واکنش لیلی رشیدی به ماجرای قتل رومینا

لیلی رشیدی هرچند باور دارد که هنری مانند تئاتر می‌تواند در تلطیف فضای جامعه و کاهش جرم و جنایت موثر باشد اما می‌گوید: نباید نفس‌مان از جای گرمی دربیاید چون ما از بسیاری از امور بدیهی، بی‌بهره‌ایم.
کد خبر: ۹۸۱۸۳۷
|
۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴ 01 June 2020
|
20863 بازدید
|
۷

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، این هنرمند در پی فاجعه قتل «رومینا» ادامه داد: مسلما هنری مانند تئاتر به دلیل ابعاد تربیتی و آموزشی خود باید در تمام شهرها و روستاهای ما وجود داشته و اصلا جزو برنامه درسی کودکان و نوجوانان ما باشد که اگر چنین بود، چه بسا کمتر شاهد فجایعی مانند قتل تلخ «رومینا» می‌بودیم.

رشیدی که سال‌هاست در حوزه تئاتر و فیلم کودک و نوجوان فعالیت می‌کند، تاکید کرد: این را باید از ذهن‌مان بیرون بیاوریم که آموزش تئاتر به معنی پرورش هنرمند است چراکه تئاتر وسیله‌ای است برای اینکه کودک یا نوجوان بتواند احساسات و عواطف خود را تخلیه کند، یاد بگیرد حرف خود را به درستی بر زبان آورد، سخن دیگران را هم گوش بدهد و زندگی در گروه را بیاموزد.

این بازیگر ابراز تاسف کرد: اگر «رومینا» و پدرش آموزش تئاتر دیده بودند، شاید یاد می‌گرفتند با وجود تمام اختلاف سلیقه‌ها درکنار یکدیگر زندگی و نظر مخالف خود را تحمل کنند زیرا یکی از مهم‌ترین کارکردهای تئاتر، زندگی گروهی است و این چیزی است که بسیاری از ما توانایی آن را نداریم.

رشیدی تاکید کرد: آموزش تئاتر به معنای آن نیست که قرار است هنرمند پرورش بدهیم بلکه تئاتر ابزاری است برای زندگی بهتر و فرهنگ بالاتر است. به این معنی که هم تماشای تئاتر و هم آموزش آن به ما کمک می‌کند که انسان‌هایی بهتر با فرهنگی بالاتر شویم ولی متاسفانه ما آنقدر از امور بدیهی، بی بهره‌ایم که وقتی این گونه صحبت‌ها مطرح می‌شود، پیش خودمان فکر می‌کنیم مگر کجا زندگی می‌کنیم که چنین توقعاتی داریم؟! نباید نفس‌مان از جای گرمی دربیاید!

رشیدی با تاکید بر ضرورت بازنگری در قوانین مربوط به حقوق کودکان و نوجوانان اضافه کرد: قدردان همه فعالان حقوق کودکان و نوجوانان هستیم و امیدواریم با همراهی‌های مجلس و دولت، تلاش‌های آنان به ثمر بنشیند تا جامعه‌ای آرام‌تر و کم‌خشونت‌تر داشته باشیم.

او همچنین خاطرنشان کرد: این خواسته‌ها به معنی مخالفت با کسی نیست بلکه ما می‌خواهیم کودکان شادتر و خانواده‌های سالم‌تری داشته باشیم.

رشیدی که سال‌هاست در حوزه آموزش تئاتر به کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کند، افزود: به عنوان کسی که در این حوزه اندک تجربه‌ای دارم، آرزویم این است که آموزش و پرورش ما برای آموزش گسترده تئاتر در تمام مناطق وارد عمل ‌شود و دلم می‌خواست مانند تمام فعالان حوزه کودک می‌توانستم سالی یک ماه در یکی از روستاها با بچه‌ها تئاتر کار کنم.

