قیمت مسکن ۱۰ برابر هزینه ساخت است

یک کارشناس بازار مسکن گفت: در حال حاضر در نواحی شهری و روستایی هزینه ساخت هر متر مربع مسکن بین ۲ تا ۷ میلیون تومان کمی بیشتر یا کمتر است، اما قیمت مسکن دهها برابر این قیمت است که نشان از سرمایه ای شدن مسکن دارد.
کد خبر: ۱۰۳۹۹۲۹
|
۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۳ 10 March 2021
|
23244 بازدید
|

به گزارش تابناک، علی شماعی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: افزایش تراکم ساختمانی و تشویق به بلند مرتبه سازی البته با در نظر گرفتن تمهیدات لازم در برخی از بافت های فرسوده که از ظرفیت مطلوب برخوردار باشند، با تجدید نظر منطقی در مقررات ساخت و ساز در راستای تشویق متراکم سازی و فشرده سازی می تواند به بهبود وضعیت مسکن و کنترل این بازار کمک کند.

وی افزود: سیاستهای اجرایی در این خصوص باید به گونه ای عمل شود که امتیاز متراکم سازی بیشتر عاید خانوارهای فاقد مسکن و مصرف کنندگان شود و ضمن آن، مالکین و توسعه دهندگان به سود و منفعت منطقی و متعادل دست پیدا کنند. به عبارت دعیگر باید شرایط واگذاری تراکم مازاد، پیش فروش واحدهای اضافی ایجاد شده در اثر تراکم مازاد به خانوارهای فاقد مسکن داده شود و با ایجاد سامانه جامع ملی املاک، هر خانوار فاقد مسکن تنها یک بار بتواند از این امتیاز استفاده کند.

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: در مقررات فعلی و سیاستهای موجود استفاده از فضای ارتفاع زیر صفر برای تامین انباری و پارکینگ در اکثر ساخت و سازهای بافت فرسوده، مقرون به صرفه نیست و ساخت و سازها اغلب از ارتفاع صفر به بالا صورت می گیرد. شهرداری ها باید تراکم ساختمانی را با کاهش و حتی حذف عوارض ساخت از طبقات منهای یک برای استفاده از پارکینگ فراهم کنند و با مقرون به صرفه شدن ساخت طبقات منهای صفر مشکل پارکینگ و انباری مناسب را در بافت های فرسوده بیشتر فراهم سازند.

به گفته شماعی، در حال حاضر در نواحی شهری و روستایی هزینه ساخت هر متر مربع مسکن بین ۲ الی ۷ میلیون تومان کمی بیشتر یا کمتر است، اما قیمت مسکن دهها برابر این قیمت است که نشان از سرمایه ای شدن مسکن دارد.

وی بجز افزایش تراکم در بیان راهکارهای دیگر برای ساماندهی بازار مسکن گفت: تصحیح و بروز رسانی قوانین ساخت و ساز به ویژه در بافت های فرسوده که با قوانین مناسب وتسهیل گری بهینه با دادن امتیاز و خدمات لازم از طرف دولت و شهرداری ها و دستگاهها برای مقرون به صرفه شدن ساخت و ساز و نوسازی و باز آفرینی بافت های فرسوده ضروری است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: سرمایه گذاری و زندگی سالم در بافت های فرسوده باید یکی از اهداف شهرداری ها و دولت باشد. بنابر این تعادل بین قیمت مسکن و حقوق مردم ضعیف و کارمندان و کارگران از طریق کاهش عوارض و مالیات برای ساخت و ساز و خرید مسکن و کاهش نابرابری در سطح جامعه و اجرای عدالت و جلوگیری از دلالی یکی از رسالت های حکمرانی خوب اسلامی است.

شماعی گفت: این فرایند توسعه موجب درآمدهای پایدار برای شهرداریها و دستگاههای دولتی می شود. اما رانت خواری که در بنگاه ها، شهرداری ها، بانک ها و دستگاههای دولتی و... به شکل گسترده دیده می شود خود مانع جهش تولید، توسعه و آسایش و آرامش مردم شده است.

