سقوط آزاد قیمت‌ها در بازار موبایل

مهم‌ترین وسلیه ارتباطی متاثر از افت قیمت دلار با کاهش قابل‌ملاحظه‌ قیمت مواجه شد. قیمت گوشی‌های موبایل پرچمدار طی هفته اخیر روزانه با افت زیادی مواجه بوده‌اند. کارشناسان بازار معتقدند ادامه مسیر نزولی قیمت دلار و چشم‌انداز سیاسی روزهای پیش‌رو باعث شده است واردکنندگان موبایل با فروش سریع -به همراه تخفیف- دنبال واردات باشند.
کد خبر: ۱۰۲۹۱۳۹
|
۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۹ 20 January 2021
|
551722 بازدید
|

موج جدید کاهش قیمت‌های ناشی از کاهش قیمت ارز بار دیگر بازار موبایل را تحت‌تاثیر قرار داده و طی چند روز اخیر برخی قیمت‌های این بازار به پایین‌ترین حد خود از ابتدای امسال تاکنون رسیده و فروشندگان پیش‌بینی می‌کنند قیمت‌ها باز هم کاهش بیشتری داشته باشد. به‌رغم آنکه عامل اصلی کاهش قیمت‌ها در بازار موبایل افت پیاپی قیمت ارز طی چند هفته اخیر بوده، اما کارشناسان بازار موبایل یک دلیل دیگر را هم عامل این افت قیمت می‌دانند و آن نیاز واردکنندگان به فروش اجناس فعلی و سفارش اقلام جدید با قیمت‌های تازه است تا به این ترتیب جلوی ادامه ضرر آن‌ها گرفته شود. نتیجه این تصمیم، اما منجر به ریزش قیمت‌ها در بازار و افزایش کالا در پشت ویترین‌ها شده است.

به اعتقاد کارشناسان در ماه‌های گذشته به دلیل مشکلات مربوط به کرونا و تولید و از سوی دیگر، مشکلات واردات و خبر محدودیت واردات موبایل با ارزش بالای ۳۰۰ یورو، قیمت گوشی با افزایش نامتعارف در بخش عرضه به مصرف‌کننده مواجه بود، اما اکنون و از آنجا که قیمت موبایل به‌صورت مستقیم تحت‌تاثیر نرخ دلار قرار دارد و طبق شواهد در هفته‌های گذشته هم نرخ ارز افزایش نداشته و در این مدت واردکنندگان نیز با دلاری ارزان‌تر از ماه‌های گذشته، کالا وارد کرده‌اند، موبایل هم شاهد کاهش قیمت بوده است.

سقوط آزاد قیمت‌ها

بسیاری از فروشندگان می‌گویند ریزش سریع قیمت‌ها با چنین سرعتی باعث تعجب بسیاری شده است. بیشترین تاثیر از کاهش قیمت‌ها را گوشی‌های پرچمدار و گران قیمت تجربه کرده‌اند از جمله قیمت آی‌فون ۱۲ مینی در طول ۱۰ روز گذشته بالغ بر ۷-۶ میلیون تومان کاهش قیمت را تجربه کرده است.

آی‌فون پرو مکس با ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت که تا دو هفته قبل بالای ۵۰ میلیون تومان قیمت خورده بود و هفته قبل به ۴۴ میلیون تومان رسیده بود حالا با قیمت ۳۹ میلیون تومان به فروش می‌رسد. نوت ۲۰ اولترا سامسونگ هم که تا دو هفته قبل نزدیک به ۵۰ میلیون تومان برچسب قیمت داشت حالا به ۳۰ میلیون تومان رسیده است. سامسونگ اس ۲۰ اولترا هم با سه میلیون کاهش در دو، سه هفته اخیر به ۲۸ میلیون تومان رسیده است. نوت ۹ پرو شیائومی ۱۲۸ گیگابایتی نیز که هفته پیش با قیمت ۸ میلیون تومان عرضه می‌شد حالا ۶ میلیون و ۳۰ هزارتومان عرضه شده است و هوآوی میت ۳۰ پرو نیز ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

رضا خوش‌خرام از فعالان بازار موبایل درباره این کاهش قیمت در بازار می‌گوید: با سقوط قیمت دلار که ریزش زیادی را در چند روز اخیر شاهد هستیم تلفن همراه هم تحت‌تاثیر قرار گرفت. واردکنندگان و فروشندگان عمده این کالا در کشور شرایط بازار و افق پیش‌رو را کاهشی می‌بینند و پیش‌بینی می‌کنند در ادامه هم شاهد کاهش بیشتر باشیم. با توجه به این روند کاهشی تصمیم می‌گیرند کالایی را که در انبار دارند تبدیل به ریال کنند و با دلار با نرخ پایین‌تر مجددا وارد پروسه واردات بشوند که ضرری را که الان متوجه‌شان هست جبران کنند.

