بازرس امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور گفت: گزارش سازمان بازرسی درباره پرونده ویلموتس مراحل نهایی را طی میکند و با مسببان این رای برخورد قاطع میشود.
به گزارش تابناک ورزشی، مسعود جعفری طاهری درباره محکومیت فدراسیون فوتبال ایران در پرونده مارک ویلموتس در برنامه فوتبال برتر اظهار داشت: در موضوع این اتفاق دو رویکرد داریم. در رویکرد بین المللی هیچ ایرانیای از این رای خوشحال نیست و هر یک از ما در هر شرایط و جایگاهی که هستیم باید از داشتههای ملت مان صیانت کنیم.
تجدیدنظرخواهی در CAS برای مسئولان ورزش و فدراسیون فوتبال وظیفه سنگینی است
وی افزود: ما نسبت به این رای حق تجدیدنظر خواهی داریم که در این بازه زمانی چنین اقدامی برای مسئولان عالی ورزش کشور و فدراسیون فوتبال وظیفه سنگینی است و همه مسئولان ورزش باید برای احقاق حق مردم تمام تلاش خود را انجام بدهند.
گزارش سازمان بازرسی درباره پرونده ویلموتس مراحل نهایی را طی میکند
بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: رویکرد دیگر درباره مطالبه گری مردم است که سازمان بازرسی کل کشور به این پرونده ورود کرد و ابلاغی هم صادر شد. تیمی از بازرسان مستقر شده و پرونده را پیگیری کردند. گزارش ما هم مراحل نهایی اش را برای ارسال به مراجع ذی ربط طی میکند.
ایرادهای زیادی درباره قرارداد ویلموتس وجود دارد
طاهری ادامه داد: جدا از بندهای قرارداد آنچه شرح مختصری از یافتهها و بررسیهای ما است میدهم. ایرادهایی مترتب بر این قرارداد است که وکیل محترم پرونده هم به آن اذعان کردند. با ویلموتس از ۲۲ می ۲۰۱۸ تا پایان جام جهانی ۲۰۲۲ قراردادی منعقد شده است و مبلغ آن برای سه سال و نیم ۷ میلیون و ۷۷۵ هزار یورو است. دستیاران ویلموتس هم سالانه ۱۵۰ هزار یورو در سال دستمزدشان بوده است.
مجموع پرداختی به ویلموتس ۲ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۷۱۵ یورو، ۱۱۰۶۳ دلار و ۷۰۰ میلیون تومان است
وی افزود: مجموع مبلغ پرداختی به ویلموتس و دستیارانش در مدت ۶۳ روز فعالیت آنها در ایران ۲ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۷۱۵ یورو، ۱۱۰۶۳ دلار و بالغ بر ۷۰۰ میلیون تومان است. طبق بررسیها ما درباره حق الزحمه آنها قریب به ۶۰۵ هزار یورو مازاد دریافتی داشته اند.
فدراسیون ۸۸ میلیارد بدهی مالیاتی دارد، اما مالیات بردرآمد ویلموتس را هم تقبل کرده
بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی خاطرنشان کرد: اگر همه اینها را کنار بگذاریم بررسیهای ما نشان میدهد فدراسیون فوتبال قریب به ۸۸ میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارد، اما درحالیکه مالیات بر درآمد برعهده خود شخص است فدراسیون برای ویلموتس بالغ بر ۷ میلیارد تومان هم مالیات هم تقبل کرده است.
تاج هشت روز پیش از تصویب اعضای هیات رئیسه با ویلموتس قرارداد بست
طاهری تصریح کرد: ایرادهای زیادی درباره قرارداد وجود دارد که یکی از آنها طی نشدن روال اساسنامهای برای امضای قرارداد است. یعنی باید ابتدا رئیس فدراسیون یک یا چند گزینه را به هیات رئیسه معرفی میکرد که این کار انجام نشد. شاید رئیس وقت فدراسیون بگوید پیش از امضای قرارداد این موضوع را به شکل شفاهی به اعضای هیات رئیسه گفته ام و آنها مطلع بودند، اما طبق بررسیهای ما وی هشت روز پیش از تصویب اعضای هیات رئیسه با ویلموتس قرارداد بسته است.
نتایج ویلموتس بیکار هم مشخص است
وی افزود: ویلموتس در دو تیم بلژیک و ساحل عاج فعالیت کرده، اما از هر دو تیم اخراج شد. وی در زمان امضای قرارداد بیکار بوده و البته نتایج هم مشخص است. پس از هفت سال تیم ملی ایران در مقدماتی جام جهانی دو شکست را مقابل بحرین و عراق متحمل شد.
