تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
۱۵ میلیارد دلار ظرف سه سال از کشور خارج شده است
عباس آخوندی: در کشوری که همه برای به دست آوردن یک دلار تلاش میکنند، ۱۵ میلیارد دلار ظرف سه سال از کشور خارج شده است. نتیجه حرکتهای تند این است که ظرف ۵۰ سال گذشته سه و یک دهم میلیون نفر از ایران بیرون رفتهاند یعنی ۳.۸ درصد جمعیت ما مهاجرت کردهاند. جامعه ما به شدت در حال فقیر شدن است. امروز بیش از شش دهک جامعه وضعیت حداقلی را ندارند، ولی در این جامعه با این تورم بالا عدهای به شکل عجیبی پولدار میشوند و نابرابری گستردهای در حال شکلگیری است. مردم میگویند همه اینها مثل هم هستند و چه فرقی با هم دارند؟! چون مدتی است که مردم هیچ گفتمان نویی را نشنیدهاند. لذا، میگویند فرق بین الف و ب و ج چیست؟! من میگویم فرق بین آنها در گفتمانهایی است که مطرح میکنند. گاهی فکر میکنم اگر بگوییم دولت نهم و دهم نظامی بود این شاید جفا در حق نظامیان باشد. در دولت نهم و دهم نوعی خودشیفتگی بیش از حد و دیگران را حقیر پنداشتن در جریان بود. /برنا
جامعه ایران نمیخواهد یک انقلاب از نوع ۵۷ را تجربه کند
محمدرضا تاجیک، فعال سیاسی اصلاحطلب و استاد دانشگاه، گفت: من معتقدم که جامعه امروز ما دیگر جامعه انقلابی نیست. نمیخواهد یک انقلاب از نوع ۵۷ را تجربه کند و آماده این فضا هم نیست. نه دیگر آن رهبری وجود دارد، نه آن انگیزهها و انگیختههای جمعی وجود دارد، نه دیگر آن جمع وجود دارد، نه آن ایدئولوژی وجود دارد، نه آن آرمانها و نه آن سوژه انقلابی. بنابراین به نظر من جامعه انقلابی نیست.
برخی اعلام کاندیداتوری نکرده و از دیدن لیست اصلاحطلبان تعجب کردهاند
اصولگرایان برای حذف رقیب به شورای نگهبان آدرس غلط ندهند. آذر منصوری، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران گفت: جبهه اصلاحات ایران نه قوهقضاییه است و نه شورای نگهبان؛ به اصولگرایان هم توصیه میکنم اگر باوری به ضرورت شکل گیری انتخاباتی پرشور و با مشارکت بالا در تراز قانون اساسی دارند، از حالا برای حذف رقیب به شورای نگهبان آدرس غلط ندهند.ما در این مرحله بنا بر انتشار آن را نداشتیم اما با توجه به انتشار مغشوش لیست در برخی از رسانهها و در راستای شفافتر شدن موضوع در این مرحله اسامی را منتشر کردیم. چه بسا برخی از این افراد خودشان اعلام کاندیداتوری هم نکردهاند و ممکن است از دیدن نام خود در بین این ۱۴ نفر تعجب هم کرده باشند./ایلنا
چرا اصولگرایان، دیگر دوست ندارند قالیباف رئیس جمهور شود؟
قالیباف که سال پیش در همین روزها به نظر قطعیترین و محتملترین گزینه انتخابات ۱۴۰۰ اصولگرایان بود، این روزها به کمخبرترین چهره انتخابات ۱۴۰۰ بدل شده است؛ تا جایی که حتی نزدیکانش مدعیاند او برنامهای برای صندلی پاستور ندارد! گزارهها و گزینههای انتخاباتی در اردوگاه اصولگرایی آنقدر فراوان شده و حتی اقبال به رئیس فعلی قوه قضائیه آنقدر زیاد است که انگار همه عامدانه رئیس مجلس را فراموش کردهاند. این یعنی قالیباف حتی در بین همان نمایندگانی که بالاخره برای ریاستش از آنها رأی گرفت، مشتاق برای ۱۴۰۰ ندارد./شرق
کدام کاندیداهای اصلاح طلب وضع بهتری دارند؟
شرق نوشت:در میان نامزدهای اصلاحطلب، اسحاق جهانگیری، عباس آخوندی، محسن هاشمی و محمدرضا عارف، شرایط مطلوبتری نسبت به بقیه دارند.جهانگیری و عارف در سِمتهای معاوناولی و کارهای اجرائی نقشآفرینی کردهاند و عباس آخوندی با سابقه وزارت از برنامه و روشی تئوریک برخوردار است. محسن هاشمی در کنار مسئولیتهای اجرائی از همنشینی با آیتالله، تجربههای فراوانی آموخته که برای دیگران دور از دسترس است.
