کیوسک بین الملل تابناک: شکایت سازمان «گزارشگران بدون مرز» از ولی عهد عربستان، آزمایش یک موشک قارهپیمای جدید از سوی آمریکا، نامه ۱۷۰ قانونگذار آمریکا به دولت بایدن برای فشار به ترکیه، آماده باش ۵۰۰۰ گارد ملی آمریکا در پایتخت و اعلام آمادگی نخست وزیر ارمنستان برای برگزاری انتخابات زودهنگام از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
شکایت سازمان «گزارشگران بدون مرز» از ولیعهد عربستان
سازمان «گزارشگران بدون مرز» امروز (سه شنبه) در بیانیهای از شکایت خود علیه «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در دادگاهی در آلمان در ارتباط با قتل «جمال خاشقچی» خبر داد.
به نوشته القدس العربی، در این بیانیه آمده اس، این سازمان روز دوشنبه شکواییهای علیه «محمد بن سلمان» به دادگاه فدرال در شهر «کارلسروهه» که مختص جرایم بینالمللی است، تقدیم کرده و از ولیعهد سعودی بابت «قتل جمال خاشقجی»، «ظلم آشکار و هدفمند به روزنامهنگاران عربستانی»، «بازداشت حداقل ۳۳ روزنامهنگار» و «بازداشت چهار مقام سعودی» شکایت کرده است.
همزمان سازمان گزارشگران بدون مرز قرار است، امروز در پاریس، پایتحت فرانسه در خصوص وضعیت روزنامهنگاران در عربستان کنفرانس خبری برگزار کند. این سازمان روز شنبه نیز پس از انتشار گزارش دولت آمریکا در خصوص قتل جمال خاشقجی، در بیانیهای ابراز امیدواری کرد، مسئولان سعودی که در قتل این نویسنده منتقد عربستانی دست داشتند، محاکمه شوند.
دولت آمریکا جمعه گذشته، درباره قتل «جمال خاشقجی» منتقد سعودی و ستوننویس روزنامه «واشنگتن پُست» گزارشی منتشر کرد که نشان میداد این ترور با دستور مستقیم محمد بن سلمان ولیعهد سعودی انجام شده است.
این گزارش که دفتر اطلاعات ملی آمریکا آن را منتشر کرد، حاکی از آن بود که محمد بن سلمان، مجوز عملیاتی برای «دستگیری یا قتل» جمال خاشقجی را صادر کرده است.
آزمایش یک موشک قارهپیمای جدید از سوی آمریکا
منابع خبری دوشنبه شب به وقت تهران از آزمایش یک موشک قاره پیمای بالستیک از سوی نیروی هوایی آمریکا خبر دادند.
به گزارش منابع خبری، این آزمایش موشکی ۲۳ فوریه (سه شنبه پنجم اسفند) در پایگاه هوایی «واندنبرگ» در کالیفرنیا صورت گرفت و طی آن موشک قاره پیمای بالستیک غیر مسلح «مینتمن-۳» به سوی هدفی شلیک شد.
در بیانیه نیروی هوایی آمریکا بدین منظور آمده است که پرتاب این موشک، بیانگر توانایی آمریکا در دفاع، تامین امنیت و حفظ آمادگی مداوم است. آمریکا پیشتر موشک مینتمن قاره پیما را در نوامبر ۲۰۲۰ آزمایش کرد.
این در حالی است که یک رسانه انگلیسی اخیرا گزارش داد که ارتش روسیه در نظر دارد یک موشک جدید با بردی برابر با ۶۲۰۰ مایل را که قادر است از تمام سامانههای دفاع موشکی عبور کند، آزمایش نماید.
به نوشته روزنامه «میرور» روسیه تصمیم دارد موشک قاره پیمای «سارمات آرسی ۲۸» که ۲۰۸ تن وزن و بردی حدود ۶۲۰۰ مایل دارد، آزمایش کند. این موشک ۱۶ کلاهک حمل میکند و قادر است ناحیهای به وسعت تگزاس یا فرانسه را ویران کند.