مسکن در تهران متری ۲۸.۳ میلیون تومان

بنابراین گزارش، بهمن ماه ۱۳۹۹ متوسط قیمت مسکن شهر تهران ۲۸.۳ میلیون تومان بوده که نسبت به ماه قبل ۳.۷ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۷.۲ درصد افزایش نشان می دهد. طبق اعلام بانک مرکزی در ماه مذکور تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۳۹۱۷ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱.۴ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷۰.۵ درصد کاهش یافت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
يك پيشنهاد ساده بشرطي كه عمل شود نه فقط حرف :

يك گروه متشكل از كارشنان دادگستري -وزارت مسكن و شهرداري براي هر منطقه و محله تهران قيمت گذاري كنند و رسما اعلام كنند ..
هيچ محضري هم حق سند زدن املاك غير از اين را ندارد ..
همين والسلام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
فاتحه خوندی با کارشناسیت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
جالبه مصالح ساخت با گران شدن دلار در این دو سال ده برابر بیشتر شده. بعد کارشناس محترم چنین تحلیل هایی می نویسد.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
میانگین قیمت مسکن متری ۲۵ هزار هم نیست در کل هیچ خریداری وجود ندارد که بخرد. متاسفانه از بانک مرکزی دروغگو بیشتر از این نمیشود انتظار داشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
شما بیایید برای من متری دو تومن بسازید
الان من خونه می سازم متری 5 تومن خرج کردم حالا وسط راهم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
این کارشناس کارنشناس با 2 تومن چطور خانه می سازد ؟؟؟تنها هر متر مربع زیر بنا 60-70 کیلو آهن لازم دارد که با قیمت امروز بیش از یک میلیون می شود وقتی شهرداری ها برای هر متر مربه در متوسط ترین محله حدود 600 هزار تومن میگیرد سایر ادارات و نظام مهندسی برای امضاهای بدرد نخورشان پولهای کلان طلب می کنند و سایر مخارج دیگر خانه حداقل متری 5 تومن ساختش تمام می شود از طرفی مقداری هزینه سربار مثل احداث پارکینک و غیره هم روش می آید وهمچنین قیمت زمین که در نقاط شهری برای هر متر مربع حداقل 10 تومن روی هر متر مربع ساختمان تاثیر دارد کاری به بالای شهر تهران و کلان شهر ها ندارم در مناطق متوسط شهرها تقریبا سر به سر هست هساخت مسکن و دیر یا زود برای همه ثابت خواهد شد که بعلت زیانده بودن مناطق پایین شهر و شهر های کوچک این نقرط کم کم خرابه خواهند شد و کسی هزینه آنها نخواهد کرد و سیل مهاجرت به شهرهای بزرگ بیشتر خواهد شد مردم برای خفظ ارزش سرمایه شان در مناطق بالاتر و شهرهای بزرگ مسکن می گیرند و شهرهای کوچک نابود می شوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
آخه کجای دنیا اینگونه است که بگیم لااقل یک کشور مشابه ما هم هست ......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
مثل مسکن مهر
خراسانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
این اقای کارشناس مثل اینکه منظورش خانه ی گلی هست.
عیب اصلی مربوط به سیاست گزاری های کلان اقتصادی است.مثلا یکی همین برنامه های تقویت طرف تقاضادرمسئله مسکن هست.چرا بانک دولتی مسکن برای پرداخت وام بهره های کمرشکن می گیرد؟مگر نه اینکه انتظارت تورمی عظیم وخلق پول ؛که عامل تورم است می کند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
اوایل هفته از سرمایه گذار خارجی ترک در اصفهان خبر زدید و در ان از اعتراض انبوه سازان داخلی از ورود احتمالی انبوه ساز خارجی حمایت کردید و تا زمانی که سایت ها و سیاستمداران چون تابناک از منافع کشور حمایت نکند( را که همان استفاده از سرمایه گذاران خارجی درکنار داخلی است) نباید امیدی به رفع مشکل مسکن داشت باید تکنولوژی و رقابت در ساخت و ساز را درکنارکاهش قیمت ها بالا برد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