در شرایطی که بسیاری از هموطنانمان تصور میکنند کرونا از بین رفته و این را در رفتارهایشان نشان میدهند، شیوع ویروس کرونا با سرعت بیشتری در جهان ادامه دارد؛ سریع تر از هر زمان دیگری!
به گزارش «تابناک»؛ در حدود پنج روز اخیر، یک میلیون نفر بر شمار مبتلایان به ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن یعنی کووید-۱۹ افزوده شده است. افزایشی که نشان از افزایش سرعت شیوع این ویروس در جهان دارد؛ ویروسی که ماههاست همه گیری و قرار گرفتنش در وضعیت «پاندمی» اعلام شده و به رغم تداوم این وضعیت، برخی تصور میکنند کارش تمام شده است!
آن گونه که گزارشهای منتشر شده از ابتلای قطعی به ویروس کرونا در بیش از ۲۱۳ کشور جهان نشان میدهد، دقایقی پیش (ساعت 19:40 به وقت گرینویچ GMT) 21 ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ میلادی، تنها چند دقیقه از شروع دومین روز تیرماه ۱۳۹۹ خورشیدی گذشته، شمار مبتلایان به این ویروس در سراسر کره خاکی از مرز 9 میلیون تن فراتر رفت.
دقت در آمارها نشان میدهد که همچنان آمریکا بالاترین شمار مبتلایان را (با بیش از دو میلیون و 347 هزار تن) در سراسر جهان دارد و رتبه دوم در اختیار کشور دیگری است که تازه در صف کشورهای میلیونی قرار گرفته است؛ کشور برزیل که در نیمکره جنوبی زمین واقع است و با پشت سر گذاشتن فصل پاییز، وارد زمستان شده و احتمال شدت گرفتن شیوع ویروس در آن زیاد است.
بعد از این دو کشور، روسیه و هند رتبه های سوم و چهارم را به خود اختصاص داده اند و جایگاه کشورمان به مانند ماه های اخیر، رتبه دهم است. جایگاهی که به نظر در دو سه هفته آتی تغییر نخواهد کرد.
تامل در جدول جان باختگان کووید ۱۹ در جهان هم به نکات جالب توجهی منجر میشود؛ نکاتی که بارزترین آنها عبور تعداد جان باختگان از 468 هزار تن است که بر اساس آن، «نرخ مرگ» این بیماری در جهان، در ادامه روند کاهشی خود به زیر 9 درصد (دقیقا 8.9 درصد) سقوط کرده است، هرچند اوضاع در کشورمان به مراتب بهتر است و نرخ مرگ مدتهاست که به زیر 6 درصد رسیده.
بر اساس این جدول، آمریکا و برزیل در مرگ و میر نیز رتبه اول و دوم را به خود اختصاص داده اند و پس از این دو کشور، چهار کشور اروپایی یعنی بریتانیا، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا رتبه های سوم تا ششم را از آن خود کرده اند. در این جدول نیز رتبه کشورمان دهم است.
نکته جالب توجه دیگر در آمارهای رو به رشد جهانی، افزایش خوشایند آمار بهبود یافتگان است که بیش از 4 میلیون و 780 هزار تن را دربرگرفته است؛ آماری که رتبه اول و دوم آن هم در اختیار آمریکا و برزیل است. جایگاه کشورمان در این جدول رتبه هشتم است.