افزایش شدید هزینه تولید فیلم سینمایی به دست‌کم ۴ میلیارد تومان

بازگشت دو میلیارد تومان هزینه تجهیزات و دستمزد عوامل فنی، نیاز به فروشی در حدود پنج میلیارد تومان دارد. به این رقم، باید دستمزد کارگردان و بازیگران را نیز اضافه کرد که اگر فقط دو میلیارد تومان مجموع این دستمزد‌ها را محاسبه کرد، به مراتب بالاتر است، هزینه تولید به ۴ میلیارد تومان افزایش می‌یابد و این یعنی فروش فیلم سینمایی باید از ۱۱ میلیارد تومان برای بازگشت سرمایه عبور کند.
کد خبر: ۹۷۷۸۶۰
|
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۹ 11 May 2020
|
17656 بازدید
|
۸

افزایش شدید هزینه تولید فیلم سینمایی به دست‌کم 4 میلیارد تومانآثار تورم بر سینمای ایران ظهور و بروز داشته، به گونه‌ای که هزینه تولید فیلم‌های سینمایی دست کم به چهار میلیارد تومان افزایش یافته است؛ افزایش هزینه‌ای که هم بر قیمت بلیت سینما پس از بازگشایی سالن‌ها تاثیر خواهد داشت و هم احتمال بازگشت سرمایه فیلم‌ها را کاهش خواهد داد و بدین ترتیب ریسک سرمایه گذاری در سینمای ایران به مراتب افزایش خواهد یافت.

به گزارش «تابناک»؛ هزینه تولید فیلم سینمایی رو به فزونی گذاشته و از ۲ تا ۳ میلیارد تومان به ۴ تا ۵ میلیارد افزایش پیدا کرده که ساخت فیلم را برای بخش وسیعی از اهالی سینما غیرممکن کرده است. این هزینه از چند جهت افزایش یافته که بخشی از آن اجتناب ناپذیر است. در بخش تجهیزات، اجاره تجهیزات فیلمبرداری، نور، صدا و... باکیفیت و بروز برای شصت جلسه تصویربرداری حدود ۹۵۰ میلیون تومان هزینه در پی دارد و این به جز دستمزد عوامل فنی است. صرفاً برای بازگرداندن این هزینه، یک فیلم سینمایی باید ۲.۵ میلیارد تومان فروش داشته باشد!

در کنار هزینه تجهیزات فنی، دستمزد عوامل فنی نیز رقم قابل توجهی است و برای شصت جلسه حدود بالغ بر یک میلیارد تومان هزینه در پی دارد و با این حساب، بازگشت دو میلیارد تومان هزینه تجهیزات و دستمزد عوامل فنی، نیاز به فروشی حدود پنج میلیارد تومان دارد. به این رقم باید دستمزد کارگردان و بازیگران نیز اضافه کرد که اگر فقط دو میلیارد تومان مجموع این دستمزد‌ها را محاسبه کرد که معمولاً به مراتب بالاتر است، هزینه تولید به ۴ میلیارد تومان افزایش می‌یابد و این یعنی فروش فیلم سینمایی باید از ۱۱ میلیارد تومان برای بازگشت سرمایه عبور کند.

افزایش شدید هزینه تولید فیلم سینمایی به دست‌کم 4 میلیارد تومان

نکته مهم اینکه اغلب فیلم‌های مهم سینمای ایران ـ که عمدتاً در سال نود و هفت تولید و در سال نود و هشت اکران شدند ـ نیز هزینه‌ای بیش از چهار میلیارد تومان داشتند و تولیدات مهم سال نود و هشت عمدتاً هزینه‌ای بیش از پنج میلیارد تومان را در پی داشته‌اند. این در حالی است که اغلب آثار سینمای ایران در سال نود و هشت کمتر از ده میلیارد تومان فروش داشته‌اند و برآورد می‌شود در صورت بازگشایی سالن‌های سینما، وضعیت فروش فیلم‌های سینمایی در صف اکران نیز مشابه باشد و اغلب فیلم‌ها حتی به رقم فروش ده میلیارد تومان نیز نرسند.

