ساز و کار فعالیت صندوق‌های بازارگردانی در بورس

سرپرست اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری به ساز و کار فعالیت صندوق‌های بازارگردانی اشاره و گفت: این صندوق‌ها در محدوده موضوع مشخص مجاز به فعالیت هستند و وظیفه بازارگردانی نمادهای تعیین شده را دارند.
کد خبر: ۱۰۰۹۶۳۸
|
۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۶ 18 October 2020
|
2915 بازدید

به گزارش بورس تابناک، «رضا نوحی» در خصوص مواردی همچون برگزاری مجامع صندوق‌های بازارگردانی اختصاصی خاطرنشان کرد: مطابق تشریفات مقرر، مجمع صندوق باید با اطلاع‌رسانی قبلی تشکیل شده و صورتجلسه مذکور به منظور ثبت نزد سازمان ارسال شود. پس از تعیین نمادهای مذکور انجام بازارگردانی نمادهای یاد شده متناسب با تعهدات اعلامی از سوی بورس‌ها خواهد بود و حداقل تعهدات اعلامی از سوی بورس‌ها شامل تعهدات حداقل معامله روزانه، حداقل سفارش انباشته و دامنه مظنه است.

سرپرست اداره امور صندوق‌های سرمایه گذاری در تشریح وظایف و تعهدات بازارگردانان گفت: بازارگردانان ملزم هستند همواره تا زمان ایفای تعهدات حداقل معامله روزانه، سفارش‌های خرید و فروش اوراق بهادار موضوع عملیات بازارگردانی در دامنه مظنه را در سامانه معاملات حفظ کنند.

وی گفت: بدین معنی که در صورت اجرا شدن هر طرف از سفارش‌ها، سفارش‌های سمت دیگر را تامین کنند. وجود پارامتر دامنه مظنه، باعث اثر بخشی بیشتر عملیات بازارگردانی می شود. دامنه مظنه محدوده‌ای است متغیر که حاصل تفاوت بین کمترین قیمت خرید در سفارش‌های خرید و بیشترین قیمت فروش در سفارش‌های فروش صندوق است.
 
 دست مدیران صندوق‌ها بازتر شده است

نوحی خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر اختیارات بیشتری به مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی و بورس‌ها به منظور تسریع در فرایندهای مربوطه از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار داده شده و طی اطلاعیه شماره ۱۲۰۳۰۰۷۱ به تاریخ ۲۲ مهرماه ۹۹ سازمان در اختیار عموم قرار گرفته است.
 
وی در تشریح این موارد گفت: مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی مجاز خواهند بود بدون استعلام جداگانه از سازمان بورس نسبت به اضافه کردن نماد اوراق بهادار قابل معامله به فهرست اوراق بهادار موضوع عملیات بازارگردانی صندوق براساس تعهدات اعلامی بورس‌ها  اقدام کنند و استعلام دیگری در این خصوص از سازمان بورس انجام نخواهد گرفت.

سرپرست اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری در خصوص میزان تامین مالی جهت انجام عملیات بازارگردانی توسط صندوق‌های مذکور اظهار کرد: مسئولیت تعیین حداقل منابع لازم جهت انجام عملیات بازارگردانی در ارتباط با تعهدات مربوط به نمادهای موجود و همچنین نمادهای جدید، بر عهده مدیران صندوق های مربوطه است.
 
 ضوابط برگزاری مجامع صندوق‌های بازارگردانی اختصاصی

نوحی حضور کلیه دارندگان واحدهای ممتاز صندوق در مجمع را جهت اضافه شدن نمادهای جدید یا اصلاح تعهدات بازارگردانی نمادهای صندوق کافی عنوان کرد و افزود: در این صورت رعایت دوره زمانی ۱۰ روزه قبل از مجمع الزامی نیست.
 
وی یادآور شد: ارسال صورتجلسه مجامع صندوق‌های سرمایه‌گذاری مذکور صرفاً با موضوعات یاد شده به سازمان و بورس‌های یادشده، به منزله ثبت صورتجلسه نزد این سازمان بوده و از تاریخ اطلاع رسانی، قابل اعمال است.
 
سرپرست اداره امور صندوق‌های سرمایه‌گذاری حذف نمادهای موضوع عملیات بازارگردانی یا اصلاح تعهدات بازارگردانی را منوط به تائید بورس‌های مربوطه عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به موارد اعلام شده، مراحل استعلام تعهدات از سازمان، بررسی کفایت سرمایه توسط سازمان، مدت زمان ۱۰ روزه تا زمان برگزاری مجمع صندوق و همچنین مراحل ثبت صورتجلسه نزد سازمان عملا از فرایند اضافه شدن، حذف یا تغییر تعهدات بازارگردانی حذف شده است.
 
وی در خصوص وظایف بورس ها نسبت به صندوق‌های بازارگردانی اختصاصی نیز گفت: در این خصوص لازم است تا بورس‌های مربوطه ضمن تشکیل پایگاه داده قابل اتکا مربوط به نمادهای مورد بازارگردانی، تعهدات آن‌ها و سوابق مربوطه، اطلاعات لازم را ارائه کنند. همچنین با ایجاد سازوکار مشخص، اقدامات لازم در ارتباط با اعلام به مبادی مربوطه را انجام دهند.

 
 
منبع:پایگاه خبری بازار سرمایه ایران
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