جزئیاتی درباره شکایت نمایندگان از روحانی

حسینعلی امیری جزئیاتی از توضیحات دولت به کمیسیون قضایی درباره شکایت نمایندگان از حسن روحانی ارائه کرد.
کد خبر: ۱۰۲۹۷۹۰
|
۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۲ 23 January 2021
|
12137 بازدید
|
۱

به گزارش تابناک به نقل از فارس، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور در مورد شکایت تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیس جمهور راجع به عدم ابلاغ قانون، گفت: دعوت‌نامه‌ای از طرف رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی خطاب به بنده مبنی بر حضور در کمیسیون قضایی روز دوشنبه مورخ ۹۹/۱۰/۲۹ به جهت عدم ابلاغ بعضی از قوانین توسط آقای رئیس جمهور آمده بود که اینجانب هم در وقت مقرر در جلسه حضور پیدا کردم.

وی ادامه داد: در این جلسه، جناب آقای حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر و میمه فهرستی از مواردی که روسای قبلی و فعلی مجلس شورای اسلامی قوانین مصوب مجلس را ابلاغ کرده بودند را قرائت کرد که سه مورد آن یعنی، «قانون اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو به شماره ۲۶۵۶۰ مورخ ۹۵/۳/۸»، «قانون دائمی شدن قانون مجازات اسلامی به شماره ۴۷۲۰۹ در تاریخ ۹۹/۴/۱۶» و «قانون موافقتنامه خدمات (سرویس‌های) هوایی دو جانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کویت به شماره ۲۸۷۵۵ مورخ ۹۹/۳/۲۲»، توسط آقای رئیس جمهور ابلاغ شده بود لکن روزنامه رسمی چاپ نکرده بود که تصویر ابلاغیه‌ها را به رئیس کمیسیون دادم.

امیری اضافه کرد: مواردی که مربوط به دولت یازدهم و مجلس دهم که توسط جناب آقای لاریجانی چند قانون ابلاغ شده بود، که به جهت دوره‌ای بودن دولت و مجلس به چهار سال جای بحث‌های حقوقی شکلی و ماهوی داشت مع الوصف توضیحات لازم را ارائه دادم.

وی افزود: از آنجا که بر اساس اصل ۱۱۴ قانون اساسی دوره ریاست جمهوری (دولت) چهار ساله است و نیز بر اساس اصل ۶۳ قانون اساسی دوره مجلس شورای اسلامی نیز چهار ساله است و رفتار‌های حقوقی و پارلمانی بر این اساس شکل می‌گیرد و قابل تبیین و آثار آن قابل تشریح است و در جلسه محضر دوستان شرح مبسوطی دادم و اینکه اساسا ابلاغ قانون جزء فرایند قانونگذاری است یا تشریفات است؟ و ابلاغ قانون با اجرای قانون دو مقوله متفاوت حقوقی هستند که الآن جای بحث آن نیست.

معاون پارلمانی رئیس جمهور اضافه کرد: همچنین توضیح دادم که قانون در ذات خود باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد که قوت قانونی و اجرا پیدا کند و تشخیص رئیس جمهور که قانون اساسی او را مجری قانون اساسی می‌داند در ابلاغ قوانین چگونه است؟ که خود مبحث مفصلی است، بهر حال در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی دو قانون را جناب آقای قالیباف ریاست مجلس شورای اسلامی ابلاغ کرده‌اند.

وی در مورد این دو قانون گفت: یکی از این دو قانون، قانون پرداخت یارانه تامین کالا‌های اساسی که دولت در حال چاره اندیشی برای تامین منابع آن بود که نهایتا توافقی بین ریاست محترم جمهور و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی برای اجرای آن صورت گرفت.

امیری افزود: قانون دیگر، قانون اقدام راهبردی بود که قانون شب پنجشنبه به دبیر خانه نهاد ریاست جمهوری واصل شد که روز‌های پنج شنبه کارمندان دبیر خانه حضور ندارند و جمعه هم روز تعطیل رسمی است و شروع ۵ روز مقرر در قانون مدنی از شنبه شروع می‌شد.

وی ادامه داد: پیش نویس ابلاغ این قانون تهیه شد که به جهت اینکه ریاست مجلس شروع ۵ روز را از پنج شنبه محاسبه کرده بودند لذا قانون را ایشان برای انتشار به روزنامه رسمی فرستادند، مضافاً دولت در دو جلسه مفصل آیین نامه اجرایی قانون اقدام راهبردی را تهیه، تصویب و ابلاغ کرد. اگر دولت بنایی بر اجرای این قانون را نداشت که برای آن آیین‌نامه تهیه و تصویب نمی‌کرد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور تاکید کرد: با توجه به توضیحات ارائه شده و دلایل دیگر، موضوع از مصادیق ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس که مورد نظر جناب آقای حاجی دلیگانی بود به نظر نمی‌رسد.

وی تصریح کرد: کما اینکه در دولت‌های گذشته هم موارد متعددی را شاهد بودیم که روسای مجلس قوانین مصوب را ابلاغ کردند مثلا در دولت نهم و دهم هم ۳۴ قانون تصویب شد؛ که با دستور رئیس مجلس وقت منتشر گردید؛ از آن جمله می‌توان به قانون استفاده از تسهیلات حساب ذخیره ارزی برای حمل و نقل ریلی و عمومی شهر‌ها مصوب ۸۸/۱۰/۲۲ و قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب ۸۸/۱۲/۲ و قانون پذیرش دانشجو در آموزشکده‌های فنی و حرفه ای، مراکز تربیت معلم و دانشگاه شهید رجایی مصوب ۸۹/۲/۱۹ و قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور مصوب ۸۹/۳/۲۵ اشاره کرد که در همه این موارد دستور انتشار قانون توسط رئیس مجلس وقت داده شد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در خاتمه تاکید کرد: در شرایط فعلی همه نیاز به دوستی و برادری و اتحاد و انسجام داریم، به ویژه همدلی قوای سه گانه می‌تواند در اعتماد مردم به نظام و افزایش سرمایه اجتماعی نقش بسیار مهمی داشته باشد و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب همه باید در این مسیر گام برداریم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حجت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
واقعا متاسفم که معاون حقوقی رئیس جمهور یا این قدر بی اطلاع از این حق رئیس جمهور است که از ابلاغ بعضی از قوانین بدلیل سوگند خو د در حفظ قانون اساسی خودداری کند روشی که برای اولین بار اقای خامنه ای از ان در خودداری ابلاغ بعضی از قوانین خودداری کرد وبر اساس ان با تبصره الحاقی به ماده یک قانون مدنی اصلاح ومکانیسم ابلاغ قوانین توسط رئیس مجلس پیش بینی گردید
و یا اینکه اطلاع دارد وبدلایلی این قدر ناشیانه دفاع می کند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