اصولگرایان محترم! جرات دارید اعلام کنید وضع دینداری چگونه شده؟
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:جامعهای که ماموران آن در ماه رمضان دنبال پیدا کردن روزهخوار هستند و نه یافتن افراد گرسنه، سرنوشتی بهتر از اینکه هست نخواهد داشت. راستی! آیا میدانید که چند نفر از مامورانی که دنبال روزهخواران هستند، روزه میگیرند؟ اگر مردم آزادی لازم را نداشته باشند، ریاکاری پیشه میکنند و خود را دوست و تابع ما معرفی میکنند، در حالی که در اندرون خود، دشمن و مخالف ما هستند. آنان مترصد فرصتی میمانند تا رفتار واقعی خود را علیه ما بروز دهند. درباره پژوهش نیز همین طور است. منظور فقط پژوهش علمی نیست، بلکه گزارشهای تحقیقی مطبوعاتی، آمار و اطلاعات، پژوهشهای پیمایشی و نظرسنجیها، همه اینها میتوانند انجام و تولید و منتشر شوند و همه ما را نسبت به واقعیت جامعه آگاه کنند. بهطور قطع انتشار برخی از اینها عوارضی هم دارند، ولی قاعده کلی مبتنی بر مفید بودن دسترسی به اطلاعات و یافتههای پژوهشهاست.
میدانِ ظریف؛ فراخوان از وزیر خارجه برای نامزدی
فراخوان ملی از وزیر امور خارجه برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به شدت بالا گرفته است. ازسوی جبهه اصلاحات با بیشترین رای در صدر است اما مطابق نظرسنجیها، قشرهای و نحلههای مختلف فکری خواهان به صحنه آمدن او هستند؛ از شخصیتهای مرجع گرفته تا بزرگان جریانهای سیاسی و نخبگان همه خواهان به میدان آمدن او در انتخابات هستند./آرمان ملی
عطش عجیب ایرانیها برای خرید ملک در ترکیه/ خریداران ۱۰ برابر شدند
زهرا علیاکبری در خبرآنلاین نوشت: در حالی ایرانیها در سال گذشته میلادی ۷ هزار و ۱۸۹ ملک در ترکیه خریداری کردند که طبق آمارای ارائه شده در سال ۲۰۱۷ حجم خرید ملک در محدوده ۷۰۰ واحد بوده است.رضا کامی، دبیر و عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تبریز معتقد است ایرانیها با هدف داشتن خانه ای در ترکیه دست به خرید نزدهاند بلکه هدف اصلیشان از این اقدام، دریافت پاسپورت ترکیه و حق شهروندی در این کشور است.عضو و دبیر هیات رییسه اتاق بازرگانی تبریز معتقد است که رشد بیش از حد قیمت مسکن در شهرهای بزرگ و خصوصا تهران انگیزه را برای برخی مالکان جهت سوق سرمایههایشان به بازار ملک ترکیه افزایش داده است.
