RSS چیست؟

RSS مخفف یا شکل کوتاه شده عبارت Really Simple Syndication یا Rich Site Summary است و در عمل، روشی برای توزیع آسان فهرستی از عناوین، اعلان خبرهای جدید و به‌روزرسانی‌ها، و گاهی محتوا به گروه گسترده‌ای از مردم محسوب می‌شود. اساساً RSS چیز پیچیده‌ای نیست، اما با تمام سادگی‌اش نحوه تعامل کاربران با محتوای اینترنتی را دگرگون کرده است.
کد خبر: ۱۰۰۸۵۷۵
|
۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰ 12 October 2020
|
15319 بازدید

RSS چیست؟

به گزارش «تابناک»،  به لطف وجود RSS، بدون اینکه نیاز باشد هر روز چندین بار برای بررسی تازه‌ترین تغییرات و به‌روزرسانی‌ها به سایت‌های مختلف سر بزنید می‌توانید اشتراک RSS سایت یا سایت‌های مورد نظر را فعال کنید و سپس آخرین به‌روزرسانی‌های سایت را در قالب یک «فید RSS» (خوراک RSS) و از طریق یک خبرخوان RSS یا فید ریدر (feed reader) دریافت کنید.

معمولاً وب سایت‌های مختلف فید RSS خود را به رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهند، چرا که از این طریق می‌توانند تازه‌ترین محتوای منتشرشده را در اسرع وقت به دست مخاطبان علاقه‌مند برسانند.

 

طرز کار RSS

هر سایت می‌تواند یک فید RSS یا چندین فید با موضوعات مختلف داشته باشد. این فیدهای RSS در واقع فایل‌های متنی ساده با فرمت XML هستند که پس از ارسال به دایرکتوری‌ها، سرویس‌ها یا پلتفرم‌های RSS این اجازه را به مشترک می‌دهند تا در فاصله زمانی بسیار کوتاه پس از هر به‌روزرسانی، محتوای آن‌ها را دریافت و مشاهده کند.

RSS اطلاعات بسیار ابتدایی و ساده‌ای را فراهم می‌کند که در قالب یک فهرست از جدیدترین به قدیمی‌ترین مرتب شده است. معمولاً هر آیتم در این فهرست دربردارنده یک عنوان ساده با یک توضیح به همراه یک لینک به مطلب مورد نظر است. گاهی این توضیح حاوی همه اطلاعات لازم است (مثلاً کل محتوای پست وبلاگ) و گاهی تنها خلاصه‌ای از محتوای آن ارائه می‌شود.

اطلاعات RSS در یک فایل شبیه به یک صفحه وب قرار می‌گیرد؛ اما محتوای این صفحه به شکل کد و به زبان کامپیوتری XML نوشته شده و لذا مانند صفحات معمولی قابل خواندن و استفاده نخواهد بود؛ بنابراین برای استفاده از RSS به ابزار مخصوصی نیاز خواهید داشت که به آن RSS خوان (RSS Reader) یا گردآورنده (RSS (RSS Aggregator می‌گوییم.

 

RSS خوان چیست؟

طرز کار و هدف همه RSS خوان‌ها کمابیش یکسان است: همگی آن‌ها به شما این امکان را می‌دهند تا محتوای RSS را بخوانید و در صورت اشتراک در چندین فید RSS بتوانید عناوین یا کل محتوای سایت‌های مختلف را از یک مکان واحد زیر نظر بگیرید.

 

RSS خوان‌های رایگان متنوعی در دسترس هستند که معمولاً در یکی از پنج دسته بندی زیر قرار می‌گیرند. شما به فراخور سلیقه و نیازتان می‌توانید برای نمایش فیدهای RSS سایت‌هایی که در آن‌ها اشتراک دارید از یک یا چند مورد از آن‌ها استفاده کنید:

 

• RSS خوان‌های مبتنی بر وب: اگر می‌خواهید که همه فیدهای RSS خود را در همان مرورگری بخوانید که برای گشت و گذار در اینترنت از آن استفاده می‌کنید باید به سراغ RSS خوان‌های وب محور بروید. مزیت این RSS خوان‌ها سهولت تنظیم و پیکربندی آن‌هاست. به عنوان نمونه می‌توان به نسخه تحت وب RSS خوان Feedly اشاره کرد.

 

• RSS خوان‌های نرم افزاری: اگر به دنبال آن هستید که فیدهای RSS تان را در یک محیط مجزا مشاهده کنید و دوست دارید که برای هر کاری یک نرم افزار بر روی سیستم خانگی یا لپ‌تاپتان داشته باشید باید از یک RSS خوان دسکتاپ یا نرم افزاری استفاده کنید. این RSS خوان‌ها قابلیت‌های متنوع‌تری دارند، اما معمولاً تنظیمات پیشرفته‌تری هم دارند که آن‌ها را به گزینه‌های مناسب‌تری برای افراد حرفه‌ای‌تر تبدیل می‌کند.

 

• RSS خوان‌های داخلی مرورگرها: برخی از مرورگرها به RSS خوان داخلی مخصوص خودشان مجهز شده‌اند و اغلب آن‌ها نیز افزونه‌های اختصاصی RSS خوان دارند. به عنوان نمونه می‌توان به افزونه RSS Feed Reader برای گوگل کروم و افزونه Feedbro برای فایرفاکس اشاره کرد.

 

• فیدخوان‌های ایمیلی: اگر به ایمیل علاقه دارید می‌توانید با استفاده از فیدخوان‌های ایمیلی همه فیدهای مورد نظر خود را در اینباکس ایمیلتان مشاهده کنید. یکی از ابزارهایی که چنین امکانی را برای شما فراهم می‌کند Google Alerts است.

 

• RSS خوان‌های موبایلی: اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که در امور شخصی یا کاری خود زیاد به گوشی هوشمندشان وابسته هستند می‌توانید از RSS خوان‌ها و سرویس‌هایی استفاده کنید که مخصوصاً برای استفاده در موبایل طراحی شده‌اند. به عنوان مثال می‌توان به اپ موبایلی Feedly اشاره کرد.

 

منبع: بیتوته 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات