ورود ۲۰۰ خودروی آمریکایی جدید به پایگاه عین الاسد، رایزنی هیأت بلندپایه ایرانی و وزیر کشور عراق درباره مسائل امنیتی، درخواست مجمع عمومی سازمان ملل برای آزادسازی جولان و درخواست وزیر جنگ اسرائیل برای ادامه فشار حداکثری علیه ایران، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تصویب شش قطعنامه به نفع فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ کمیته چهارم مجمع عمومی سازمان ملل (کمیته ویژه مسائل سیاسی و پایان دادن به استعمارگری) به شش قطعنامه به نفع فلسطین رأی داد.
«عمر عوضالله» مسئول دایره سازمان ملل در وزارت خارجه فلسطین گفت که فلسطین هر ساله در نشست دورهای مجمع عمومی سازمان ملل، این شش قطعنامه را برای رأیگیری ارائه میکند.
روز پنجشنبه، وزارت خارجه فلسطین در بیانیهای اعلام کرد که قطعنامه نخست مربوط به فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) است که ۱۵۱ کشور به آن رأی مثبت و نُه (۹) کشور نیز رأی ممتنع دادند.
طبق گزارش خبرگزاری آناتولی، قطعنامه دوم مربوط به ارائه کمک به آوارگان فلسطینی است که با ۱۵۳ رأی موافق، دو رأی مخالف و دوازده رأی ممتنع تصویب شد.
قطعنامه سوم مربوط به حفظ اموال و داراییهای آوارگان فلسطینی است که ۱۵۱ کشور به آن رأی موافق، شش کشور رأی مخالف و هشت کشور رأی ممتنع دادند.
قطعنامه چهارم مربوط به شهرکهای صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی است که با رأی موافق ۱۴۲ کشور به تصویب رسید.
قطعنامه پنجم مربوط به تجاوزات اسرائیل علیه حقوق ملت فلسطین در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی است که ۱۸۳ کشور به آن رأی موافق، نُه (۹) کشور رأی مخالف و ۱۶ کشور رأی ممتنع دادند.
قطعنامه ششم نیز مربوط به کمیته ویژه تحقیقات درباره اقدامات رژیم صهیونیستی و تأثیرات آن بر حقوق ملت فلسطین است که با ۷۲ رأی موافق، ۱۳ رأی مخالف و ۷۶ رأی ممتنع تصویب شد.
«ریاض المالکی» وزیر خارجه فلسطین از تصویب این شش قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل استقبال کرد.
وی تأکید کرد، تصویب این شش قطعنامه نشان میدهد که موضع جامعه جهانی همچنان در قبال حقوق ملت فلسطین و آوارگان آن و نیز مقابله با اقدامات و جنایتهای اسرائیل ثابت است.
ورود ۲۰۰ خودروی آمریکایی جدید به پایگاه عین الاسد
یک منبع آگاه امنیتی عراق، از ورود نزدیک به ۲۰۰ خودروی آمریکایی به پایگاه هوایی «عین الاسد» در روز چهارشنبه در غرب استان الانبار خبر داد.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد که یک کاروان شامل ۲۰۰ خودرو آمریکایی دیروز وارد پایگاه هوایی «عین الاسد» واقع در ناحیه «البغدادی» در شهرستان «هیت» در غرب استان الانبار شد.
این منبع افزود: ورود این کاروان همزمان با اقدامات پیشگیرانه نیروهای آمریکایی در پایگاه عینالاسد صورت میگیرد و این خودروها برای انتقال نیروهای آمریکایی در مناطق غربی اختصاص یافته است.
بنا بر این گزارش، شرکتهای امنیتی آمریکایی، مسئولیت انتقال این تجهیزات به عینالاسد را بر عهده میگیرند و سربازان و نظامیان آمریکایی با هواپیما به عینالاسد و از آنجا به مناطق دیگری که نیروهای آمریکایی در آن حضور دارند، منتقل میشوند.
این منبع افزود که پایگاه هوایی عین الاسد گاهی شاهد ورود تجهیزات نظامی و مصالح ساختمانی تحت تدابیر شدید امنیتی است.
هفته پیش نیز یک منبع آگاه امنیتی عراق از ورود دومین محموله حاوی بلوکها و دیوارههای بتنی به پایگاه هوایی «عین الاسد» در غرب استان الانبار تحت تدابیر شدید امنیتی خبر داد.
رایزنی هیأت بلندپایه ایرانی و وزیر کشور عراق درباره مسائل امنیتی
هیأتی بلندپایه از ایران، روز پنجشنبه با «عثمان الغانمی» وزیر کشور عراق در بغداد دیدار و گفتوگو کرد.
طبق گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، سردار سرتیپ پاسدار «قاسم تقیزاده» جانشین وزیر دفاع ایران و «فلاح نژادی» وابسته نظامی سفارت ایران در بغداد در این دیدار حضور پیدا کردهاند.