علاوه بر تورم مستقیم متاثر از افزایش هزینه‌های عمومی، عامل دیگر در افزایش هزینه‌های تولید، دستمزدهای کلانی است که ویدیوکلوب‌های اینترنتی برای سریال‌ها می‌پردازند و دستمزدها و هزینه تولید را به شدت بالا برده است. این افزایش هزینه‌ها در اجاره تجهیزات نیز تاثیر داشته و با توجه به اینکه تجهیزات فیلمسازی سطح بالا در سینمای ایران محدود است، این تجهیزات به سمت سریال‌های وی‌ او دی‌ها می‌روند و هزینه اجاره این تجهیزات نیز افزایش داشته و در مواردی برخی تجهیزات نظیر شماری از لنزها برای استفاده در فیلم‌های سینمایی در دسترس نیست.

با این اوصاف، چنین به نظر می‌رسد که شمار تولیدات سینمای ایران که در سال نود و نه حتی هزینه‌شان را نیز بازنمی‌گردانند، به مراتب بیش از سال نود و هشت است. بدین ترتیب، سرمایه گذاری در سینما به مراتب پرریسک‌تر می‌شود و بسیاری از سینماگران توان جذب سرمایه گذار در بخش خصوصی و تولید را نخواهد داشت. این وضعیت فضا را برای فیلم‌های کمدی فست فودی بازتر می‌کند و سینمای ایران به سمت و سویی گرایش خواهد یافت که در دو سال اخیر با نقدهای جدی همراه شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۸
h
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
هر اشغال بی محتوایی رو به خورد مردم میدن و حالا میگن هزینه تولید بالا رفته.
پاسخ ها
علیرضا حسینی
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
با شما موافقم. فیلم ها و سریال ها اینقدر بی سرو ته و با داستان های ضعیف و با مضمون های ناامید کننده هستن که آدم حسرت میخوره از پولی که صرف ساخت این فیلم ها شده.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
گرانی همه چیزقابل تحمل بودجزگرانی فیلم های سینمائی که کمرماراشکست چه مصیبتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
چرا مسئولان جلوی تولید زباله را نمی گیرند
کاش تو ده سال لا اقل یک فیلم خوب تولید می شد
نویسنده و فیلم نامه نویس خوب و هم درد مردم پیدا نمیشه
یک مشت نویسنده ناز پرورده از روی شکم سیری متن و فیلم نامه می نویسند
ابراهیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
اگه مثلا ۴ میلیون هزینه یه چیزی باشه، وقتی ۴ میلیون فروخت، هزینه برگشته و از اونجا به بعد هرچی بیشتر بفروشه میشه سود، حالا نویسنده چه جوری حساب کرده که فیلم با ۴ میلیارد هزینه باید ۱۱ میلیارد بفروشه تا تازه هزینه اش برگرده!؟
ناشناس
|
Philippines
|
۰۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
من نمیدونم به چه علت و معیاری این دستمزدهای میلیاردی را به مجریان و یا هنرپیشه ها میدهند حساب ورزشکارها و مخصوصا فوتبا لیستهااز این ها جداست انها احتمال اینکه با قیمتهای بهتر یا هم سطح در لیگهای خارجی بازی کنند را دارند البته نه همه انها ولی از میان تمام مجریان و هنرپیشگان ایرانی تنها یک یا دو نفر میتوانند در کشورهای دیگر سیاهی لشگرباشند از اینها گنده تر هاشون بعد از مهاجرت بیکار شدند و گهگاهی تئاتری بازی میکنند.خاطرتون جمع باشه اگر اونها در کشورهای دیگر مثل ایران پول مفت بگیرند اکثریت میروند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
یه سال فیلم تولید نکنند ببینن چی کم میشه
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
۹۹ درصد این فیلم هایی که میسازن نه محتوایی نه موضوعی
کاشکی فیلم دریت و حسابی بود والا چیه اخه این فیلم ها همش چرت و پرت
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