«آلکساندر کریورورچک» معاون وزارت دفاع روسیه به روزنامه «کراسنا زوزدا» گفت که آزمایش این موشک قریب الوقوع است. وی گفت که در آینده نزدیک، آزمایش این موشک در مجتمع موشکی روسیه انجام خواهد شد. این مقام ارشد نظامی روسیه گفت: «هیچ سامانه دفاع موشکی، حتی پیشرفتهترین آن نمیتواند مانعی برابر این موشک باشد.»
سارمات یکی از جدیدترین جنگ افزارهای روسیه است که رئیس جمهور این کشور سال ۲۰۱۸ به وجود آن اشاره کرد.
نامه ۱۷۰ قانونگذار آمریکا به دولت بایدن برای فشار به ترکیه
۱۷۰ عضو مجلس نمایندگان آمریکا نامهای با حمایت هر دو حزب امضا کردند و به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا فرستادند که از دولت بایدن میخواهد همزمان با تدوین سیاست برای معاملات با ترکیه، به مسائل "نگرانکننده" حقوق بشری این کشور هم رسیدگی کند.
به گزارش رویترز، این نامه به تاریخ ۲۶ فوریه ـ که روز دوشنبه علنی شده است ـ یادآور میشود که ترکیه، متحد ناتو، زمان طولانی است که شریک مهم آمریکا بوده اما میگوید دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه این رابطه را تیره کرده است.
در این نامه که امضاکنندگان آن شامل "گرِگ میکس"، رئیس دموکرات کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان و "مایک مککاول"، عضو جمهویخواه این کمیته هستند، آمده است: مسائل استراتژیک به درستی از توجه زیادی در روابط دوجانبه ما برخوردار است، اما نقض شدید حقوق بشر و عقبگرد دموکراتیک ـ که در حال وقوع در ترکیه هست ـ نیز دغدغه مهمی است.
اردوغان در ۲۰ فوریه گفت که منافع مشترک ترکیه و آمریکا به اختلافات آنها میچربد و ترکیه خواهان همکاری بهبودیافته با واشنگتن است.
اما روابط این دو به خاطر برخی مسائل نظیر خرید سامانه پدافند موشکی روس توسط ترکیه و حمایت ایالات متحده از شبهنظامیان کرد "یپگ" در سوریه، دچار کدورت شده است.
واشنگتن همچنین مکرراً نگرانی خود را از بابت نقض حقوق و آزادیها در ترکیه ابراز کرده است. نامه قانونگذاران آمریکایی میگوید اردوغان و حزبش دادگستری ترکیه را تضعیف، متحدان سیاسی را در مناصب کلیدی نظامی و اطلاعاتی منصوب و به اشتباه، مخالفان سیاسی، روزنامهنگاران و اعضای گروههای اقلیت را زندانی کردهاند.
آماده باش ۵۰۰۰ گارد ملی آمریکا در پایتخت
پلیس کنگره آمریکا درخواست باقی ماندن ۴۹۰۰ نیروی گارد ملی این کشور در پایتخت را تا دست کم ۱۲ مارس داده است، در حالی که پیروان تئوری توطئه عجیب کیو انان معتقدند که دونالد ترامپ قرار است دو روز دیگر در چهارم مارس مجددا رئیس جمهور آمریکا شود.
به گزارش دیلی میل، تاریخ چهارم مارس برای پیروان تئوری توطئه کیو انان مهم است، زیرا تا قبل از تغییر تاریخ مراسم تحلیف به ماه ژانویه، مراسم تحلیف روسای جمهور آمریکا در چهارم مارس انجام می شد.
طرفداران تئوری توطئه که ادعاهای غلط دونالد ترامپ مبنی بر وقوع تقلب در انتخابات را باور دارند، همچنین می گویند، دونالد ترامپ خواهد توانست دوباره مدعی ریاست جمهوری در تاریخ قبلی مراسم تحلیف که پنجشنبه هفته جاری است، شود.
ترامپ که حامیانش بر مبنای ادعاهای او در خصوص دزدیده شدن انتخابات از وی اغتشاش در کنگره را موجب شدند و این اتفاق به همراه ادعاهایش سبب استیضاح او و معلق شدنش در توئیتر شد، همچنان به دامن زدن به آتش خشم در میان هوادارانش ادامه می دهد.
