ضرورت سرعت عمل در اتخاذ یک تصمیم مهم توسط دولت و مجلس – ۱

یا دولت برکنار و انتخابات زودرس برگزار شود یا با همکاری غیرشعاری، وضعیت بغرنج اقتصادی کشور را درست کنید!

اولین و بهترین رویکردی که می‌توان انتظار شکل گیری آن بین قوای مجریه و مقننه را داشت که اگر شکل بگیرد، منجر به اصلاح وضع موجود و تغییر به نفع مردم خواهد شد؛ «همکاری، هماهنگی، تعامل و همفکری جدی» دولت و مجلس است. این موضوع در صورتی که محقق شود، می‌تواند روند پیگیری مسائل و مشکلات کشور را در یک فضای منطقی و معقول پیش ببرد و حتما آثار مثبتی هم بر جای خواهد گذاشت.
کد خبر: ۹۸۷۳۷۸
|
۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۵ 04 July 2020
|
69280 بازدید
|

یک راهکار منطقی برای حل مشکل و دو راهکار سیاسی برای ادامه مشکلات کشور

زمان به نفع ما نیست و سرعت عمل در اتخاذ یک تصمیم استراتژیک اجتناب ناپذیر است. دولت، مجلس و مسئولان کشور باید در اسرع وقت و بدون فوت زمان به یکی از این دو راهکار تن بدهند. یا کناره گیری و کنار زدن دولت و برگزاری انتخابات زودرس و یا همدلی و همکاری صمیمانه و غیرشعاری و در چارچوب یک برنامه مدون یک ساله تا پایان دولت دوازدهم و همت همگانی برای محقق شدن این برنامه.

به گزارش «تابناک»؛ مجلس برای اخذ و اجرای این تصمیم یعنی برکناری دولت، اختیارات کامل قانونی دارد و دراین برهه خاص تاریخی اگر کوتاهی و یا وقت تلف کند، هیچ توجیهی خواهد داشت. یا دولت می‌پذیرد که برای اجرای یک برنامه یکساله با سرفصل‌های مشخص ـ که با همکاری دو قوه تهیه می شود و به تصویب مجلس می‌رسد ـ همراه شود و یا مجلس دولت را برکنار کرده و برگزاری انتخابات زودرس موجب روی کار آمدن یک دولت همراه می‌شود.

 

یا دولت می پذیرد برای اجرای یک برنامه یک ساله با سرفصل های مشخص ـ که باهمکاری دوقوه تهیه شده و به تصویب مجلس می رسد ـ همراه شود و یا مجلس دولت را برکنار کرده و برگزاری انتخابات زودرس موجب روی کار آمدن یک دولت همراه می شود

چند روز پیش، دوازده نفر از رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس یازدهم در نامه‌ای به رئیس جمهور، ضمن انتقاد از وضعیت موجود، از «حسن روحانی» خواستند، حالا که در ۷ سال فعالیت دولت نتیجه‌ای از نحوه دولت داری اش نگرفته، دست فرمان خود را عوض کند و در یک سال باقی مانده از عمر دولت تدبیر و امید با تاکید بر احقاق حقوق مردم و تغییر به نفع آن‌ها شرایط را به گونه‌ای مهیا سازد که اقدامات جدی از سوی دولت در این خصوص انجام بشود.

دوازده رئیس کمیسیون در این نامه، بسیاری از مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را به رئیس‌جمهور گوشزد کرده‌ و نوشته‌اند اینکه رئیس دولت پس از وقوع حوادث و فجایع از آن‌ها باخبر شود و به آن‌ها لبخند بزند در کدامین منطق پذیرفته است؟ آن‌ها همچنین از روحانی تقاضا کرده‌اند که نصیحت برادران ایمانی خود را بپذیرد و روند هفت‌ساله مدیریت خود را تغییر دهد، چون مجلس یازدهم با هدف احیای انقلابی‌گری پا به میدان گذاشته در مقابل حقوق مردم سکوت نخواهند کرد.

