کیوسک بین الملل تابناک: حملات شدید جنگندههای سعودی به صنعا، دستور اجرایی بایدن درخصوص نحوه برگزاری انتخابات آمریکا، برگزاری رزمایش نظامی میان روسیه و بلاروس، حاشیههای سفر پاپ به عراق و برگزاری رزمایش مشترک میان آمریکا و کره جنوبی از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
حملات شدید جنگندههای سعودی به صنعاء
جنگندههای سعودی ظهر امروز (یکشنبه) پنج بار منطقه «النهضه» و دو بار نیز منطقه «عطان» را بمباران کردند.
یک منبع امنیتی در این باره به خبرگزاری سبأنت گفت: جنگندههای سعودی مناطق مسکونی را هدف قرار دادهاند و این اقدام تبعات خطرناکی برای «ائتلاف متجاوز» دارد. هنوز از آمار تلفات احتمالی خبری منتشر نشده است.
جنگندههای سعودی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ بار منطقه «صرواح» در غرب شهر مأرب و چهار بار نیزمنطقه «مدغل» و «ماهلیه» که محل درگیری شدید ارتش و انصارالله یمن با شبه نظامیان ائتلاف سعودی است را بمباران کردند. دو بار نیز منطقه «الظاهر» در استان صعده را هدف قرار دادند.
دستور اجرایی بایدن درخصوص نحوه برگزاری انتخابات آمریکا
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه دستوری اجرایی را در زمینه برگزاری انتخابات در این کشور امضا میکند.
به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، بایدن در این دستور اجرایی، آژانسهای فدرال را موظف میکند دسترسی مردم به شرکت در انتخابات را افزایش دهند، کارکنان دولت بتوانند برای دادن رأی یا نظارت غیرحزبی بر صندوقهای رأی مرخصی بگیرند و پایگاه اینترنتی رأیگیری دولت تحت اصلاحاتی اساسی قرار گیرد.
صدور این دستور اجرایی از سوی بایدن، همزمان با پنجاه و ششمین سالگرد «یکشنبه خونین»، روز سرکوب شدید تظاهرات فعالان حقوق مدنی درخصوص افزایش حق رأی میان شهروندان صورت میگیرد. در نتیجه سرکوب این تظاهرات حدود ششصد شهروند آمریکایی مجروح شدند.
بایدن همچنین قصد دارد ضمن سخنرانی در مراسمی به همین مناسبت اعلام کند: «هر فرد واجد شرایط باید قادر باشد رأی دهد و رأی وی نیز شمرده شود.»
علاوه بر این، روز پنجشنبه مجلس نمایندگان آمریکا لایحهای را تصویب کرد که تقریباً تمام جنبههای انتخابات این کشور را بازنگری میکند.
این لایحه با مخالفت شمار زیادی از نمایندگان جمهوریخواه مواجه شد اما در نهایت توانست با ۲۲۰ رأی موافق در برابر ۲۱۰ رأی مخالف، تصویب شود. اکنون این لایحه باید به تصویب مجلس سنا نیز برسد.
اصلاحات موجود در این لایحه، شامل تقسیمبندی نامتوازن حزبی در حوزههای ایالتی و انتخاباتی، رفع موانع مشارکت در انتخابات و ایجاد شفافیت در سیستم مالی کمپینهای انتخاباتی است.
بایدن پس از تصویب این لایحه در مجلس نمایندگان، آن را «یک اقدام قانونگذاری برجسته» توصیف کرد و گفت: «منتظرم تا آن را امضا و تبدیل به قانون کنم تا بتوانیم در کنار یکدیگر دموکراسی آمریکایی را برای انتخابات ۲۰۲۲ و انتخابات بعدی بازگردانیم.»
برگزاری رزمایش نظامی میان روسیه و بلاروس
طبق اعلام وزارت دفاع روسیه، رزمایش مشترک روسیه و بلاروس با شرکت نیروهای هوابرد روسیه و نیروهای عملیات ویژه بلاروس در ماه مارس (ماه میلادی جاری) در خاک دو کشور برگزار خواهد شد.
به گزارش «تاس»، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، اولین رزمایش نظامی مشترک این کشور و بلاروس در سال ۲۰۲۱ که به حفظ صلح اختصاص دارد، در نهم تا بیستم مارس (۱۹ تا ۳۰ اسفند) در محدوده آموزشی «پولینو» در منطقه «اولیانوفسک» روسیه برگزار خواهد شد.
به گفته این وزارتخانه، مرحله فعال تمرینات از ۱۶ تا ۱۹ مارس برگزار میشود. در مجموع، ۴۰۰ سرباز و حدود ۱۰۰ واحد جنگی و تجهیزات ویژه تشکیلات اولیانوفسک در این رزمایش مشارکت خواهند داشت. از طرف بلاروسی هم بیش از ۸۰ نیروی واحد حمله هوایی گارد جداگانه از نیروهای عملیات ویژه حضور خواهند داشت.
در این تمرینات همچنین دو بالگرد تهاجمی Mi-۲۴ و شش بالگرد حمل و نقل جنگی Mi-۸AMTSh منطقه نظامی مرکزی روسیه مشارکت خواهد داشت.
