نقطه پایان ورود نقدینگی به بورس کجاست؟

یک کارشناس بازار سرمایه درباره اینکه ورود گسترده نقدینگی به بورس تا کجا ادامه دارد، گفت: ورود پول همیشه به هر بازاری با یک نقطه پایانی همراه است که در مورد روند کنونی بورس و کاهش ورود نقدینگی به بورس نظرات متفاوتی اعلام شده است.
کد خبر: ۹۷۴۶۰۷
|
۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۹ 26 April 2020
|
3784 بازدید

به گزارش بورس تابناک، «محمدکاظم مهدوی» امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: کاهش ورود پول به بورس و کاهش عطش فعالان بازار برای سرمایه گذاری در بازار سهام می‌تواند ناشی از تقاضای کاذب، بالا رفتن قیمت هر سهم، اشباع بازار از عطش نقدینگی توسط عرضه‌های سنگین‌تر، پایان حمایت دولت و انتشار اخبار منفی سیاسی و اقتصادی باشد.

وی با بیان اینکه اگر بهانه ورود نقدینگی به بازار سرمایه و حمایت دولت از این بازار به پایان برسد بازار دیگر دلیلی برای رشد ندارد و به نقطه پایانی رشد خواهد رسید، گفت: در مورد این نقطه اتمام رشد شاخص بورس نظرات زیادی اعلام شده است اما اکنون حجم ورودی نقدینگی به بازار بسیار زیاد است و اکثر سهم ها در حال خرید هستند؛ بنابراین باید دید اسب سرکش نقدینگی، بازار را به کدام سمت می‌کشاند.

وی اظهار داشت: افرادی که نگران وضعیت کنونی معاملات بازار سهام و رشد پرشتاب شاخص بورس هستند از افراد باتجربه و فعالین این بازار هستند که به دلیل ضرری که در این بازار متحمل شدند تجربه تلخی از معاملات این بازار دارند و سرمایه آنها از بین رفته است.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: در برهه‌ای از زمان یک دوره از ناخوشایندی در معاملات بازار ایجاد شد، به همین دلیل اکنون این تصور سهامداران که نگران ریزش شاخص بورس هستند قابل درک است.

مهدوی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر شاهد نگرانی برخی از افرادی هستیم که همچنان سرمایه خود را وارد بورس نکرده‌اند اما برای ورود نقدینگی به این بازار اظهار نگرانی می‌کنند و اعلام کرده‌اند این رشدها به جا نیست و ممکن است بازار با ریزش همراه شود.

مدیر عامل کارگزاری آپادانا با بیان اینکه ورود گسترده نقدینگی به بورس از جمله واقعیت‌هایی است که این روزها با آن مواجه هستیم و باعث رشد پرشتاب شاخص بورس شده است، گفت: برخی از شرکت‌ها از ۶ ماه گذشته قیمت آنها مشکل داشت و بیش از حد رشد کرده بودند که افراد به دلیل افزایش شدید قیمتی وسوسه ورود بیشتر پول به اینگونه سهم‌ها را پیدا کردند.

وی اظهار داشت: خوشبختانه اخیرا شاهد هستیم که بخش زیادی از پول‌های بزرگ صرف خرید سهامی شده‌اند که به لحاظ بنیادی با مشکل کمتری همراه بودند و از نظر قیمتی به نوعی ارزنده هستند.

مهدوی خاطرنشان کرد: اکنون سهم‌های بزرگ دچار مشکل حباب نیستند اما بسیاری از شرکت‌های کوچک و متوسط به دلیل رشد بیش از حد دارای حباب قیمتی شدند که این وضعیت می‌تواند برای اینگونه سهم‌ها به عنوان یک هشدار مهم تلقی شود.

مدیر عامل کارکزاری آپادانا اظهار داشت: روز گذشته شاهد اقبال به گروه پالایشگاهی و صف خرید در این گروه بودیم، در کنار این گروه شرکت‌های پتروشیمی هم که بعضی از آنها به دلیل قیمت نفت کاهش پیدا کرده و کرونا فروش آنها را با مشکل مواجه کرده است باز هم دارای صف خرید بودند و سهام آنها به خوبی خریداری شد.

وی افزود: برخی علت چنین رشدی را تجدید بر ارزیابی دارایی‌ها یا عرضه اینگونه سهام از سوی دولت در قالب صندوق‌های قابل معامله می‌دانند و به نظر می رسد قیمت این سهم‌ها در وضعیت فعلی رو به افزایش باشد.

مهدوی اظهار داشت: از طرف دیگر امیدوار هستیم آگاهی مردم بیشتر شود و به سراغ سهم‌هایی که چند برابر ارزش واقعی رشد کرده‌اند، نروند اما در کل بازار به طور ذاتی تا زمانی که مسیر اصلی خود را پیدا کند به روند کنونی خود ادامه می‌دهد.

این کارشناس بازار سرمایه به روند معاملات سهام شرکت‌های بزرگ در بورس اشاره کرد و افزود: در سهم‌های بزرگ روند بازار به دلیل عقب ماندگی که از رشد بازار داشتند معقول است و نگرانی چندانی اینگونه سهم‌ها را تهدید نمی‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