مینو محرز درباره روند تولید واکسن کرونا در ایران افزود: واکسنی که در موسسه برکت بر آن نظارت دارم، یک واکسن با تکنولوژی ویروس ضعیف شده است که پس از گذراندن موفقیت آمیز فاز حیوانی روی میمون، به فاز اول مطالعه انسانی رسیده است. این مرحله بر روی ۵۶ نفر انجام می شود. دوز اول آن برای اکثر این افراد تزریق شده است. پس از تزریق دوز اول واکسن، دوز دوم نیز پس از دو هفته انجام می شود. عده ای از افرادی که در سری اول واکسن کرونای ایرانی گرفتند، دوز دوم هم دریافت کرده اند.
وی افزود: فاز اول کارآزمایی بالینی انسانی این واکسن برای بررسی ایمنی واکسن است. خوشبختانه تاکنون واکسن کرونای برکت عارضه جدی و قابل توجهی نداشته و اگر مساله ای بوده گذرا بوده است. البته در این مرحله در روز ۲۱ و ۲۸ پس از تزریق میزان آنتی بادی در بدن افرادی که تحت مطالعه هستند بررسی می شود اما بررسی میزان اثربخشی و ایمنی زایی واکسن در فاز دوم کارآزمایی بالینی انجام می شود که روی ۳۰۰ نفر است.
محرز ادامه داد: احتمالا فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا برکت تا قبل از عید انجام و فاز سوم مطالعه انسانی به بعد از عید و بهار ۱۴۰۰ موکول می شود و اگر همه روند تولید و مطالعات خوب پیش برود، خرداد ۱۴۰۰ واکسن کرونا ایرانی در اختیار مردم خواهد بود.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این پرسش که آیا تجهیزات خط تولید واکسن کرونا در ایران موجود است یا نه گفت: در موسسه برکت خط تولید واکسن کرونا در حال تجهیز است. از قبل هم تا حدی این تجهیزات را داشته ولی در حال تکمیل و تجهیز بیشتر است. تجهیزات جدید خط تولید واکسن در این موسسه در حال نصب است و در خرداد سال آینده که واکسن تایید می شود، این موسسه قادر خواهد بود ماهانه چندین میلیون واکسن تولید کند.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در مورد واکسن کرونا موسسه رازی نیز تا جایی که می دانم، آنتی ژن ویروس را از چین وارد کرده اند و روی حیوان این واکسن را تست کرده اند و اخیرا به فاز مطالعه انسانی رسیده اند اما واکسنی که در موسسه برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تولید می شود، ویروس آن از بیمار ایرانی گرفته شده و ضعیف شده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.