ریش و قیچی را دست شورای نگهبان ندهیم/مخالف کاندیداتوری سیدحسن خمینی بودم
سیدعبدالواحد موسوی لاری، عضو برجسته مجمع روحانیون مبارز به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: زمانی اجماع حاصل میشود که احساس میشود یک کاندیدایی زمینه رأی آوری اش از سایر کاندیداها بیشتر است. اصلاح طلبانی که کاندیدا میشوند یادشان باشد که چرا در سال ۸۴ شکست خوردیم و فردی مانند احمدی نژاد روی کار آمد. اگر سال ۸۴ آقایان هاشمی، کروبی، مهرعلیزاده و معین دور هم مینشستند و یکی را به عنوان کاندیدا معرفی میکردند، امکان نداشت امثال احمدی نژاد رأی بیاورد. بنده این منطق را قبول ندارم که ریش و قیچی را به دست شورای نگهبان میدهیم، چون قیچی در اختیار شورای نگهبان است چه بخواهیم چه نخواهیم نظارت استصوابی شورای نگهبان بر قرار است. وی درباره انصراف سیدحسن خمینی با توصیه رهبری گفت: بنده این مسئله را پیش بینی میکردم. خودم چندان موافق نبودم که حاج حسن آقا بیایند و ثبت نام کنند. از ابتدا این نگاه که نباید بیت امام وارد عرصه شود و در معرض نقد و انتقادها قرار بگیرد وجود داشت و اینکه ممکن است رهبری هم به این نتیجه برسند و توصیههایی را انجام دهد قابل پیش بینی بود. اصلاح طلبان با هر کاندیدایی که گفتگو میکنند باید به او بگویند در چینش کابینه و در پیشبرد اهداف باید فلان اقدامات را انجام دهد. اعتراف میکنم ما به عنوان شورای عالی سیاستگذاری، با نمایندگان عضو فراکسیون امید جلسات مشترک برگزار نکردیم و سیاستها را با آنها مرور نکردیم.
کاندیداهای نظامی، آمدن رئیسی را جدی نگرفته اند
اعتماد نوشت:وضعیت آشفته اصولگرایان که ناشی از روشن نبودن تکلیف کاندیداتوری ابراهیم رییسی است تنها نکته قابلتوجه در این جریان سیاسی نیست.نگاهی به سایر اخبار و تحولات در این جریان نشان میدهد که نه آمدن رییسی خیلی قابل اتکاست و نه اجماع روی یک گزینه واحد. شاهد این مدعا نیز دیداری است که اخیرا سه نامزد ریاستجمهوری اصولگرا با هم داشتهاند.
سوال معنادار علی مطهری درباره مصوبه جنجال برانگیز شورای نگهبان
علی مطهری، کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، در پیامی توییتری نوشت:در این که مصوبه اخیر شورای نگهبان درباره شرایط نامزدهای ریاست جمهوری مفید است و لازم بوده تردیدی نیست. سخن در این است که آیا سیاست های کلی نظام که از طرف مجمع تشخیص مصلحت تدوین می شود می تواند قانونگذاری در موضوعی را از مجلس به شورای نگهبان منتقل کند؟
حق قانونی شورای نگهبان است که حتی بعد از تایید صلاحیت نامزدها، در صلاحیت آنها تجدیدنظر کند
سیاک ره پیک: قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: اگر شورای نگهبان احراز کرد که حتی بعد از اعلام صلاحیت یک اتفاقی قبل از انتخابات افتاده که این از اسباب رد صلاحیت است، این حق قانونی شورای نگهبان است که در صلاحیت آن فرد تجدیدنظر کند لذا این فرقی هم نمیکند و ممکن است کسی در دوره قبل بعد از تائید صلاحیت و آن هم در مناظره و غیر مناظره و همچنین در زمان تبلیغات کارهایی را انجام داده که الان در این دوره - وقتی پرونده اش بررسی میشود - ببیند آن امور، اموری بوده که فاقد شرایط بوده، چه مربوط به گذشته و یا چه مربوط به این دوره باشد این حق نظارتی شورای نگهبان است که میتواند به بررسی مجدد صلاحیت آن فرد ورود کند.
