رئیس سازمان نظام پرستاری: کمبود شدید پرستار داریم

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه کمبود شدید نیروی پرستاری داریم، گفت: باید حداقل دو و نیم نفر گروه پرستاری به ازای هر تخت بیمارستانی داشته باشیم اما اکنون حدود 7 تا 8 دهم یعنی کمتر از یک نفر در 24 ساعت داریم.
کد خبر: ۱۰۲۲۰۵۳
|
۲۸ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۳ 18 December 2020
|
9865 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، ​ محمد میرزابیگی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما افزود: پرستاران در یک سال اخیر با تلاش مضاعف و جان فشانی شان نگذاشتند که این کمبود نیرو، خودش را به شکل بحران در نظام سلامت نشان دهد.

وی با بیان اینکه پرستاران امنیت شغلی ندارند، اضافه کرد:​ کمبود پرستار، اضافه کاری‌های اجباری را به نیرو‌های موجود پرستاری تحمیل می‌کند.

میرزابیگی با اشاره به اینکه اخیراً مجوز‌های استخدامی خوبی از جمله ۷ هزار و ۳۰ هزار نفری برای جذب نیروی درمانی از جمله پرستاری داده شده است، گفت:، اما تا زمانی که این موضوع عملی شود سراغ نیرو‌ها با قرارداد‌های کوتاه مدت می‌روند که این قراردادها، امنیت شغلی آن‌ها را به خطر می‌اندازد.

رئیس سازمان نظام پرستاری افزود:​ باید مجوز‌های استخدامی، زود عملیاتی شود، زیرا در این شرایط کرونایی و بحرانی به نیرو نیاز داریم.

امسال ۱۰ هزار نیرو جذب شد

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در رابطه با میزان و اصلاح نظام پرداخت حقوق پرستاران و همچنین جذب آن‌ها انجام شده است، گفت: امسال ۱۰ هزار نیرو جذب شد.

مریم حضرتی در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری افزود: اکنون مجوز جذب ۳۰ هزار نیرو صادر و اعتبار آن نیز تامین شده است و امیدواریم حداقل ۶۵ درصد این نیرو‌ها به پرستاری اختصاص داده شود تا بتوانیم کمبود پرستاران را جبران کنیم.

حضرتی با اشاره به اینکه جذب نیروی درمانی، خوب بوده است، گفت: اگر تا سال ۱۴۰۵، سالانه ۲۰ هزار نیرو بگیریم شاید بتوانیم به کف استاندارد برسیم.

او با بیان اینکه درباره پرستاران شرکتی اقدامات خوبی انجام شد، گفت: معاونت توسعه، ابلاغیه‌ای در مرداد امسال برای ساماندهی نیرو‌های شرکتی صادر و کف حقوق را تعریف کرد و خواست تا در همه دانشگاه‌های علوم پزشکی در این باره به صورت یکسان برخورد شود.

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود:​ برای پرستاران شرکتی که در دوران کرونا در بخش‌های کرونایی فعالیت و کمک کردند اگر در آزمون شرکت کنند، امتیازاتی در نظر گرفته شده است.

مستوره حسینی پرستار بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری هم در ارتباط تصویری با این برنامه با بیان اینکه امسال کمبود نیروی پرستاری داشتیم، گفت: خیلی از پرستاران به بیماری کرونا مبتلا شدند و پس از بهبودی دوباره مشغول به کار شدند.

وی با بیان اینکه با وجود کمبود نیرو تلاش کردیم کیفیت کار پرستاری، پایین نیاید، افزود: متاسفانه هنوز دستورالعملی برای استخدام پرستاران نیامده است.

حسینی اضافه کرد: پرستاران از نظر پرداخت دستمزد و حقوق هنوز به حق شایسته خود نرسیده اند.

رئیس سازمان نظام پرستاری هم گفت: گروه پرستاری، محوری‌ترین گروه نظام سلامت است که در ۲۴ ساعت با بحران‌های زندگی مردم سر و کار دارد و ۱۶ ساعت از شبانه روز بیمارستان‌ها را اداره می‌کنند.
وی افزود:​ روند بروکراسی که بر استخدام‌ها و تصمیم گیری‌ها برای نظام پرداخت، حاکم است تصمیمات را به موقع به عملیات نمی‌رساند.

