نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه سلسله جلسات بررسی وضعیت کشور در حوزه های مختلف دیروز عملکرد وزارت خانه های نیرو و راه و شهرسازی را مورد رسیدگی قرار دادند تا با انتقال دغدغه های مردم به وظایف نظارتی شان عمل کنند.
به گزارش تابناک، نمایندگان مجلس دیروز در جلسه ای علنی وضعیت تولید و صادرات انرژی اعم از آب و برق و سدسازی و سایر مسائل مربوطه را با ارائه گزارش رضا اردکانیان وزیر نیرو و شرایط راه های کشور و معضلات مسکن را بر اساس گزارش محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی مورد بررسی قرار داده تا بتوانند با آگاهی از شرایط به رفع مشکلات بپردازند، اقدامی که با تقویت بعد نظارتی مجلس می تواند بسیاری از گره های کشور را باز کند.
بر اساس دستور مجلس، ابتدا وزیر نیرو گزارشی به نمایندگان ارائه کرد. او از دستاوردهای این وزارت خانه همچون افزایش پوشش توزیع برق در کشور، لایروبی رودخانه ها برای مقابله با سیل، اجرای طرح های برای حفاظت از حقابه جمهوری اسلامی ایران و انتقال آب به مناطق گرمسیری دفاع کرد و به عنوان نمونه از افزایش 12 برابری ظرفیت نیروگاه های کشور نام برد و اینکه طی 4 دهه شرایط دسترسی مردم به برق از وضعیت متوسط جهانی بالاتر شده و دسترسی شهری به صد درصد و دسترسی روستایی به 97 درصد رسیده است.
اردکانیان با توضیح درباره اقدامات انجام شده برای آبرسانی شهری و روستایی گفت: طرح هایی برای تامین آب شرب در کل کشور وجود دارد و در حال تدارک ساز و کاری برای جلب سرمایه جهت استفاده از آب شور دریا هستیم؛ همچنین در شرایط شیوع کرونا یکی از دغدغه های مردم، کیفیت آب بود که روزانه از سوی وزارت بهداشت کنترل می شود و وزارت نیرو هم توجهات لازم را دارد.
بعد از آن نوبت به طرح دغدغه نمایندگان مجلس رسید که 5 نفر از آن ها به قید قرعه انتخاب شده بودند و به طرح مسائلی همچون لزوم توجه به سدسازی و طرح های آبخیزداری، انجام اقداماتی برای کاهش مصرف سرانه آب در کشور، اصلاح و نوسازی شبکه توزیع و انتقال برق، مقابله با کندن چاه های غیرمجاز کشاورزی، اجرای طرح پلکانی قیمت برق برای روستائیان، توجه به وضعیت کم آبی استان های جنوبی و لزوم مدیریت منابع آب کشور پرداختند.
محمدباقر قالیباف رییس مجلس نیز با طرح نگرانی ها و دغدغه های نمایندگان از وزیر نیرو خواست که توضیحاتی درباره اختصاص انشعابات به ساختمانهای مجلل و ویلاهای غیرمجاز در حاشیه رودخانهها و چرایی اجرای سیاست های جزیره ای در وزارت خانه های نیرو و جهادکشاورزی ارائه کند.
با پایان یافتن گزارش وزیر نیرو نوبت به توضیحات وزیر راه و شهرسازی رسید که به علت تاخیر در حضورش در پارلمان، مجلس وارد دستور بعدی یعنی بررسی اعتبارنامه سه منتخبی شد که با اعتراض برخی نمایندگان روبرو بودند. شعبه 10، گزارش تائید اعتبارنامه کاظم دلخوش و حسین محمدصالحی را قرائت کرد که به دلیل نبود معترضی اعتبارنامه آن ها تائید شد و آن ها می توانند در کسوت نمایندگی به وظایفشان بپردازند.
شعبه 12 نیز گزارش تائید اعتبارنامه غلامرضا تاج گردون منتخب گچساران را قرائت کرد و رییس مجلس از نمایندگان خواست که اگر اعتراضی به آن دارند، بیان کنند. علیرضا زاکانی نماینده تهران با بیان اخطاری گفت که مجلس باید درباره گزارش شعبه رای دهد چون حق رای نماینده قابل انتقال به شعبه نیست؛ اخطاری که قالیباف هم آن را وارد دانست و از نمایندگان درخواست اعلام نظر کرد. از مجموع 254 نماینده حاضر در صحن 159 نماینده با این اخطار موافقت کردند و در نهایت با اعلام رییس مجلس شورای اسلامی این اعتبارنامه برای بررسی بیشتر به کمیسیون تحقیق ارجاع شد تا ظرف 15 روز آینده نظر و گزارش خود را به مجلس ارائه کند.
بعد از آن نوبت به گزارش محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی رسید. او هم از عملکرد وزارت خانه اش در حوزه ساخت راه های شهری و روستایی دفاع کرد و درباره کارهای انجام شده در حوزه مسکن گفت: همواره با بروز نوسانات در وضعیت اقتصادی شاهد التهاباتی در بازارهای موازی همچون مسکن هستیم. ما یکبار برای همیشه با طرح اقدام ملی مسکن اراده قاطع و تحویل واحدهای مسکن مهر را در سال های 98 و 99 را تبدیل به نهضت خانه سازی کردیم. حدود یک میلیون و 600 هزار نفر در تمام نقاط کشور از طریق پیامک ثبت نام کردند که در پالایش صورت گرفته حدود 800 هزار نفر واجد شرایط بودند که ما تحویل مسکن این افراد را در دستور کار داریم و شروع تحویل منازل به آنها از ماه های آینده انجام می شود.
5 نماینده مجلس هم بعد از صحبت های وزیر از قیمت مسکن و اجاره بهای سرسام آور، وضعیت راه های روستایی، مسکن مهر و پروژه های عمرانی انتقاد کرده و خواستار رفع این مشکلات شدند.
با توجه به حضور رییس سازمان برنامه و بودجه و وزرای اقتصاد، نیرو و راه و شهرسازی در جلسات مجلس به نظر می رسد در هفته های آینده شاهد حضور تعداد دیگری از وزرای کابینه یازدهم در پارلمان برای ارائه گزارش به نمایندگان باشیم.