به فاصله سه روز از گم شدن دختری ۲۷ ساله در ارتفاعات کردکوی استان گلستان، هنوز خبری از واکنش مسئولان گردشگری در دست نیست.
به گزارش «تابناک»، در روزهایی که محدودیتهای کرونایی کمرنگ شده و تقریبا هیچ فعالیتی با محدودیت خاصی مواجه نیست، تورگردانان و شرکتهای فعال در این زمینه فرصت را غنیمت شمرده و اقدام به برگزاری برنامههایی میکنند که مقصد اغلب شان طبیعت است. شاخهای از گردشگری که ظاهرا در این ایام کرونایی بازار بهتری دارد.
این در حالی است که سوای محدودیتهایی مانند قرنطینههای فرودگاهی و قطع ارتباط کشورها، سقوط شدید ارزش پول کشورمان هم به مدد تورهای داخلی آمده و فرصتی مناسب در اختیارشان قرار داده که بتوانند مخاطبین بیشتری جذب کرده و تورهای فراوانی را به مقصد جاذبههای طبیعی در گوشه و کنار کشور روانه نمایند.
داغ بودن این بازار را میشود از خبر تلخی دریافت که یکی از داغترین اخبار مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی در کشورمان است. اینکه یکی از مسافران توری که ارتفاعات کردکوی در استان گلستان را به عنوان مقصد چادرزنی انتخاب کرده بود، مفقود شده و تلاشها برای یافتنش راه به هیچ جایی نبرده است.
«سها» نام دختری ساکن کرج است که به روایت خانواده و اطرافیانش، از قدیم مشتری این تورهاست، تا جایی که در این سفر جز افراد آشنا در تور، دوست نزدیکی در جمع نداشته است. دختری ۲۷ ساله که ظهر روز جمعه خبر مفقود شدنش به نیروهای امدادی اطلاع داده شده و به رغم حضور امدادگران هلال احمر و حتی بهره گیری از سگهای زنده یاب و به کارگیری کوادکوپتر (پهپاد کوچکی شبیه بالگرد با چند ملخ) و پاراموتور (پاراگلایدر مجهز به موتور پیشران)، هنوزی اثری از او یافت نشده است.
این روایت از این رو تلخ است که میدانیم سه روز از مفقود شدن سها میگذرد و جز یکی دو نوبت خبر کذب و شکل گیری پویشی در شبکههای اجتماعی برای جذب افراد متخصص مانند صخره نورد برای تداوم جست و جوها، نکته قابل عرضی در این خصوص وجود ندارد، الا اینکه توری که سها همراهش بوده همان روز به تهران بازگشته است!
البته بازگشت همراهان وی در این سفر شاید جای گلایه نداشته باشد، اما اگر بدانیم برگزار کننده تور برای این سفر از افراد مبلغ یک و نیم میلیون تومان دریافت کرده و به سادگی آب خوردن یکی از نفراتش را که مفقود شده بوده رها کرده، اتفاقی طبیعی و قابل چشم پوشی نیست. رویدادی که دست کم تا لحظه مخابره این گزارش به بازداشت هیچ کدام از دست اندرکاران برگزاری تور هم منجر نشده است.
اتفاقی که اگر بشنویم برگزار کننده این تور مجوز نداشته یا حاضران را بیمه نکرده و یا مسائلی از این دست، اصلا جای تعجب ندارد، چراکه پیشتر شاهد وقوع حوادث در بعضی تورها و شانه خالی کردن مسئولان از آن رویدادها با اتکا به این دست مسائل بوده ایم. مسئولیتی که گویی بر دوش هیچ کسی نیست که اگر بود، دست کم شاهد واکنش ایشان به خبر مفقود شدن سها در این سه روز میبودیم.
وضعیتی عجیب که به نظر میرسید با تشکیل وزارت گردشگری تغییر کند، اما ظاهرا سرابی بیش نبوده است. سرابی که میتواند با اوضاع این روزهای ارز و کرونا و گرایش بسیاری از مردم به طبیعت گردی و مراجعه به انواع تورهایی که در این زمینه تبلیغ و فعالیت میکنند، از این دست حوادث به کرات رقم بزند، مگر آنکه این ماجرا فرجام خوشی بیاید (که آرزومندیم این گونه شود) و بعد رنگ فراموش بخورد و تمام!