اقتصاد در گذر زمان

از «وزیر اقتصاد ملی شدن فروغی» تا «اعلام جزئیات عرضه بزرگ سهام توسط دولت»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفدهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۴۴۲۹۸
|
۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰ 06 April 2021
|
4685 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفدهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

17 فروردین 1309، محمدعلی فروغی، رییس ‌الوزرای سابق به سمت وزیر اقتصاد ملی منصوب شد و صمصام ‌الملک بیات را به معاونت خویش انتخاب کرد.

17 فروردین 1310، قنسول امريكا در تهران از دولت ايران خواست اطلاعاتي درباره صادرات، استعداد وميزان استخراج از معادن ايران به آن كنسولگري ارسال شود.

17 فروردین 1324، هیات وزیران برای اداره امور کارخانه ‌ها و موسسات صنعتی و معدنی و بهره ‌برداری از آنها موسسه ‌ای به نام بانک صنعتی و معدنی ایران تاسیس کرد.

17 فروردین 1345، یک هیات ۱۵ نفری از کارشناسان شوروی برای مطالعه پیرامون احداث کارخانه ماشین ‌سازی سنگین وارد تهران شدند.

17 فررودین 1348، قراردادی نفتی بین ایران و آمریکا منعقد شد.

17 فروردین 1359، يك مخزن نفت خام در كرمانشاه و لوله گازرساني پالايشگاه آبادان هدف گلوله هاي خمپاره رژيم عراق قرار گرفت.

17 فروردین 1374، سد عظيم كارون 3 با حضور آقاي هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور، افتتاح شد.

17 فروردین 1379، قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي جمهوري اسلامي ايران به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد.

17 فروردین 1390، رحمت الله حافظی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در طبس، گفت: بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی مبلغ ۲۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که در لایحه بودجه سال ۹۰، پرداخت هفت هزار میلیارد تومان آن پیش‌ بینی شده است.

17 فروردین 1393، محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان اینکه «اموال بابک زنجانی پس از جمع آوری به افراد حقیقی و حقوقی واگذار می ‌شوند» گفت که شرکت هواپیمایی قشم و باشگاه فوتبال راه‌آهن پس از برآوردهای مالی اولیه، واگذار می ‌شوند.

17 فروردین 1395، احمد توکلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت ‌و‌ گوی ویژه خبری از حقوق ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومانی برخی مدیران عامل بانک ‌ها خبر داد و گفت: با مصوبه اخیر مجلس مجازات متخلفان امور بانکی کیفری می ‌شود. همچنین در این روز، کلیات لایحه برنامه ششم توسعه در جلسه کمیسیون تلفیق به تصویب رسید.

17 فروردین 1398، قیمت نفت با کاهش نگرانی در مورد کم شدن تقاضا و احتمال اختلال در عرضه نفت لیبی و افت تولید نفت ونزوئلا، به ۷۰.۳۴ دلار در هر بشکه افزایش یافت.

17 فروردین 1399، طرح خروج دولت از بنگاه‌داری شرکت‌های بورسی و فرابورسی وارد گام نهایی شد و حال تنها در انتظار تصویب از سوی هیات وزیران قرار دارد تا به این ترتیب بزرگ‌ترین مرحله از عرضه سهام در کشورمان آغاز شود. تصمیم دولت برای واگذاری باقیمانده سهام خود در شرکت‌های فعال بازار سرمایه در حالی از سال گذشته مطرح بوده که رونق اخیر ایجادشده در بورس، عاملی در جهت تسریع این موضوع در این روزها شده است. هجوم نقدینگی طی دو سال اخیر رونق بی‌سابقه‌ای را در بورس تهران ایجاد کرده و به نظر می‌رسد در جلب توجه سیاست‌گذاران اقتصادی به این فرصت استثنایی بی‌تاثیر نبوده است. به‌طوری‌که جلسه اخیر شورای عالی بورس و مصوبه وزیر اقتصاد تاکیدی بر تعجیل در این امر دارد. جزئیات این عرضه بزرگ نشان از آن دارد که قرار است واگذاری‌ها در دو فاز صورت گیرد. در مرحله نخست ابتدا سهام همه شرکت‌های دولتی در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری تجمیع می‌شود و با تخفیف ۲۰ تا ۲۵ درصدی عرضه خواهد شد و هر ایرانی متقاضی این سهام می‌تواند بر اساس کد ملی در قالب واحدهای این صندوق‌ها اقدام به خرید کند. عرضه در نوبت دوم نیز به شکل تک سهم با همان میزان تخفیف بوده که عموم مردم حق خرید آن را خواهند داشت.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