تحولات خاورمیانه

درخواست مکرون برای حضور عربستان در مذاکرات هسته‌ای با ایران / تماس نماینده آمریکا در امور ایران با مقام‌های تروئیکای اروپا درباره برجام /دیدار ظریف با اردوغان در ترکیه / استقبال از تعلیق فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان و امارات

درخواست مکرون برای حضور عربستان در مذاکرات هسته‌ای با ایران، تماس نماینده آمریکا در امور ایران با مقام‌های تروئیکای اروپا درباره برجام، دیدار ظریف با اردوغان در ترکیه، استقبال از تعلیق فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان و امارات و دعوت عراق از ۷۱ کشور برای نظارت بر انتخابات پارلمانی از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۳۱۰۳۱
|
۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰ 30 January 2021
|
13112 بازدید
|

درخواست مکرون برای حضور عربستان در مذاکرات هسته ای با ایران| تماس نماینده آمریکا در امور ایران با مقام‌های تروئیکای اروپا درباره برجام| دیدار ظریف با اردوغان در ترکیه| استقبال از تعلیق فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان و امارات

بین الملل تابناک| تحولات خاورمیانه: درخواست مکرون برای حضور عربستان در مذاکرات هسته‌ای با ایران، تماس نماینده آمریکا در امور ایران با مقام‌های تروئیکای اروپا درباره برجام، دیدار ظریف با اردوغان در ترکیه، استقبال از تعلیق فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان و امارات و دعوت عراق از ۷۱ کشور برای نظارت بر انتخابات پارلمانی از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

درخواست مکرون برای حضور عربستان در مذاکرات هسته ای با ایران

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، خواستار مشارکت دادن قدرت‌های منطقه‌ای در توافق با ایران شد.

حساب کاربری «عرب‌نیوز» در توییتر در خبری فوری نوشته، ماکرون به العربیه گفته باید از اشتباه سال ۲۰۱۵ که قدرت‌های منطقه‌ای در توافق با ایران مشارکت داده نشدند، اجتناب کرد.

وبگاه عرب‌نیوز به نقل از رئیس‌جمهور فرانسه نوشته عربستان سعودی باید در هر گونه مذاکره برای توافق با ایران مشارکت داده شود.

درخواست مکرون برای حضور عربستان در مذاکرات هسته ای با ایران| تماس نماینده آمریکا در امور ایران با مقام‌های تروئیکای اروپا درباره برجام| دیدار ظریف با اردوغان در ترکیه| استقبال از تعلیق فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان و امارات

رئیس‌جمهور فرانسه همچنین با تکرار ادعاها درباره تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای با ایران گفت، زمان باقی‌مانده برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بسیار کوتاه است.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته، ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند، به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور جدید آمریکا گفته قصد دارد آمریکا را به این توافق هسته‌ای بازگرداند. با این حال، او در اظهاراتی مبهم بر این هم تأکید کرده آمریکا قصد دارد بازگشت به برجام را مبنایی برای آغاز مذاکراتی جدید با هدف «طولانی‌تر و قوی‌تر» کردن برجام قرار دهد.

امارات، عربستان سعودی، بحرین و رژیم صهیونیستی در ماه‌های گذشته گفته‌اند، خواستار آن هستند که در مذاکره با ایران مشارکت داده شوند.

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه مجلس سنا ـ که چند هفته پیش برگزار شد ـ به این موضوع اشاره کرد که آمریکا با بازگشت به برجام فاصله دارد و واشنگتن از این فرصت برای رایزنی با نماینده‌های کنگره و متحدان آمریکا در این زمینه استفاده خواهد کرد.

بلینکن گفت: «رئیس‌جمهور منتخب معتقد است که اگر ایران به توافق بازگردد، ما هم به این توافق برمی گردیم، اما از این مسئله، همراه با متحدانمان که بار دیگر با ما همراستا می‌شوند به عنوان سکویی برای دستیابی به یک توافق طولانی‌تر و قوی‌تر و رسیدگی به مسائل دیگر به خصوص مسئله موشکی و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران استفاده خواهیم کرد.»

تماس نماینده آمریکا در امور ایران با مقام‌های تروئیکای اروپا درباره برجام

«راب مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران پنجشنبه با مقام‌هایی از کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس صحبت کرد تا با اعضای اروپایی برجام درباره دیدگاهشان راجع به این توافق رایزنی کند.

رویترز با انتشار این خبر نوشت، یک دپیلمات اروپایی که از این تماس‌ها مطلع بوده درباره گفت‌وگوی راب مالی با مدیران سیاسی وزارت‌خانه‌های خارجی آلمان، فرانسه و انگلیس گفت: «این تماس‌ها برای جمع‌بندی پرونده و ارزیابی وضعیت فکری ما بوده است.»

درخواست مکرون برای حضور عربستان در مذاکرات هسته ای با ایران| تماس نماینده آمریکا در امور ایران با مقام‌های تروئیکای اروپا درباره برجام| دیدار ظریف با اردوغان در ترکیه| استقبال از تعلیق فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان و امارات

یک منبع دیگر که از این تماس‌ها مطلع بوده، انجام این گفت‌وگو را تایید کرد اما جزئیات بیشتری در این باره ارائه نکرد.

