دیپلمات‌های غربی:

قطعنامه آمریکا علیه ایران شانس اندکی دارد

منابع دیپلماتیک گفته‌اند قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران شانسی برای تصویب در شورای امنیت سازمان ملل متحد ندارد.
کد خبر: ۹۸۶۲۹۵
|
۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۸ 24 June 2020
|
24145 بازدید
|
۶

به گزارش تابناک به نقل از فارس، دیپلمات‌های غربی احتمال موفقیت آمریکا در تصویب قطعنامه‌ای که خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران است را ضعیف برآورد کرده‌اند.

منابع دیپلماتیک به پایگاه مجله «فارن‌پالیسی» گفته‌اند این قطعنامه از شانس اندکی برای تصویب در میان ۱۵ عضو شورای امنیت برخوردار است.

یک دیپلمات غربی گفت این قطعنامه ممکن است حتی در کسب ۹ رأی لازم برای وادار کردن روسیه یا چین به استفاده از حق وتو هم ناکام بماند.

برخی از دیپلمات‌های شورای امنیت و سایر کارشناسان مسائل تسلیحاتی اقدام آمریکا را تلاشی برای کسب امتیاز‌های سیاسی در داخل آمریکا می‌دانند و نه چیزی که هدف آن مقابله با اقدامات ایران است.

مجله فارن‌پالیسی در ادامه نوشته به رونوشتی از پیش‌نویس قطعنامه آمریکا دست پیدا کرده است.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشور‌ها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیته‌ای در شورای امنیت منع می‌کند.

پیش‌نویس آمریکا علاوه بر این از کشور‌ها می‌خواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محموله‌ای در خاک آن‌ها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند. این قطعنامه همچنین از کشور‌ها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتی‌ها در آب‌های آزاد کنند.

این قطعنامه همچنین خواستار مصادره دارایی‌ها و در نظر گرفتن ممنوعیت‌های مسافرتی علیه افرادی است که تحریم‌های تسلیحاتی را نقض می‌کنند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است نخستین جلسه رایزنی برای بحث درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا جهت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را فردا چهارشنبه برگزار کند.

دیپلمات‌های غربی گفته‌اند ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه اقدام به توزیع این قطعنامه در میان ۱۵ عضو شورای امنیت کرده است. چین و روسیه به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت که از حق وتو برخوردارند مخالفت خودشان را با طرح آمریکا اعلام کرده‌اند.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دست‌کم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است.

فارن‌پالیسی نوشته این قطعنامه در صورت تصویب ذیل فصل هفت منشور ملل متحد قرار خواهد گرفت و الزام‌آور خواهد بود.

آمریکا تهدید کرده در صورتی که در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران موفق نشود از یکی از بند‌های برجام برای بازگرداندن همه تحریم‌های سازمان ملل استفاده خواهد کرد.

ماده‌ای در برجام که مقام‌های دولت آمریکا مدعی هستند می‌توانند از آن برای بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران استفاده کنند «ساز و کار حل و فصل اختلافات» است که با نام‌های دیگری مانند «مکانیسم ماشه» یا «ساز وکار بازگشت خودکار تحریم‌ها» هم شناخته شده است.

با این وجود چین و روسیه تصریح کرده‌اند که آمریکا از این توافق هسته‌ای خارج شده و از هیچ حقی برای رجوع به مفاد برجام جهت بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران برخوردار نیست.

به عنوان مثال، سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه بار دیگر مخالفتش را با تفسیر آمریکا از توافق هسته‌ای «برجام» ابراز کرد.

«ژائو لیجیان» گفت: «ما با تحریم‌های یکجانبه و دست‌درازی‌های قضائی مخالفیم. از ایالات متحده می‌خواهیم به برجام و قطعنامه شورای امنیت بازگردد.»

سخنگوی وزارت خارجه چین اضافه کرد: «طرف‌های باقی‌مانده در برجام باید بین حقوق و تعهدات موجود در این توافق توازن ایجاد کنند. آمریکا از این توافق خارج شده و هیچ حقی برای درخواست از شورای امنیت جهت بازگرداندن تحریم‌ها ندارد.»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶
بختیاری
|
Sweden
|
۰۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
این هم نشانه ای دیگر از قانون جنگل غرب دنیا دنیای گفتمان نیست بلکه دنیای قدرت هست.اگر قدرت دفاع از حق خود نداشته باشی بالبخند نابود خواهی شد.!

عجیب وغیر قابل باورهست که بعضی از سیاست مداران کشور بادیدن این همه وحشیگری و جنگلی بودن قانون دنیای غرب هنوز دلخوش به غرب هستند.؟؟؟؟
ناشناس
|
Germany
|
۰۲:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
دلخوش به این مقدار نباشید
امریکا درخواست تحریم دائمی دارد اروپا درخواست تحریم ده ساله را مطرح میکند و چین و روسیه با دادن رای ممتنع به تحریم بینابینی پنج ساله از ایران باج گیری می کنند و در واقع ایران مجددا تحریم میشود ولی با منت گذاری روسیه و چین
خیالبافان و متوهمین عزیز کی قرار است بیدار شوید اگر البته خودرا به خواب نزده باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
چرا بی خودی دلخوشی میدید؟؟؟!! همیشه این شانس های کم برنده بوده اند ؟؟!! بابا سازمان ملل در واقع سازمان کفار هماره طرف کفار غربی و یانکی ها بوده است این قطعنامه هم بر علیه کشور عزیزما تصویب خواهد شد و روسیه و چین هم با دریافت امتیازات از غرب به آن رای ممتنع و یا مثبت خواهند داد. نباید با طناب و دلخوشی روسیه و چین بیش از این به چاه رفت. باید خود را آماده پاسخگوئی به هجمه های غربی های عهد شکن کنیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
این قطعنامه تصویب می‌شود روسیه و چین هم وتو نمی کنند
ابلی
|
Germany
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
شورای حکام رو هم میگفتین نمیشه ولی شد بابا اینقدر سر نوشت کشورمون رو به حدث و گمان نسپرید سیاست یعنی حفظ منافع ملی از هر راه ممکن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
آخه ما اونقدر بد شانسیم که همون شانس ا‌ندک هم از شانس ما برتری داره.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