هفت تپه به بیت المال بازگشت
دستگاه قضایی در دوره تحول با دستور ویژه حجت الاسلام والمسلمین رییسی با قاطعیت به بحث برخی کژکارکردها در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاریهای بیضابطه و شائبهدار ورود کرده و در این زمینه احکامی صادر کرده و اقداماتی صورت گرفته است. پس از ابطال واگذاریهای شائبه دار و فسادآمیز بنگاهها و واحدهای تولیدی نظیر«هپکو»، «ایران ترانسفو»، «ماشین سازی تبریز»،«شرکت تولید نیروی برق شاهرود»، «شرکت آب و خاک پارس»، «شرکت کشت و صنعت دامپروری مغان»، «سیلوی سنقر»، «شرکت تراورس البرز» ، «شرکت فولاد میبد» و …حالا با ورود دستگاه قضایی، شرکت هفت تپه نیز از واگذاری معیوب رهایی یافت و به بیت المال بازگشت. سال گذشته بود که تصمیم گیری پیرامون واگذاری شائبهدار شرکت هفتتپه توسط سازمان خصوصیسازی به هیات داوری محول شد.
سعید محمد: تا دیشب پیگیر تصمیم حضور رئیسی در انتخابات بودم
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: به طور مستقل آمدهام؛ دولت آینده باید دولت انقلابی و ولایتی باشد. سعید محمد درباره حضورش در این دوره گفت: به طور مستقل آمدهام. دولت آینده باید دولت انقلابی و ولایتی باشد. تا امروز درباره ائتلاف با فردی صحبت نکردم؛ اگر اقبال مردم با من باشد تا آخر میمانیم و اگر نه کنار میروم. وی افزود: ما خودمان را در معرض نظر مردم قرار خواهیم داد و تا زمانی که اقبال داشته باشیم جلو میرویم درغیر اینصورت به نفع فرد اصلح کنار خواهیم رفت. وی ادامه داد: تا دیشب پیگیر تصمیم حضور آیت الله رئیسی در انتخابات بودم. تا این لحظه آقای رئیسی نه تصمیمی برای حضور داشته اند و نه رهبری اذن ورود داده اند. این داوطلب کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری گفت: گلایههای مردم نسبت به انقلاب نیست بلکه از کارگزاران گلایه دارند، گفت: مردم از فامیلبازی و آقازادهها ناراحت هستند. مردم خسته هستند نه از انقلاب بلکه از سوء مدیریت، شعارهای بدون عمل، بیعملیها، بی تفاوتی مسئولین، منفعتطلبیها و دو قطبیهای بیاثر خسته هستند.
ادعای جنجالی احمدی نژاد درباره دستکاری آمار کرونا
خبرگزاری آناتولی به نقل از محمود احمدینژاد نوشت: کرونا مساله روز ملتهاست اما یک تعداد از کشورها هم نتوانستند کنترل کنند و ایران هم جزو آنهاست. این ویروسی بود که ساخته شد، حالا یا برای آزمایش یا اهداف سیاسی، بعدها عدهای از این برای اهداف سیاسی گستردهتر و تسلط بر ملتها استفاده کردند. کشورهایی که از سیاستهای سازمان بهداشت جهانی تبعیت کردند مثل ما هنوز دچار مشکل هستند و مسائلشان حل نشده است. اما کشورهایی که مستقل تصمیم گرفتند و از روشهای بومی و دانش پزشکی خودشان استفاده کردند، در مدیریت کرونا موفقتر بودند. در ایران هم سیاستها روشن نیست. یک حرف روشنی گفته نمیشود. یک پروتکل واضحی که عموم بپذیرند که منطقی است ارائه نمیشود. در حالیکه میگویند به مسافرت نروید، در اتوبوس و مترو جمعیت کاملا به هم فشرده است. یعنی دستورالعملهای متناقضی داده میشود. منع تردد شبانه اعلام میکنند و معنایش این است که تراکم رفت و آمد در روز بالا میرود. به نظرم ستاد قوی و مدبری کرونا را در ایران مدیریت نمیکند. معتقدم از ظرفیت پزشکی در ایران استفاده نمیشود. البته تا حدی هم سیاسی است و گاهی آمارها را دستکاری میکنند. خودشان هم گفتهاند آماری که میدهیم واقعیتش دو برابر است. بعضی اوقات گفتند نصف است. انگیزههای دیگری با موضوع مدیریت کرونا درهم آمیخته شده است. الان وضعیت مطلوبی نداریم. همچنین وحشت آفرینی عجیبی اتفاق میافتد. راه روشنی پیش پای مردم نیست تا مردم اطمینان داشته باشند.