وزارت خارجه آمریکا شامگاه دیروز در بیانیه‌ای درباره انتصاب راب مالی به عنوان نماینده آمریکا در امور ایران اعلام کرد: «بلینکن (وزیر خارجه آمریکا) در حال ایجاد تیمی از کارشناسان با دیدگاه‌های متنوع است که رهبری این تیم بر عهده "راب مالی" به عنوان نماینده ویژه ما در امور ایران است که در مذاکرات قبلی درباره محدودیت‌های برنامه هسته‌ای ایران مشارکت داشته و وزیر خارجه اطمینان دارد که وی و تیمش قادر خواهند بود یک بار دیگر این کار را انجام دهند.»

ایران بعد از خروج آمریکا از برجام و معطل ماندن وعده‌های کشورهای اروپایی برای جبران خروج واشنگتن از این توافق اعلام کرد با توجه به مفاد موجود در توافق قصد دارد تعهداتش به آن را کاهش دهد.

ایران از آن زمان به بعد تعهداتش به محدودیت‌های مندرج در برجام در زمینه غنی‌سازی، میزان ذخائر اورانیوم و تحقیق بر روی سانتریفیوژهای پیشرفته کنار گذاشته است. تهران علاوه بر این کار بر روی یک خط مونتاژ جهت ساخت اورانیوم فلزی را هم از سر گرفته است.

دیدار ظریف با اردوغان در ترکیه

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در پنجمین مقصد سفرش به منطقه در استانبول حضور دارد، بعدازظهر جمعه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

در این دیدار که مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز حضور داشت، درباره موضوعات مورد علاقه از جمله طرح ۳+۳ در قفقاز  گفت‌وگو شد.

توافق در مورد پیگیری موضوعات روابط دو جانبه و اظهار علاقه برای بازگرداندن تجارت فیمابین به مسیر هدف گذاری شده، توافق درباره افزایش خطوط راه آهن بین دو کشور، توافق پیرامون همکاری در عراق و سوریه و همکاری سه جانبه با افغانستان و همچنین توافق در مورد حمایت از حقوق مردم فلسطین از دیگر موضوعات مورد گفت‌وگو و تبادل نظر وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار بود.

درخواست مکرون برای حضور عربستان در مذاکرات هسته ای با ایران| تماس نماینده آمریکا در امور ایران با مقام‌های تروئیکای اروپا درباره برجام| دیدار ظریف با اردوغان در ترکیه| استقبال از تعلیق فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان و امارات

ظریف همچنین با همتای ترکیه‌ای خود دیدار و در نشست خبری مشترک اعلام کرد که بعدازظهر پس از نماز جمعه با اردوغان دیدار خواهد کرد.

وزیر خارجه عنوان کرد که منتظر سفر اردوغان به تهران برای شرکت در نشست عالی راهبردی دو کشور و همچنین سران کشورهای روند آستانه هستیم.

ظریف همچنین در خصوص مناسبات تهران و آنکارا گفت: جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در شرایط دشوار با یکدیگر روابط بسیار خوبی داشتند و در هر شرایطی این روابط را با جدیت ادامه خواهند داد. امروز فرصت‌های ویژه‌ای برای همکاری داریم؛ نه تنها در سوریه بلکه در منطقه قفقاز. امروز صحبت کردیم که به درخواست دوستان افغانستانی همکاری سه جانبه ایران، ترکیه و افغانستان را داشته باشیم. زمینه‌های همکاری برای ما فراوان است و ان‌شاءالله با اتخاذ موضع منطقی‌تر توسط آمریکا، تنها فرصت برای گسترش روابط بین ایران و ترکیه افزون‌تر خواهد بود و قطعا به افزایش روابط دو کشور خواهد انجامید.

وی گفت: الان فرصت برای شش کشور (ایران، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان) فراهم است که بتوانیم در مسیر سازندگی و اتصالات زمینی، انرژی و ریلی با همدیگر کمک کنیم و امیدوارم این همکاری‌ها به شکلی ـ علیرغم برخی ملاحظاتی که برخی کشورها دارند ـ شدنی باشد و نسبت به آینده بسیار خوشبین هستم.

ظریف پیش از این به باکو، مسکو، ایروان و تفلیس سفر و با مقامات این کشورها دیدار کرده بود.

استقبال از تعلیق فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان و امارات

یک مقام سازمان عفو بین الملل تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای تعلیق موقت فروش سلاح‌ به عربستان و امارات را ستود.

به گزارش اسپوتنیک، فیلیپ ناصیف، یک عضو سازمان عفو بین الملل گفت: تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای تعلیق فروش سلاح به عربستان و امارات، مایه آسودگی خاطر خوبی بر خلاف یک فصل از فصل‌های تاریخ شرم آور است. در حالی که جنگ یمن شش ساله می‌شود که عملیات غیرمسئولانه انتقال سلاح‌ها باعث دامن زدن به این جنگ شده است و ۱۴ میلیون یمنی در وضعیت شدیدترین نیازها به کمک‌های انسانی هستند.