 

دوازده رئیس کمیسیون های تخصصی مجلس در نامه ای به رئیس جمهور، از روحانی تقاضا کرده‌اند که نصیحت برادران ایمانی خود را بپذیرد و روند هفت‌ساله مدیریت خود را تغییر دهد چون مجلس یازدهم با هدف احیای انقلابی‌گری پا به میدان گذاشته در مقابل حقوق مردم سکوت نخواهند کرد


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور، خطاب به روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نوشت:  روز جمعه نامه‌ای از سوی دوازده نفر از رؤسای محترم کمیسیون‌های تخصصی مجلس خطاب به رئیس جمهوری منتشر شد. من فارغ از لحن غیرسازنده نامه در حالی که دولت بارها آمادگی خود را برای همکاری جهت انجام وظایف هر قوه اعلام کرده و بنا را بر این امر نهاده است، به‌ کار بردن چنین ادبیات چالش برانگیزی را برای جامعه امیدبخش نمی‌دانم؛ اما به هر حال معتقدم این نامه فصل جدیدی برای جامعه امروز ایران خواهد گشود.
«علی ربیعی» سخنگوی دولت در واکنش و پاسخ به نامه دوازده نفر از روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس خطاب به رئیس جمهور روحانی، نگاشته آنها را حاوی مقصر انگاری یکسویه، عدم تبیین علمی و نیز عدم مسئولیت‌پذیری نویسندگان آن عنوان کرد و نوشت: نامه چنان لحنی دارد که گویی مجلس شورای اسلامی در همه چهل سال گذشته و بالاخص در دو دوره گذشته، متناظر با دوران دولت‌های یازدهم و دوازدهم که اصولگرایان اکثریت قاطع مجلس را در دست داشته‌اند، هیچ مسئولیتی در وضعیت جاری کشور ندارد.

مجلس یازدهم که متشکل از جمع کثیری از اصولگرایان است، به نحوی که می‌توان گفت حدود ۸۰ درصد نمایندگان قوه مقننه رویکرد اصولگرایانه دارد، در زمان تبلیغات انتخاباتی با وعده اصلاح وضعیت موجود پای به میدان گذاشته به بدنه هوادار خود امید داده که حتما با رویکرد جهادگونه و انقلابی دست به اصلاح وضعیت موجود خواهد زد، اما این اصلاح حتما از راه همراهی یا تخاصم با دولت می‌گذرد؛ که حالات مختلف آن مورد اشاره قرار خواهد گرفت.

اولین و بهترین رویکردی که می توان انتظار شکل گیری آن بین قوای مجریه و مقننه را داشت ـ که اگر شکل بگیرد آ منجر به اصلاح وضع موجود و تغییر به نفع مردم خواهد شد؛ «همکاری، هماهنگی، تعامل و همفکری جدی» دولت و مجلس است

اولین و بهترین رویکردی که می توان انتظار شکل گیری آن بین قوای مجریه و مقننه را داشت ـ که اگر شکل بگیرد ـ منجر به اصلاح وضع موجود و تغییر به نفع مردم خواهد شد؛ «همکاری، هماهنگی، تعامل و همفکری جدی» دولت و مجلس است. این موضوع در صورتی که محقق شود، می تواند روند پیگیری مسائل و مشکلات کشور را در یک فضای منطقی و معقول پیش ببرد و حتما آثار مثبتی هم برجای خواهد گذاشت.

هرچند دولت و مجلس در نگاه و رویکرد سیاسی که دارند، هیچ شباهتی به هم ندارند، همین موضوع اگر در یک فضای همکاری و هماهنگی شکل بگیرد، حتما می تواند آثار و برکات متعددی داشته باشد، چون جامعه هدف دولت و مجلس از حیث بدنه حامی یکی نیست و از طرفی فضایی هم برای وکیل الدوله شدن وجود ندارد؛ بنابراین، می توان امیدوار بود که شکل گیری چنین تعاملی می تواند منجر به حل و فصل بسیاری از مشکلات مردم هم بشود.

