به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، در روزهای پایانی مجلس دهم، هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با همکاری هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس تلاش می کنند تکلیف طرح تشکیل وزارت بازرگانی در همین دوره مجلس مشخص شود و درخواست مهم حسن روحانی رئیس جمهور مبنی بر تشکیل این وزارتخانه محقق گردد.
در همین راستا و در حالی که به اذعان ۴ نفر از اعضای کمیسیون اجتماعی (علیرضا محجوب، احمد بیگدلی، سمیه محمودی و مسعود رضایی)، این کمیسیون هیچ جلسه ای برای بررسی مجدد طرح تشکیل وزارت بازرگانی (بعد از ارجاع از جلسه علنی مجلس در تاریخ ۱ دی ماه) تشکیل نداده است، این طرح مجددا در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفته و یکشنبه این هفته تعیین تکلیف خواهد شد. به عنوان مثال، مسعود رضایی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره این موضوع گفت: «جلسهای در کمیسیون اجتماعی مجلس پیرامون بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی در سال جدید برگزار نشده است. شورای نگهبان ایراداتی به برخی از مادههای طرح تشکیل وزارت بازرگانی گرفته بود و براساس آئین نامه داخلی مجلس کمیسیون اجتماعی باید ایرادات را مورد بررسی و رفع میکرد که این چنین نشد».
این اتفاق در حالی رخ داد که مصوبه جدید کمیسیون اجتماعی مجلس درباره طرح تشکیل وزارت بازرگانی در جلسه علنی مورخ ۱ دی ماه ۹۸ مورد بررسی قرار گرفت و علی رغم تلاش فراوان علی لاریجانی رئیس مجلس و ۵ بار رای گیری، نه مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد و نه سایر پیشنهادهای مطرح شده در صحن علنی به تصویب رسید. در نتیجه، طرح تشکیل وزارت بازرگانی همچنان بلاتکلیف باقی ماند و مجددا به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع داده شد.
*اتفاقی عجیبی که تکرار شد
موضوع وقتی جالبتر میشود که بدانیم اتفاق مشابهی قبل از بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس در تاریخ ۱ دی ماه ۹۸ هم رخ داده بود. ماجرا از این قرار بود که اواخر پاییز ۹۸، عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از سوی رئیس مجلس مامور به رفع ایرادات شورای نگهبان و ارجاع سریع طرح به صحن علنی مجلس شد. در همین راستا، جلسهای فوری و بدون حضور مخالفان طرح تشکیل وزارت بازرگانی به میزبانی کمیسیون اجتماعی مجلس در ساعت ۷ صبح ۲۵ آذرماه ۹۸ برگزار شد و این طرح مجددا راهی صحن علنی مجلس شد. این اقدام عزیزی که با هدف تسهیل و تسریع در تصویب طرح تشکیل وزارت بازرگانی صورت گرفته بود و البته نهایتا ناکام ماند، مورد انتقاد برخی نمایندگان مجلس قرار گرفت.
حال باید دید نمایندگان مجلس در مقابل این تخلفات هیئت رئیسه مجلس و هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس سکوت خواهند کرد و اجازه بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس را خواهند داد یا شاهد تحقق درخواست مهم رئیس جمهور از مجلس دهم و تشکیل این وزارتخانه خواهیم بود؟