صادرات سیب در ازای واردات موز آزاد شد

وزارت جهادکشاورزی در نامه‌ای به گمرکات کشور بار دیگر صادرات سیب در ازای واردت موز آزاد شد.
کد خبر: ۱۰۵۴۴۰۱
|
۰۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۱ 26 May 2021
|
7471 بازدید
|
۴

به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، در ابتدای اردیبهشت ماه بود که اتحادیه سراسری باغبانی کشور نسبت به خطر فساد حجم زیادی از سیب و پرتقال مانده در انبارها هشدار داد.

در اواخر آذرماه سال گذشته وزارت صمت دستور به توقع صادرت سیب و پرتقال داد، در آن زمان تولیدکنندگان به وزیر صمت نامه نوشته و گزارشی درباره افزایش تولید در این دو محصول و نتایج تصمیم بر ممنوعیت بازار مصرف خارجی را نگران کننده دانستند.

پس از آن تولیدکنندگان با کمک نمایندگان مجلس وزارت، صمت را وادار به رفع ممنوعیت صادرات کردند تا حداقل اجازه صادرات سیب در قبال واردات موز صادر شود، چراکه به روشنی آشکار بود که اگر بازاری برای مصرف نباشد، باغداران زیان می‌بیند و محصولات از بین می‌رود.

به رغم صدور این اجازه و تصویب وزارت صمت با تاخیر عجیب ابلاغ ۵۰ روزه آن را به گمرکات اعلام کرد. ابلاغ مصوبه واردات موز به شرط صادرات سیب برای باغداران امید بخش بود، اما طولی نکشید که در ۲۵ اسفندماه یکی از معاونین وزارت صمت در مصاحبه تلوزیونی از ممنوعیت صادرات سیب و پرتقال خبر داد.

به گفته کارشناسان دستور به ممنوعیت صادرات در حالی که حجم زیادی سیب و پرتقال تولید در داخل انبارها مانده بود نتیجه مشخصی داشت، کاملا واضح بود در ابتدای امسال با انباشت میوه‌های روبه‌رو خواهیم شد که به دلیل نبود بازار دچار فساد می‌شوند.

در آن زمان اتحادیه سراسری باغبانی کشور مدت زمان باقی مانده برای جلوگیری از فساد میوه‌های مانده در انبارها را حدود ۱ ماه اعلام کرد.

حالا وزارت جهادکشاورزی در نامه به گمرکات اجازه صادرت سیب در ازای واردات موز را داده است. در این نامه آمده است؛

عطف به نامه اتحادیه ملی محصولات کشاورزی مطابق بند الف ضوابط فنی صادرات سیب، به استحضار می رساند واردات موز در ازای صادرت سیب موضوع بند ۵ یادداشت فصل هشتم کتاب مقررات صادرات و واردات از تاریخ نامه مذکور شامل سیب درجه ۱ و ۲ می شود. خواهشمند است دستور فرمایید مراتب در گمرک اجرایی مورد اهتمام لازم قرار گیرد.

هر چند ابلاغ این نامه به گمرکات برای بازگشایی راه صادراتی سیب‌های مانده در انبارها اندکی دیر است، اما می‌تواند نجات بخش بخشی از محصولات باشد و تا حدودی از زیان بیشتر تولیدکننده و تجار جلوگیری کند.

صادرات سیب در ازای واردات موز آزاد شد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
صادرات زوری سیب و گرانی دوباره موز؟
خجالت نمی کشید؟
مردم باید کارنابلدی شما رو تحمل کنند؟
بلد نیستید کارخانه کنستانتره بزنید و سیب رو تبدیل به کمپوت و آب سیب و ... کنید و بعد صادر کنید با ارزش افزوده بیشتر؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
حالا که سیب ها در حال خراب شدن است و دیگر خریداری ندارد اجازه صادرات می دهند. حتی در بازار داخلی هو به ندرت سیب به فروش میرود. این سیبها تا از گمرک در شود همه اش له شده و دیگر قابل فروش نیست. حداقل 45 روز قبل باید اجازه صادرات داده می شد. در وزارتخانه های ما تصمیم گیران حتی زحمت سر زدن به بازار را به خود نمیدهند. در اتاقهای دربسته و بدون توجه به بازار داخلی و خارجی تصمصیم میگیرند وبه همین دلیل همیشه تولید کننده و مصرف کننده ایرانی ناراضی است . چیزی به عنوان کارشناس جز روی احکام بسیاری از کارکنان دولت بخصوص در دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی که متولیان صادرات و واردات هستند وجود ندارد. رده های بالایی کارشناسی این وازتخانه ها واقعا نیاز به یک خانه تکانی دراد و باید هزاران نفر انها برکنار شوند تا شاید جلو این همه زیان به اقتصاد کشور گرفته شود.
سجاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
امان ازدست شمامسئولین تاجر
آخه الان دیگه سب درجه یک کجابود؟؟؟
علیجانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
دقیقا دولت یعنی همین نوش داروی بعد از مرگ سهراب مصداقتی ترین جمله است ، الان تصمیم میگیرد و 50 روز بعد عمل میکند و حالا تاجر بخواهد اقدام کند اون هم 50 روز طول میکشد و همه سیب ها خراب شده و باید بدهیم خر بخورد .
1- وزیر تصمیم میگیرد و به معاونش دستور میدهد .
2- معاونش به مدیر کل دستور می دهد
3- مدیر کل به رییس اداره دستور میدهد
4- رییس اداره به کارشناس دستور میدهد .
5- رییس اداره یک سوال دارد دوباره این چرخه بر میگردد (تمام 4 مرحله بالا دوباره تکرار میشود )
6- و دوباره وزیر دستور میدهد و تا ................................................کارشناس
تمام این مراحل 15 بار رفت و بر گشت است البته 15 روز کاری یعنی 20 روز و این به شرطی است نامه ها همون روز که ارسال بشه برسد به دست فرد مربوطه که معمولا اینطور نیست و این زمان را تا 2.5 برابر باید اضافه کنیم یعنی حدود 50 روز
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