتکل‌های تنظیم‌شده، ابتلای اهداکنندگان خون نیز امکان‌پذیر نیست.

رییس انجمن انتقال خون تاکید کرد: به هر حال موارد بهداشتی مانند ضدعفونی مرتب مراکز انتقال خون، ضدعفونی تخت اهداکننده و فضای اطراف آن انجام شده و فاصله‌گذاری اجتماعی در مراکز اهدای خون باید رعایت شود. طبعا پرسنلی که با فرایند اهدای خون در تماس هستند، باید مرتبا مورد ارزیابی سلامت قرار گیرند. مجموعه این اقدامات سبب می‌شود که امکان انتقال بیماری در این مراکز به حداقل برسد. خوشبختانه در ایران با توجه به سابقه انتقال خون، وجود پرسنل آگاه و فرهیخته در این حوزه و ظرفیت‌های آموزشی موجود در سازمان انتقال خون و همچنین شدت کنترل حوزه کنترل کیفی سازمان، این معیارها اجرا می‌شوند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

پوورفتح‌الله با بیان اینکه اطلاعاتی که ارائه شده نشان می‌دهد که کرونا همچنان تا مدت زیادی با ما خواهد بود، گفت: بنابراین باید با زندگی با کرونا کنار بیاییم. در عین حال وجود بیماران مبتلا به کرونا و در عین حال افزایش بیماردهی جامعه به دنبال این بیماری، از عوامل افزایش مصرف خون و فرآورده‌های خونی محسوب می‌شود و در این شرایط کمک به اهدای خون و تامین خون مورد نیاز بیماران، یکی از اقداماتی که باید در کشور انجام شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
خويي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
اقا من سالي 2بار خون اهدا ميكردم ولي به حرفهاي مسولين اعتمادي نيست ميترسم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