آقمشهد یکی از روستاهای مازندران واقع در ۳۵ کیلومتری جنوب ساری است. این روستا از دو بخش کمرخیل و کلیجخیل تشکیل شده است. در هفته های اخیر واگذاری ۵۶۰۰ هکتار از جنگلهای هیرکانی آقمشهد، تحت عنوان وقف به متولی موقوفهی امام زاده حارث آقمشهد، خبرساز شد. این متولی با ارائهی سندی به قدمت قریب به پنج قرن پیش علیه ادارهی منابع طبیعی طرح دعوی کرد و درخواست مالکیت ۵۶۰۰ هکتار از اراضی جنگلهای هیرکانی را کرد که نهایتاً با رد خواستهی او در دادگاه بدوی و تجدید نظر، دیوان عالی کشور پرونده را به شعبهی ۱۱ دادگستری استان مازندران ارجاع داد. خبرها حاکی از آن است که شعبهی مورد نظر بدون تشکیل جلسه رأی به واگذاری این اراضی تحت عنوان موقوفهی امامزاده حارث به شخصی به نام ح،خ که خود یک روحانی است، داده است.اما در میان این دعاوی حقوقی، برای افکار عمومی پرسش مشخصی شکل گرفته است که آیا اراضی ملی قابلیت موقوفه شدن و انتقال به اشخاص حقیقی یا حقوقی را دارد؟ آیا این اراضی انفال عمومی نیست؟ و چندین سوال دیگر/مصطفی کاظمی
کد خبر: ۹۹۴۵۰۸
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰ 03 August 2020
بسیاری از موقوفات همین شکل را دارند. مثلاً اربابی به زور صدها روستا را تسخیر کرده و برای خود شیرینی مثلاً 10 روستا را وقف یک مسجد کرده است. کشاورزان ساکن این روستاها تمام اسنادشان باطل شده و باید اجاره بها به موقوفه بدهند و هر زمان هم که اوقاف بخواهد می تواند خلغ ید کند. مثلاً وصیت کرده که درآمد حاصل از این روستاها صرف یک مسجد شود که این مسجد مثلاً در یک روستا واقع شده و کاملاً بی مورد است. صرف این که وقف است اگر با تعقل و حقوق انسانی مردم هم در تباین بود رأی به نفع اوقاف داده می شود در حالی که حقوق شرعی و انسانی دیگران مد نظر قرار گرفته نمی شود.
چون مردم بی خیال شدن اگه مردم مازندران همه به عنوان مدعی برن دادگاه و نمایندها و یا دولت اعتراض کنه کسی جرات این گونه کارها رو به اراضی ملی به خودش نمی ده خدا میدونه چه کلاهبرداری پشت این مسیله است خدا رسواشون کنه.
چه باحال. دیگه داریم به سلامتی عادت میکنیم. حالا اینا صداش در میاد. یه شیر پاک خورده ای که از جونش گذشته خبر ها رو ارسال میکنه. خیلی هاشون بی سر صدا وقف شدن.