او در پاسخ به این پرسش که چرا شعار تئاتر برای همه در تمام این سال‌ها عملی نشده و نوجوانانی مانند «رومینا» سهمی از تئاتر و مزایای آن نداشته‌اند، توضیح داد: این شعار هم مانند بسیاری دیگر از خواسته‌های ما در حد حرف باقی ماند و هرگز عملی نشد. شاید بدبینی است اگر بگویم در جامعه ما هستند کسانی که تئاتر نمی‌خواهند و گویی به نفع عده‌ای نیست که جامعه‌ای بافرهنگ‌تر و مطالبه‌گر داشته باشیم. البته امیدوارم قضاوتم بدبینانه باشد.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: اگر می‌خواهیم نسل بعدی را بدرستی تربیت کنیم، نباید از مزایای هنری مانند تئاتر غافل شویم. با پرورش درست کودکان امروز است که فردا می‌توانیم خانواده‌های بهتری داشته باشیم.

رشیدی در ادامه از مشکل دیگری هم سخن گفت و افزود: افراد بسیاری هستند که علاقه‌مندند در مکان‌های دورافتاده برای کودکان و نوجوانان کتابخانه درست کنند یا نمایش به صحنه ببرند ولی آنقدر سنگ جلوی راهشان می‌اندازند که بسیاری از آنان از خیر تصمیم خود می‌گذرند.

او در پایان ابراز تاسف کرد: در روستای رومینا یک موضوع بسیار ساده نادیده گرفته شد. همانطور که یکی از دوستان روانشناس بدرستی گفته بود، این خانواده نباید تنها رها می‌شدند زیرا با میزان خشم و عصبیتی که آنان داشتند، بروز یک فاجعه دور از ذهن نبود ولی متاسفانه بسیاری از ما برخورد درست در چنین شرایطی را نمی‌دانیم چون برای این موقعیت‌ها آموزش ندیده‌ایم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷
سیروس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
ایشون گویا صحنه زندگی را با سن تئاتر اشتباه گرفته اند.اگر با یادگیری تئاتر می شد بهتر زندگی کرد و مشکلات زندگی را بهتر حل کرد که نباید هیچ هنرپیشه تئاتر در زندگیش مشکلی داشته باشد!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
شما اشنباه می کنی چون حرف ایشون را سر سری می خوانی وقتی تاتر بصورت سراسری در تمامی مدارس باب شود خودبخود مطالبی که برای اجرا در نظر گرفته می شود یا مطالب و داستانهایی باارزش و ملی است یا در رابطه بامشکلات جامعه خواهد بود این باعث بالا رفتن سرانه مطالعات فرهنگی و اجتماعی خواهد بود و درک اجتماعی مردم بالا خواهد رفت چون تماشاگران تاترهای دانش اموزی خانواده ها هستندو تلاش خواهد شد صحنه زندکی را با ان اموزه ها تطبیق می دهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
چقدر مگه مردم تئاتر میرن
پدر رومیناها کلا نه سینما میرن نه تئاتر
صدا و سیما مسئولرواج این خشونتها و فرزن کشی هاست که در آموزش مردم کوتاهی کرده
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
تاتر و سینما خوبه مشروط براینکه باژتون خیرات ندهیم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
کلا هرکسی میخواد از خون این دختر بیچاره یک نمدی واسه کلاه خودش ببافه؛ یکی میگه تئاتر رو بیارید تو برنامه درسی... یکی میگه بودجه سازمان ما رو زیاد کنید... یکی دیگه...
باباجون برید آدم بشید تا دیگه این همه خشونت تو جامعه نباشه
نا شناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
تربیت درست اول خانه بعد مدرسه ...مسیولیت اصلی به گردن این دو رکن تربیتی است بعد مراکز فرهنگی
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
در تقبیح و اعلام انزجار از حرکت پدر شکی نیست ولی روی حرف من به سلبریتی های موج سوار وطنی است که زودتر از هر قاضی حکم صادر می کنند. اگر آن روی سکه اتفاق می افتاد و پدر با ازدواج دختر سیزده ساله اش موافقت می کرد الان همه بانگ وا مصیبتا برداشته و یکصدا بهمراه یک ژست روشنفکری اقدام به محکومیت کودک همسری می پرداختند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