مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال اعتقاد دارد دستگاههای مربوطه، هیچوقت ریشهها را بررسی نمیکنند و زمینههای فساد در فوتبال کشورمان ریشهکن نخواهد شد.
به گزارش تابناک ورزشی، محمدحسین قریب درباره محکومیت فدراسیون فوتبال در پرونده مارک ویلموتس پس از عقد قراردادی بسیار ضعیف اظهار داشت: من از جزئیات این قرارداد مطلع نیستم. نمیدانم دوستان قدیم (مسئولان پیشین فدراسیون فوتبال) چگونه این قرارداد را بستند و این مربی زرنگ و قالتاق چگونه از نقاط ضعف قرارداد استفاده کرده است، اما باید بدانیم فوتبال در عصر کنونی فقط یک ورزش نیست و فرابخشی است. فوتبال دیگر اقتصاد، اخلاق، حقوق و فرهنگ را در بر میگیرد و زیبایی ورزش هم به همین چند رشتهای بودن آن است.
وی با بیان اینکه مدیری شاغل در سطح فدراسیون یا باشگاه باید بتواند همه این بخشها را به نحوی مطلوب مدیریت کند، تصریح کرد: نکته بسیار مهم این است که تمام این مسائل در تخصص یک مدیر نیست. اگر یک مدیر خیلی هنرمند باشد، در یک حوزه تخصص داشته باشد و باید با تیمهای خیلی قوی بتونه این محورها را دنبال کند. ما در سطح فدراسیون و باشگاههای کشور، شدیداً دچار کمبود ساختار مدیریت همه جانبه هستیم. وقتی مدیر میشویم، احساس میکنیم علامه دهر هستیم و همه مسائل فنی و ورزشی را میدانیم.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال که با برنامه رادیویی گفتگو میکرد، در ادامه بیان کرد: این ایده کاملاً شکستخورده است و کسی نمیتواند چنین ادعایی کند. اگر چنین ادعایی کنیم، نتیجهاش میشود قراردادی بسیار ضعیف که طرف مقابل تیم قوی حقوقی دارد و با سوءاستفاده از ناآگاهی طرف ما، مواردی را در قرارداد میگنجاند که در روز مبادا، ضربه سنگینی به فوتبال ما وارد کند. وقتی میخواهید قرارداد ببندید، رئیس فدراسیون نباید محور عقد قرارداد باشد و کمیتههای فنی، حقوقی و زیرساختهای مختلف فدراسیون باید فعال شده باشند. این کمیتهها باید پیشنویسها را مرور و از مشاوران حقوقی استفاده کرده باشند و سپس قرارداد برای تصمیمگیری روی میز رئیس فدراسیون فوتبال بیاید.
قریب با انتقاد از نحوه عقد قرارداد با مارک ویلموتس خاطرنشان کرد: خود رئیس فدراسیون فوتبال یک تنه در دل کار رفته و مصوبات مورد نیاز را پس از عقد قرارداد گرفته که خلاف است و کاستیهای مختلفی رخ داده که آن را میبینیم. جمعبندی ما این است که برای وضعیت مدیریت ورزش ما شامل مدیریت باشگاهی، فدراسیون و معاونان آن، باید الزامات و استانداردهای درستی داشته باشیم و با کارشناسان مسائل حقوقی قرارداد ببندیم تا این هزینهها را نداشته باشیم. طرفهای متقابل در عرصه بینالملل بسیار متخصص و حرفهای هستند.
وی با گلایه از صدور حکمهای متعدد برای فدراسیون فوتبال و باشگاههای کشور در ماههای اخیر گفت: در شش ماه اخیر هر دو یا سه هفته، حکمی از فیفا برای ایران آمده که ما پول بازیکن یا مربی را ندادیم. این برای اعتبار ملی کشور ما خیلی بد است و هیچ کشوری اینقدر پرونده ندارد. این موضوع نشان میدهد مدیری که در سطح باشگاه یا فدراسیون فعالیت میکند، بر مبنای شایستهسالاری انتخاب نشده و شما هم کمبودهای فنی و تخصصی را مشاهده میکنید. از ۷۵ پرونده، ۷۳ پرونده علیه ماست که اوج ضعف علمی و قابلیتی ما را نشان میدهد.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال، فساد را موضوع مهم دیگری دانست که باید به آن پرداخت و اظهار داشت: باید مجدداً بررسی کنیم که آیا این اتفاقات صرفاً به خاطر ناآگاهی بوده یا اینکه مدیران، آگاهانه رفتار کردهاند که قوه قضاییه و دستگاههای دیگر باید به آن بپردازند. بازیکنی ۲۰ دقیقه بازی میکند و در شرایطی که مردم از لحاظ رفاهی در تنگنا هستند، باشگاه باید ۵۰۰ هزار دلار به او پول بدهد. ما در مدیریت ضعف آگاهی داریم که یک وجه آن، هزینههای مالی و وجه دیگر، زمینههای فساد است که در فوتبال ما هیچوقت ریشهکن نمیشود. ما ریشهها را بررسی نمیکنیم تا فساد کاهش یابد و در این زمینه ضعفی جدی داریم.