به گفته خوش‌خرام این نمونه از تصمیم باعث افت شدید قیمت‌ها به خصوص در بین پرچمداران شده است و روند قیمت‌ها بستگی به تقاضای بازار دارد

رئیس اتحادیه: فروشنده هم باید سود کند

رئیس اتحادیه صوتی و تصویری و تلفن همراه معتقد است که سود در بازار موبایل عمدتا از آن واردکننده است و حالا زمان آن رسیده که فروشندگان هم سود کنند.

نماینده وزیر صمت در اصناف کشور و رئیس اتحادیه صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران معتقد است اگر واردکنندگان، فاکتور‌های فروش خود به مغازه‌داران را بر مبنای نرخ روز دلار اصلاح کنند، مصرف‌کنندگان کاهش قیمت‌ها را احساس می‌کنند.

ابراهیم درستی گفت: قیمت‌ها در این بازار وابسته به نرخ ارز است و اگر واردکنندگان با توجه به کاهش نرخ ارز فاکتور‌های فروش خود به مغازه‌داران را اصلاح کنند، کاهش قیمت‌ها در بازار محسوس می‌شود.

درستی افزود: با روند کاهشی نرخ ارز، قیمت موبایل هم باید کاهش یابد و هر چه قیمت ارز به سمت ثبات و تعادل برود، آثار آن در بازار موبایل بیشتر مشخص می‌شود.

عضو هیات‌رئیسه اتاق اصناف ایران تاکید کرد: واحد‌های صنفی کالا‌ها را بر مبنای نرخ خرید خود عرضه می‌کنند؛ اما بسیاری از واردکنندگان، هزینه موبایل‌ها را به‌صورت نقدی و پیش‌پرداخت از مغازه‌داران دریافت می‌کنند. اکنون که نرخ دلار کاهش یافته است، آن‌ها باید قیمت محصولات را بر مبنای نرخ جدید و روز تحویل محاسبه کنند، تا مغازه‌دار بتواند قیمت گوشی را کاهش دهد.

نایب رئیس اول اتاق اصناف تهران ادامه داد: واردکنندگان زمانی که نرخ دلار درحال افزایش بود، لحظه به لحظه، قیمت کالا‌های خود را بالا می‌بردند؛ اکنون که روند برعکس شده است، آن‌ها باید فاکتور‌های خود را تغییر و نرخ را کاهش دهند. درستی اظهار کرد: شرکت‌های واردکننده، روز‌هایی که کالا‌ها را با دلار ۱۰ هزار تومانی وارد می‌کردند نیز آن‌ها را با قیمت بالاتر می‌فروختند و همیشه سود بیشتر نصیب شرکت‌ها شده نه فروشندگان؛ بنابراین اکنون باید به‌گونه‌ای عمل کنند که مغازه‌داران و به‌دنبال آن مصرف‌کنندگان متضرر نشوند.

وی در پایان گفت: در بازار تا حدودی رکود حاکم است و بدون تغییر در فاکتورها، کاهش قیمت‌ها احتمالا چندان محسوس نباشد، اما اصلاح و کاهش قیمت توسط واردکنندگان بدون شک به نفع مصرف‌کنندگان تمام می‌شود.

زمان خرید گوشی یا صبر؟

به گفته رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی تهران، با توجه به کاهش قیمت ارز و آینده نامعلوم این بازار، این روز‌ها زمان خوبی برای خرید گوشی است.

محبی، رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی تهران در گفتگو با «ایسنا» با بیان اینکه با توجه به اینکه نرخ دلار کاهش یافته و بازار مقداری آرامش داشته، قیمت موبایل هم تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است، افزود: اکنون هم فروشگاه‌ها با توجه به روند کاهشی دلار، قیمتشان را کاهشی کردند و هم شرکت‌های واردکننده سود بازرگانی‌شان را پایین آوردند و، چون دو طرف درحال فروش هستند، قیمت‌ها شدیدا افت کرده، به‌طوری‌که برای مثال قیمت یک گوشی ۱۱ میلیونی در ۱۰ روز گذشته، حدود سه میلیون تومان کاهش پیدا کرده است.

