زخم برداشت‌ شن و ماسه بر بستر رودخانه‌های لرستان

برداشت بی‌رویه شن و ماسه از رودخانه‌های لرستان به یک معضل زیست‌محیطی در این استان تبدیل شده، موضوعی که می‌طلبد دستگاه‌های متولی نظارت‌های خود در این رابطه را افزایش دهند.
کد خبر: ۱۰۲۱۴۳۶
|
۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۵ 15 December 2020
|
15818 بازدید
|
۳

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، کارخانه‌های شن و ماسه از واحدهایی هستند که در ابعاد مختلف می‌توانند آلودگی‌های زیست محیطی و تخریب طبیعت و بستر رودخانه‌ها را به همراه داشته باشند.

فعالیت غیراصولی این واحدهای صنعتی، موجب خسارات جدی به بستر رودخانه‌های استان لرستان شده است.

جریمه ۱.۶ میلیاردی برای واحدهای متخلف

بختیار رازانی سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در این رابطه، اظهار داشت: تقریباً ۶۵ درصد از معادن استان به صورت کوهی و حدود ۳۵ درصد رودخانه‌ای هستند.

وی، عنوان کرد: طی امسال، ۸۰ مورد بازرسی از سطح معادن استان داشتیم که ۱۶ فقره از پرونده‌های تشکیل شده مربوط به برداشت‌های غیر مجاز از رودخانه‌ها بوده است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و نجارت لرستان با بیان اینکه بالغ بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان جریمه واحدهای متخلف بوده است، افزود: ممکن است یک بهره بردار در شب هم از رودخانه‌ها برداشت داشته باشد.

میزان برداشت از معادن با میزان فروش باید تطبیق داده شود

رازانی با اشاره به اقداماتی که باید در راستای نظارت بر فعالیت معادن صورت گیرد، بیان داشت: در این راستا باید میزان برداشت از معادن با میزان فروش تطبیق داده شود.

وی، تاکید کرد: همچنین با هماهنگی پلیس راه و راهداری، هیچ حمل کننده مواد معدنی بدون بارنامه در جاده‌های استان، نباید مواد معدنی را حمل کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
خوشکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
یکی دیگر از مشکلات ناشی از فعالیت غیر اصولی این معادن جانمایی نادرست آنها در نزدیکی تاسیسات بعضا حیاتی واقع در مسیر رودخانه است ،بهم زدن مصنوعی ریخت و فیزیوگرافی رودخانه بسیاری از هزینه های عمرانی انجام شده را از حیز انتفاع خارج کرده است. این مهم در بیشتر ایستگاه های پمپاژ احداثی بر روی رودخانه های کشکان و سیمره دیده می شود. ایستگاه های پمپاژی که گاها با میلیاردها تومان از هزینه های بیت المال به منظور توسعه کشاورزی و بهبود اقتصاد مردم محروم محلی احداث شده اند با تغییر کوچکی در مسیر بستر رودخانه ها دیگر امکان آبگیری ندارند. بیشتر خسارات ناشی از سیل نیز به ویژه به پل ها و تاسیسات آب سنجی استان نیز ناشی از همین اقدامات کنترل نشده معادن است. که گاه با چند صد متر جابجایی محل برداشت مصالح شن و ماسه می توان از این همه خسران جلوگیری نمود. پیشنهاد میشود در این خصوص واحد های گشت و نظارت واحد مهندسی رودخانه به صورت ویژه با همکاری سایر ارگانهای اجرایی ذی ربط از جمله سازمان جهاد کشاورزی و ادراه راه و ... در این خصوص برنامه ریزی و مطالعات مورد نیاز را به عمل آورند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
بنظرم بهتر است بصورت یکنواخت عمق رودخانه را با برداشت شن و ماسه آن کاهش دهند تا خطر سیل هم کمتر شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
اکثر معادن در اختیار نهادها و یا کسانی است که با این نهاد ها ارتباط دوستی دارند .مطمین باشید هیچ کاری برای منافع مردم و حفظ محیط زیست انجام نخواهد شد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