رویکرد دومی که می توان در این فضا انتظارش را داشت، یک کنش کاملا سیاسی – جناحی و ضد مردم است که امیدواریم هیچگاه شاهد آن نباشیم. در این رویکرد می توان انتظار چنین اقداماتی را داشت: با توجه به اینکه فضای کلی سیاسی به نفع اصولگرایان است و فرصت چندانی هم تا انتخابات سال ۱۴۰۰ نمانده است و از آنجا که دولت تدبیر و امید، نماد عملکرد اصلاح طلبان و اعتدالیون است، فضای همکاری هیچ گاه بین دو قوه شکل نگیرد!

با توجه به اینکه فضای کلی سیاسی به نفع اصولگرایان است و فرصت چندانی هم تا انتخابات سال ۱۴۰۰ باقی نمانده و از آنجا که دولت تدبیر و امید نماد عملکرد اصلاح طلبان و اعتدالیون است، فضای همکاری هیچ گاه بین دو قوه شکل نگیرد!

بر این اساس، مجلسی ها برای اینکه زمینه انتخابات پیش رو ـ که به نفع اصولگرایان است ـ را بچینند و تقویت کنند و کماکان آن را به نفع خود نگه دارند، علاقه ای به موفقیت دولت برای مهار مشکلات پیش روی از خود نشان ندادند و اتفاقا در این راه با به حاشیه بردن خیلی از اقدامات فضای حداقلی موفقیت را هم سلب کردند که طبیعتا این رویکرد می تواند بدبینانه و بعیدترین حالت باشد، اما طبیعی است که به عنوان یک فرضیه می توان آن را مدنظر داشت.

طبیعتا معنای این حرف این است که مجلس یازدهم، نردبانی برای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در سال ۱۴۰۰ خواهد بود. البته این نه تنها گزاره اشتباهی نیست، بلکه صد درصد حرف درستی است؛ اما اینکه چطور و با چه رویکردی مجلس بخواهد این مساله را پیش ببرد، بسیار مهم است. اگر شاهد تصمیم یاد شده باشیم، یک رویکرد کاملا غیر مردمی، غیر اخلاقی و غیر اصولی را شاهد خواهیم بود که تنها نفع و نتیجه سیاسی و جناحی دارد.

رویکرد سومی که می توان انتظار آن را کشید این است که مجلس انقلابی به جهت وعده ای که داده دلسوزانه و متعهدانه راهکارهای مناسب، علمی و عملی به جهت برون رفت از وضعیت فعلی به قوه مجریه ارائه کند، اما دولت برای اینکه این موفقیت ها به نام قوه مقننه نوشته نشود و زمینه تقویت اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را فراهم نسازد، در این راه کارشکنی کرده و مجلس را همراهی نمی کند.

رویکرد سومی که می توان انتظار آن را کشید، این است که مجلس انقلابی به جهت وعده ای که داده دلسوزانه و متعهدانه راهکارهای مناسب، علمی و عملی به جهت برون رفت از وضعیت فعلی به قوه مجریه ارائه کند، اما دولت برای اینکه این موفقیت ها به نام قوه مقننه نوشته نشود و زمینه تقویت اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را فراهم نسازد، در این راه کارشکنی کرده و مجلس را همراهی نمی کند.

اما نتیجه چنین اقدامی چه خواهد بود؟ یک عارضه چنین تقابلی این خواهد شد که مجلس به عنوان ناظر بر عملکرد دولت و دارای ابزارهای نظارتی قوی بر قوه مجریه درصدد استفاده از آنچه در دست دارد بربیاید و برای اینکه قوه مجریه را با خود همراه سازد، دست به تغییرات اساسی و وسیع در جاهایی که مشکلات را می بیند، بزند؛ خوب در این صورت شاهد سوال، استیضاح و برکناری هایی خواهیم بود که عوارض زیادی خواهد داشت و کشور را به شدت درگیر خواهد کرد که در گزارش دیگری به آن خواهیم پرداخت.