او در سخنرانی روز یکشنبه صحبت از "پیروزی برای سومین بار در انتخابات" در صورتی که تصمیم به نامزدی مجدد برای ریاست جمهوری بگیرد کرد و این تداوم ادعای او در خصوص کسب پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ است.
هتل ترامپ در واشنگتن هم به دامن زدن به ادعاهای مربوط به وقوع تغییر بالقوه در رهبری آمریکا دامن زده چرا که طبق گزارش فوربس هزینه اتاقهای این هتل برای شبهای سوم و چهارم مارس خیلی بیشتر از نرخ معمول است.
این در حالی است که دیگر هتل های منطقه برای این شب ها چنین افزایش قیمتی را اعمال نکرده اند.
جیسون بلازاکیس، کارشناس اندیشکده مرکز سوفان اظهار کرد: افزایش قیمت اتاقها مطمئنا توسط کیو انان تحت عنوان حمایت ترامپ از روایت مربوط به چهارم مارس تفسیر خواهد شد. آنها حتما تلاش خواهند کرد، کارها و حرف های ترامپ را با دقت زیاد تفسیر کنند.
بر اساس تفسیر کیو انان از قوانین، اولیس اس. گرنت آخرین رئیس جمهور مشروع آمریکاست.
باورهای کیو انان به ندرت توسط واقعیت ها تایید شده اند.
پیروان آن معتقدند ترامپ در حال اقدام علیه اعضای شیطانی هالیوود و حزب دموکراتی است که اداره کننده یک حلقه کودک آزاری هستند و حادثه بدنام پیتزاگیت را رقم زدند.
آنها همچنین معتقدند که جان اف. کندی جونیوز همچنان زنده است و کووید-۱۹ یک توطئه طراحی شده برای آسیب زدن به شانس انتخاباتی ترامپ است.
اعلام آمادگی نخست وزیر ارمنستان برای برگزاری انتخابات زودهنگام
«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان دوشنبه از آمادگی خود برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور خبر داد.
وی همچنین پیشنهاد داد، در ماه اکتبر همهپرسی درباره قانون اساسی جدید این کشور برگزار شود.
پاشینیان گفت که این کشور میتواند به سیستم شبه ریاست جمهوری تغییر یابد. این تحولات در حالی روی میدهد که در ادامه تنشهای سیاسی اخیر در ارمنستان، معترضان به یک ساختمان دولتی در ایروان، پایتخت این کشور حمله کردند.
معترضان امروز دوشنبه به زور وارد این ساختمان شده و خواستار استعفای نیکول پاشینیان شدند.
به دنبال شکست در نبرد با جمهوری آذربایجان، شهروندان ارمنستانی خواستار کنارهگیری پاشینیان شدهاند و طی روزهای گذشته این کشور شاهد بلوای سیاسی بود. هواپیماهای جنگی ارتش ارمنستان، روز جمعه در حمایت از تظاهرات علیه پاشینیان، بر فراز آسمان ایروان به پرواز درآمدند.
همزمان، پاشینیان در یک سخنرانی ویدئویی گفت: «به تمامی سربازان، افسران و فرماندهان دستور میدهم سرشان به کار خود باشد و از مرزها و تمامیت ارضی ارمنستان محافظت کنند.»
نخست وزیر ارمنستان با اشاره به اینکه مردم این کشور اجازه نخواهند داد کودتایی صورت گیرد گفت: «ارتش نمیتواند در رویههای سیاسی مشارکتی داشته باشد. ارتش باید تابع مردم و مقاماتی باشد که از سوی مردم انتخاب شدهاند.»
ارمنستان در جنگ ۴۴ روزه با جمهوری آذربایجان مجبور شد، هفت منطقه اشغالی این کشور را در منطقه قرهباغ کوهستانی تخلیه کرده و به مرزهای بینالمللی عقبنشینی کند. مخالفان پاشینیان او را به خیانت و کشتار نیروهای ارمنی در جنگ متهم کردند. بعد از شکست ارمنستان در این جنگ که با توافق سهجانبه ایروان، باکو و مسکو به آتشبس منجر شد، اعتراضات مردمی آغاز شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.