طبق اعلام مسکو، همزمان، تمرینات تاکتیکی مشترک روسیه-بلاروس از ۱۵ تا ۲۷ مارس در مرکز آموزشی Osipovichsky در «مینسک» برگزار خواهد شد که از طرف روسی، حدود ۹۰ نیروی هنگ گارد حمله هوابرد دریای سیاه از لشکر هوابرد گارد «پسکوف» و از طرف نیروهای عملیات ویژه بلاروس بیش از ۴۰۰ پرسنل نظامی و ۱۰۰ واحد جنگی و تجهیزات ویژه لشکر هوابرد گارد «ویتبسک» شرکت خواهند کرد.
پیشتر ارتش آمریکا در اقدامی تحریکآمیز علیه روسیه و بلاروس، شماری خودرو زرهی و راکتانداز متحرک را وارد خاک لیتوانی و لهستان کرده بود. این در حالی است که رئیسجمهور بلاروس بارها درباره تحرکات نظامی آمریکا و ناتو در منطقه هشدار داده و تهدید کرده در صورت لزوم از ارتش روسیه کمک میگیرد.
حاشیه های سفر پاپ به عراق
پس از گذشت چهار سال از آزادی شهر موصل از دست گروه تروریستی داعش، پاپ فرانسیس امروز (یکشنبه) با حضور در مناطق جنگ زده شهر موصل، کبوتر سفیدی را در کلیسای این شهر به نشانه صلح به پرواز درآورد.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان امروز پس از سخنرانی در کلیسای "حوش البیعه" شهر موصل، با یک دستگاه خودروی کروکی کوچک از برخی محلههای این شهر که در طول دوره آزادسازی آن از دست داعشیها در سال ۲۰۱۷ با درگیریهای شدیدی مواجه بودند، بازدید کرد.
او پس از سخنرانی خود مقابل پیروان ادیان مختلف در کلیسای حوش البیعه ـ که در روزهای اشغال آن در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ توسط داعشیها به یک زندان تبدیل شده بود ـ کبوتر سفیدی را به نشانه صلح آزاد کرد.
پاپ که سفرش به استان نینوا با استقبال گسترده مردم مواجه شد، در سخنان خود مسیحیان عراق را به بازگشت به شهرهایشان و آغاز بازسازی ویرانههای باقی مانده از جنگ دعوت کرد.
رهبر کاتولیکهای جهان، بازدید خود از شهرهای موصل و قرقوش در استان نینوا را پس از انجام مراسم نیایش در دو کلیسای حوش البیعه و الطاهره پایان داد و آماده بازگشت به شهر اربیل شد.
برگزاری رزمایش مشترک میان آمریکا و کره جنوبی
سئول امروز (یکشنبه) اعلام کرد، کره جنوبی و آمریکا فردا (دوشنبه) مانور نظامی مشترک بهاره خود را برگزار میکنند؛ اما این مانور به خاطر پاندمی کرونا در مقیاس کوچکتری نسبت به حد معمول برگزار خواهد شد.
به نقل از رویترز، ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیهای گفت: این دو متحد روز دوشنبه یک مانور ۹ روزه پست فرماندهی شبیهسازی شده با کامپیوتر را آغاز میکنند.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی ضمن تاکید بر اینکه ماهیت این مانور "دفاعی" است، افزود: آمریکا و کره جنوبی با در نظر گرفتن همه جوانب وضعیت ویروس کرونا، حفظ وضعیت آمادگی جنگی، خلع تسلیحات اتمی شبهجزیره کره و برقراری صلح تصمیم گرفتند تا این مانورها را برگزار کنند.
براساس گزارش خبرگزاری یونهاپ، این مانورها شامل رزمایشهایی در فضای باز که در طول سال انجام شدهاند، نخواهند بود و تعداد نیروها و تجهیزات به خاطر پاندمی کرونا به حداقل میرسند.
این مانورها همچنین فرصت ارزیابی آمادگی کره جنوبی برای بر عهده گرفتن کنترل عملیاتی زمان جنگ را فراهم میکند و مجموعه مانورهای مقیاس کوچک میتواند تلاش "مون جائه-این"، رئیس جمهور کره جنوبی را برای تکمیل این انتقال پیش از پایان دوره ریاست جمهوریاش در سال ۲۰۲۲ پیچیده سازد.
حتی پیش از آغاز پاندمی کرونا نیز این مانورها به تسهیل مذاکرات آمریکا با هدف پایان دادن به برنامههای اتمی پیونگیانگ تنزل یافته بود.
کره شمالی به دقت این مانورهای مشترک را زیر نظر دارد؛ مانورهایی که آن را "تمرینی برای جنگ" میداند.
"چاد اوکارول"، مدیرعامل گروه "خطر کره" که بر کره شمالی نظارت دارد، گفت: اگرچه پیونگیانگ گاهی به این مانورها با نمایش نیروی نظامی خود پاسخ داده، بعید است که این بار این کار را انجام دهد. فکر میکنم آنقدر مسائل داخلی وجود داشته باشد که مهلت رویارویی و تلافی ندهد.
اما کارشناسان میگویند پیونگیانگ ممکن است از این مانور به عنوان بهانهای برای اقدامات تحریکآمیز در ماههای نخست دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا استفاده کند.
کره جنوبی و آمریکا معمولا مانورهای مشترک بزرگی را دو بار در سال یعنی در بهار و تابستان به همراه مانورهای کوچکتری در طول سال برگزار میکنند.