روش دیگر هم این است که قوه مقننه به جهت اطلاع مردم از آنچه انجام داده و دولت به عنوان مجری امورات کشور حاضر به انجام آن برای نفع بردن مردم نشده، به تبلیغات و اطلاع رسانی گسترده برای جامعه روی بیاورد و مقصر (دولت را) به مردم معرفی کند. بعد از بکارگیری چنین استراتژی برای اینکه شرایط کشور حفظ شود و دچار بهم ریختگی حداقل در شکل پیشبرد امور نشویم؛ مجلس منتظر بماند تا عمر دولت روحانی تمام شود.

ادامه دارد...

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۴۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
رای بی رای

خداحافظ انتخابات
خداحافظ ریال
خداحافظ نفت
پاسخ ها
علی
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
دولت سوبس هم بیاد وضع عوض نمیسه چون دولت هیچلاره است فقط بدرد این میخوره بی کفایتی هارو انداخت گردنش
ناشناس
| United States of America |
۰۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
با استیضاح و بر کناری روحانی صد در صد موافقم ولی رای نمی دم کسی که اختیارات کامل داره باید بیاد و جوابگوی مشکلات کشور باشه خسته شدیم از این موش و گربه بازی و نقش اپوزیسیون برای همدیگه بازی کردن همه تصمیمات به دولت و مجلس دیکته می شه بعد می گن دولت و منجلس مشکلات را حل نمی کنند یعنی نفاق تا کجا؟ اگه راست می گید و به دنبال حل مشکلات کشور هستید همه را منحل کنید تا با انتخابات آزاد مجلس و دولت منتخب واقعی مردم روی کار بیایند و همه مشکلات کشور را حل می کنند .
ناشناس
| Germany |
۰۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
تا وقتی گفتگان مرغ یک پا دارد بر قرار باشد،هر دولتی کارایی نخواهد داشت.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
یکشنبه ۱۵ تیر ساعت ۱۱:۱۵
دلار (اسکناس) ۲۱۷۰۰
دلار (حواله) ۲۲۲۰۰
سکه ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
علی برکت الله !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
ما تصمیم درستی گرفتیم که انقلابی باشیم و امریکا را از صحنه گیتی پاک کنیم و این کار را هم می کنیم و کمترین تاوان ان مشکلات اقتصادی است .
قبول می کنیم
سلطان سوراخ موش
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
17:01:
هميشه از جانب خودتان حرف بزنيد و از كيسه خليفه نبخشيد.
ناشناس
| Canada |
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
متاسفانه هر کسی رئیس دولت بشه وضع همینه!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
17.01
از جانب خودت حرف بزن با این ریدولوژی مسخره دودستی کشور تحویل چینی ها و روس ها بدین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
دولت رو برکنار کنید.دولت بعد دلار رو میکنه ده تومن ؟ مطمئن باشید دولت از خداش هست که زودتر کشور رو تحویل بده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
اشتباهی منفی دادم !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
نمیذارن روحانی استعفا بده
باید نگهش دارن تا 1400
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
قانون است دولت فعلی شهر سوخته تحویل دولت بعدی بدهد همیشه این گونه بود
نااشنا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
بهترین راه حل حذف رییس جمهوریو انتخاب تخست وزیر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
ما می دانیم شما هم می دانید که دولت کاره ای نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
کاره ای نیست خودشون می کشن بس بابا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
چرا زمان دولت قبل همه کاره دولت بود در زمان شما دولت کاره ای نیست. ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
اگه دولت کاره ای نبود پس چرا انقد برای برنده شدن تو انتخابات انقدر تلاش کردید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
آیا دولت نمی تونست با ابزار مالیات نقدینگی رو به سمت تولید هدایت کنه . آیا نمی تونستکسر بودجه رو از طریق جریمه دلالن تامین کنه به جای اینکه با جریمه مردم ضعیف با بالا بردن دلار و بنزین تامین کنه . آیا کشورهای دیگه نقدینگی وجود نداره ؟
آیا تو کشورهای دیگه کرونا نیومد ؟
بهروز
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
بالاخره باید سیاستهای اشتباه وخرابکاریها رو گر دن یکی بندازن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
اين دولت كاره اي نيست و نخواهد بود. هميشه جمعه ها تازه بهش خبر ميدن!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
دولت رو برکنار کنید و هرکی رو خواستید انتصاب کنید رای بی رای
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
اگر دولت کاره ای نبود چرا در زمان انتخابات ادعای داشتن کلید مشکلات رو داشت؟
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
بعدش چی بشه؟
پاسخ ها
گيل مرد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
خب اونوقت بايد ببينند در دايره چه كسي را دارند بيايد 8 سال بريش مردم بخندد و مثل برادران اهل عمل بگويد علي بركت الله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
برای هر کاری دیر شده حتی استعفا

