نیویورک‌تایمز: ترامپ، بساطت را جمع کن و برو

نیویورک تایمز روز یکشنبه در یادداشتی با اشاره اصرار بی مورد ترامپ بر تکرار ادعای تقلب در انتخابات، نوشت: آقای رئیس جمهور بساطت را جمع کن و کاخ سفید را ترک کن و رهبری آمریکا را به بایدنِ پیروز بسپار.
کد خبر: ۱۰۱۵۳۲۲
|
۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۰ 15 November 2020
|
12121 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، این روزنامه آمریکایی نوشت: «دونالد ترامپ» همچون حاکمی تنها، عصبانی و شرمگین است که شکست را نپذیرفته و مانند مکبث (نمایشنامه‌ای معروف اثر ویلیام شکسپیر) در فکرش توطئه وارونه جلوه دادن حقیقت و نابودی دموکراسی آمریکا را می‌پروراند. در این میان هم پادوهای او سعی دارند رئیس خود را در این مسیر وارونه همراهی کنند.

ترامپ رئیس جمهوری در حال خروج از کاخ سفید، در یک انتخابات که وزارت امنیت میهن همین دولت آن را "امن‌ترین در تاریخ آمریکا" خوانده است، بدون هیچ مدرکی مبنی بر تقلب سعی در تغییر نتایج دارد.

این رسانه آمریکایی می نویسد: اما آقای رئیس جمهور وقت آن رسیده بساطت را جمع کنی و بروی. هرچند او نمی‌تواند و نمی‌خواهد این کار ر انجام هد. ترامپ مرد تحمل حقیقت نیست، نمی‌تواند شکست را بپذیرد. همه اینها در حالی است که وی در آغاز ریاست جمهوری خود برای حفاظت، حمایت و دفاع از قانون اساسی سوگند یاد کرد. هرچند تنها تعهدی که ترامپ برای آن قسم خورده چیزی جز حفظ، حمایت و دفاع از خود نیست. او هرگز نتوانسته فراتر از چهره خود را در آینه ببیند. حالا هم هیچ دعا و کتاب مقدسی نمی‌تواند او را آرام کند. هیچ عقیده، حقیقت، حس نجابت و حتی فاکس نیوز هم نمی‌تواند به او آرامش دهد.

از طرفی، «جو بایدن» رئیس جمهوری منتخب با پیروزی در آریزونا و جورجیا، ۳۰۶ رای انتخاباتی بدست آورد که این تعداد آرای الکترال ۳۶ رای بیش از ۲۷۰ رای لازم جهت پیروزی در انتخابات است. هیچ بازشماری نمی‌تواند این آمار را تغییر دهد. هیچ مدرکی هم دال بر درستی ادعای تقلب ترامپ وجود ندارد. بایدن به وضوح پیروز انتخابات است.

از این رو، استیصال ترامپ باعث شده که او پس از این شکست در پی راهی برای بدست آوردن آنچه مایک پمپئو وزیر امور خارجه "انتقال آرام قدرت به دولت دوم ترامپ" خواند، باشد. «میچ مک کانل» رهبر اکثریت مجلس سنا هم بر این عقیده است که هنوز همه چیز تمام نشده و همچنان در تقلای پیروزی هم حزبی خود است.

اما برخلاف نظر ترامپ و حلقه نزدیکانش، همه چیز تمام شده است. ترامپ همیشه خطری برای نهادهای دموکراتیک و حاکمیت قانون بوده است. او به دیکتاتورهای سراسر جهان قدرت داده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد وی به تازگی در نشستی در کاخ سفید تلاش داشت بداند که آیا جمهوری خواهان می‌توانند اعضای الکترال کالج طرفدار ترامپ را در تعداد معدودی از ایالت‌های اصلی انتخاب کنند تا بدین ترتیب نتیجه انتخابات را به نفع وی تغییر دهند. این یک کودتای سیاسی بالقوه است. بایدن با ۱۴۸ هزار رای در میشیگان، ۵۸ هزار رای در پنسیلوانیا، ۳۶ هزار رای در نوادا، ۲۰ هزار در ویسکانسین، ۱۴ هزار در جورجیا و ۱۱ هزار در آریزونا، ترامپ را از پیش رو برداشت. این در حالی است که ترامپ برای پیروزی باید آرای دستکم سه ایالت از ایالات مذکور را به نفع خود تغییر دهد.

ماده دوم قانون اساسی می‌گوید که ایالت‌ها باید اعضای الکترال کالج را به روشی که نماینده قانونگذار آن می‌گوید انتخاب کنند. از طرفی، نمایندگان ایالتی ویسکانسین، میشیگان، جورجیا، آریزونا و پنسیلوانیا تحت کنترل جمهوریخواهان هستند. حال سوال این است که چگونه ترامپ در این شرایط نتوانست راهی را که باعث حفظ پوچی و قدرت او می‌شود، طی کند؟

نمایندگان جمهوری خواه ممکن است خود را مدیون ترامپ بدانند و در این اندیشه باشند که چنانچه دستورات وی را اطاعت نکنند، کارشان تمام است. از این رو ممکن است رای مردم را نادیده گرفته و ادعاهای ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات را تکرار کنند. اعضای کالج انتخاباتی در ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) به رئیس جمهوری بعدی رای می‌دهند. بنابراین جمهوری خواهان ممکن است فکر کنند هنوز فرصتی برای تغییر نتایج دارند.

از طرفی ایالت‌های ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا همه فرماندارانی دموکرات دارند که چنانچه متحدان ترامپ قصد تغییر نتایج آرای الکترال را داشته باشند می‌توانند این آرا را وتو کرده و مانع این امر شوند.

در نهایت باید یادآوری کرد جهان به دموکراسی آمریکایی احتیاج دارد، آمریکایی که از دست حاکم کنونی خلاص شده و رهبری آن به دست جو بایدنِ پیروز سپرده می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