میرزابیگی با اشاره به اینکه نیرو‌های شرکتی و قراردادی، بخش عمده‌ای از نیرو‌های ما را تشکیل می‌دهند، گفت: این نیرو‌ها حدود ۴۰ هزار نفر را شامل می‌شوند.

وی افزود: کرونا به ما آموخت که پرستاری جزو مشاغل حاکمیتی است و دولت باید برای بیمارستان‌های دولتی، پرستاران لازم را استخدام کند.

میرزابیگی گفت: نیرو‌های شرکتی جزو بهترین، جوان‌ترین و فعال‌ترین نیرو‌ها هستند و یکی از برنامه‌های جدی ما، پیگیری و تغییر وضعیت این نیروهاست و در اولویت استخدامی هستند.

ابتلای حدود ۵۰ هزار پرستار به بیماری کرونا

پرستار بیمارستان با بیان اینکه از زمان شیوع بیماری کرونا تا کنون حدود ۵۰ هزار نفر از پرستاران به بیماری کرونا مبتلا شدند و به مرخصی استعلاجی رفتند، گفت:​ فشار کاری بر دیگر پرستاران، بیشتر شده است.
در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری مصطفی مرادی با اشاره به اینکه برای هر هزار نفر جمعیت، سه پرستار لازم است، افزود: این عدد در کشور‌های پیشرفته‌ای مانند بلژیک ۱۰ و در برخی کشور‌های آسیا حدود هفت و نیم تا ۹ و در گرجستان در حدود ۵ و نیم تا ۶ و در کشور ما تا پیش از شیوع بیماری کرونا یک و نیم بود.

او اضافه کرد:​ در سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ استخدام پرستار نداشتیم و در سال ۹۸ قرار شد ۱۰ هزار نفر استخدام شوند که از این تعداد حدود چهار هزار نفر به بخش پرستاری اختصاص داده شد.
وی با اشاره به مطالبات پرستاران از مسئولان خواست برای مسئله کمبود پرستار، چاره اندیشی کنند.

این پرستار با اشاره به اینکه برخی از مطالبات پرستاران، ​ از ۱۴ سال پیش تاکنون بی پاسخ مانده است، افزود: برخی از قوانین از جمله تعرفه گذاری خدمات درباره پرستاران تصویب، اما اجرا نشده است.

مرادی با اشاره به شرایط سخت کاری پرستاران، اضافه کرد: بر اساس قانون برای بازنشستگی پرستاران به ازای هر ۲۰ سال باید ۵ سال بخشودگی داده شود، اما این قانون اجرا نمی‌شود.

از تعداد قابل توجهی پرستار نمونه تقدیر خواهد شد

معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان گفت: هر سال در جشن پرستاری از تعداد محدودی به عنوان پرستار نمونه کشوری تقدیر می‌شد، ولی امسال تعداد قابل توجهی به عنوان پرستار نمونه کشوری معرفی خواهند شد.
مریم حضرتی در ادامه برنامه گفت و گوی وِیژه خبری افزود: افزایش حقوق ۵۰ درصدی پرستاران در بهمن ۹۸ انجام شده و همچنین نیرو‌های قرارداد کار معین هم به میزان ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: ساماندهی وضع نیرو‌های شرکتی انجام و میانگین معوقات از ۱۸ ماه به ۴ ماه رسیده و همچنین جدا شدن اضافه کار از کارانه که یکی از درخواست‌های مهم پرستاران بوده در حال حاضر محقق شده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: پرداخت کارانه بر اساس ۹۰ درصد از ۲۷ و نیم درصد جزء حرفه‌ای بوده که انجام شده است.

وی گفت: امسال میزان کارانه‌ها به دلیل اینکه عمل‌های غیر اورژانسی نداشتیم و درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها کم شده کمی کاهش پیدا کرده است.

حضرتی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در جهت افزایش حقوق انجام گرفته است گفت: کووید ۱۹ موجب شد که دیدگاه مسئولین نسبت به جامعه پرستاری تغییر کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان افزود: پرداخت فوق العاده ویژه جزو کار‌های ارزشمندی است که برای کل کارکنان نظام سلامت انجام شده است.

وی ادامه داد: هوش بری، اتاق عمل، بهیار، کمک بهیار و کمک پرستار جزو گروه پرستاری هستند و حتماً دیده خواهند شد.