برای پرداخت حقوق کی روش هشت سال چشم ما به عایدی مان از فیفا بود
این بازرس ادامه داد: آنچه مسلم است در عقد قرارداد صلاح کشور در نظر گرفته نشده است. یک موضوع دیگر هم که مسئولان فدراسیون با وجود مطلع بودن از آن این قرارداد را امضا کردند، تامین نکردن منابع مالی است. ما میدانیم تحریم هستیم و در زمان سرمربی قبلی هم این مشکل را داشتیم. ما هشت سال چشم مان به فیفا بود تا عایدی خود را از فیفا بگیریم و به کی روش بدهیم.
قرارداد ویلموتس نامتعارف و مشکل ساز بود
طاهری تصریح کرد: با این تفاسیر با ویلموتس چندین برابر کی روش قرارداد بسته ایم. شاید مربیان ارزان قیمت تری از این مربی هم با رنک مشابه وجود داشتند. درکل قرارداد ویلموتس جدا از مشکلاتی که برای ورزش و کل کشور ایجاد کرده در زمینههای دیگری هم نامتعارف است و به وی گفتند برای هر برد ۶ هزار یورو پاداش میگیری.
منابع ارزی ما محدود بود، اما در عقد قرارداد حساس نبودیم
وی ادامه داد: از طرفی به ویلموتس گفتند ۱۰ درصد پاداش صعود به جام جهانی برای این مربی است. درحالیکه در شرایط فعلی تحریم منابع ارزی ما محدود است و باید در زمینه جذب مربیان و بازیکنان خارجی حساسیت بیشتری داشته باشیم.
پرونده مربوط به قرارداد ویلموتس را پس از نهایی شدن به دادسرا ارسال میکنیم
بازرس امور ورزش سازمان بازرسی کل کشور درباره نحوه برخورد با افرادی که مسبب حضور ویلموتس در ایران بوده و این قرارداد را امضاء کرده اند، گفت: سازمان بازرسی پرونده را تشکیل داده و این پرونده در مراحل نهایی است. پرونده برای رسیدگی به تخلفات و احیانا رسیدگی به جرائم که به مراجع رسیدگی کننده شکل مشخص دادسراها هستند، پرونده ارسال شده و با توجه به تناسب تخلف رسیدگی و رای صادر میشود.
وکلای فدراسیون احاطهای به پرونده نداشتند
طاهری درباره فرصت محدود تیم وکلای فدراسیون برای ارسال لایحه دفاعی توضیح داد: همه اذعان داریم وقت آزمون و خطا نیست. وکلای پرونده میگویند ما وقت کمی داشتیم و در چهار روز باید حدود ۳۰۰ صفحه پرونده را مطالعه میکردیم. دوستان وکلا احاطهای به شرایط کلی پرونده نداشتند که بخواهند دفاع کنند.
ویلموتس به دلیل بند یک ماده ۵ قرارداد سقف غرامت را گرفت
وی افزود: همه باید دست به دست هم بدهند و مسئولان ورزش باید به این موضوع که ملی است و ورزش ایران را دچار بحران کرده ورود کنند. اینکه چرا ویلموتس توانسته سقف غرامت را بگیرد، به دلیل بند یک ماده پنج است که وی را مخیر کرده با وکلایی که دارد و از منتسبین بسیار نزدیک به ویلموتس هم هستند چنین رایی بگیرد.
نتیجه نهایی پرونده ویلموتس در دستگاه قضا به زودی اعلام میشود
بازرس سازمان بازرسی توضیح داد: رئیس وقت فدراسیون میگوید وکیلی که من استخدام کردم از این پرونده عزل شده و فردی آمده که به پرونده احاطه ندارد. البته افرادی که اکنون مسئول فدراسیون هستند، آن زمان هم به عنوان اعضای هیات رئیسه قرارداد را امضا کرده و در مراحل مختلف پاسخگوی سوالهای ما بودند. طبق روال سازمانی سازمان بازرسی، رسیدگی به پرونده مراحل نهایی را طی میکند و به زودی نتیجه اعلام میشود.
با مسببان قرارداد ویلموتس برخورد قاطعی میشود
طاهری درباره نفوذ برخی آقازادهها به قرارداد ویلموتس و نحوه برخورد با مسببان این قرارداد بد توضیح داد: سوالی که اکنون برای مردم مطرح شده این است که نتیجه نهایی پرونده چه میشود؟ محاکم قضایی طبق گزارش نهایی سازمان بازرسی با مسببین اتفاق ویلموتس برخورد قاطع میکنند. در این پرونده موضوع ترک فعل خیلی مهم است هر کس در هر مرحله از قرارداد به آن توجه نکرده و کارش را درست انجام نداده با وی برخورد مناسب و قاطع صورت میگیرد.
باید مسیر همکاری با مربیان و بازیکنان خارجی مشخص باشد
وی با انتقاد از نحوه حضور مربیان خارجی در فوتبال ایران عنوان کرد: باید به بحث کلی مربی و بازیکن خارجی گریزی بزنم. اگر میخواهیم از مربی خارجی استفاده کنیم باید از مربیای استفاده شود که به علم روز مجهز باشد و سبب ارتقای مربیان و بازیکنان داخلی ما شود. باید انتخاب هدفمند داشته باشیم و در راه همکاری با این مربیان و بازیکنان مسیر هم روشن باشد.