قاضیزاده هاشمی: انتخاباتی نمونه به دنیا معرفی کنیم
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی داوطلب کاندیداتوری در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با ارسال نامهای خطاب به سایر داوطلبان انتخابات نوشت: همه توان و انرژی مان را در خدمت نظام و انقلاب، و حل اساسی و بنیادی مشکلات کشور قرار دهیم. ایران عزیز ظرفیت ها و فرصت های بی شماری دارد که در صورت وجود برنامه دقیق و حساب شده که پشتوانه فکری و عملی جریان نخبگانی کشور را داشته باشد، عبور از هر مشکلی را میسر می سازد. بنابراین از عوام فریبی پرهیز کنیم و به واقع خادم انقلاب، نظام و مردم باشیم. از تخریب و توهین و سیاه نمایی و بد اخلاقی های رایج در انتخابات های دنیا پرهیز و با تمسک به ارزشهای والای اسلامی و ایرانی، با رعایت اصول اخلاقی، انتخاباتی نمونه به دنیا معرفی کنیم. به هم قول دهیم از آرمان گرایی های دست نیافتنی و قطبی سازی انتخابات و شرطی سازی امورجامعه به عنوان یک سم مهلک برای کشور و نظام، پرهیز و بر برنامه محوری برای حل مشکلات کشور تمرکز کرده و آنها را در معرض قضاوت عمومی قرار دهیم. یقینا همه ما دغدغه حل مشکلات کشور را داریم و با اقدامات کارشناسانه به راحل هایی رسیده ایم، پس همه را به دیدن و شنیدن برنامه هایمان دعوت و برای حل مشکلات مردم و کشور حتی پس از برگزاری انتخابات، به عنوان اعضای خانواده بزرگ ایران، با همراهی و تشریک مساعی و کمک کارشناسانه به دولت برآمده از رای و نظر مردم، تلاش نماییم.
روحانیِ نزدیک به احمدینژاد: کاندیداتوری تاجزاده، موجب امید در بدنه اصلاحطلبان شد
کنشگر سیاسی نزدیک به محمود احمدینژاد، با تشریح آرایش انتخابات در جریانهای سیاسی کشور گفت: بعد از ضرباتی که آقای احمدی نژاد به خاندان آقای لاریجانی زده به طور کلی خاندان آنها دچار اشکال شده است. وحید هِروآبادی در گفتوگو با ایلنا درباره آرایش سیاسی دو جریان اصولگرا و اصلاحطلب در آستانه انتخابات گفت: اگر بخواهیم معطوف به مشارکتزا بودن افرادی که از جریان اصلاح طلبان و اصولگرایان ثبتنام کردهاند به موضوع نگاه کنیم، تا به الان تنها خبری که از جبهه اصلاحطلبان آمده و توانسته حرکت نسبی در این جریان ایجاد و یک امیدی برای بدنه نزدیک به رأس جریان اصلاح طلبی و نه بدنه عموم جامعه آنها به وجود بیاورد، اعلام کاندیداتوری آقای تاجزاده است. وی ادامه داد: اعلام یا گمانهزنیها راجع به حضور افرادی مثل آقای عارف حتی کادر نزدیک به بدنه اصلاح طلبان را نیز سر شوق نمیآورد چه برسد به بدنه اجتماعیشان که مطالباتی را از سال ۹۶، اعتراضات ۹۷، اوج آن در سال ۹۸ و مسائل کرونا دنبال کردهاند و در هیچ یک از آنها نیز به نتیجه نرسیدهاند؛ لذا تنها نقطه امیدی که اصلاحطلبان خواهند داشت، منحصرا در حضور آقای تاجزاده است.
