به گزارش «تابناک»؛ بنا بر گزارشهای منتشره از ابتلای قطعی به ویروس کرونا در ۲۱۲ کشور جهان و دو کشتی کروز مسافربری بین المللی، حوالی ساعت ۰۵:۰۰ به وقت گرینویچ (GMT) ۹ ماه می سال ۲۰۲۰ میلادی (۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ خورشیدی)، آمار مبتلایان به این ویروس در سراسر کره خاکی از مرز ۴ میلیون تن فراتر رفت.
آن گونه که آمارها نشان میدهد، تقریبا یک سوم مبتلایان قطعی را شهروندان ایالات متحده آمریکا تشکیل میدهند و پس از این کشور، اسپانیا و ایتالیا رتبههای دوم و سوم را در اختیار دارند و رتبه کشورمان دهم است؛ جایگاهی بالاتر از کشور چین و پایین تر از کشورهای مانند برزیل، روسیه و حتی ترکیه که در این روزها با پیک شیوع بیماری مواجهند.
نکته جالب توجه در این خصوص، افزایش یک میلیون نفر به مبتلایان کووید ۱۹ در جهان طی حدود یازده روز است که نشان میدهد، روند ابتلای ساکنان پرشمار کره خاکی به فراگیرترین بیماری چندین دهه اخیر، هنوز پرشتاب است و نگران کننده؛ نگران کنندهتر اینکه افزایش مبتلایان از دو میلیون به سه میلیون حدودا دو روز کندتر رقم خورده بود!
اکنون بیایید نگاهی به آمار مرگ و میر این بیماری بیندازیم و کمی در آمارها کنکاش کنیم؛ از جمله در این آمار که تعداد کشتههای کووید در روزی که آمار مبتلایان به یک میلیون نفر رسید، حدود ۵۳ هزار تن بود، در مرز ۲ میلیون مبتلا به ۱۲۶ هزار جان باخته افزایش یافت، در مرز ۳ میلیون مبتلا کمی بیش از ۲۰۷ هزار تن شد و حالا از ۲۷۰ هزار کشته فراتر رفته است.
اما تامل در جدول جان باختگان کووید ۱۹ در جهان، نشان از تداوم پیشتازی آمریکا با بیش از ۷۷ هزار جان باخته دارد و برخلاف قبل، رتبه دوم در اختیار بریتانیاست که از ایتالیا و اسپانیا سبقت گرفته است، حال آنکه تنها بزرگیِ عدد برایمان ملاک باشد، چون با در نظر گرفتن جمعیت کشورها، رتبه نخست در اختیار کشور کوچک سان مارینو است که جمعیت اندکی دارد و بعد از آن، بلژیک قرار دارد.
در آمار جان باختگان، رتبه کشورمان نهم است؛ رتبهای که کماکان در حال نزول است، هرچند آمار مبتلایان کشورمان در روزهای اخیر موجب شکل گیری و بروز نگرانیهایی شده است؛ نگرانی از شکل گیری پیک شیوع دیگری که مقدمات شکل گیری آن نیز تا حدودی فراهم است و مردم کشورمان نشان داده اند که هشیار هستند و به اهمیت رعایت موارد بهداشتی و مراقبتی واقفند.
اما بشنوید از نرخ مرگ (Death Rate) که اکنون در جهان به طور میانگین کمتر از ۱۷ درصد شده و روند کاهشیِ امیدوار کنندهای را نشان میدهد؛ به این معنا که به نسبت قبل، شمار بیشتری از مبتلایان بهبود پیدا میکنند و مرخص میشوند. درست مانند کشورمان که تا همینجا هم از میانگین جهانی عملکرد بهتری داشته و فاصله زیادی با رسیدن نرخ مرگ به زیر ۷ درصد ندارد.
نکته جالب توجه دیگر در آمارهای رو به رشد جهانی، افزایش خوشایند آمار بهبودیافتگان است که از یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر عبور کرده و یک سوم افراد مبتلا شده را شامل میشود. آماری که تا مدتهای طولانی رتبه نخست آن در اختیار چین بود و حالا آمریکا، اسپانیا و آلمان با فاصلهای کمتر، رتبههای اول تا سوم آن را دارند.
در آمار بهبودیافتگان، کشورمان رتبه ششم را دارد. با این یادآوری که شمار بستریهای کرونا در کشورمان بسیار کاهش یافته و از این حیث، ایران ۲۳ مین کشوری است که با بیماران بستری کرونا درگیر است؛ پایینتر از ۲۲ کشور دیگر، از جمله ترکیه، عربستان سعودی، پاکستان و حتی قطر.