به گزارش تابناک به نقل از انتخاب، محققان علوم روانشناسی در دانشگاه پرینستون و دانشگاه تورنتو میگویند که روند اهمیت دادن به بیماری کرونا رو به افول است و در نتیجه این بیماری همه گیر همچنان قربانی میگیرد و خطرناک است. در اینجا شش اشتباه در مسافت اجتماعی ذکر شده است که همه ما باید از آن آگاه باشیم که دیگر در روزهای آغازین COVID-۱۹ نیستیم.
عادی سازی
محققان خاطرنشان کرده اند که ترس از بیماری ناشناخته، یک عامل محرک در پیشگیری از بیماری توسط مردم است. در اوایل شیوع COVID-۱۹، که اطلاعات کمی در مورد این ویروس وجود داشت، اسرارآمیز بودن آن باعث میشد افراد اقدامات محافظتی را جدی بگیرند. اما با گذشت چندین هفته این بیماری عادی سازی شده است و افراد بسیاری از موارد را رعایت نمیکنند.
بازگشت به عادات روزمره
بحران COVID-۱۹ در حال حاضر توجه همه را به خود جلب کرده است، بنابراین به طور طبیعی مردم سعی میکنند عادات روزمره مثل برگزاری مهمانی، حضور در جوامع شلوغ و ... را فراموش کنند. اما متاسفانه با گذشت زمان برخی از افراد به عادات روزمره خود باز گشته اند. یعنی شروع به سهل انگاری در خصوص عادات روزمره خود کرده اند.
تمرکز بر سلامت جسمی، اما غفلت از سلامت عاطفی
اگر شما تمام تلاش خود را برای محافظت از خود برابر COVID-۱۹ به کار بسته اید، اما به سلامت روان و عاطفی خود اهمیت نمیدهید، باید بدانید که شدیدا در خطر هستید. مراقبت از سلامت روانی شما میتواند پیروی از پروتکلهای مناسب فاصله گذاری اجتماعی را نیز آسانتر کند.
اعتقاد به بی اثر بودن اقدامات احتیاطی
محققان میگویند که تا یک ماه پیش، مردم نسبت به پوشیدن ماسک و دوری از اجتماع نگرش مثبتی داشتند، اما به مرور زمان و با افزایش تعداد مبتلایان به نظر میرسد نگرش مردم نسبت به پیشگیری از بیماری منفی شده است و برخی از افراد پیشگیری از بیماریها را چندان قدرتمند نمیدانند. گاهی انتشار خبرهای ضد و نقیض نیز میتواند مردم را به سمت این نوع نگرش سوق دهد.
اشتیاق برای بازگشت به " شرایط عادی"
آیا مایلید هر چه سریعتر به باشگاه، آرایشگاه، استخر و بسیاری از مراکز محبوب دیگر باز گردید؟ این حس و حال مشترک بسیاری از افراد است. اما فقط به این دلیل که ما میخواهیم زندگی به حالت عادی برگردد، به معنای طبیعی بودن آن نیست و نباید اینگونه باشد. محققان پیشنهاد میکنند که قانون گذاران و مسئولان بهداشت عمومی باید بر سودهای آینده تأکید کنند تا به مردم کمک کنند شرایط فعلی را بهتر درک کنند.