حضرتی با بیان اینکه از هزار نفر از پرستاران که در بخش‌های کرونایی فعالیت می‌کردند توسط وزیر بهداشت تشویق خاص به عمل آمده است افزود:​ هر سال در جشن پرستاری از تعداد محدودی به عنوان پرستار نمونه کشوری تقدیر می‌شد، ولی امسال تعداد قابل توجهی به عنوان پرستاران نمونه کشوری معرفی خواهند شد.

وی ادامه داد: کاری که توسط پرستاران با انگیزه انجام می‌شود خدمت به مردم و مهم‌ترین کار در حال حاضر مراقبت در منزل است و در حال حاضر هزار مرکز دارای مجوز برای مراقبت در منزل داریم که ۵۶۱ مرکز به صورت فعال خدمات می‌دهند و بیش از ۴۵ هزار خانواده از این خدمات استفاده کردند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت و درمان درباره مراقبت‌هایی که برای آسایش مردم انجام شده است افزود:​ توسعه مراکز مراقبت در منزل را اجرایی کردیم که به دنبال پوشش بیمه‌ای آن هستیم و بسته‌های استاندارد خدمات در منزل به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است.

حضرتی ادامه داد: ایجاد مراکز خدمات مراقبتی طولانی مدت که آیین نامه آن نوشته شده و انتظار داریم تا روز پرستار توسط وزیر بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شود.

وی گفت: موضوع مراقبت تسکینی طبق برنامه ششم توسعه انجام شده و پرستاران برای این کار آموزش دیدند و تعدادی از پرستاران هم جهت دوره به اردن اعزام شدند و این طرح در حال حاضر اجرایی شده است.

طبق قانون، پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان آور است

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت:​ مشاغل سخت و زیان آور در قانون بهره وری پیش بینی شده است و پرستاری طبق قانون جزو این مشاغل است و در حال حاضر پیگیر قانون واحد برای مشاغل سخت و زیان آور برای پرستاری هستیم.

محمد میرزابیگی گفت: از مسئولین درخواست داریم که برنامه‌های خود را در روز پرستار منتهی به یک تصمیم خوب کنند.

وی افزود: ما با همکاری قوه مجریه، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی در سه موضوع مهم باید تصمیم گیری کنیم اول فوق العاده ویژه کارکنان است که امیدواریم از فردای روز پرستار یا اول دی ماه عملیاتی شود و دوم استخدام ۳۰ هزار نیرو است که درخواست داریم در ایام روز پرستار این تعداد وارد عرصه فعالیت شوند و سوم موضوع نظام پرداخت است.

میرزابیگی ادامه داد: در حال حاضر برنامه بازنگری نظام پرداخت را داریم که کارگروه نظام پرداخت در سازمان نظام پرستاری تشکیل شده و آیین نامه آن آماده است.

رئیس سازمان نظام پرستاری از مجلس شورای اسلامی و دولت درخواست کرد اگر قرار است نظام فی فور سرویس کماکان ادامه پیدا کند و بر اساس تعرفه باشد بنابراین تعرفه‌های خدمات پرستاری هم باید اجرا شود.

میرزابیگی افزود: موضوع کمبود نیرو را تا مرحله قابل قبول پیگیری خواهیم کرد و نظام پرداخت و تعرفه گذاری هم باید انجام شود و همچنین پرداخت معوقات هم به روز شده که سازمان نظام پرستاری در آن موثر بوده است، موضوع تغییر وضعیت، فوق العاده ویژه و سهمیه بهیاران در ادامه تحصیل و فوریت‌ها هم جزو گروه پرستاری محسوب می‌شوند که سازمان نظام پرستاری برای آن‌ها تلاش مستمر انجام خواهد داد.

مصطفی مرادی پرستار بیمارستان هم گفت: اگر موضوع تعرفه گذاری اجرایی شود بسیاری از مشکلات پرستاران حل خواهد شد.

مرادی درباره برخورد مردم با پرستاران افزود: ما احساس می‌کردیم زمانی که فشار کاری بیشتر شود و مراجعه کننده بالاتری هم داشته باشیم رضایتمندی کمتر می‌شود، ولی دقیقاً بر عکس اتفاق افتاد، چون علاوه بر تلاش‌هایی که کادر درمان انجام دادند قشر پرستار به جامعه بیشتر معرفی شد و مردم شاهد بودند که ما در چه شرایطی کار می‌کنیم و زحمات زیادی برای بیماران انجام می‌دهیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