درخواست مکرون برای حضور عربستان در مذاکرات هسته ای با ایران| تماس نماینده آمریکا در امور ایران با مقام‌های تروئیکای اروپا درباره برجام| دیدار ظریف با اردوغان در ترکیه| استقبال از تعلیق فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان و امارات

وی تصریح کرد: تعلیق فروش سلاح از جانب آمریکا، گام مثبتی است و فشارها بر کشورهای اروپایی از جمله انگلیس و فرانسه را بیشتر می‌کند تا همچون این کشور عمل کرده و از دامن زدن به رنج انسانی در یمن دست بردارند.

ناصیف عنوان داشت: ما از سال‌ها قبل این هشدار را به کشورهای غربی دادیم که این ریسک را می‌کنند که در جنایت‌های جنگی تبانی می‌کنند، چراکه به ارسال و مجهز کردن ائتلاف تحت امر عربستان به سلاح ادامه می‌دهند. دولت بایدن اخیراً به آثار فاجعه بار این فروش‌های مداوم اذعان کرد. کشورهای دیگری که همچنان وجود شواهد بسیار مبنی بر جنایت‌های جنگی احتمالی مستندسازی شده توسط یمنی‌ها، سازمان ملل و سازمان‌های حقوق بشری طی شش سال گذشته نادیده می‌گیرند، مایه خجالت هستند.

دعوت عراق از ۷۱ کشور برای نظارت بر انتخابات پارلمانی

کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد، از ۷۱ کشور و نهاد بین المللی برای نظارت بر انتخابات این کشور دعوت کرده است.

کمیساریای عالی انتخابات عراق افزود، دعوتنامه‌های خود را برای سفارتخانه‌های ۵۲ کشور عربی و ۱۹ سازمان بین المللی ارسال کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۵۵
انتشار یافته: ۲۱
هرمز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
مکرون خیلی بی جا کرده. نه تو در حدی هستی که چنین شروطی بگذاری نه عربستان در حدی هست که در اینگونه نشستها شرکت کنه.
اگر می خواهی بابت شیری که از عربستان میدوشی به او پاداش دهی از خودت مایه بزار کم خرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
دیدید گاو شیرده بودن هم آنقدر بد نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
پس از آمریکا،ایتالیا هم فروش سلاح به عربستان و امارات را متوقف کرد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
خود کرده تدبیر نیست و خودتان راه را برای این کشورها همچو ن عربستان و 6 کشور دیگر در مسئله داخلی باز کردین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
مکرون یه چک گرفته این حرف زده وگرنه از نظر سیاسی حرفش بردی نداره. همینطوریش هم این شش تا کشور بزور کنار هم هستند. حالا عربستانی که با بن سلمان وجه سیاسی خوبی نداره نمیگذارند و نمیشه وارد بشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
مذاکره ای در کار نیست خود اروپا هم باید بروند کنار عربستان کجای قدرت جهانی هستش؟....
پاسخ ها
حیدر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
فرانسه یک زمانی فرانسه بود، دنیا داره تغییر می کند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
بله جناب حیدر فرانسه یک زمانی فرانسه بود اما ما نمیخواییم بفهمیم که الان کی کی هست و با چه کسی باید طرف بشیم برای مذاکره هنوز دخیل به همین فرانسه و ... میبندیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
جناب آقای مکرون : عربستان سطح دیپلماتیک آن را دارد که بیاید شرط و شروط برای ما بگذارد ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
میبینید که دارد
و میبینید که میکذارد
و خواهید دید که سطح دیپلماتیک اون چیزی نیست که شما فکر میکردید
ناشناس
|
France
|
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
آقای مکرون ما متخصص فرصت سوزی هستیم که هیچ

ولی فرمایش شما به دیده منت عربستان هم بیاد
امری، فرمایشی، دوغ های خنک داریم، بیارم براتون ....
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
آقای مکرون جیبوتی هم دوست داره در برجام شرکت کند.
هرمز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
MBS فکر می کنه با این کارها ایشون و کشورش مطرح میشند، بزرگ میشند. نمی دانند که جای اونها نیست. اونها همان گاو شیرده هستند که صاحبشون ترامپ مرده الان بی صاحب شدند. کمی صبر کنید، بایدن وقتی کسری بودجه آورد، به سراغ شما می آید. نگران نباشید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
مکرون ابتدا توضیح دهد که چرا خود فرانسه باید در مذاکرات حضور داشته باشد!؟
شاخص
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
خود مکرون تو مذاکرات اضافس . موشه تو سوراخ جا نمیشد جارو به دمبش میبست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
هیچی تو چنته ندارن دخیل عربستان شدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
بیچاره فرانسه چقدر به گدائی افتاده که داره دریوزگی عربستانو میکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
همه دارند عربستان سعودی را می دوشن الا ما.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