حمله هوایی اسرائیل به جنوب دمشق، شکایت عربستان از انصارالله یمن به شورای امنیت، گفتوگوی تلفنی ظریف و لاوروف درباره برجام، سوریه و قره باغ و قدردانی پامپئو از کویت به دلیل مشارکت در کارزار فشار حداکثری علیه ایران، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعلام سفر نتانیاهو به بحرین و امارات نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ رسانههای صهیونیستی با تاریخی خواندن سفر نتانیاهو به دو کشور امارات و بحرین اعلام کردند که این سفر هفته آینده انجام میشود؛ اعلام این خبر یک روز پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر سفر محرمانه بنیامین نتانیاهو به عربستان و دیدار وی با بن سلمان ولیعهد سعودی در حضور مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا که به ریاض سفر کرده بود، صورت میگیرد.
سپتامبر گذشته، حکومت بحرین به همراه امارات، توافق سازش و عادی سازی روابط را با رژیم صهیونیستی در کاخ سفید امضا کردند.
رسانههای صهیونیستی اعلام کردند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دعوتی از «سلمان بن حمد آل خلیفه» ولیعهد بحرین برای سفر به منامه دریافت کرده است.
حمله هوایی اسرائیل به جنوب دمشق
خبرگزاری رسمی سوریه، سانا خبر داد که منطقه جبل المانع در ریف دمشق مورد تجاوز رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
بر اساس اعلام سانا، پدافند هوایی سوریه اقدام به مقابله با اهداف متخاصم در حریم هوایی ریف دمشق کرده است.
یک منبع نظامی سوریه گفت که ساعت ۲۳:۵۰ دقیقه روز ۲۴ نوامبر (۴ آذر) دشمن صهیونیستی از فراز جولان اشغالی سوریه اقدام به حمله هوایی به جنوب دمشق کرد که این حمله تنها خسارات مادی به همراه داشت.
این تجاوز در حالی صورت میگیرد که دولت سوریه بارها اعلام کرده رژیم اسرائیل و متحدان منطقهای و غربی آن، از گروههای تکفیری تروریستی که علیه دولت سوریه میجنگند، حمایت میکنند.
شکایت عربستان از انصارالله یمن به شورای امنیت
عربستان در پیامی به شورای امنیت، گروه انصارالله را به حمله علیه تاسیسات وابسته به شرکت آرامکو متهم کرد.
به گزارش شبکه روسیا الیوم، عربستان در این پیام متعهد شد، از هیچ تلاشی برای حمایت از تمامیت ارضی و شهروندانش دریغ نکند و از شورای امنیت خواست این تهدیدات را متوقف کند.
ریاض در موضعگیری یکجانبه، پانزده عضو شورای امنیت را ترغیب کرد برای توقف «تهدید امنیت انرژی جهانی و روند سیاسی در یمن و امنیت منطقهای» وارد عمل شود.
شرکت آرامکو نیز امروز مدعی شد، انصارالله با حمله موشکی به تاسیسات وابسته به آن در شهر جده در غرب این کشور خلأیی در ذخایر نفتی ایجاد کرده، زیرا این حمله منجر به انفجار و حریق در ذخایر سوخت شد.
مقامات این غول نفتی عربستان، امکان بازدید تعدادی از خبرنگاران از ایستگاه توزیع تولیدات نفتی را فراهم کردند که گفته میشود آماج حمله انصارالله قرار گرفته است.
به گزارش «اسپوتنیک»، یک مقام بلندپایه شرکت آرامکو تأکید کرد که این حمله توسط نیروهای انصار الله انجام شده و یک کارخانه توزیع مشتقات نفتی در شمال جده را هدف قرار داده است.
این مقام گفت که این حمله هیچ تلفات انسانی نداشته و از میان ۱۳ مخزن این تأسیسات، یکی از مخازن که ۱۰ درصد سوخت انبارشده در این تأسیسات را در خود داشته، آسیب دیده است.
به گفته این مقام، این واحد توزیع نفت، یکی از سه واحد اصلی توزیع مشتقات نفتی در عربستان و «مرکزی بسیار مهم » است که روزانه ۱۲۰ هزار بشکه نفت را در سرتاسر کشور توزیع میکند.
گفتوگوی تلفنی ظریف و لاوروف درباره برجام، سوریه و قره باغ
خبرگزاری رویترز از گفتوگوی تلفنی «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران و «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه درباره سوریه و قره باغ خبر داد.
بر اساس گزارش ریانووستی، ظریف و لاوروف همچنین بر تعهد همه مشارکت کنندگان برجام برای بازگشت فوری به تعهدات خود در چارچوب توافق هستهای تاکید کردند.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود درباره این مذاکره تلفنی گفته، شرایط و تحولات کنونی قره باغ در گفتوگوی تلفنی ظریف و لاوروف نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و طرفین بر ادامه تلاش ها تا زمان برقراری کامل آتش بس و همچنین ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان که تحت تاثیر درگیری های نظامی در قره باغ بودند تاکید کردند.
وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه عمده بحث ظریف و لاوروف روی مسائلی نظیر برجام بود، اعلام کرد که دو طرف درباره مسائل مهم منطقه خلیج فارس، سوریه، افغانستان و یمن نیز رایزنی کردند.
ظریف و لاوروف در نهایت در زمینه مسائل دوجانبه از جمله روابط تجاری، اقتصادی و مسائل بشردوستانه میان تهران و مسکو تبادل نظر کرده و بر لزوم افزایش همکاری های دوجانبه و ادامه گفتوگوهای دوجانبه تاکید کردند.
قدردانی پامپئو از کویت به دلیل مشارکت در کارزار فشار حداکثری علیه ایران
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا گفت که به فشارهای خود برای محروم کردن ایران در دستیابی به سلاح و پول ادامه خواهیم داد.
وی که در کنفرانس خبری در کویت صحبت میکرد، افزود: «در تلاش هستیم که مانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای شویم.»
وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «بسیاری از مردم از ویروس کرونا رنج میبرند که به دلیل شکست چین در اطلاع به جهان درباره خطر این ویروس میباشد.»
وی در ادامه از کویت به دلیل میزبانی از نیروهای آمریکایی در پایگاههایی که در این کشور قرار دارد قدردانی کرد.
وزیر خارجه آمریکا در این کنفرانس خبری، از امضای دو تفاهم نامه با کویت برای تقویت روابط تجاری و تلاشها در مبارزه با ویروس کرونا خبر داد و از کویت در مشارکت در کارزار فشار حداکثری علیه ایران قدردانی کرد.
پامپئو در ادامه مدعی شد، ایران امروز به دلیل سیاستهای آمریکا در قبال تهران، منزویتر شده است.