دولت بنفش و مجلس اصولگراها خراب کردند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
بعد از هفت سال اونمچیزی از هشت سال نمونده تا بیاد کاراشو بکنن تمام شده رفته ولی دیگه رای بی رای چهارساله قبلم ندادم
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
ببینیم و تعریف کنیم!!!
ناشناس
|
Australia
|
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
اینکه سطح فهم مردم رو با چی مقایسه می‌کنین یه توهین بزرگ به مردمه . دولت چه اختیاری داره که مسببب اوضاع باشه؟ دولت موشک هوا کرد؟ اگر دولت اختیار داشت که الان سفارت آمریکا در تهران باز شده بود و مردم هم عین آدم زندگی‌ میکردن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
یعنی فکر می کنی آمریکا به چه قیمتی حاضر به رابطه با ایران میشه . اونها جز به نابود شدن ما و تبدیل شدن .به لیبی و سوریه دیگر رضایت نخواهند داد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
خخخخ دولت برجام امضا کرد که آمریکا بدون هیچ هزینه ای ازش خارج شد وزیر امورخارجه اش تحریم شد و کشور را به این روز انداخت. الکی گردن موشک نندازید. اگر ترامپ تونست بدون هزینه خارج شود این هست که برجام ایراد داررد و منافع ایران در آن لجاظ نشده است
مردم ایران
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
احسنت ..افرین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
اینا خوشیاشون تو آمریکاست زجرش واسه مردمه
ناشناس
| Philippines |
۰۵:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
خود منفی و مثبتها نشانگر همه چیزهست به چند تا جوابی که معلومه از کجا اب میخوره توجه نکنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
حالا ميخواي همين فن آوري موشكي رو هم به صنعت خودروسازي ويران كه در اختيار دولت هست تبديل كنيد؟
گيل مرد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
من فكر مي كنم بايد توبه كنيم شايد خداوند از سر تقصيرات ما گذشت و وضعيت فلاكت بار ملت تغيير كرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
خندیدیم واقعن!!!
حالا اگه این دولت بره و دولت بعدی بیاد معجزه میشه و همه چی درست میشه؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
اگر مانند این دولت دستکاری در اقتصاد نکند نخیر مثل این دولت نمی شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
دولت ( رییس جمهور) بایستی در سال 97 محترمانه کناره گیری می کرد و بایستی با این موضوع موافقت می شد. متاسفانه سیاستهای غلط دولت آقای روحانی و عدم کفایت در تصمیم سازی و تصمیم گیری درست( شامل معاونین، وزرا و مشاوران) و فقدان اجرای مناسب تصمیمات مزبور در سه سال گذشته، کشور را به لبه خطر اقتصادی-اجتماعی سوق داده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
مجلس سالم و قدرتمند نداشتيم. هركي مياد وسط يه پاش مي لنگه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