وی درباره استقبال مردم از خرید گوشی در این روز‌های بازار بیان کرد: درحال‌حاضر با این دید که قیمت دلار رو به کاهش است، خریدار کم شده، البته این احتمال هم وجود دارد که باز هم قیمت‌ها کاهش یابد، اما این کاهش قطعی نیست و اگر دلار ثابت بماند، همین قیمت‌های فعلی بازار هم ممکن است افزایش یابد. به همین دلیل درحال‌حاضر زمان خوبی برای خرید گوشی است. پیش از این نیز انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی عنوان کرده بود طی ۶‌ماه اخیر هیچ وقت قیمت موبایل تا این اندازه کاهش نداشته و با توجه به پیشی گرفتن عرضه از تقاضای موبایل و رقابت بین شرکت‌های واردکننده و البته کاهش نرخ ارز، قیمت موبایل کاهش یافته است، به نحوی که شاهد کاهش ۱۲ تا ۱۵ درصدی قیمت عمده موبایل‌ها و کاهش حتی ۲۰ درصدی قیمت، یعنی کاهش حدود ۱۲ میلیون تومانی موبایل‌های گران‌تر در بازار بودیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۸۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
چرا دلار سک سوم کم شده موبایل یک سوم کاهعش نداشته ؟؟؟
وقتی دلار میرفت بالا اینها دو برابر بالا میبردن.. حالا که دلار کم شده شده بیست تومن این کاهش قیمت خیلی نیست....

و کسی که میگه فروشندگان هم باید سود کنند در نظر نگرفته اینها همه خریدهای قبلی هست که تو ابلنار ذخیره شده ئو هیچ کدوم با دلار سی تومنی نیومده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
نه دیگه،آقایون خونشون از من و شما رنگینتره آخه،گناه دارن به خدا
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
بهترین کار برای کاهش قیمت ها نخریدن است . مگر در شرایط اضطراری
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
ساغول.کاملا درسته..............
مهدي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
هنوزم گرونه و بايد پايينتر بياد
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
فعلا با همین گوشی هندلی میسازیم تا ببینیم چی پیش میاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
عزیزان نخرید. هرموقع تقاضا زیاد بشه جنس گرونتر می شه و هروقت تقاضا کم باشه جنس ارزونتر. این قانون اقتصاده.
اروپاییها وقتی کالایی گرون می شه از خریدش صرف نظر می کنند تا به قیمت اولیه برسه.

آیا ما کمتر از اروپاییها هستیم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۲
وقتی مدرسه مجازی بشه مجبوریم که بخریم حتی با گرفتن وام
فتحعلی قجری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
نباید کار و تلاش یه نفر اونقد بی ارزش باشه که چیزی تو بازار نتونه در قبالش دریافت بکنه هیچ وفپقت نباید هزینه سنگ بیشتر از زحمت و تلاش تغیرش باشه
Mohammad
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
کجاش ارزونه گرفتین مارو ؟
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
دیروز تیتر زده بودید تخم مرغ هم ارزان شد ولی من باز هم 50هزار تومان خریدم
سیدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
بهترین زمان ممکن برای خرید گوشی است.گوشی به پایین ترین قیمت در چندماه گذشته رسیده.هرکی قصدخرید گوشی داره فرصت رو ازدست نده و بخره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
...شما حتمن موبایل فروش هستی یا
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
اون موقع که قیمتها نجومی رفت بالا کسی نگفت مصرف کننده ضرر نکنه
حالا یه خری میگه فروشنده هم نباید ضرر کنه
رحمن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
دیروز رفتم گوشی سامسونگ A71 خریدم نقد با ضمانتهای آن ۱۱۴۰۰۰۰۰تومان شده .در ساختمان تیراژه گفتم چرا گران میدهید میگویند ضمانتش فلان شرکت است و طلایی است.فروشنده ها با اینکه دلار سقوط کرده با بهانه هایی قیمت را پائین نمیآورند.قیمت دلار که بالا رفت بشدت گران کردند و استدلال گران شدن دلار کردند و الآن هم که دلار پائین آمده قیمت را پائین نمیآورند
پاسخ ها
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۲
درسته منم موافقم گران شدن با گران کردن فرق داره وقتی گرون میشه که دلار بالا میره وقتی گرون می کنن که به نفع
خودشون سود ببرن لطفاً دوستان عزیز ایرانی جنس گرون شده نخرن تا ارزون بشه حالا هر چی که باشه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