تحقیق و تفحص از اسپانسرهای انتخاباتی روحانی در مجلس کلید خورد
عضو هیات رئیسه مجلس گفت: تحقیق و تفحص از اسپانسرهای انتخاباتی رئیس جمهور و اینکه این حامیان مالی چه کسانی بودهاند و چه مقدار برای این کار هزینه کردهاند در مجلس کلید خورد.حجتالاسلام علیرضا سلیمی گفت: تحقیق و تفحص از اسپانسرهای انتخاباتی رئیس جمهور در مجلس کلید خورد.وی افزود: درخواست کنندگان این تحقیق و تفحص به دنبال این هستند که این حامیان مالی چه کسانی بودهاند و چه مقدار پول برای این کار هزینه کردهاند و این که آیا در دولت سمتی دارند یا خیر و اگر در دولت سمت گرفتهاند و اگر این گونه بوده است، کدام یک از این افراد بودهاند.عضو هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: همچنین تحقیق و تفحص از منبع مالی سکههایی که به تیم مذاکره کننده هستهای در ماجرای برجام داده شده نیز در مجلس کلید خورد.سلیمی خاطرنشان کرد: در این تحقیق و تفحص نمایندگان به دنبال این هستند که این سکهها از چه منبع مالی تأمین شده و با چه مجوزی این کار انجام شده، چون تهیه این سکهها نه مصوبه مجلس را داشته و نه در بودجه آمده است.
افزایش تحرکات انتخاباتی جهانگیری در نهاد ریاستجمهوری
جهانگیری در هفتههای گذشته فعالیتهای پیش از انتخابات خود را در نهاد ریاستجمهوری و بهخصوص در معاونت هماهنگی و نظارت فرهنگی اجتماعی و همکاریهای منطقهای معاون اول شروع کرده است که ریاست آن به عهده مهدی علیخانی است.اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور محتملترین کاندیدای جریان اصلاحات است که در صورت حضور در انتخابات ریاست جمهوری باید او را مهمترین کاندیدای جریان امتداد دولت روحانی نیز به حساب آورد.کاندیداتوری جهانگیری و حمایت اصلاحطلبان از وی خصوصاً پس از جدیتر شدن عدم حضور محمدجواد ظریف، بیش از گذشته قوت گرفته است.
نظر احمدی نژاد درباره «فایل صوتی ظریف»
رئیس دولت دهم نسبت به اظهارات محمدجواد ظریف در فایل صوتی افشا شده اخیر واکنش نشان داد.محمود احمدی نژاد در واکنش به افشای فایل صوتی محمدجواد ظریف که در آن فایل به دوره ریاست جمهوری نهم هم اشاره شده بود گفت: "راجع به من همه صحبت میکنند. تنها کسی که همه آزادند راجع به آن صحبت کنند من هستم. نیازی هم به سند ندارند. اشکالی ندارد. اجازه دهید وارد بحثهای آقای ظریف نشوم."
واکنش سردار کوثری به انتشار فایل صوتی ظریف
سردار محمداسماعیل کوثری، جانشین سابق فرمانده قرارگاه ثارالله، با انتقاد از موارد مطرح در فایل صوت درز پیدا کرده از دکتر محمدجواد ظریف که برای پروژهی تاریخ شفاهی انجام شده بود، میگوید: «بهتر این است که انسان شجاعت داشته باشد و نظراتش را در آشکار و پنهان یکی بگوید»او همچنین تاکید میکند درمورد افراد درز دهندهی این فایل نیز میگوید: «کسانی که گفتههایی که محرمانه بوده و باید برای تاریخ حفظ میشده و بخاطر کوتاهی اینها به اینجا رسیده، دستگاههای امنیتی حتما و حتما باید با افرادی که چنین کاری انجام دادند، برخورد کند و به هیچ وجه هم گذشت نشود.»