در تمام مراحل مربوط به قرارداد تبیین جایگاه و نقش یک سرمربی خیلی مهم است
بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی تصریح کرد: در تمام مراحل مربوط به قرارداد تبیین جایگاه و نقش یک سرمربی خیلی مهم است. هشت سال سرمربی تیم ملی ما به صفر تا صد قرارداد و مسائل فوتبال ورود کرد. کی روش بسیاری از مربیان و چهرههای شاخص ورزش کشور را زیر سوال برده بود، زیرا جایگاه مربی برای فدراسیون تبیین نشده و صرفا به دلیل نتایج در مقابل وی سکوت کردیم.
عمده خارجیها با دعوا از فوتبال ما رفتند
طاهری افزود: آنچه در این موضوع اتفاق افتاده و همه روی آن صحه میگذارند عمده افرادی که به عنوان مربی و بازیکن خارجی به فوتبال ما آمده اند با دعوا رفته اند و بیشتر آنها علیه تیمهای ایرانی رای گرفته اند، زیرا ما در قراردادها الزامهای حقوقی را نمیبینیم. وکیل فدراسیون میگوید براتی به عنوان مسئول امور حقوقی فدراسیون چه کار کند؟ این حرف خیلی بد است، زیرا اگر کسی مسئولیتی میگیرد باید پاسخگو باشد.
مربی فقط باید برای تیمش کار کند
وی ادامه داد: ندانستن و جهل که نافی مسئولیت نیست. ما اعتقاد داریم باید طبق گزارشها و بررسیهای مان مسیر روشن باشد و تمام فدراسیونهای ورزشی نقطه صفر تا زمان پایان قرارداد و مسیر مربی خارجیای که قرار است با آنها کار کند را مشخص کنند، وی فقط باید برای تیمش کار کند و مکلف به آن است. بیشتر از آن نمیتواند کاری انجام بدهد.
نصف بهایی که به خارجیها دادیم به مربیان داخلی میدادیم بهتر نتیجه میگرفتیم
بازرس سازمان بازرسی خاطرنشان کرد: مورد بعدی این است جوانهای خوب، باانگیزه و با استعدادی داریم که شاید نصف بهایی که به خارجیها دادیم به آنها میدادیم، بهتر نتیجه میگرفتیم. باید یک معیار و خط را اصل قرار بدهیم و از تمام ظرافتها و استعدادهای ورزش کشور استفاده شود. پرونده شفر هم آیندهای مثل ویلموتس دارد و ما از الان به باشگاهها هشدار میدهیم. همانگونه که مقام معظم رهبری به این بحث ورود کرده و قهرمانی تیم ملی جوانان والیبال در جهان را با یک مربی ایرانی ستایش کردند.
فدراسیون فوتبال تافته جدا بافته است
طاهری در ادامه گفتگو با برنامه فوتبال برتر درباره اظهارات مهدی علی نژاد درباره اینکه وزارت ورزش از فدراسیون فوتبال حمایت میکند و دخالتی در کار نیست، اظهار داشت: حمایت از مجموعه فدراسیون فوتبال به شکلی است که این فدراسیون به عنوان تافته جدا بافته حد و مرزی نداشت و حتی فیفا نپذیرفت که وزیر ورزش و معاون وی به شکل افتخاری عضو مجمع فدراسیون باشند. به همین دلیل تغییرات اساسنامه به آینده موکول شد.
همه باید برای اصلاح ورزش دست به دست هم بدهیم
وی ادامه داد: اکنون فرصت مناسبی است تا در راستای اجرای قانون که فدراسیونها را به عنوان نهاد عمومی غیردولتی میشناسد، گام برداریم. فیفا الزامهایی دارد که ما به آن احترام میگذاریم. خوشحالیم که عزم اصلاح وجود دارد و اقدامهای خوبی صورت گرفته که ان شالله دست به دست هم بدهیم تا این موارد هم اصلاح شود.
در بحث پرونده ویلموتس از مقامهای عالی ورزش سوال میشود
بازرس ورزش و جوانان سازمان بازرسی تصریح کرد: میخواهم بار دیگر درباره دو رویکردی که در ابتدا اشاره کردم صحبت کنم. در بحث بین المللی با توجه به اینکه پرونده ویلموتس مربوط به حیثیت ملی است به هر حال از مقامهای عالی ورزش سوال میشود و دوستان ناخودآگاه دخیل هستند و باید پاسخگو باشند. مجموعه حقوقی وزارت خانه باید ورود کنند ما کارمان را در داخل انجام میدهیم و منتظر صدور رای دادگاه CAS و انشای رای نمیمانیم بلکه پیگیریهای خود را در داخل کشور انجام میدهیم.
منبع: فارس