از جمله خصیصههایی که برای شبکه های اجتماعی بر میشمارند، تعاملی بودن آنهاست. اینکه میتوان از مخاطبان بازخورد گرفت و فضایی فراهم آورد که نوعی گفتوگو شکل بگیرد نه اینکه یک فرد یا گروه خطابه کنند و گروه دیور شنونده و مستمع باشند. خصیصهای که ظاهرا برخی آن را نقطه ضعف شبکه های اجتماعی میدانند!
به گزارش «تابناک»، چند شب قبل میزگردی در کلابهاوس با عنوان "شهرداری زیر ذرهبین" برگزار شد که پیشتر با فراخوانی گسترده در فضای مجازی اطلاعرسانی شده بود. برنامهای با حضور شهردار محترم تهران بهعنوان مهمان ویژه که حدود چهار ساعت بهطول انجامید و عدهای از خبرنگاران و برخی شهروندان عادی طبق اعلام مجری برنامه فرصت طرح سوال پیدا کردند، اما فرصت به منتقدان نرسید.
درباره نحوه طرح سوالات و کیفیت پاسخهای ارائه شده از طرف شهردار تهران نظر سید هومان حسینی کارشناس مدیریت شهری را جویا شدیم. او میگوید: نفس برگزاری چنین میزگردهایی بسیار شایسته است و از این جهت میبایست از این اقدام تقدیر نمود، ولی آنچه که اهمیت موضوع را دوچندان میکند کیفیت برگزاری چنین گفتوگوهایی است. اگر هدف واقعا شفافسازی و احترام به افکار عمومی و همافزایی باشد، بدیهی است که در کنار ارائه عملکرد میبایست فرصتی عادلانه و بدون تبعیض جهت طرح آزادانه و بیتکلف ابهامات و سوالات برای مدعوین و شرکتکنندگان در اتاق فراهم باشد درحالی که اگر برعکس هدف صرفا اجرای نمایش و ایجاد فرصتی برای گرفتن ژست آزاداندیشی باشد، معلوم است که چارچوب برنامه از قبل طراحی و نحوه گزینش پرسشگران هم با هماهنگی اجراکنندگان نمایش همراه خواهد بود.
وی میافزاید: برنامه موردنظر به اجرای نمایشی نزدیکتر بود چرا که، ضمن احترام کامل به تمام پرسشگران حاضر در مباحثه مزبور و به رغم طرح برخی سوالات محتوایی و مؤثر از جانب آنها و کمک به روشن شدن پارهای از ابهامات، بهنظر میرسد امکان و فرصت مناسبی برای متخصصین حوزه شهری وجود نداشت که ایرادات و نقاط ضعف مدیریت شهری را با ارائه آمار و اطلاعات دقیق موردپرسش و شفافسازی قرار دهند. درحالی که شاخصهای شفافیت و پاسخگویی ایجاب مینماید که مدیران بدون ملاحظات تبلیغاتی و سیاسی شجاعت لازم را جهت مواجهه با ابهامات موجود در زمینه تحت مدیریتشان داشته باشند.
حسینی در ادامه میگوید: امری که در میزگرد پنجشنبه شب اتفاق نیفتاد و تیم رسانهای شهردار بگونهای شرایط را کنترل نموده بودند که به هیچعنوان موضوعات شهر فروشی، شفافیت، انتصابات غیرقانونی و ناکارآمدی مدیریت شهری با ارائه آمار و اطلاعات دقیق از سوی متخصصین به بحث چالشی تبدیل نگردد. این موضوع مورداعتراض بسیاری از متخصصین شهری که در میزگرد حضور داشته و درخواست طرح پرسش نموده بودند نیز واقع شده است.
وی با تاکید بر ضرورت تکرار چنین برنامههایی میگوید: شایسته است چنانچه شهردار محترم تهران واقعا قصد نمایشی نداشته، چنین برنامهای را تکرار و آمادگی لازم جهت ارائه آمار دقیق درمورد شاخصهای واقعی شفافیت ازجمله بودجه شهرفروشی، میزان دیون و اقدامات صورت گرفته جهت پرداخت آن، انتصابات غیرقانونی را داشته باشد. متأسفانه شهردار محترم تهران علیرغم اقدام غیرقانونی در انتصاب برخی مدیران نیز بدون توجه به قوانین جاری در این خصوص و تأثیرات سوء آن بر منابع انسانی خدوم شهرداری و نادیده گرفتن شاخصهای عدالت اداری، از این انتصابات نیز دفاع کردند؛ لذا بهنظر میرسد این میزگرد بیشتر نمایشی برای توجیه ناکارآمدیها بوده است.