به گزارش «تابناک»، دکتر سیدمحمد علوی سه شنبه شب در گفتوگوی زنده مرکز سیمای خوزستان اظهار داشت: هر چند در ۲ تا سه روز اخیر کاهش موقت موارد بیماری کرونا در خوزستان را شاهد بودهایم اما این کاهش موقتی نمیتواند نگرانی را برطرف سازد.
وی با اشاره با دلایل طولانی شدن پیک بیماری کرونا در استان خوزستان افزود: دلیل اصلی این اتفاق را به طور قطعی و مشخص نمیدانیم اما برخی دلایل وجود دارند که قابل تامل هستند به عنوان مثال بنا بر برخی گزارشها ویروس کرونا تغییر رفتار داده و قدرت تخریبی آن افزایش یافته بنابراین هر چه تخریب بافتی بیشتر باشد بیماری نیز طولانیتر میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توضیح داد: نکته دیگر درباره طولانی شدن پیک یک بیماری میتواند به ژنتیک نیز مرتبط باشد، بنا بر برخی مقالات گروههای خاصی استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری دارند.
وی سبک زندگی را از دیگر عوامل موثر در پیک بیماری دانست و گفت: در استان خوزستان علایق خانوادگی بیشتر، مسایل بومی ، فرهنگی، اجتماعی و تنیدگی روابط بیشتر است که همین امر در انتقال بیشتر بیماری تاثیر گذار است.
علوی اضافه کرد: گرما نیز میتواند در گسترش شیوع کرونا تاثیرگذار باشد چراکه گرما موجب سوق دادن زندگی مردم به سمت فضاهای سرپوشیده شده است، در این فضاها کولرها شانس انتقال عفونت را بیشتر میکنند.
وی معتقد است: یکی از نکات بسیار مهم از نظر من این است که مردم خوزستان سالهای متمادی در معرض ریزگردها و بارانهای پاییزی که مشکلات تنفسی با خود به همراه داشت، بودهاند لذا خیلی از مردم خوزستان آسم و تنگینفس دارند برای همین ویروس جایی که تخریب بافتی دارد را مکان مناسبتری میداند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: بنا بر آمار و اطلاعات موارد آسم در خوزستان بیش از ۲ برابر متوسط کشوری است بنابراین آزردگی در بسیاری از خوزستانیها وجود دارد و شاید همین عامل علت بیشتر شدن شدت بیماری برای افراد شده است.
وی با اشاره به دلایل بالا بودن میزان مرگ و میر در استان و اینکه یک سوم مبتلایان کشور متعلق به خوزستان است اظهار کرد: اینکه اعلام میشود یک سوم مبتلایان یا مرگ و میر متعلق به خوزستان است خیلی آمار قابل اتکا و دقیقی نیست اما موارد بیماری و به تبع آن مرگ و میر در خوزستان نیز بالا است.
علوی علت مرگ ناشی از کرونارا بیماریهای زمینهای عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم وضع استان را در بیماریهای زمینهای بررسی کنیم باید نخست ببینیم وضعیت تغذیه در استان چگونه است، یکی از علل مهم ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی تاثیر تغذیه است.
وی با اشاره به وضعیت امنیت غذایی و غذای ایمن در خوزستان گفت: خوزستان در این زمینه وضع خوبی ندارد ، براساس شاخص سازمان جهانی بهداشت اگر خانواری بیش از ۳۰ درصد درآمد خود را صرف غذا کند امنیت غذایی ندارد و براساس بررسی ۵۰ درصد مردم شهر و ۱۰۰ درصد مردم روستا در خوزستان از امنیت پایین غذایی برخورددار هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: ۲۷ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در خوزستان از فشار خون رنج میبرد، ۵۰ درصد جوانان در استان افزایش وزن دارند، خوزستان از نظر بروز دیابت در رتبههای بالای کشور قرار دارد، مصرف سبزی در خانوارها جایگاه خوبی ندارد، مصرف نمک در کشور روزانه پنج گرم است در حالی که در خوزستان روزانه ۹ گرم است این عوامل میتواند افراد را مستعد بیماریهای قلبی و عروقی کند.
علوی درباره انجامتست کرونا بیان کرد: سیاست کشور برای مقابله با کرونا برگرفته از سازمانجهانی بهداشت است و آنها در همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا بر انجام تست بسیار تاکید داشتند و این مساله را راز موفقیت در کنترل بیماری میدانشتند اما دلایلی وجود دارد که برخی آن را از نظر علمی درست نمیدانستند مثلا می گفتند بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد تستهای منفی کاذب است برای همین کسانی که منفی بودند بی مهابا در جامعه حضور پیدا میکردند.
وی افزود: نکته دیگر این که کیتهای انجام تست در جهان کم و تقریبا نایاب شده برای همین در مصرف کیت باید هدفمند و هوشمندانهتر عمل شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به قوانینمربوط به کسانی که سلامت دیگران را به خطر میاندازند خاطرنشانکرد: خلا قانونی در این زمینه نداریم و براساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی هرکسی که منجر به تهدید سلامتی شود می تواند امنیت مردم را به خطر بیندارد.
استان خوزستان هفتمین هفته است که در پیک شیوع کرونا بسر می برد.