بر اساس این گزارش، وزیر کشور عراق و هیأت ایرانی در ارتباط با موضوعات مورد اهتمام طرفین بحث و تبادل نظر کردهاند.
در ادامه این گزارش آمده است که وزیر کشور عراق و هیأت ایرانی «در راستای تحقق منافع دو کشور همسایه و توسعه ابعاد مربوط به مسائل امنیتی، مبارزه با انواع حالات تروریسم و جرم و همچنین تبادل تجربیات» با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردهاند.
درخواست مجمع عمومی سازمان ملل برای آزادسازی جولان
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، شامگاه چهارشنبه، گزارش داد که مجمع عمومی سازمان ملل متحد بار دیگر با اکثریت آرا به مصوبه خروج رژیم صهیونیستی از جولان اشغالی رأی مثبت داده است.
طبق این گزارش، این مصوبه با ۱۴۲ رأی موافق، ۱۹ رأی ممتنع و تنها با دو رأی مخالف رژیم صهیونیستی و آمریکا بار دیگر تأیید شده است.
کشورهای عضو با آرای موافق خود بار دیگر بر اصل مجاز نبودن تصرف سرزمین کشورهای دیگر با استفاده از زور و مطابق با حقوق بینالملل، منشور سازمان ملل متحد و پیمان چهارم سال ۱۹۴۹ ژنو تأکید کردند.
«بشار الجعفری»، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد پس از اعلام نتیجه رأیگیری تأکید کرد، اینکه کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد به چنین قطعنامهای رأی مثبت میدهند، این اقدام پیامی آشکار برای «اسرائیل» اشغالگر است؛ اول اینکه این رژیم، اشغالگری اراضی عربی در جولان اشغالی سوریه و فلسطین را پایان دهد و از زیر پا گذاشتن پیمان ژنو خودداری کند، به ویژه کارشکنیهای مربوط به فعالیتهای شهرکسازی، دزدیدن منابع طبیعی، مصادر اراضی و اخراج مردم ما از جولان اشغالی.
الجعفری در ادامه گفت: پیام مهم دوم، پیام جامعه بینالملل به آن دسته افرادی است که تلاش دارند یکجانبه به اشغالگریهای اسرائیل در اراضی فلسطین و جولان اشغالی سوریه مشروعیت ببخشند.
نماینده سوریه همچنین تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره جولان اشغالی سوریه را بشدت محکوم کرد و با تأکید بر غیرقانونی و غیراخلاقی بودن این تصمیم، گفت که این اقدام حقوق بینالملل، منشور سازمان ملل متحد و تصمیمات مرتبط سازمان بینالملل از جمله قطعنامه شماره ۴۹۷ سال ۱۹۸۱ را آشکارا زیر پا میگذارد.
بشار الجعفری ادامه داد: «دولت سوریه آن برگهای را که رئیسجمهور ترامپ در تاریخ ۲۵ مارس سال ۲۰۱۹ امضا کرد و به «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر صهیونیستی اهدا کرد، تنها اقدامی یکجانبه از طرف کشوری بود که نه عنوان و نه صلاحیت سیاسی، قانونی و اخلاقی تعیین سرنوشت ملتهای جهان یا تصرف در اراضی جمهوری عربی سوریه را که بخش لاینفکی از آن است، نداشت».
بلندیهای جولان اشغالی، بخشی از استان «القنیطره» سوریه است. رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ بخش بزرگی از این منطقه را به اشغال و در سال ۱۹۸۲ آن را ضمیمه خود کرده است؛ جامعه بینالملل هرگز این اقدام را به رسمیت نشناخته است.
درخواست وزیر جنگ اسرائیل برای ادامه فشار حداکثری علیه ایران
«بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه در نشستی با سفرای اتحادیه اروپا، ادعاهایی را درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران مطرح کرد.
به نوشته وبگاه صهیونیستی «اسرائیل دیفنس»، گانتز در ابتدای اظهارات خود مدعی شد، ایران نزدیک است که به قابلیت هستهای دست یابد و این مساله بیشتر از اسرائیل برای جهان مشکلساز خواهد بود.
وی همچنین مدعی شد: «من هیچ شکی ندارم که هر دولت آمریکایی با ابزارهای موجود یا جدید، مانع از دستیابی ایران به قابلیت هستهای خواهد شد.»
گانتز در ادامه اظهارات خود همچنین ادعا کرد که آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی باید سیاست فشار حداکثری را بر ایران حفظ کنند و با مردم ایران مستقیم رابطه برقرار کنند.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در پایان اظهارات خود همچنین مدعی شد: «تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات هستهای میتواند به ایجاد یک رقابت تسلیحاتی در منطقه منجر شود و هر توافقی با این کشور لزوماً نتیجه مطلوب را نخواهد داشت.»