پژمانفر: مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد، تصادفی نیست
رییس کمیسون اصل 90 در همایش سیاسی «وین نان نمی شود» اظهار کرد: عارف حتی نامه تذکر ما به دولت مبنی بر اینکه دولت درحال بحران سازی در مساله نان است را امضا کرد. وی افزود: تنها فردی که در مجلس نهم در مخالفت با حضور ظریف در دولت سخن گفت، من بودم. افرادی که خود را کدخدای اصولگرایی می دانند موافق ظریف بودند.وی ادامه داد:مجلس یازدهم در حوزه نظارت بهتر از مجلس دهم نبوده است.پژمانفر افزود: علت کاهش نرخ ارز و طلا در کشور پولپاشی دولت است.
رئیسی برای قوه قضاییه مفید است نه ریاست جمهوری
عباسی در پاسخ به اینکه چرا به مانند ۲۲۰ نفر از همکارانش در مجلس نامه دعوت از ابراهیم رییسی را برای حضور در انتخابات امضا نکرده است، گفت: بهنظر من، وجود شخصی مثل آقای رییسی در قوه قضاییه مغتنم است. ما برای رفتن بهسمت توزیع عدالت در جامعه و ایجاد زمینههای تمدن نوین اسلامی لازم است فردی را در قوه قضاییه داشته باشیم که همان جنس باشد. از اینرو معتقدم آقای رییسی برای سمت ریاست قوه مفید فایدهتر از ریاست جمهوری است و اگر تیمهای خوبی را بهکار بگیرند موفقتر هم خواهند شد. مدیریت در این حوزه معمولاً ده ساله است. ایشان وقتی تولیت آستان قدس را کنار گذاشت که رییس قوه قضاییه شود، پس این سمت برایش اولویت پیدا کرد. حال بهتر است ایشان مسیر خود را تا انتها در این سمت دنبال کند تا بتواند کارهای اساسی را در آن تشکیلات به سرانجام برساند.
سخنگوی کمیسیون انرژی: چاه وین آب ندارد
سخنگوی کمیسیون انرژی در همایش سیاسی «وین نان نمیشود» گفت: چاه وین آب ندارد. شریعتی افزود: امروز نوبت برد ماست نه طرف مقابل. هر چه آنها میخواستند از ما گرفتند. محبوبیت امروز رییس جمهور کمتر از ۱۰ درصد است. جریان منتقد دولت به تبلیغات نیاز ندارد. ندانستن، نخواستن و نتوانستن افعالی است که امروز شامل دولت میشود. تمام حرف این است؛ به دشمنی که به تعهدات خود عمل نکرده اعتماد نکنید. عدم اجرای برجام تاکنون ۲۲۰ میلیارد دلار به ما ضرر وارد کرده است.
علی مطهری: روحانی نبود جنگ میشد
علی مطهری با اشاره به اینکه اگر روحانی در سال ۹۲ انتخاب نمیشد، احتمال این که کشور به سمت جنگ پیش برود، وجود داشت، گفت: ایران در ذیل بند هفتم منشور ملل متحد قرار داشت و همین مساله میتوانست منجر به صدور مجوز سازمان ملل برای حمله به ایران شود. نایب رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی، با بیان این که تنها خط قرمز برای برخورد با اعتراضات باید اقدام عملی و ایجاد آشوب باشد، عنوان کرد: اگر ما رفتارهای مسالمتآمیز در مواجهه با اعتراضات را تمرین میکردیم، اتفاقاتی مانند آبان ۹۸ در کشورمان کمتر رخ میداد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.