تعیین تکلیف خانه سینما پس از گذشت بیش از ۱۲۰۰ روز

در اسناد رسمی ثبت شرکت‌ها و موسسات، اسامی مدیران خانه سینما در سال‌های ۱۳۹۲ و پیش از آن همچنان ثبت شده و تغییر نکرده است. حال سوال اساسی این است: آیا این مجمع عمومی فرجامی بر این اتفاقات خواهد بود و هیات مدیره و مدیرعاملی انتخاب می‌شوند که در اسناد رسمی کشور از جمله روزنامه رسمی نامه‌شان درج می‌شود؟
کد خبر: ۹۸۹۱۳۳
|
۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۹ 07 July 2020
|
15390 بازدید

تعیین تکلیف خانه سینما پس از گذشت بیش از 1200 روزبا وجود آنکه اساسنامه تازه خانه سینما در مجمع اخیر نهاد صنفی سینمای ایران به تصویب نرسید و موکول به بررسی شد، مجمع عمومی خانه سینما برای انتخاب هیات مدیره دوره پانزدهم جامعه اصناف سینمای ایران در دهه آخر مردادماه برپا خواهد شد؛ اما آیا این پایان ماجرا خواهد بود و آیا خانه سینما پس از گذشت بیش از ۱۲۰۰ روز تعیین تکلیف خواهد شد؟

به گزارش «تابناک»؛ خانه سینما دو مجمع عمومی مهم پیش روی داشت تا پس از چند سال، بالاخره وضعیت قطعی این مجموعه صنفی مشخص شود. نخستین مجمع، مجمع عمومی فوق العاده که قرار بود ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۸ برپا شود، به دلیل منع برگزاری اجتماعات از جمله مجامع عمومی از سوی ستاد ملی کرونا، هشتم تیرماه برپا شد، و دستور کار آن، تصویب اساسنامه تازه با صنوفی است که در وزارت کار ثبت شده‌اند و کد لازم را از وزارت کار دریافت کرده‌اند.

تعیین تکلیف خانه سینما پس از گذشت بیش از 1200 روز

بر اساس اطلاعات «تابناک» تاکنون هفده صنف از سی و دو تشکل صنفی سینما تا زمان برگزاری مجمع موفق به دریافت کد صنفی از وزارت کار شدند. با احتساب اینکه سینماداران یکی از سی و دو صنف خانه سینما در دوره جدید، قصد ندارند در کنار صنوف قرار بگیرند و ماهیت وجودی‌شان را به عنوان بخش توزیع، متفاوت با بخش تولید قلمداد می‌کنند، چهارده صنف نتوانستند کد صنفی دریافت کنند و در مجمع عمومی اول حق رای داشته باشند.

مجمع عمومی دوم، مجمع عمومی عادی سالانه خانه سینما برای انتخابات هیات مدیره و بازرس است که ۲۰ مرداد ماه برگزار می‌شود؛ مجمعی که قرار بود یک سال پیش، یعنی در ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ در ساختمان شماره یک خانه سینما برگزار شود، اما در نهایت به واسطه اینکه تکلیف اساسنامه نهایی مشخص و صنوف نیز غالباً ثبت قانونی نشده بودند، برای مدت ۹ ماه دوره مدیریت هیات مدیره کنونی را تمدید کرد که با شیوع کرونا، این دوره عملاً یک ساله شد.

تعیین تکلیف خانه سینما پس از گذشت بیش از 1200 روز

نکته قابل تامل آنکه هیات مدیره دوره چهاردهم خانه سینما ـ که در ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ انتخاب شدند ـ و منوچهر شاهسواری که توسط هیات مدیره دوره سیزدهم خانه انتخاب و توسط دوره چهاردم ابقا شده بود، نتوانستند ثبت قانونی شوند. در واقع با اینکه منتخب صنوف سینمایی بودند، در اسناد رسمی ثبت شرکت‌ها و موسسات، اسامی مدیران خانه سینما در سال‌های ۱۳۹۲ و پیش از آن همچنان ثبت شده و تغییر نکرده است.

حال سوال اساسی این است که آیا این مجمع عمومی فرجامی بر این اتفاقات خواهد بود و هیات مدیره و مدیرعاملی انتخاب می‌شود که در اسناد رسمی کشور از جمله روزنامه رسمی نامه‌شان درج می‌شود؟

پرسش‌هایی که سرنوشت خانه سینما را مشخص می‌کنند

برای پاسخ به این پرسش باید صبر کرد و دید در مجمع مردادماه خانه سینما، اساسنامه جدید ـ که قرار است توسط هیاتی از صنوف به تایید هیات مدیره تنظیم نهایی شود ـ تصویب و پس از تصویب اساسنامه تازه خانه سینما، انتخاب هیات مدیره در چارچوب این اساسنامه در مجمع برگزار خواهد شد یا متکی بر اساسنامه پیشین انتخابات برگزار می‌شود؟

اگر اساسنامه تصویب نشود، آیا نمایندگان وزارت کار، انتخابات را متکی بر اساسنامه پیشین خواهند پذیرفت و اگر اساسنامه تصویب شود، در همان مجمع می‌توان هیات مدیره را انتخاب کرد یا به لحاظ قانونی، باید به مجمع عمومی دیگری موکول شود؟

پرسش دیگری که همچنان پابرجاست، کیفیت حضور صنوف سینمایی است که به اندازه دیگر پرسش‌ها دارای اهمیت است. آیا هیات مدیره بدون حضور طیف وسیعی از صنوف که به واسطه عدم ثبت یا عدم دریافت کد ثبت تا مرداد، حق رای نخواهد داشت، انتخاب می‌شود و آیا صنوفی که عملاً از این بازی خارج مانده‌اند با این وضعیت همراهی می‌کنند یا رویکرد دیگری در پیش می‌گیرند؟ پاسخ این مجموعه پرسش‌ها، دورنمای پیش‌ روی جامعه اصناف سینمای ایران را مشخص می‌نماید.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